soulmates

hicksAbraham gechanneld door Esther en Jerry Hicks

Jerry: Bestaat “de ware” partner, de enige waarmee wij een relatie kunnen hebben? En als die bestaat, kun je ons dan advies geven hoe we die kunnen vinden? En wat is jouw mening met betrekking tot wat wij een “soulmate” noemen? Met andere woorden, is er een ideale spirituele partner voor ieder van ons?

Abraham: Gedurende je hele leven, en door de interacties met anderen, ben je bezig om die eigenschappen in anderen te identificeren die het meest aantrekkelijk zijn voor jou, en je hebt, in toenemende mate, het verlangen naar deze wenselijke eigenschappen uitgezonden.SoulMate

Met andere woorden: je hebt, beetje bij beetje, jouw versie van de perfecte partner gecreëerd (in jouw “vibratie” werkelijkheid). Maar voordat je jouw perfecte partner kunt vinden, moet je een “vibratie” match zijn voor dat verlangen, wat inhoudt dat je een constante trillingsmatch moet zijn van wat je verlangt.

Als je je eenzaam of gefrustreerd voelt dat je hem/haar nog niet ontmoet hebt, ben je geen “match” voor je vibratie werkelijkheid, en kan de ontmoeting nog niet plaatsvinden. Als je afgunstig bent op de fijne relatie die anderen hebben, ben je nog geen “match” voor je vibratie werkelijkheid, en kan de ontmoeting nog niet plaatsvinden. Als je herinneringen hebt aan een voorbije onplezierige relatie en je gebruikt deze als rechtvaardiging voor het verlangen naar of willen van een betere relatie, ben je geen match voor je “vibratie” werkelijkheid en wordt waarnaar je verlangd uitgesteld. Maar als je op een plaats in je leven bent waar je continue een goed gevoel hebt, ook al heb je niet de relatie waar je zo naar verlangd, dan is de ontmoeting zeker. Dat is de Wet in feite.

De “perfectionering” van de ideale partner, betekent dat die partner die dingen evenaart, die in jouw leven de oorzaak zijn geweest van dit verlangen, maar het vinden van die partner hangt af van jouw vermogen om dit verlangen te evenaren.

Je kunt die partner niet vinden met het bewustzijn dat je hem/haar mist in jouw leven. Je moet een manier vinden om de “trilling in je energieveld” aan te passen, zodat je hem/haar niet langer mist.

Op dezelfde manier dat je nu tijdens je fysieke ervaring continue nieuwe verlangens genereert, heb je ook verlangens gehad over specifieke fysieke ervaringen vanuit een niet-fysiek standpunt voor je geboorte. En soms omvatten die verlangens, of intenties, dergelijke specifieke zaken als creatieve eigenschappen of talenten, specifieke dingen die je wilde doen, of specifieke mensen waarmee je wilde co-creëren.

Soulmate

Een “Soul Mate” zou zo’n persoon zijn. Maar meestal bagatelliseren we het idee van “Soul Mates” op de manier waarop zo veel mensen hiernaar verwijzen, want echt, iedere persoon met wie jij de planeet deelt is een soort zielsverwant. En het gevoel van verbinding waar mensen naar op zoek zijn, de opwinding om bij iemand te zijn die hun hart laat zingen, is niet echt een functie van de persoon met wie je bent, maar is, in plaats daarvan, een functie van de verbinding met jezelf.

Wij denken liever aan een Soul Mate als je verbinding, of het bewust aansluiten, met je eigen ziel of bron of innerlijke wezen. Wanneer je, op dit fysieke moment en tijd,  een soortgelijke trilling aan die van je Innerlijke Wezen hebt, heb je inderdaad jouw Soul Mate gevonden. En als je dat consequent doet, zullen de mensen die aangetrokken worden door jou van nature enorm bevredigend zijn.

Denk na over wat je wilt in een relatie en waarom je het wilt. Kijk naar degenen om je heen die een goede relatie hebben, en voel waardering voor hen. Maak lijsten van de positieve aspecten van mensen waar je tijd mee hebt doorgebracht. . . . In feite is een van de snelste manieren om een prachtige relatie te krijgen, is een onderwerp te zoeken dat steeds voelt goed, en je daarop te  richten, zelfs als het niets te maken heeft met relaties.

soulmatesAls je bedenkt dat je de juiste trilling al hebt gemaakt voor een perfecte relatie, en dat dit allemaal in de wacht rij staat, voor je in jouw Vibrationele Realiteit, en dat je werk is om geen weerstand te bieden aan hetgeen al gecreëerd is – en dat het naar je toe moet komen – dan moet het snel komen. Wat mensen ervan weerhoudt onmiddellijk hun perfecte partner te ontmoeten, is gewoon hun bewustzijn en ongemak over het feit dat ze het nog niet hebben gevonden.

Herinner je zelf vaak eraan, dat je het werk hebt gedaan, je hebt jouw wens helder,  je hebt de wens het universum ingestuurd, de Bron zorgt voor die gecombineerde wensen, het is de wet van de aantrekkingskracht van de omstandigheden en gebeurtenissen waardoor het rendez-vous zal georganiseerd worden, en nu is je werk (je enige werk) om te stoppen met het doen van dat wat je doet, dat de ontmoeting voorkomt. Wanneer je ‘doet wat je altijd doet,’ voel je zonder uitzondering, negatieve emoties.

Dus als je eenzaam of chagrijnig, of ongeduldig of ontmoedigd, of jaloers bent – stel je de ontmoeting uit. Als wij in je fysieke schoenen stonden, zouden we onszelf eraan herinneren dat we al het werk van het specificeren en vragen hebben gedaan. We zouden accepteren dat de schepping reeds wordt bereikt. Het is gedaan! En dan zouden we er over nadenken alleen omwille van het plezier van het denken.

Wanneer de gedachte zalig en bevredigend is – zonder de tegenstrijdige energie van proberen om iets dat nog niet is gebeurd, te laten gebeuren – is je vibratie zuiver en krachtig, en kan je creatie gemakkelijk ongehinderd stromen.

bron:

© Nederlandse vertaling www.nieuwetijdskind.com, door Conny

Over Hicks:

Esther Hicks (geboren Esther Weaver) is een Amerikaanse inspirerende spreker en auteur. Ze is co-auteur van negen boeken met haar man Jerry Hicks, presenteert workshops over de Wet van Aantrekking en verscheen in de eerste release van de film The Secret. De Hicks’ boeken, waaronder de best verkochte serie The Law of Attraction, zijn – volgens Esther Hicks – “vertaald van een groep niet-fysieke entiteiten die zich voor het gemak Abraham noemen.” (Hicks beschrijft wat ze doet als zich verbind met “oneindige intelligentie”)

8 REACTIES

 1. Vind het juist een heel negatief artikel. Hoop moeten, niet mogen…
  Wanneer je chagrijnig bent verdien je geen liefde?
  Voor mij ligt groei/bewustzijn juist bij het accepteren van jezelf, inclusief de menselijke kanten. Alles mag, we zijn goed zoals we zijn.

  • @J,

   Hoi J,

   Iedereen verdient liefde! Of we nu chaggerijnig zijn of niet. Of we nu goed in ons vel zitten of niet. Moordernaars, verkrachters en helers, iedereen verdient liefde! Hoe vet is dat! 🙂 Niet iedereen vindt dat-ie dat zelf verdient, of de ander, maar goed, dat is weer een ander verhaal.
   Het gaat er uiteindelijk niet om of iets goed of slecht is of je iets verdient of niet, want wie bepaalt dan wat goed of slecht is en wie bepaalt wat jij of wij wel of niet verdienen? Uiteindelijk heeft dit verhaal hierboven met frequenties te maken. Aan welke frequentie ben jij erg verbonden, bewust dan wel onbewust.
   Men is zo bezig met wat slecht of goed is. Alles is slecht en alles is goed. Een kleur is een kleur. Sommige vinden geel een mooie kleur, anderen vinden het een belachelijke kleur. Wie bezit nu de waarheid over de kleur geel? We mogen zelf onze interpretatie eraan geven, en dat is vrijheid! 🙂 Het gaat erom op welke frequentie je zit. Waar ben je aan verbonden? En waarom? En dient het je? En hoort dat wel bij jou? Of heb je dat nog vanuit een ander bestaan? En waarom dan? Je mag zelf kiezen! Alleen kan ons ego er een compleet andere waarheid op nahouden dan onze ziel. A-relaxed kan dat zijn jof, pff. De waarheid en zoektocht van onze persoonlijkheid kan er een heel andere richting op willen gaan dan wat onze ziel uiteindelijk als waarheid en richting uitkiest.
   Energetisch afgestemd raken op je eigen ziel, ondanks ego, ondanks persoonlijkheid, ondanks trauma, pijn, onbewustheid, of ondanks chaggerijnigheid bijvoorbeeld, nou, ‘k vind het nogal een opgave. ’t Is zo’n moeilijke reis. En het ’t is zo’n mooie reis. Rob bv. schrijft hierboven over gevoel doezelen, maar we hoeven helemaal geen gevoel te doezelen! We kunnen gevoel opzoeken, bewuster maken, helen, liefhebben. Liefhebben. Onszelf liefhebben. Waarom willen we die ander? Wat willen wij van die ander? Kunnen we dat ervaren zonder die ander? Waar staat die ander dan voor? Uiteindelijk gaat het natuurlijk allemaal om liefde. We willen liefhebben en we willen dat een ander ons liefheeft. Wat we zoeken in de ander leren om onszelf te geven. Maar hoe doe je dat? Nou, daar zijn we dus levens mee bezig blijkbaar! 🙂
   Chaggerijnig zijn is oke. Hoort erbij. Als je aan een olifant denkt staat die ook niet inéén keer in je woonkamer.

   Liefs, Susanne

   • @Susanne,

    Hoi Susanne,

    ik denk dat wij over het algemeen wel het zelfde bedoelen, maar de enige die kan bepalen wat je verdient en wat goed of slecht is ben je zelf. Aan de hand van je gevoel daarover verandert je frequentie.
    Wanneer je dat voelt, of je een relatie verdient, goed genoeg bent etc, is afhankelijk van wanneer je daar zelf klaar voor bent om in te zien. Dat kan ieder ‘nu’ en is niet afhankelijk van hoeveel of weinig ‘negatieve’ gevoelens je ervaart.
    De schrijver van deze tekst legt de lat erg hoog, wat je wel en niet mag voelen/moet doen, terwijl vraagsteller zelf als persoon ook kan kiezen voor het ‘nu’.
    Wanneer je jouw voorbeeld van geel zou gebruiken, geeft de tekstschrijver aan dat de persoon nog geler moet worden, nog nier geel genoeg is.
    Terwijl de vraagsteller natuurlijk ook liefde verdient, en alleen de keuze hoeft te maken dat te geloven. Dan verandert de frequentie mee en volgt de rest vanzelf. Daar hoeft niks voor geforceert te worden, het is al.

 2. Dus wat als je die gevoelens van frustratie boosheid jaloezie eenzaamheid ervaart. Wat doe je daarmee? Weg stoppen. Oh shit ik voel jaloezie in me, hup zo snel mogelijk de deur uit want anders trek ik de juist partner niet aan. Ik vind het maar een beetje halve waarheid lijkt op the secret. Ik vind het zo’n grote valkuil om het gevoel maar te verdoezelen.

  • @Rob, hahahaha dat gevoel had ik ook een beetje…..van de “secret” 😀 vind het wel heel duidelijk uitgelegd…..
   Ik lees nu al dagen dingen over twinflames Enzo. .. erg interessant allemaal..

   Groetjes Sandra (Alex)

   • @Sandra,

    Hoi Sandra,

    Ja, het viel mij ook al op dat de laatste dagen veel over twinflames gaan enzo! Vind het superinteressant allemaal. Hoop er nog meer over te lezen. 🙂

    Liefs, Susanne

 3. Prachtig mooie tekst ,zeer duidelijk en bij het lezen krijgt men de ingevingen waar men nog aan mag werken om het te verwezenlijken
  Inderdaad net als Susanne zegt
  Precies op het juiste moment!

 4. Vet mooie tekst! Niet normaal meer. En zo duidelijk uitgelegd. Dank jullie wel voor deze mooie tekst! Heerlijk om er weer even aan herinnert te worden en natuurlijk weer precies op het juiste moment. Life is good!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in