DELEN
2014

rode slang golfWe hebben eindelijk het moeilijke Jaar van de Slang die zijn Huid afwerpt volledig achter de rug, en we bevinden ons nu in het nieuwe Chinese Jaar van het Groene Houten Paard. Nu onze oude huid weg is, zijn we in staat de dingen te zien die voordien onder de oude huid verborgen lagen, en die we voordien niet wilden zien. In februari gaan we dingen loslaten die we al lang wilden laten gaan. Dit zijn de dingen die we voordien niet konden oplossen en loslaten.

Dit is ook de maand om onze Oude Verhalen naast ons neer te leggen, indien we die nog altijd leven. Ons oude boek moet kordaat gesloten worden en naast onze oude levens gelegd, zodat we onze Nieuwe Verhalen kunnen beginnen te leven in maart.

Februari begint met een sterke stroom frisse lucht. Na de lastige maand januari voelen we nog maar eens dat openbreken van nieuwe energie, net zoals we dat voelden bij het begin van 2014. Nu we het Jaar van het Groene Houten Paard zijn ingegaan, beginnen de energieën van 2014 eindelijk in onze fysieke realiteit te landen.paard

Velen onder ons denken dat we klaar zijn om op ons groene paard te springen en ons Ware Leven in te rijden, in het Nieuwe Landschap. En dat zou het geval zijn, moesten we al in de maand maart zijn. Maar het is nog maar februari…Het magische Groene Paard van 2014 zal ons niet laten rijden, tot we er helemaal klaar voor zijn, en tot we schoon zijn. Indien we op zijn rug willen springen om onze rit in de zich eindeloos herhalende sporen van onze oude verhalen voort te zetten, zal hij ons afwerpen. De enige plaats waar het groene paard ons kan brengen, is diep in het Nieuwe Landschap.

Februari is geconcentreerd en potent. Ook al is het een krachtige maand van herziening, heroriëntering en oplossingen, toch stromen de energieën weer. Dit maakt vele dingen voor ons deze maand makkelijker en prettiger. Het valt op dat er in januari twee Nieuwe Manen waren, en in deze maand geen enkele. Dat is nog maar eens een teken dat we niet zullen galopperen op ons magische groene paard vooraleer het maart is.

De potentiële moeilijkheden voor ons zullen vooral opduiken wanneer we vast proberen te houden aan ons oude leven, onze beperkte perceptie en verouderde manieren om dingen te doen. Wanneer we in het verleden proberen te leven, of te handelen alsof de wereld der dualiteit onze voornaamste realiteit is, zouden er wel moeilijke lessen kunnen opduiken om ons te helpen bevrijden.

De hele maand zullen we intense creatieve golven berijden. Creativiteit zal ons onverwachte oplossingen brengen wanneer we ze het meeste nodig hebben. Sommigen onder ons kunnen de komende maanden onverwachte reizen gaan plannen met als doel oplossing, afwerking en loslaten. Anderen kunnen reizen maken die hen tot een Nieuw Level katapulteren.

Afbeelding landschapDeze maand zal ons helpen ons wezen nog dieper te ankeren in het Nieuwe en Ware. Er is een toegenomen soliditeit in de energieën van het Nieuwe Landschap. Onze gevoelens van innerlijke vreugde, waarachtigheid en liefde zullen onmetelijk verdiepen. De stroom van het Weten van ons Hart zal steeds sterker stromen, en ons innerlijk kompas gidsen, tot we niet langer twijfelen aan wat we innerlijk weten.

Februari is vol frisse energie, nieuwe beweging, onverwachte openingen, nieuwe ideeën en opwindende kansen voor grote doorbraken, die ons zullen helpen bevrijden van ons verleden. Er is een verdiepte ernst die doorheen ons wezen stroomt. Het is tijd om ernstig na te denken over het leven van Ware Levens als Waren in het Nieuwe Landschap.

Februari is een super-geconcentreerde maand, die gefocust is op afwerking, loslaten, koerscorrectie en het aflijnen van ons wezen op het Nieuwe Level. Dit bereidt ons voor op maart, wanneer we op ons magische groene paard zullen springen, het licht op groen zal springen en we volop zullen beginnen te galopperen.

door Solara
www.nvisible.com

Vert. Fran Tielemans

31 REACTIES

 1. Februari eindigt met los laten voor mij, los laten van een onvergetelijk dierbaar iemand, die de afgelopen 4,5 jaar deel van mijn leven uitmaakte en nog altijd zal blijven doen, nu na zijn overlijden.

  Een wreder los laten bestaat volgens mij niet. De toekomst laat een leegte achter.

 2. @Aart,

  Je schrijft: ” Zonder geheugen, geen verleden.
  Het verleden is niet zichtbaar maar toch wordt voor menig mens zijn heden door het verleden bepaald.
  Kunst op zich. ”

  Ja, wat zeg je dat mooi. Het verleden is niet zichtbaar, maar toch wordt voor menig mens zijn heden door het verleden bepaalt. Waarom is dat eigenlijk zo? Waarom doen wij maar die herhaling van een herhaling van een herhaling? En waarom is het voor de mens zo moeilijk om daar vrij van te raken, los in te geraken? Het verleden als het fundament van onze platform. Waarom zou dat toch zijn?

  Liefs, Susanne

 3. Oooohhh, dat zal het zijn.
  Paard van de hoop.
  Nou dan hoop ik mijn paard snel te ontmoeten.
  Ik heb nog nooit op een paard gezeten.
  Wel op een kameel.
  Nou, daar kan je ook behoorlijk groen van worden. 😡

  Anita bedankt voor de tip!
  🙂
  Groet van Lia

  • @Lia en paardenliefhebbers, ook niet op een houten Paard?

   Nog even wachten meissie, als ik de tekst goed lees dan krijgen we in maart het groene paard.

   EN dan moeten we nog schoon zijn en er helemaal klaar voor zijn.

   Want anders werpt tie je eraf.

   “Februari is vol frisse energie, nieuwe beweging, onverwachte openingen, nieuwe ideeën en opwindende kansen voor grote doorbraken, die ons zullen helpen bevrijden van ons verleden.”

   Wonderlijk toch, ONS VERLEDEN.

   Zonder geheugen, geen verleden.

   Het verleden is niet zichtbaar maar toch wordt voor menig mens zijn heden door het verleden bepaald.

   Kunst op zich.

   Wat gij niet wilt dat u geschied doe dat ook het groene paard niet.

   Voel ik me net de prins op het witte paard, is wit niet meer van deze tijd.

   Komt eigenlijk wel goed uit, de prins is meer een seniele oude gek geworden.

   Weer tijd voor het groene hobbelpaard.

   Die goeie zorgeloze tijd, waar is die toch gebleven, hoe heb ik die toch door mijn vingers heen kunnen laten glippen.

   Aftellen geblazen tot maart dan komt alles weer goed.

   Liadank februari heeft er maar 28.

   En dan is er de bevrijding.

   De bevrijding van mezelf.

   • Aart,
    Nee, ook niet op een houten paard. Heb wel ooit het paard van Troje bekeken(is ook van hout). Wat een lelijkerd zeg! En wat een nep! Maar goed, verleden is nep.
    En dan is dat paard ook nog groen. Komt toch een beetje beschimmeld op mij over, hoor. Alsof-ie net een paar weken te lang in de stal heeft gestaan. Tjesses, ik ga daar echt niet op zitten, hoor.

    Of ik ga aftellen tot maart, weet ik ook nog niet. Denk dat ik maar een emmer water boven de deur hang; voor het geval dat-ie aanbelt.

    Trouwens, die bevrijding van het verleden is wel één van je stokpaardjes, hé?
    Dag Lia

 4. Uren in de auto gisteren en alle tijd om de woorden van dit stuk te laten bezinken.

  Opeens kwam er een beeld bij me op van een oude jas die elke ochtend bij het wakker worden alweer voor me klaar ligt. De jas van mijn vermeende identiteit: ik ben HSP, ik vind het moeilijk om m’n plek in deze chaotische wereld te vinden, ik heb veel tijd en ruimte voor mezelf nodig, allemaal ik dit en ik dat. Door alle dingen die ik de afgelopen jaren heb mogen leren zoals: me niet identificeren met m’n gedachten en overtuigingen, aarden, in m’n lichaam zijn, me opladen in de natuur enz. zakt die jas langzaam weer van m’n schouders.
  Dat is het verhaal van de slang die z’n oude huid achter zich laat. En met dit beeld is me opeens duidelijk dat ik die jas helemaal niet steeds weer hoef aan te trekken en misschien wel klaar ben om op de rug van dat vreemde groene paard te gaan zitten?!

  Prachtig dus voor mij dit stuk: inzicht en hoop.

  Dank voor het plaatsen!!

  JItske

  • Mooi geschreven, Jitske.
   Die slang die zijn oude huid inwisselt, en die jas die je aantrekt doen mij denken aan hetgeen ik in de bijbel tegenkom bij 2Cor.04:16.
   Daar lezen we dat de uiterlijke mens vervalt, en de innerlijke mens van dag tot dag wordt vernieuwd.
   De aardse tent wordt afgebroken om plaats te maken voor een eeuwig huis.
   De mens echter wil bekleedt worden en niet naakt zijn. Wij willen niet ontkleedt zijn maar overkleed.
   Groet van Lia

   • Mooi allebei!

    Lia ik heb nog een vraagje welke versie van de bijbel gebruik jij? Zou er zelf graag een aanschaffen.

    Groetjes Nele

    • Hallo Nele,
     Ik heb een oudje (geloof uit 1958) van NBG. En ook nog een hele oude uit 1910 (van mijn oma).
     Ik ben niet bij een kerk aangesloten, maar wel erg geïnteresseerd in de bijbel. Lees er van tijd tot tijd veel in, en haal er frappante dingen uit.
     Tweedehands soms in kringloopwinkels te krijgen of op Marktplaats.
     Dag, Lia

     • Dank je Lia ga eens Googlen.

      Ben ook niet zo van de kerk, wel van interessante teksten. En je citaten nodigen uit om er zelf eens in te gaan neuzen.

      Kus!

    • Ha Jitske,
     Adam en Eva liepen ook naakt in het paradijs.
     Als kind dacht ik altijd, lekker warm zo in je blootje over straat. Maar het is natuurlijk symbolisch bedoeld.
     Wie zien niet meer ons zuiver Wezen of Zijn, omdat we het overkleden met een stroom van gedachten en gevoelens. We willen niet gewoon Zijn, maar “iets” zijn, een bepaalde vorm, een beeld van iets, een ik-beeld, etc.
     Dag Lia

  • @Jitske,

   Hoi Jitske,

   Je schrijft: ” Opeens kwam er een beeld bij me op van een oude jas die elke ochtend bij het wakker worden alweer voor me klaar ligt. De jas van mijn vermeende identiteit. ”

   Ja, dat heb ik ook! Daar ben ik ook de laatste tijd veel mee bezig. Wanneer ik wakker word, alsof ik automatisch inderdaad zo’n zelfde jas aantrek, die ik toch inmiddels al lang meer dan beu ben. ‘s Ochtends word je wakker, en lijkt alles weer bij elkaar gefragmenteerd te zijn. Ik loop daar mee te klooien momenteel. 🙂 . Ben in ieder geval blij dat ik me daar in ieder geval al bewust van ben; van elke ochtend ‘wakker’ te worden in of met diezelfde jas. Ik hoop daar de aankomende tijd nog meer duidelijkheid over te krijgen en een nieuwe jas weten te creëeren, aan te doen, te leven.

   🙂

   Liefs, Susanne

   • @Susanne,
    Grappig, Susanne, dat je die jas zo herkent.
    Maar ik was ook blij met dat beeld en het idee dat het echt niet hoeft, dat gesjouw met die jas.

    Succes ermee!
    Jitske

    • @jitske,

     Hoi Jitske,

     Ja, dat vond ik zelf ook een opluchting 🙂 . Ik ben nu alleen dan nog benieuwd hoe je dan ‘s ochtends een nieuwe jas aan weet te trekken en wakker te worden in nieuwe gefragmenteerde beelden!

     Jij ook veel succes ermee!

     🙂

     Liefs, Susanne

      • @jitske,

       Je slaat de spijker op zijn kop! 🙂 gewoon laten zien wie je werkelijk bent… je bloot durven geven…. laat zien wie je bent…gebruik je talenten ervoor…daarom zijn we hier…laat het groeien (groen)…. de natuur…waar je een deel van bent… en het paard is de snelste om je daar te brengen…diep in jezelf… om die creativiteit naar boven te halen….. de slang heeft je de kans gegeven om je “oude” huid af te werpen zodat jij kunt zien wie je werkelijk bent
       genees jezelf door al het oude en negatieve los te laten…en het komt terug als herboren…bloot..jezelf…de “naakte waarheid”

       Liefs, Henriëtte 😉 xxx

 5. Volgens de Chinese dierenriem is het Jaar van het Paard begonnen. Daarnaast is een Chinees jaar nog gekoppeld aan één van de vijf elementen hout, water, vuur, metaal of aarde. Voor 2014 blijkt dit hout te zijn. Dus zal er wel een houten paard bedoeld zijn. Overigens ken ik maar 4 elementen: water, aarde, lucht en vuur, maar dit terzijde.
  Ik heb echter nog nooit gehoord van een groen paard? Wie kan mij vertellen hoe paard aan groene kleur komt. Is-ie misselijk of zo?

  • @Lia,

   Hahaha hij is niet misselijk hoor Lia… 😉
   ik moet je eerlijk bekennen dat ik er ook nog nooit van had gehoord… maar een vriendin van mij stuurde me deze link.. dan weet je waar het vandaan komt…
   kijk maar of je er iets mee kunt… 🙂

   liefs, Henriëtte <3 xxx

   • Ha Henriëtte,
    Bedankt voor alle moeite, hoor. Ik heb alles doorgelezen (leuk stukje) maar vind er helaas geen antwoord op de vraag waarom paard groen is.
    Maakt verder ook niet uit. Er moet iets te raden overblijven in ‘t leven.
    🙂
    Fijne dag, Lia

    • @Lia,

     Hé Lia,

     Ben net terug met mijn man…ff weekend weg.. 🙂

     Groen= van de Natuur…groen= groeien… en de smaragd groene kleur van Rafaël…Genezing… 3 x
     3= creatief… paard is snel….. Hoop dat je het nu wel begrijpt lieve Lia… 🙂

     liefs, Henriëtte <3 xxx

     • Ach, Henriette ik begrijp het allemaal wel.
      Wat mij betreft hoeft het niet zo snel.
      Ik lees soms haiku’s
      O.a. kwam ik deze tegen.

      Jij kleine slak
      beklimt ook de berg Fuji
      maar langzaam, langzaam

      Dag Lia

 6. Mooi geschreven! zo voelt het inderdaad ja… 🙂

  Los late , los laten en nog eens los laten…. we gaan ervoor

  liefs, Henriëtte <3 xxx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in