Bewuste en onbewuste kristalkinderen en kristal volwassenen

Zodat je niet denkt dat ik de Indigo’s loop te pesten gaan we het deze week hebben over bewuste en onbewuste  kristalkinderen en kristal volwassenen. Alhoewel we geneigd zijn om te denken dat de kristalkinderen en kristal volwassenen de meer spirituele zijn van de eerste (vroege) verlichte generaties kunnen ook zij juist niet verlicht zijn wanneer ze zich niet bewust zijn van hun energie, deze verbergen of niet goed gebruiken.Terwijl de Indigo’s meer uitgesproken zijn en onze onze aandacht daar vaak naar uitgaat, kunnen Kristallen hun energie uiten op destructieve manieren die onverwacht en verrassend zijn

Wanneer deze bewust wordt uitgedrukt brengt Kristal-energie licht op de aarde, heelt het het paradigma van slachtofferschap en de vervolging daarvan en opent de poort naar goddelijkheid. Dit is het doel, om de mensheid wakker te maken, bewust te maken, van de goddelijkheid in ons. Daarom zijn kristalkinderen en kristal volwassenen empatisch, energetisch open, spiritueel bewust en verbonden.

Wanneer zij gegrond zijn in deze aspecten en in balans, zijn ze krachtige healers en leraren. Ze kunnen de wereld de weg naar heling laten zien en hebben de compassie om anderen naar hun innerlijke licht te leiden. Wanneer hun energie onbewust wordt uitgedrukt is deze losgeslagen, niet geaard en niet in balans. Ze verpersoonlijken de slachtoffer -en aanklager energieen die ze kwamen helen en worden martelaren. Hun empatische energieën kunnen worden misbruikt en ze kunnen een kanaal worden voor andermans pijn. Of de uitdagingen in het leven zorgen ervoor dat ze bang worden en hun gaven verbergen, hun kracht wantrouwen en zich isoleren van de rest van de wereld. Of ze worden krachtige healers die te ver in hun ego opgaan en hun spirituele missie vergeten. Wanneer ze hun Kristalenergie onbewust gebruiken kan deze angsten opwekken bij anderen en manipulatief, controlerend en beschadigend zijn.

Hoe kunnen we de onbewuste uitdrukking van deze energieën vermijden? Zij die de kristal energie dragen weten dat ze een missie hebben en het is hun zachtaardigheid en open natuur die ten grondslag ligt aan hun uitdaging, die tevens hun grootste kracht is. De sleutel voor hen is te onthouden(of te herinneren-Gordon) dat hun kracht ligt in hun verbindingen en dat als ze zichzelf niet toestaan overdonderd te worden door hun empatische gaven, zij beter kunnen omgaan met de mensen en de energieën om zich heen..

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wanneer ze gelijkmatig gegrond blijven in hun spirituele en fysieke wortels, kunnen ze leren in balans te blijven, en onderscheid maken maken met hun empathie, zodat ze de wereld kunnen helen zonder hun martelaars te worden.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

12 REACTIES

 1. Ik weet dat ik een kristalmens ben. Een vanuit de vroegere tijden, want ik ben in 1959 geboren.
  Mijn dromen als die ik kreeg jong kind zijnde herhalende tot ver in mijn volwassen leeftijd, hebben mij veel uitgelegd en op latere leeftijd heb ik ze pas begrepen.
  Mijn gaven en kennis verberg ik nog steeds. Langzaam aan begin ik het te voelen dat dit niet langer meer zo kan. Ik moet er mee naar buiten komen. Ik geloof er dan ook in dat dit gaat komen. De leiding voel ik zeer duidelijk . Daar ben ik dankbaar voor.
  Warme groet
  Yvonne

 2. Bedankt Jennifer en Gordon voor de vertaling en plaatsing.

  Dat was heel duidelijk! ik heb herkend, hoe het eerst was..
  een rommeltje hihi zullen we maar zeggen en dan weer in balans krijgen….periode niet durven…weer in balans brengen….het opnieuw alles leren en begrijpen….
  ik heb ze allemaal doorlopen die, niet in balans aspecten..
  Zonder die lieve Egelen, die ons onvoorwaardelijk lief hebben…..hun geduld om ons te leren begrijpen…goed uit te voeren en in ons lichaam te verankeren en dan te verwoorden naar anderen toe….ja, ja, hihi 😉 ik/wij moet ik zeggen ( delen in mij samen) wij zijn dankbaar voor ieder geplaatst stukje hier!! zo dankbaar en blij 🙂 dus dikke kus van mij! kristal helder hihi 😉

  liefs, Henriëtte xxx

 3. Hallo iedereen,

  Zeer mooi stuk, goed om te lezen dat er steeds meer bekendheid komt over kristalkinderen en het is inderdaad super belangrijk voor hun en mij om inderdaad niet ten onder te gaan aan je eigen grootste krachten. Als je sterke empathische vermogens heb tot het punt dat je door meeleven fysieke pijnen en stuurloosheid van geest en handelen heb/je bloed staat te koken van het gebrek aan vrede erin 🙂 Dan ben je in mijn ogen gekristaliseerd genoeg voor zo’n kind zijn 🙂

  Ik heb mezelf redelijk weten te balanceren, maar ben op zoek naar anderen van mijn ‘soort’ hehe, om mee te resoneren en veel sterker nog te staan in me levensenergie. Wie zich geroepen voelt en/of het aandurft, daar zou ik mee willen communiceren.

  Balans gewenst,

  Greg
  gregorhoukes@hotmail.com

  PS: Ik pas bij bijna alles wat bij een Kristalkind hoort, maar zie geen geesten en die hoef ik denk ook niet te zien of mag ik pas zien als ik meer in me balanskracht sta.

  • @Greg, oja en in een ander artikeltje stond nog iets extra’s over dat Kristalkinderen een grote behoefte hebben naar aanraking (reiki, tantra etc) Dat is zeer zeker bij mij ook zo en daar moeten we ons niet langer voor schamen of stilhouden dit is mindcontrol. Ik mag van geluk en (zelf)sturing spreken dat het me is gelukt om dit te vinden in me eigen leven nu pas! En ik ben bijna 27. Boodschap: Lijdt niet onnodig, durf te vragen!

    • @Lou-Ann,

     Wat ik herkende in een ander artikeltje als zijnde een ‘grote’ eigenschap van een Kristalkind, is dat aanraking/menselijk contact/knuffelen en anderzijds alle andere vormen van contact via het lichaam: Op blote voeten lopen, in de natuur zijn, sport/zwemmen, Tantra & Reiki etc. een helende, verzachtende, rustgevende, orienterende, vredige en liefdevolle aandacht… (ander trillingsniveau wat beter past bij begeleiding geven aan anderen)… kan losmaken in de geest bij de Kristalkinderen, waardoor ze minder in de valstrik stappen door teveel op te gaan in hun eigen empathische vermogen en zodoende ook niet een ego ontwikkelen die dan later weer in de weg staat van hun missie.

     Ik krijg een moment binnen van een vriendin die er regelmatig vriendinnetjes op na hield en me zei van: Ik maak ze gelukkig 🙂 De timing en ondertoon waarmee ze dat zei, zei genoeg en wanneer ik over die Kristalkinderen hun missie om te begeleiden lees, dan voel ik dat ze daarmee op levensgeluk ook doelen, dat ze die trilling overbrengen via daden en contact. Bij de een hoeft dat meer dan bij de ander en ik zeg daarbij niet dat alles maar via aanraking moet. Ik herken het alles alleen sterk ook via me eigen orientatie op het leven en hoe voorzichtig of angstig anders trillende mensen hiermee omgaan. Groet.

     Greg

 4. Wauw…

  hoe komt het dat ik dit artikel niet gelezen heb??
  hmm.. waarschijnlijk over het hoofd gezien..

  Maar het is een hele mooie artikel en verwoording van hoe ik me voel.. zat/zit in de fase van de martelaar… Maar ben bewusteren gaan leven en ik merk dat het leven nu heel anders kan zijn..

  @ Anna,

  Heel herkenbaar wat je schrijft!
  Wat ik doe om te aarden.. is op blote voeten lopen. Best koud nu in deze tijd van het jaar, maar daardoor voel ik letterlijk het grond onder mijn voeten. Ook echt in mijn lichaam keren en bewust voelen wat ik allemaal voel bij het lopen helpt hierbij.. visualiseren is altijd goed!

  Ik zie nu ook geen geesten meer. Ispuur verleerd zegmaar. als klein kind al. Uit angst om raar te zijn en er niet bij te horen. Misschien dat het bij jou ook gebeurd is? Voor mij hoef je nier per se geesten moeten kunnen zien om een kristalkind te zijn. Om heel eerlijk te zijn, ik sta op dit moment er ook niet voor open. Het wordt dan voor mij teveel. Dat ik hun aanwezigheid voel, is al genoeg.

  Mooi om te lezen dat je ook op zo’n jong leeftijd bewust leeft!

  Liefs,
  L.A.

 5. Ik ben 17 jaar en aan het oefenen om mezelf te aarden. Ik merk soms dat ik mijn benen amper op de grond voel. Ik ging een keer visualiseren dat er wortels in mijn benen zijn die de grond in worden geworteld. Dit helpt! maar soms heb ik daar ook niet zin in om dat telkens weer te moeten doen. NU lees ik het boek “de kracht van het nu” van Eckhart Tolle ( Super mooi boek ) maar ook zoveel opheldering. Ik ben dus ook aan het oefenen om in het Nu te leven. Wat ik me alleen afvraag. Ik zie geen geesten maar ben wel enorm gevoelig en maak redelijk veel spirituele ervaringen mee. Ben je ook als je geen geesten ziet nog een Kristalkind? want meestal als ik er iets over lees, merk ik dat ze bijna allemaal geesten kunnen zien. Ik zelf heb juist veel voorspellende dromen en ruik soms ook mijn oma. Vaak op momenten die bijzonder zijn, zoals wanneer ik geslaagd was voor mijn school-examen.

  Het is niet zo dat ik graag in een groep wil horen maar het geeft zoveel herkenning. Ik herken me alleen niet in de indigo, ik ben erg zachtaardig, en geniet enorm van de natuur, voel me er ook 1 mee. Ook als ik een dier zie doodgaan of als ik zie dat die word mishandeld voel ik me heel erg raar, er komt een soort pijn van binnen wat ik ook niet echt goed kan uitleggen. Maar een heel soort rare vervelende pijn die ik voel wanneer ik zie dat er een dier doodgaat op onnatuurlijke wijze.

  Maar

  • @Anna,
   Dag Anna,

   Ik lees dat je aardings oefeningen doet vanuit je benen.
   Dat kan helpen, maar als ik je een tip mag geven: het beste aardingskanaal is vanuit je stuit.
   Je ruggenwervel a.h.w. verlengen door een buis te visualiseren en deze de aarde in te laten lopen tot het middelpunt.
   Je zult je krachtiger gaan voelen.
   Succes
   liefs
   Yvonne

  • @Anna,

   lieverd, ik las jouw reactie nadat ik al de mijne had geschreven. er ging zoveel door me heen dat ik eerst even heb nagedacht wat nu op dit moment wellicht het allerbelangrijkste voor jouw zou kunnen zijn….ik doe mijn best om je vragen zo goed mogelijk duidelijk uit te leggen, en wil je vragen om in “plaatjes” te gaan denken, dan zie je wat ik je wil uitleggen. als je hierna vragen hebt,zeg het gewoon, oké? als ik begin ik met je te leren om te aarden/gronden en dit te verankeren in moeder aarde, waarmee jij je al één voelt, ik vertel hoe ik het doe; Ik begin met mijn handen in de lucht te steken, alsof je een boom bent, benen gespreid en armen recht in de lucht, kijk naar je beide handen (binnenkant naar elkaar toe) tussen je handen zit jouw “zonnetje” jouw licht informatiebron, schrijf in gedachten jouw naam erin(alle namen die je met je geboorte hebt meegekegen) daarna je geboortedatum en de plaats waar je bent geboren en als het weet, de tijd waarop je bent geboren. als je dat hebt gedaan…ga je het tussen je handen pakken, dus beide handen tegen elkaar duwen, dan breng je handen naar het midden van je hoofd, je duwt nu deze zon in je hoofd, en vervolgens ga je met je handen over de zijkanten van je hoofd( dus linkerhand links naar beneden en rechterhand rechts naar beneden) over je schouders, over je hart, daar breng je beide handen weer samen en duw je even op je hart, verder naar beneden over je maag, even duwen, naar je darmen, je basis = tussen je bekken( voor man en vrouw gelijk) overal even stoppen en zachtjes duwen, dan handen weer links en rechts over je boven benen, naar je knieën, even stoppen en over je knieën even ronddraaien, van binnen naar buiten toe( met de klok mee zeg maar) 2/3 keer is genoeg, dan verder naar beneden tot aan je voetjes. nu heb jij jouw zonnetje door heel je lichaam getrokken. laat je handen nu op je voeten rusten, kijk naar je handen en je voeten en zie nu dat er wortels onder uit je voetjes groeien…in moeder aarde laat ze maar gaan…ze vinden hun weg wel(ik groet dan moeder aarde en ze groet terug) dan ga je terug met je handen over je benen tot aan je basis, tussen je bekken, je linkerhand leg je op je stuitje en je rechter er bovenop,zie dan een koord ( kleur mag jezelf bepalen) ik heb er één met regenboogkleuren met een laagje goud eromheen, die koord gaat naar beneden in moeder aarde, in haar kern, daar zie je dan een lus en aan jouw koordeinde zit een anker, die anker zie je door die lus gaan, en je ziet dat moeder aarde daar een “gesp”omheen doet en bevestigd hiermee dat je nu, ge-aard en verankerd bent en stevig met 2 beentjes op de grond staat.Je hebt dus nu ook al je shakra’s geopend in je lichaam, waardoor je energie gaat stromen door heel je lichaam. dit voel je ook. de anker gaat overal met je mee naar toe, die voel je niet als zodanig. ikzelf maak dan met mijn handen hartjes rondom mijn lichaam en adem in en als het hartje klaar is adem ik uit. ( dit zuivert je aura om je heen uit) dit doe ik compleet rondom mijn lichaam, in het midden( hart hoogte) begin ik, dan doe ik het zelfde naar moeder aarde toe( hoogte van je voetjes) en als laatste boven mijn hoofd( richting mijn zonnetje boven het hoofd),dan maak ik een lemniskaat (platte 8, die vind zijn weg wel in je lichaam) dan breng ik mijn handen weer samen en mijn benen sluit ik ook en buig mijn hoofd in alle 4 de windrichtingen(daarmee bedank ik ze) dan naar boven en naar beneden. als laaste gooi ik wit licht compleet over mijn zonnetje boven mijnhoofd en trek onder mijn voeten en anker door, dus door moeder aarde heen, als een soort ei. en daarover heen een laagje goud. nu ben je helemaal beschermd.Het licht ziet jouw nu en je wordt geholpen zo gauw je hier om vraagt. dat is de erecode; vraag en je wordt geholpen, dat is de vrije keuze code zeg maar. ze zijn er altijd voor je.
   als jij je afvraagt wie? de Engelen en licht-entiteiten uit de geetelijke wereld van alle planeten en sterren, die van het on-voorwaardelijke liefdeslicht, het Goddelijke. en jij bent een deel daarvan, net als wij allemaal. of je nu kristal bent of indigo of een regnboogkind,of een combinatie, wij behoren allen tot het goddelijk licht. net als de dieren, al wat is en leeft.
   hier laat ik het eerst even bij, ik hoop dat ik hiermee een eindje op weg heb geholpen. en lieverd, doe dit iedere morgen als je opstaat, hiermee geef jij jezelf weer bestaansrecht, elke dag als je weer ontwaakt en terug keert naar je lichaam. je lichaam is de “tempel” van je ziel. je lichtwezen.

   mijn lichtwezen heet Angelina, mijn engeltje en mijn lichaam heeft de naam Henriëtte gekregen, toen we werden geboren. vanuit ons hart en ziel geschreven,een onvoorwaardelijke liefdes groet van ons beiden 😉 xxx

   • @Henriëtte, Lieve Henriëtte, ik vind het geweldig dat je zo uitgebreid beschrijft hoe jij je dagelijks aard, zuivert en beschermd. Ook ik heb zo mijn ‘programmaatje’ wat ik elke ochtend na opstaan en avond voordat ik slapen ga uitvoer. En het is heel helpend! Ik zie het maar als soort van ‘huiswerk’ wat dagelijks herhaald moet worden om weer mijn meesterschap te verwerven, wat ik al tot mijn beschikking heb. Volgens mij geldt dit voor ons allen! Wij zijn allen een 🙂

    • @Renée,

     inderdaad lieve Renée, dat geldt voor ons allen!!
     wij zijn allen één ja! 🙂 mooi hé?
     bedankt voor je lieve reactie. je zou het inderdaad als een soort van huiswerk kunnen zien ja
     vind het wel een leuke omschrijving! 😉

     liefs, Henriëtte xxx 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in