Tegenwoordig zijn er tientallen boeken die gaan over alle aspecten van zwangerschap en geboorte. Het moment van conceptie is waar ik het over wil hebben. Dat is een fundamenteel belangrijk moment waarop de ouders energie geven aan de kracht van de blauwdruk van de ziel voor incarnatie. Ook geeft dit moment de ziel een imprint van een eerste ervaring op aarde, bijvoorbeeld hoe gewenst hij of zij is door zijn of haar ouders.

Anastasia’s dochter

Mijn liefde voor het veld van conceptie en geboorte is geboren bij de conceptie en geboorte van mijn drie zonen die inmiddels alweer zelf aan kinderen toe zijn.

In die tijd kwamen de boeken van Vladimir Megre over Anastasia, een ‘kluizenares’ uit de Taiga in Rusland, net uit. De negen boeken bevatten vele mooie passages die mij diep raakten als het gaat over het veld van pure liefde en eenheid met de natuur. Een van de onderwerpen in deel 8 is de kracht van het mannelijke zaad. Vladimir, de auteur, heeft een latrelatie met Anastasia, in de zin van dat hij een aantal keer per jaar naar de taiga komt om met haar en zijn zoon te zijn. Hij beschrijft hoe zijn vijfjarige zoon die leeft met zijn moeder, hem meeneemt in de bossen. Zijn zoon helpt hem eerst zwaar te ontgiften en geeft hem dan gedurende drie dagen een dieet met specifieke planten en zaden om zijn zaad sterk te maken. De jongen heeft zijn kennis afgekeken van een sabeldier en zo weet hij wat hij zijn vader moet geven. Het is de voorbereiding op de conceptie van de dochter van Vladimir en Anastasia.

Over de nieuwe kinderen

Er worden steeds meer bewuste zielen geboren. Wijze, sensitieve kinderen die wij oude zielen noemen. Ze zijn bewust vanaf de geboorte in hoe ze jou in de ogen kijken en telepathisch met je communiceren. Hun innerlijk weten is actief en wij hoeven ze niet meer alles aan te leren omdat hun herinnering actief is.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Natuurlijk hebben zij dat bewustzijn al in de baarmoeder en bij het moment van conceptie.

In het proces van menselijke ontwikkeling waarin wij ons op dit moment bevinden, is de generatie van boven de dertig zich aan het herinneren dat ook zij oude zielen zijn. Ze geven zichzelf veel persoonlijke ontwikkeling en aandacht om bepaalde zieledelen weer terug naar zichzelf te halen en deze te integreren. Zieledelen kunnen zowel bij de conceptie als bij de geboorte ‘achterblijven’. Ook bij traumatische ervaringen tijdens het opgroeien kunnen zieledelen zich terugtrekken.

Imprints bij Conceptie

Het moment van conceptie is een essentieel moment. Denk aan de verschillende omstandigheden waarin kinderen verwekt worden en de mate waarin liefde daar wel of niet een rol speelt. De conceptie geeft een diepgaande imprint op het kind en zijn latere ontwikkeling. Wij weten dankzij onderzoekers als Vermey en Chamberlain, dat baby’s herinneringen hebben aan de baarmoeder, de geboorte en ook het moment van conceptie. En er zijn steeds meer mensen die zich het moment van conceptie bewust herinneren.

Wat voor diepe angst is er in een kind als hij bijvoorbeeld door verkrachting verwekt is? Of onder invloed van middelen als alcohol of drugs? Hoeveel impact hebben zulke omstandigheden op het leven van zo’n kind? Wat we inmiddels gelukkig weten, is dat er een proces van heling en ‘herschrijving’ mogelijk is als de conceptie bepaalde trauma’s geactiveerd heeft in iemands leven. Als energetisch therapeut ondersteun ik mensen hierin en wil ik aandacht geven aan een bewuste conceptie.

Wat is de conceptie?

Als ik invoel op de nieuwe kinderen, dan voelt het zo belangrijk dat wij met meer bewustzijn ons voorbereiden op een conceptie.

Feitelijk is conceptie de seksuele ontmoeting tussen twee partners waarbij een zaadcel een eicel bevrucht. Het is buitengewoon indrukwekkend met hoeveel precisie de intelligentie van de eicel (en zaadcel) dit aanstuurt. Dit prachtige YouTube-filmpje laat dat zien: Egg and sperm coming together:

Energetisch gebeurt er nog veel meer dan wat we in het filmpje zien en kunnen wij ons alleen diepgaand verwonderen.
Vanuit het boeddhisme beschrijft Lama Tsultrim Allione in haar boek ‘Wisdom Rising’ over het gegeven dat bij conceptie als eerste het hartchakra wordt gevormd. Het hartchakra is de energetische poort waardoor de ziel kan beginnen met indalen. Ik weet niet of ik altijd de juiste woorden heb voor de processen waarvan ik voel hoe intens belangrijk zij zijn.

‘Sparking’

Er is een sterke relatie tussen de kracht van het lichtbewustzijn op het moment van conceptie en de volledigheid waarin een ziel kan incarneren. Tussen de partners vormt zich een elektromagnetisch veld dat niet alleen gebaseerd is op seksuele energie. De liefdesenergie tussen en het bewustzijn bij de partners plus de erkenning dat in dat moment een ziel kan indalen en zij die verwelkomen, zijn hele essentiële onderdelen. Dat genereert een groot, krachtig creatieveld of veld van lichtpotentie waarin de ziel kan binnenkomen. Dit krachtenveld helpt de ziel om de materie te ‘bevruchten’ en zijn of haar imprint (of blauwdruk) te geven. Hoe sterker het elektromagnetische veld, hoe meer de ziel aspecten van zichzelf binnen kan brengen, al bij de conceptie.

Dit hele mooie proces noemen wij ‘sparking’.

Conceptie is een heilig moment

In het boek ‘Anna, the grandmother of Jesus’ van Claire Heartsong beschrijft Anna hoe lichtconceptie in zijn werk gaat.

Lichtconceptie is wanneer er bij de conceptie geen mannelijk zaad aan te pas komt, omdat de kracht van het lichtveld zo groot is dat de ziel direct kan incarneren in de eicel. Bij een gewone conceptie leveren zowel zaadcel als eicel het DNA voor de nieuwe ziel en met zijn blauwdruk bepaalt de ziel welk DNA wordt geactiveerd en fysiek DNA soms wordt overschreven door de kracht van het energetische DNA. De blauwdruk en creatiekracht van de ziel bij een lichtconceptie zijn nog veel krachtiger.
Ook bij lichtconceptie wordt de alchemie tussen man en vrouw als essentieel beschreven en heeft de man daarin een belangrijke functie. Ik moet daarbij zeggen dat hoe Anna dit in het genoemde boek beschrijft, heel sterk bij mij resoneert. Veel meer dan hoe dat in de bijbel wordt verwoord.

Mijn grote wens is dat veel meer ouders zich bewust gaan voorbereiden op een welkom van hun dochter of zoon. En dat ze daar al bij de conceptie mee beginnen. Of zelfs nog eerder…

Lees ook van Joanne: Kiezen jullie ook voor Bewuste Conceptie?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Helemaal mee met het verhaal bij mijn vier kinderen die heel bewust zeer welkom waren wist voelde ik telkens tijdens of vlak na de conceptie dat ik zwanger was geworden wat later bevestigd werd kwestie van in verbinding staan met je lichaam zo mooi dat moment

 2. En er zijn mensen die zich het moment dat zij kozen voor dit leven en deze ouders bewust herinneren. Met andere woorden bewustzijn VOOR de conceptie.
  Dus inderdaad: ‘Mijn grote wens is dat veel meer ouders zich bewust gaan voorbereiden op een welkom van hun dochter of zoon. En dat ze daar al bij de conceptie mee beginnen. Of zelfs nog eerder…’ Eerder in de zin van een bewust kiezen VOOR de conceptie.

 3. De verhalen van Anastasia zijn fictie toch?

  “En er zijn steeds meer mensen die zich het moment van conceptie bewust herinneren.”

  Heel knap zo’n geheugen! Ik herinner me bijna niets van mijn jeugd en het meeste ervan zijn verdraaide herinneringen volgens mij.

  Goed artikel verder, een kind is net een spons.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in