De onderlinge aantrekkingskracht van de Indigo- onbewuste indigo

Ik hoor van zoveel lezers dat ze denken dat ze indigo zijn, maar dat niet zeker weten maar wanneer ze dan de lijst met eigenschappen lezen (je vindt deze hier op de website) blij zijn dat er een verklaring is voor hoe ze denken en voelen. Maar dat is slechts de 1e stap in het proces want Indigo energie is geweldig behalve als het onbewust gebruikt wordt. Het kan uitgedrukt worden op manieren die zeer destructief en “losgeslagen” zijn. Indigo energie is krachtig , los van hoe het gebruikt wordt. En het kan worden gebruikt op manieren waarvan we niet denken dat die gerelateerd zijn aan Indigo energie maar die een onbewust gebruik kenmerken van deze zeer sterk aanwezige kracht.

Onbewuste Indigo’s zijn die die hun energie uiten als woede, frustratie en risico nemen/sensatie zoeken. Zij zijn de jonge criminelen die misdrijven begaan waarvan we niet denken dat kinderen dat doen, of zijn de volwassen veelplegers. Zij kunnen sensatiezoekers zijn die van de ene kick naar de andere leven, drugsgebruikers of alcoholisten die hun verslaving niet kunnen overwinnen, workaholic zijn, of ze zijn compleet ongemotiveerd, hebben grote dromen (en praten daar ook over) maar hebben totaal niet de energie om deze te verwerkelijken. De indigo energie en kracht is aanwezig maar zo ongericht en chaotisch dat ze volkomen ongecontroleerd is.

Bewuste Indigo’s hebben nog steeds de woede, frustratie en behoefte aan opwinding maar zij zijn zich bewust, gefocused en in controle. Misschien nemen ze nog steeds risico’s maar ze weten hoe ze hun energie moeten aanwenden zodat ze deze op creatieve wijze gebruiken. Ze hebben misschien wel emotionele momenten en gaan daarin heen en weer, maar chaos wordt door een gekanaliseerde inzet van hun gaven opgevolgd. Als ze eenmaal de vorm vinden waarin ze hun gaven kwijt kunnen zijn ze niet te stoppen en zeer succesvol. Maar zelfs dan kunnen ze zo blij zijn dat ze hun “uitlaatklep” hebben gevonden dat ze een tunnelvisie ontwikkelen die het middelpunt van hun leven vormt. Met Indigo’s is het altijd het één of het ander.

De sleutel tot het managen van Indigo energie is balans. Kwamen ze niet hier om bestaande systemen die te gericht waren op polariteit, hebzucht, angst en de behoeften van een klein clubje mensen omver te gooien? Nou, soms doen ze dat door in de omgekeerde richting te gaan, door één aspect van polariteit te vervangen door een ander. Door zich bewust te zijn van hun Indigo energie kunnen indigo’s leren in balans te blijven en controle behouden zodat ze niet hulpeloos in een zee van emoties rondzwemmen, ongefocused en niet geaard, rust en vrede zoeken in alles waarin ze denken dat het antwoord schuilt. Weten wie ze zijn zal hen en ons allemaal helpen om dat kalme vredige centrum te vinden waar we kunnen genieten van de geweldige aspecten van bewuste gestuurde en gerichte Indigo energie om de wereld te hervormen voor ons en de nieuwe verlichte generaties die na ons komen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

19 REACTIES

 1. Nicole, Gordon, Dennis,
  Hoera, dat jullie humor even onder de aandacht brengen. Is zóóó belangrijk. Hier word ik helemaal blij en licht van. Dank jullie wel, Lia

 2. Mooi geschreven Aart. Zo zit het! Maar zou je dan dankzij dit kalme, vredige centrum toch ook (ervan) kunnen genieten? En kunnen genieten van een film of toneelstuk? Er verheugd mee kunnen zijn?
  Ben trouwens blij met je extra uitleg “bij wijze van spreken”. Ik zag al iets over de grond rollen. Groet, Lia

 3. Hoii

  Ik twijfel altijd waneer ik iets over de Indigo lees.
  Ik heb een overduidelijke sterk aanwezige energie.
  En iedereen (veel mensen) en dieren komen vaak op me af.
  in benauwde situaties of angstige ego-achtige omgevingen word ik heel heftig en confronterend, je komt dan niet langs me. Ik breek de energie dan. en het uit zich tot mij alsof ik een mega spiegel word die alles absobeerd en het terug kaats.
  Maar weer in rustige situaties waar veel liefde is, ben ik ook liefde, speel ik met vlinders, vind ik het lekker om weg te dromen enz enz.
  Ik vraag me ook af waarom ik al zooooo lange tijd een soort van tegenstribbelen van indigo energie heb. Waneer iemand zegt jah wie weet ben je indigo… dat ik echt boos kan worden en beledigt kan zijn, ik vraag me af waar dat vandaan komt.
  Verder voel ik me meer verbonden met de blauwe sterrenkinderen.. staat dat verbonden met indigo energie?

 4. Natuurlijk moet ik als kristalkind wijselijk mijn mond houden maar hier; “dat kalme vredige centrum” viel mijn oog op (bij wijze van spreken).

  Als je dat eenmaal gevonden/herondekt hebt dan is dat je/de stille basis waar vanuit, alles plaatsvindt/het leven zich simpel ontvouwt.

  Zonder dat er een verliezen is in wat er plaats vindt.

  ‘Dat kalme vredige centrum/stille basispunt’ is er namelijk altijd, dat is het enige wat niet te verliezen valt.

 5. …gewoon zin om aan alle bewuste en onbewuste Indigos een heeeeeel warmhartige zieleknuf te sturen! Ik heb zelden van blog-kommentaren genoten… hier dus wel! 🙂 leuk! 🙂 En ik vind het supermooi en inderdaad krachtig dat Julie zo open en eerlijk over zichzelf schreef. heeft me geraakt. bedankt Julie!
  Indigos zijn op de één of andere manier toch “anders”, voel ik steeds weer…

 6. Fijn te kunnen lezen dat ik een bewuste Indigo ben. Ehmm….wist ik eigelijk al een beetje.

  Dat deel over de 'uitlaatklep' en tunnelvisie herken ik, maar is voor mij makkelijk te omzeilen. Tunnelvisie heeft geen vat op me. Althans…niet meer.

  Niet te verwarren met het feit dat ze me nog wel eens 'pitbull' noemen doordat ik, eenmaal vastgebeten in iets, niet loslaat totdat het spartelt zoals ik wil.

  @Nicole, lachen om je eigen gein is een spiegel op je eigen humor. Gevoel voor humor is persoonlijk en bij iedereen net even anders. Je zal zien dat, wanneer je moet lachen om iets dat je zelf creëerd, gelijkgestemden er net zoveel lol in vinden als jijzelf.

  Voor mij is humor een soort auto-defense-mechanisme. Het geeft me enorm veel helderheid en kracht maar wordt niet altijd goed begrepen….

  Tsja, als op mijn werk iets compleet naar de eeuwige jachtvelden dreigt te gaan en de stress bij anderen alle meters in het rood zet zit ik te geinen. Feitelijk niets anders dan een 'bron' welke ik anroep en me helpt helder en zeer snel te kunnen redeneren en handelen.

 7. (Schaterlachende Smiley)

  Moet jij ook altijd het hardst lachen om je eigen grapjes, ik wel namelijk, zou dat ook indigoos zijn??

  Waar zitten die verdraaide Smileys???? ha,ha,ha!

  Nice weekend!!

 8. Zo is het, of te wel so be it. Je hebt de keuze al gemaakt. Je hebt al die tijd geweten wie je was en wat krachtig dat je dit deelt. Weet je Julie er is niets wat je niet bent. Er is maar een bewustzijn. Je hebt de schaduw, vaak naar buiten gekomen door een sterk gevoel van onrechtvaardigheid en diepe gekwetstheid, als een ervaringsdeskundige geleefd. Je hebt de wegen verkent, tot in bepaalde mate en gezien waar ze toe leiden. Je bent nu geconfronteerd met een lichaam wat spreekt tot jou, in al haar liefde. Ze veroordeeld je niet. Ze zal je leiden tot dieper inzicht en zelfkennis als mens die je als grootse ziel hier op aarde leeft. Je wens en verlangen dit helen zal je naar nieuwe paden brengen. Ik vind je moed enorm om je zelf zo kwestbaar te tonen en ik vind je een enorm groot licht met inderdaad een enorme kracht. Laat deze kracht nu maar voor je werken. Ze creert wonderen, wist je dat? Wellicht zou de online opleiding van Patrick Brusselaer je hierin ruimere inzichten kunnen bieden en handvaten reiken jezelf te ondersteunen. Het heet: 'Nieuwetijds Leraar'en laat je op een zachte, eerlijke wijze zien wie je werkelijk bent. Het heeft mij veel inspiratie, troost en inzicht geboden.

  Ik ken het leven van drugs, heb als straatkat de zelfkant van dichtbij onderzocht en affiniteit gevoeld met o.a. criminateit. Ik wilde gezien worden en was jarenlang kwaad.

  Nu weet ik dat ik helemaal niet onmachtig ben, dat ik mijzelf volledig leer lief te hebben en te accepteren, ook mijn doorleefde verleden. Zie dat grote dromen, klein beginnen. Wees volledig zacht naar je zelf, omarm jezelf zo vaak je kunt. Kijk jezelf in je ogen en zie de schittering van de grootse ziel die je bent en glimlach. Ik wens je levensvreugde en welkom hier op deze site, waar in mijn beleving bijzondere dingen gebeuren in het delen en helen met elkaar. Mag je hier een ruimte van liefde vinden, Julie! So be it!

 9. hallo
  ik ben een volgens jou onbewuste indigo die 'probeert ' bewust met mijn krachtige energie om te gaan, dit lijkt voor mij op een levenswerk, ik ben nu 32 en het lukt me nog steeds niet, in het verleden was ik heel ongelukkig en vooral heel kwaad, ik sloot me volledig af van de wereld en dat was heel destructief, ik vluchtte in drugs, ik heb geen misdaden gepleegd, maar ik voel me inderdaad verbonden met de kinderen die het wel doen, ik begrijp ze, ik ben een van die mensen met grote dromen en er (nog) niet in slaagt om ze te verwezenlijken omdat ik niet goed ben gefocused en geaard en nog niet de juiste mensen gevonden heb om dit mee te delen
  ik vind het niet leuk om dit te schrijven, want ik weet dat ik veel in huis heb en in wezen een heel mooi mens ben, ik verlang niks anders dan mijn licht te laten schijnen en me met de aarde, de dieren, de planten en de andere mensen te verbinden in liefde
  ik vind het ook niet leuk om dit te schrijven omdat ik al zo lang op zoek ben naar manieren om beter met mijn energie te leren omgaan, ik zit nu op een keerpunt (hoop ik), in het verleden wou ik hier helemaal niet zijn, maar door met kanker geconfronteerd te worden, voelde ik voor de eerste maal bewust dat ik wou leven
  het is heel moeilijk geweest om tot hier te geraken, maar ik ben altijd blijven geloven dat het tij zou keren en dat het allemaal niet voor niks is geweest, ik ben ervan overtuigd dat heel mooie dingen gaan gebeuren in de toekomst en ik wil daar graag deel van uitmaken, ik hoop voor mezelf dat ik de weg naar binnen vind en daar heling mag ontvangen en dat wens ik ook voor alle andere indigo's, ik wens dat we elkaar mogen vinden en helpen om terug onszelf te worden
  hartegroet
  julie