Beter in je energie

‘Ik heb geen fijn contact met mijn lichaam.’

‘Ik leef te veel in mijn hoofd.’

‘Ik vertrek vaak uit mijn lichaam.’

‘Ik voel mijn voeten niet.’

‘Ik heb geen contact met mijn baarmoeder.’

Klinkt je dit bekend in de oren? Verlang jij er ook naar om echt in je lichaam te wonen?

Deze tijd geeft zo’n uitnodiging om volledig vanuit ons hart en ons gevoel te leven. En in deze tijd is alles al veel subtieler dan het moment waarop wij geboren werden. Er is veel meer ruimte voor gevoel en erkenning van de waarde van je gevoel en je intuïtie. Jouw keuze om in deze tijd te incarneren is gebaseerd op de mogelijkheden van NU en niet op het moment van je geboorte. Terwijl het (over)leven van jou als baby en kind vaak jouw gevoel op slot heeft gezet en het contact met je lichaam sterk heeft verminderd.

Waarom weinig energie?

Als wij kijken naar jouw energie, dan zijn er meerdere mogelijkheden waarom je daar weinig van hebt. Ten eerste kan het zijn dat je veel energie weggeeft aan anderen zonder dat je je daar bewust van bent. Als een omgeving onveilig aanvoelt, omdat je ouders bijvoorbeeld niet helemaal aanwezig waren of wanneer ze geen harmonische relatie hadden, dan ontwikkel je het vermogen om met jouw gevoeligheid de omgeving te scannen. Dat scannen doe je buiten je eigen lichaam. Op die manier weet je wanneer er voor jou een onveilige situatie dreigt en kun je je terugtrekken of weglopen. Hoe meer je energie buiten je lichaam gebruikt om te scannen, hoe minder je voelt hoe het met jou is en zo verlies je veel energie.

Een tweede reden waarom je weinig energie hebt, is dat je je gevoel op slot hebt gezet of gedempt terwijl je in wezen heel gevoelig bent. De reden waarom dat gebeurt, is dat óf je ouders of mensen in je omgeving zelf hun gevoel geen ruimte konden geven óf dat er een discrepantie was tussen wat ze zeiden en wat ze uitstraalden. Als kind voel je dat haarfijn aan en je hebt eigenlijk maar één oplossing en dat is je aanpassen aan de anderen omdat je van hen afhankelijk bent als kind.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Kinderen zijn per definitie verder ontwikkeld dan hun ouders, hebben meer bewustzijn en zijn gevoeliger. Veel ouders en bijvoorbeeld leerkrachten zijn zich daar niet genoeg van bewust en nemen zichzelf als graadmeter in plaats van het bewustzijn van het kind.

Contact met je lichaam

Er zijn nog andere redenen waarom je weinig energie hebt, die te maken hebben met dat je geen optimaal contact met je lichaam hebt of, beter gezegd, niet genoeg in je lichaam aanwezig bent:

  • Hoe goed stroomt jouw lichaam door? Als je lichaam stroomt, genereert het energie. Bevriest je lichaam snel als iets spannend is?
  • Hoe goed ben jij gegrond? Zonder goede gronding ontvang je minder energie van moeder aarde, die een immense bron van lichtenergie is. Veel gevoelige mensen willen zich niet verbinden met de zware 3-dimensionale aarde, maar vergeten dat de aarde een enorme lichtbron is.
  • Hoe diep adem jij door? Adem is chi, adem is levensenergie. Hoe meer je diep en vrij doorademt, hoe meer energie er in je lichaam geactiveerd wordt. Hoe goed adem jij uit zodat gifstoffen je lichaam kunnen verlaten en gestagneerde energie weer stroomt?
  • Resoneert het frequentieveld van jouw omgeving met jou? Als er veel mensen in jouw omgeving zijn die minder bewust zijn, dan verlies je snel energie aan je omgeving.
  • Hoeveel seksuele energie laat je toe in je leven? Seksuele energie is een enorme energie generator. Vanuit je gevoeligheid ben je misschien geneigd dit te onderdrukken.
  • Hoeveel prikkels kan jouw lichaam aan? Als je gevoelig bent, kun je je niet meten aan andere mensen. Zij kunnen wel in een drukke straat winkelen, lawaai veel beter volhouden, 8 uur per dag werken enzovoort. Jij mag goed naar je lichaam luisteren en jouw grenzen stellen.
  • Houd je van je lichaam?

Er zijn ook een heleboel factoren om te onderzoeken, zoals: is de voeding die jij eet energetisch geladen, biologisch, vers en liefdevol verbouwd? Is er niet te veel straling in je omgeving? Draag je je telefoon op voldoende afstand van je lichaam, enzovoort. Doe je werk waar je hart blij van wordt, ervaar je genoeg vrijheid in je leven? Heb je voor jou voedende contacten om je heen?

Tips om meer energie te hebben.

Als eerste: besef dat jouw energie jou toebehoort. Ieder mens heeft een auraveld van 90 cm om zich heen. Je energie mag, of eigenlijk moet, in principe binnen dat veld blijven omdat jij dan met je eigen gevoel in contact kunt zijn. Alle energie die buiten je auraveld stroomt, loopt als het ware weg.

Oogcontact: veel gevoelige mensen zijn vanuit een oud patroon met hun energie bij de ander i.p.v. bij zichzelf via de ogen. Sta rechtop: voel de centrale lijn door je lichaam in contact met de aarde. Sluit je ogen daar op aan. Zij keren zich als het ware naar binnen. Ontmoet de ander op de grens van jouw auraveld, dus op 90 cm. Dan kun je veel beter voelen wat het contact met jou doet, hier makkelijker woorden aan geven en jouw grenzen aangeven.

Contact met moeder aarde. Ga zitten of liggen (buiten is natuurlijk het beste) en word je bewust van je eigen energieveld. Laat het uitdijen in de aarde en vraag telepathisch om energie die met jouw energieveld resoneert. Sta jezelf toe om heel veel te ontvangen.

Heb je lichaam lief. Let erop welke boodschappen jij de hele dag door uitzendt naar je lichaam. Hoe kun je vriendelijk tegen je lichaam zijn en hoe kun je liefdevol met je lichaam omgaan? Het helingspotentieel is oneindig, wij mogen het vooral ook voor onszelf gebruiken.

Wil je ook Dichter bij jezelf zijn, meer contact met je gevoel en thuiskomen in je lichaam?

De gratis Online Masterclass Beter in je Energie gaat jou inzicht geven in hoe je omgaat met je eigen energie, met name je subtiele energie. Leer hoe je thuiskomt in je basis waardoor je veel meer energie hebt en beter vanuit je gevoel kunt reageren.

Je kunt hier de replay bekijken: https://event.nieuwetijdskind.com/masterclass-beter-in-je-energie/replay/

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in