Als je je beschermengel zou kunnen zien

Als JIJ je beschermengel zou kunnen zien, wat zou je hem dan zeggen?

Ik zie mijn beschermengel al sinds ik een kind was en praat de hele tijd tegen hem, dus ik vind dit een beetje een vreemde vraag  maar de engelen zeggen me dat denken over deze vraag iedereen zal helpen op een andere manier te denken over hun beschermengel, zelfs zij die zeggen niet te geloven in engelen. Dat, als je eenmaal nagedacht hebt over deze vraag, deze vraag nog verscheidene keren in je hoofd zal opduiken, en dat erover nadenken je relatie met je beschermengel zal verdiepen. De waarheid is dat je beschermengel elke gedachte  kent die je ooit had. Het is alsof hij jouw gedachten al kent voordat jij je ervan bewust wordt, en je dan al begint in te fluisteren hoe op die gedachte te reageren. Toch heb jij vrije wil gekregen. Je beschermengel kan daar niet aan voorbij. Hij kan alleen helpen wanneer jij zijn hulp vraagt.

Door Lorna Byrne

De meesten onder ons hebben op een bepaald moment in ons leven God en de engelen om hulp gevraagd. Misschien was het een eenvoudig  ‘God, help me’, vanuit het hart , toen we in een crisis waren. Door dat één keer vragen om hulp hebben we de engelen de toestemming gegeven om ons te helpen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Maar hoe vaker je om hulp vraagt, hoe meer je je beschermengel de toestemming geeft je te helpen, hoe meer je waarschijnlijk het advies hoort dat je krijgt. Ik weet dat het niet voor iedereen makkelijk is om het advies dat gegeven wordt te herkennen en te aanvaarden.

Je moet vertrouwen en geloven – als iedereen zijn beschermengel zou kunnen zien zoals ik, dan zou er geen twijfel meer zijn.

celestial guardianIk zag dit ook bij mijn vriendin en agent Jean, toen ik haar tien jaar geleden voor het eerst ontmoette. Ze was heel terughoudend en nogal cynisch over God en de engelen. Door de jaren heen heb ik haar geobserveerd en ze heeft geleerd meer te luisteren, ik heb haar beschermengel haar zien helpen. Na verloop van tijd heeft ze geleerd te luisteren en meer te reageren, maar ik weet dat ze dat zelfs vandaag nog moeilijk vindt. Soms wordt me gezegd alles te doen wat Jean ook zegt, en dan weet ik dat ze naar de engelen luistert, maar bij momenten wordt me gezegd dat ze niet goed heeft geluisterd en haar eigen menselijk accent erop heeft gelegd en het resultaat niet echt is wat het moest zijn.

Niemand van ons doet het altijd zoals het moest. We zijn allemaal mensen. Ik zie engelen fysiek en hoor ze duidelijk. Toch doe ik soms niet wat ze zeggen.

Vorige week wilde ik naar een veld gaan naast mijn huis, en het hoge gras maaien. De engelen zegden me dat niet te doen, dat er teveel brandnetels waren. Ik hield vol en zegde hen dat ik hun hulp niet wilde en dat ik het op mijn eigen manier zou doen. Ik maaide wat gras af en stapte zijlings in een hoop brandnetels en verstuikte mijn enkel ernstig. Ik kon het de engelen niet verwijten, ze hadden me gewaarschuwd.

Een boodschap van hoop-Byrne-Lorna
Een boodschap van hoop-klik voor meer info via Bol.com

Vorige week keek ik naar een jongen van een jaar of vijf die in het park speelde. Zijn bal viel in hoog gras, hij kon hem niet zien en liep er achter aan. Ik keek toe hoe zijn beschermengel hem toefluisterde dat hij de verkeerde kant uit ging, en hoe hij hem de juiste richting aanwees; de jongen keerde zich onmiddellijk in de richting van de bal. Kinderen horen engelen zo vanzelf, ze vragen zich niet af wat er hun gezegd wordt.

Ego speelt een spel met ons, we willen geloven dat wij het zelf allemaal het beste weten, en we  het ook zonder enige hulp kunnen. Het ego is belangrijk, maar we moeten opletten dat ‘de andere kant’ niet binnenkomt en een goede intentie vervuilt en het doel ervan minder waarachtig maakt. Wanneer je naar ‘die andere kant’ luistert, dan duw je de stem van je beschermengel weg, en wordt zijn stem zwak en moeilijk te horen. Toch zal de stem van je beschermengel er altijd zijn, en zal die met aandrang vragen naar hem te luisteren.

Als deel van je leerproces in het meer gaan luisteren naar je beschermengel kan je nog eens nadenken over de vraag ‘Wat zou je zeggen tegen je beschermengel als je hem zou kunnen zien?’

Zeg tenminste een dag per week tegen jezelf: ‘Wat zou ik vandaag zeggen tegen mijn beschermengel?’. Neem de gewoonte aan om met hem te communiceren. Ik weet dat je het leven dan wat makkelijker zal vinden, en dat je er meer vreugde in zal hebben. Moedig ook anderen aan om hierover na te denken, en deel de link naar de video met iedereen, ook zij die niet geloven in engelen.

Laten we veel mensen die nooit hebben nagedacht over het hebben van een beschermengel doen stilstaan bij wat zij zouden zeggen tegen hun beschermengel, moesten ze hem zien.

Zegeningen voor jou, je familie en geliefden

Lorna Byrne

www.LornaByrne.com

‘Een Boodschap van Hoop van de Engelen is verkrijgbaar bij Bol.com door op de link of het plaatje te klikken

Over Lorna Byrne:

Lorna Byrne1 Aartsengel Michael beschermt ons allen Lorna Byrne
Lorna Byrne woont op het Ierse platteland en is weduwe en moeder van 4 kinderen. Toen Lorna jong was dacht iedereen dat zij ‘achterlijk’ was, omdat ze zich niet op de wereld om zich heen scheen te richten. Lorna zelf herinnert zich dat ze behalve mensen en dingen allerlei engelen en geesten zag. Jarenlang ging ze ervan uit dat dat heel gewoon was.  Lorna werd bekend met haar bestseller “Engelen in mijn haar“, over haar jeugd en leven in Ierland
Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

8 REACTIES

 1. Ik zou gewoon men beschermengel heel erg bedanken en een dikke (menselijke) hug geven.
  ik heb zware tijden doorgemaakt maar mijn beschermengel heeft altijd als een zeer fel licht liggen branden op het einde van de tunnel.
  Ik heb zeer veel geluk gehad met dingen dat ik 100 procent zeker van weet : hier zit mijn beschermengel voor iets tussen.
  dus nog een klein berichtje naar men beschermengel.
  Ik herinner me niet meer wie jij bent of hoe je eruit ziet maar dat is niet nodig want ik voel aan men hart dat jij zielsveel van me houd. het maakt niet uit hoe je in men leven staat maar je doet zoveel voor me. je stuurt intuitieve dingen: soms mooie poezie die ik dan opschrijf of je zorgt ervoor dat ik een gratis broodje krijg ( dit is iets tussen mij en men beschermengel haha) Je zorgde ervoor dat ik nu ben waar ik ben en ik weet dat je op dit moment probeert te zeggen : jij doet het toch zelf allemaal ? Ergens wel maar je hebt me de kracht gegeven om mijn missie verder te zetten. je was er op alle avonden waarop ik me zo alleen voelde. Ooit zien we elkaar weer en dan zal ik me herinneren wie je bent of wat je hebt gedaan. Misschien vannacht in mijn droom ?

  Lieve groetjes ,
  margo

 2. Ik heb paar tekens door gekregen van mijn beschermengel,
  Maar hoe kan ik ze zien hoe hebben ze zich laten zien aan jullie?

 3. MOOI!!! 🙂 xxx

  Ik heb al contact met ze, vanaf mijn kindertijd, werd toen al beschermd. Het werd alleen niet geaccepteerd als ik erover sprak… teveel fantasy werd er dan gezegd…

  Ik heb geleerd wanneer wel en wanneer niet te spreken…

  maar ik converseer iedere dag met “al wat is’ Daar bedoel ik mee… Alle Engelen…De Wezens van het licht….ze komen overal vandaan… ik dank ze iedere dag voor het feit dat ze helpen om de liefde terug op aarde te laten komen…
  Dat ze helpen als ik ze vraag…iets niet begrijp…
  maar ook als mij wordt gevraagt…doe ik dat…. mooi geregeld zeg ik dan…. ik ben dankbaar… diep dankbaar voor alles…. dus allemaal bedankt dat dit mogelijk werd gemaakt… op dit moment… <3 😉 xxx

  liefs, Henriëtte xxx <3

 4. Zeggen of vragen? Ik vraag sinds oktober 2012 elke dag iets aan mijn engel. Ik steek een kaarsje voor hem aan en zet op een memootje mijn verzoek. Iedere dag! Er zijn wonderlijke dingen gebeurd kan ik je zeggen.

  Bijvoorbeeld
  “Wil je me duidelijkheid geven over of hij en ik weer bij elkaar komen” Ik liep door mijn stad (waar de hij in kwestie niet woont) en hoorde hoe een stem zei: ” Da’s toevallig!”
  Ik draaide me om maar zag niemand, maar moest sterk aan ‘hem’ denken. Ik doe boodschappen en voel mijn telefoon trillen. Pas buiten lees ik het bericht van ‘hem’ of we binnenkort eens koffie zullen gaan drinken? Ik viel om van verbazing, gezien mijn verzoek sochtends aan mijn engel. Het verhaal werd nog bizarrer, toen ik al watsappend de hoek om sloeg en een stem zei: “Das toevallig!” en ik op keek in zijn gezicht! Extra toeval was dat het op dezelfde plek was, als waar we vlak voor onze relatie ook elkaar toevallig tegen het lijf liepen, dus zijn we gelijk koffie gaan drinken. Hij vertelde me even helemaal geen relatie te willen om redenen. Ik had mijn duidelijkheid.

  Zo heb ik tal van voorbeelden.

  Een van de vragen die nog steeds niet is ingelost, is mijn vraag naar meer inkomen. Heb verschillende manieren geprobeerd. Een echt bedrag. Meer inkomen. Meer geld. Meer liefde (schijnt symbool te staan). Meer opdrachten.

  Iemand hier ervaring mee?

  • @Roos,

   Wat ik je graag zou willen mededelen is het volgende;

   Het is niet zo dat als je vraagt het ook gelijk gebeurd…

   wat werd er van jouw gevraagd?? Ben je de conversatie aangegaan? Er werd van jouw gevraagd waarom je dat zou willen en waarvoor je het nodig hebt??
   Ga er even uitgebreid voor zitten…en ga een gesprekje aan…dan zul jij je vragen ook beantwoord krijgen.. oké?

   liefs, Henriëtte <3 😉

  • @Roos, jazeker als het gaat om geld en ook liefde en ook nul resultaat terwijl als het om andere dingen gaat ik soortgelijke ervaringen heb als jij. Nog niet eens dat ik er perse om gevraagd had, maar iets komt dan zomaar naar boven en de volgende dag is het er of nog dezelfde dag. Alles lost zich ik zodra ik ermee in mijn eigen leegte kan zijn. Veel dingen die ik juist vroeg of waar ik om vroeg heel bewust, nou die dingen komen nooit en lossen zich ook nooit op en de problemen worden eerde groter. Bij mezelf heb ik ontdekt dat deze vragen, deze verzoeken, deze gebeden altijd van een uit angst voortkomen, een angst dat ik het niet zal krijgen, toch wel niet zal lukken of ik begin in mijn hoofd al allelei plannen te maken over hoe het dan zou moeten lukken. Ook realiseerde ik me dat ik vaak hoopte op dingen, nou dingen dat je hoopt dat die gaan gebeuren, die blijven hangen in het hopen.

   Mijn eigen controle, mijn eigen angsten en mijn eigen negatieve overtuigingen zitten dan in de weg.

   maar de echte oorzaak zat dieper, ik luisterde niet. Ik luisterde naar mijn eigen innerlijke stem, naar god of hoe je het ook maar noemt. Ofwel ik was uit verbinding met mezelf en god. Die twee dingen zijn hetzelfde, doordat je uit verbinding bent hoor je je eigen innerlijke stem niet en doordat je niet naar je eigen innerlijke stem luistert raak je uit verbinding. Nu ik weer luister (lees gedwongen werd te luisteren, ik kon geen kant meer op) op geldgebied nu begint het weer te lopen. Ben nog verre van rijk, maar een begin van de oplossing van de geldscores tekent zich af.

 5. “Dank je voor het harde werken”, een mooi antwoord uit de video, een antwoord dat ik graag overneem! groetjes, Anne Marie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in