Door: Kristalla! (Fanny van der Horst & Manou Burghout) – www.werkenmetkristallen.nl

Bergkristal wordt beschouwd als krachtigste genezer en energieversterker. Sinds mensen heugenis worden bergkristallen gebruikt voor healing & reading, om ruimten mee op te laden, je te beschermen, overvloed en harmonie aan te trekken en gewoon voor ‘de mooi’ als sieraad. Het kristal reguleert energie, geeft energie aan de persoon die ermee werkt (of aan het vertrek waar het bergkristal ligt) en slaat energie op. Bergkristal is zo zuiver dat hij/ zij kan worden opgeladen voor alle soorten energetisch werk. Ook kan hij andere stenen helpen opladen met zijn energie en de werking van andere stenen versterken.

Bergkristal schenkt haar energie aan elk ‘goed doel’.

Werken met bergkristal is niet alleen behulpzaam voor healers en therapeuten, maar ook voor mensen met een gewone kantoorbaan, ZZP-ers, ouders, intuïtieve mensen of zoekers. Of je nu je gezondheid wilt verbeteren, de sfeer in huis wilt harmoniseren, jezelf spiritueel wilt ontwikkelen of in je kracht wilt staan: met bergkristal lukt het!

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Waar helpt bergkristal je bij?

❖ Healing en energetisch werk.
❖ Om je energie op te laden.
❖ Om de werking van andere kristallen te versterken.
❖ Voor kristalheldere concentratie.
❖ Om je aura af te schermen voor negatieve energieën.
❖ Om je meer te verbinden met het kristal in het centrum van de aarde.
❖ Om je heldere weten, je helderziendheid te versterken.
❖ Om je spirituele groei te bevorderen.
❖ Om ruimtes op te laden met positieve energie.

Bergkristal is meer dan ‘steen’ alleen

Bergkristal verhoogt je energie tot het hoogst mogelijke niveau en stemt je af op jouw spirituele doel. Bergkristal heeft door haar vorming en groei in de aarde zoveel informatie en wijsheid in zich, dat toegang daartoe krijgen een hele wereld van mogelijkheden voor je opent.

Bergkristal is in meerdere dimensies tegelijk aanwezig. De materie is in het hier-en-nu, maar het kristalwezen is verbonden met hogere dimensies. Als je jezelf openstelt voor kristalenergie, voelt je een stroom van empathie en liefde. Als je ook beelden ziet, zie je een zuiver, helder licht, soms met een blauw-paarse kleur erdoorheen. De energie is zo verhelderend, dat twijfel wegvalt en je heel scherp voor ogen ziet wat er nodig is. Daarom wordt bergkristal ook de healer der healers genoemd: het helpt je om door allerlei lagen van onbewust zijn heen te dringen.

Die helderheid kan heel erg nodig zijn als je je afvraagt hoe je met bepaalde dingen in je leven moet omgaan. We hebben allemaal zo onze uitdagingen. Die bieden we het beste het hoofd wanneer we stevig in onze kracht staan en we scherp hebben wat de volgende stap is die we moeten zetten.

Bergkristal herinnert je aan wie je bent: licht en liefde

Het bergkristal ankert je en aardt je in je lichaam enerzijds en het verheft je naar hoger bewustzijn anderzijds. Dat komt door de hogere trillingsfrequenties waarmee het kristal verbonden is. Wanneer je je wat minder goed voelt of je vergeten bent wat jouw licht is, herinnert je kristal je daaraan. Ook als je je voelt afgesneden van het geheel, brengt bergkristal je weer terug bij (eigen)liefde. Samenwerken met een kristal, zorgt ervoor dat je trillingsfrequentie stijgt. Zeker als je jezelf wilt ontwikkelen en groeien, geeft het bergkristal je alle ondersteuning in dat proces.

Wat wij het allermooiste vinden aan samenwerken met bergkristal is dat het je helpt om op je eigen waarheid te vertrouwen. Als je goed bent afgestemd op je bergkristal, is er een bijzondere uitwisseling tussen het bergkristal en de ‘eigenaar’. Dat wil dat je bergkristal jouw levensvragen en intenties kent en je daarover informatie en inzichten geeft. Dat geeft je innerlijke rust om je eigen weg te bewandelen en de vrijheid om nog veel meer te ontdekken, zonder dat je toestemming nodig hebt van wie dan ook dat het goed is wat je doet.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

 1. Volgens sommigen is er een groot verschil tussen de grote brokken bergkristal die je bij de tuinmarkten kunt kopen en de bewerkte bergkristallen die je bij mensen koopt die in (half)edelstenen handelen.
  Voor mijn gevoel is dat meer een commercieel praatje dan iets anders.
  Kan iemand dat beamen ( of ontkennen)
  Groetjes

 2. Voor sommige zou het kunnen werken. Ik heb een aantal jaren Een kristallen obsessie gehad en heb me flink laten misleiden door metafysische werkingen stenen. Een steen lost je problemen niet op dat moet je zelf doen. Misschien zodra je je eigenverantwoordelijkheid neem over je proces dat het een bijdrage kan leveren. Ik vond het vooral een afleiding van mijn eigen verantwoordelijkheid.

  • Je hebt gelijk, Rob: een kristal is mogelijk een helper op je pad, maar je moet zelf je stappen zetten. Dat is met alles zo.
   Maar met de juiste helpers aan je zijde, wordt het nemen van nieuwe stappen of het nemen van je eigen verantwoordelijkheid wel makkelijker. Of het proces versneld. Hoe kristal op je inwerkt, is voor iedereen anders, maar altijd totaal eigen aan je eigen pad. En zo te lezen is je helder geworden wat wel/ niet voor je werkt 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in