DELEN
hart-roos

Door Niek van Gastelhart-roos

Er zijn mensen die zeggen dat je je gevoel moet volgen. Anderen weer zeggen dat je je verstand moet volgen en weer anderen, zeggen dat je je hart moet volgen. Dus welke van de drie, en velen andere die we zouden ‘moeten’ volgen, is dan het beste om te volgen?

Ten eerste, alle drie zijn goed. Voor iemand die rationeel is, kan het goed zijn om het gevoel te volgen. Voor iemand die gevoelig is, is het goed om z’n verstand te volgen. Maar de grootste overstap, zal richting het hart zijn. Dus wat is het hart nou eigenlijk precies?

Het hart is volgens de biologie, onze pomp. Deze pompt bloed op en neer door het lichaam met een snelheid waar je U tegen zegt. Binnen een minuut is je bloed meerdere malen door je lichaam gegaan zonder dat je het merkt.

Het hart heeft, net zoals de hersenen, een bepaald magnetisch veld. Dit magnetisch veld zorgt voor aantrekking en afzwakking van andere mensen. Dit magnetisch veld verklaard de aantrekking die we voelen naar een ander, wanneer we gevoelens van liefde ontwikkelen.

Het hart is daarnaast, in tegenstelling tot wat velen denken, verantwoordelijk voor de meeste gevoelsstemmingen. Hormonen die in het brein zorgen voor de structurering van neuronen, zorgen in het hart juist voor die overweldigende gevoelens. Gevoelens van vreugde, gevoelens van pijn. Deze worden niet in de onderbuik ervaren maar rond het borstbeen.

Het hart en de hersenen hebben beiden een patroon/frequentie. Zijn de frequenties in harmonie dan kunnen hoofd en hart het over veel dingen eens zijn. Zijn deze in disharmonie, dan komt hart met het een, en hoofd met het ander. Een constant gekibbel die een ieder verward krijgt.

Het hart is, de centrum van het lichaam. Alles gebeurd daaromheen. De wereld heeft niet meer intulectuele mensen nodig. De wereld heeft niet meer mensen nodig die overrompeld worden door hun emoties. De wereld heeft mensen nodig die stil staan, tussen al die intulectuele en emotionele mensen.

De een roept dit, de ander roept dat, de een wilt zus en de ander wilt zo. Is het dan werkelijk zo raar dat de mens, op vele vlakken achteruit is gegaan? We kijken neer op anderen zonder hun verhaal te kennen. We nemen geen tijd meer voor een rustige babbel. We stoppen onze agenda’s zo vol, dat we geen tijd meer voor onszelf hebben.

Wat rationaliteit en emotionaliteit met elkaar te maken hebben, is dat ze afhankelijk zijn van anderen. Ze zijn zelfs intiem met elkaar gebonden. Wanneer wij onze emoties gebruiken om beslissingen te maken, dan word onze brein een wirwar van neurologische paadjes, die niks met elkaar te maken hebben.

Wanneer we onze rationaliteit gebruiken, gaan we losstaan van emoties. We vervreemden ons van onze lichamelijke reactie op situaties. We vergeten hoe een emotie ervaart, we worden bang om emoties te gaan ervaren. We verdedigen onszelf tot, we een ons wegen maar actief handelen?bron voor leven

De grootste stap die een mens kan maken. Is niet die naar miljonair, niet die naar office-manager, niet die naar een goeie opleiding. Het is de stap richting het hart. Het wordt veel te makkelijk gezegd in mijn opinie. Volg je hart en je komt er vanzelf. Nee, gezien je hart het midden is van jou, zal je met zowel je rationaliteit als je emoties aan de slag moeten gaan.

Het eerste wat jejezelf wilt afvragen. Is er iets dat mij frustreert? Zo nee, goedzo! Zo ja, goedzo! Datgene wat jou frustreert is jou probleem maar tevens ook je oplossing. Wil je die oplossing gaan zoeken? Goedzo! Wil je het probleem groter maken? Goedzo! Beiden hebben namelijk hetzelfde nodig; Moed.

We willen allemaal trots zijn op onszelf, maar zijn we trots als we stug vol blijven houden? Of kunnen we trots op onszelf zijn, als we moed vertonen? Niet die leugen voor bestwil maar de waarheid bloot leggen.

Zodra je de moed krijg om de waarheid te vertellen, zal het geleidelijk in jou veranderen naar acceptatie. Het zal lastig zijn in het begin maar in verloop van tijd, zal het makkelijker gaan, afgaande dat je die moed laat zien.

Er wordt gezegd dat, Liefde vibreert op een frequentie van 524hz. Deze frequentie zelf behalen, is een enorme stap. Rationaliteit is een frequentie die gaat van 400hz naar 499hz. Einstein, Freud en Newton zijn mensen die op 499hz vibreren. In tegenstelling hierop, vibreert Jezus op 1.000, Gandhi op 700.

Nou heb ik wel wat over frequentie en vibratie gezegd, maar waarvan is die frequentie? Bewustzijn. Bewustzijn is een onderwerp die in de moderne wetenschap weinig naar voren wordt gebracht. Quantummechanica en Metafysica zijn naast filosofie, religie en naar wat men Spirituele teksten noemt, de enige bronnen die het bewustzijn daadwerkelijk beschrijven.

In de Bijbel staat, dat Jezus op Aarde zal verschijnen. Zijn eigenlijke naam is Jeshua. De naam Christ betekend, gezalvende. Het Griekse woord Kristos, betekent Olie. In weze is zijn naam; Jeshua, de met Olie Gezalvende. Dan komt de vraag, welke olie? Is dat de olie die we in onze tank stoppen? De olie waar duizenden voor sterven, mens en dier gelijk?

De Boedha stelt het volgende; “Er is maar een Boedha en dat ben jij. Er is geen Boedha buiten jou, dus zoek voor de Boedha in jezelf.” Zowel het Boedhisme als het Christendom hebben iets met elkaar gemeen. Een man die laat zien, dat het Goddelijke op Aarde kan en wil lopen.boeddha

Wetenschappelijke bronnen achterwege latend, vanwege hun gebrek over bewustzijn als een losstaand, creeerend, creatief en scheppend iets. Zijn we aangekomen in een periode van groei. Nee, geen economische groei, geen politieke groei, geen groei in handel. Een groei in bewustzijn. In Egypte zijn er beelden van mensen, vele malen groter dan wijzelf.

We willen graag denken dat ze, ze maar wat groter gemaakt hebben. Want ja, ze deden maar wat in die tijd. Ze hadden geen elektriciteit, geen auto, geen pc. Maar toch wisten ze van het Universum af. Wisten ze piramides te bouwen die vandaag de dag niet na te maken zijn.

Dus de vraag blijft nog altijd voor archeologen groot. Hoe konden oude beschavingen, zo’n grote vorm van kennis hebben? Die wij pas in de afgelopen 100-150 jaar tegen zijn gekomen? Hoe komt het dat, gebouwen zo nauwkeurig in lijn staan, met niet alleen de riem van Orion, maar ook met de planeten?

Waar gaan we dan naartoe in deze groei van bewustzijn? We gaan naar het Christ-conciousness toe. Het Christus-bewustzijn. Wat betekent dat voor de mens? Iedereen is Christus. Iedereen is de Gezalvende. Iedereen heeft de Kristos, de Olie, in zich. Net zoals Jeshua kunnen wij, het Goddelijke op Aarde vertegenwoordigen. Het enige wat je nodig heb, is de moed om die stap te maken.

Namaste.

29 REACTIES

 1. Hallo Niek,

  Over wat andere mensen aansporen om iets te doen voor een ander. Welnu, je kunt iets doen voor een ander vanuit onvoorwaardelijke liefde. Dat is haalbaar voor een mens, vanzelfsprekend voor een engel.

  Het standpunt dat alles is zoals het is. Met die houding kan ik het eens zijn, maar dat wil niet zeggen dat jij op anderen en anderen op jou geen invloed hebben, wat weer invloed op het grotere geheel heeft.
  Als het goed is ben jij met een bepaald plan naar aarde gekomen, dat omvat lessen en een missie (kan meerdere levens bestrijken). Die missie omvat een liefdevolle bijdrage.

  Bij mij werkt het als volgt. Ik heb het mezelf “moeilijk” gemaakt door mezelf lessen te geven om mezelf te beperken in onvoorwaardelijke liefde. Ik ben aan de slag gegaan met die lessen en heb me ontdaan van die belemmerende creaties. Elke stap naar onvoorwaardelijke liefde heeft me bewuster gemaakt… wat onvoorwaardelijke liefde is, maar ook wat voorwaardelijke liefde is, of wat er ook voor in de weg zit. Het is mijn missie om anderen hiermee te helpen in hun pad, en bewuster te maken.
  Als je onvoorwaardelijke liefde in je hart draagt, acht ik de kans kleiner dat je onderuit gaat, althans als ik naar mezelf kijk. Maar ik ben er nog niet…

  Hartelijke groet, Robert

 2. Hallo Niek,
  Ik heb je tip onder mijn favorieten opgeslagen. Ken alleen de Nederlandse vertaling (ik meen van Quispel).
  Groetjes Lia

 3. Graag wil ik Niek, Lia en Robert bedanken!

  Heb in tijden niet mezelf zo fijn gevoeld toen ik smulde van jullie kennis!

  Geweldig Niek, dat je zo’n mogelijkheid als het onderzoeken van de Emerald Tabletten hebt!

  Jullie raken me echt!

  Groetjes,

  Patrick

 4. Hoi,

  Gevoel, verstand of hart volgen. Wat het ‘beste’ is, is mijns inziens afhankelijk van de fase van bewustzijn/groei. Dus : wat is er nog te leren, waar wil je nog tegenaan lopen?

  Als je kunt handelen vanuit je hart met je verstand/hoofd als uitvoerend apparaat (dienend) en je gevoel als leidraad, ben je een heel eind. Dan is er wat mij betreft harmonie.

  Zodra het hoofd de hoofdrol gaat nemen, verzand je sneller in twijfel, controledrang, onzekerheden, zorgen, onmogelijkheden, geslotenheid. En uiteindelijk hoofdpijn 🙂

  Dat van die absolute frequenties, daar heb ik niet zo veel mee. Ik denk dan : hebben ze dat gemeten ofzo? 🙂

  Het klopt wat mij betreft dat hoe hoger je bewustzijn is (de meer onvoorwaardelijke liefde), de hoger je trillingsgetal is. Maar ook de hoeveelheid energie! Groeien in bewustzijn (en energie) doe je dan door belemmerende creaties te transformeren (lessen niet alleen te leren, maar ook te neutraliseren). Elke transformatie verhoogt je energie en trillingsgetal.

  En wat je in je reactie aangeeft : het klopt dat als je eigen energie en trillingsgetal hoger is dan je omgeving, dat je je omgeving als het ware omhoog trekt in bewustzijn. Dat is mijn ervaring althans, en ook dat het soms wat minder leuk voor je omgeving is, die worden zich sneller bewust van datgene wat bij zichzelf “in de weg zit”. 🙂

  Hartelijke groet, Robert

  • @Robert,

   Beste Robert,

   Deze zijn inderdaad gemeten met behulp van Kinesiology. Een vorm die is opgekomen in de jaren ’80. In het boek Power vs Force van David R. Hawkins word dit beschreven. Hoe ze door middel van Kinesiology, de verschillende frequenties hebben gemeten en vastgesteld.

   De hoeveelheid energie die in je lichaam huist heeft naar mijn mening geen invloed op je trillingsgetal. Iemand die van geboorte al een sterke energie heeft en op een lage frequentie vibreert zal, dmv die lage energie, juist mensen omlaag trekken. Waartegenover diezelfde persoon met een hoge frequentie juist mensen sterker omhoog trekt.

   • Hallo Niek,

    Gemeten, wat grappig 🙂

    Klopt, de hoeveelheid energie heeft geen invloed op het trillingsgetal (frequentie). Ik denk dat de hoeveelheid energie en trillingsgetal bij geboorte per persoon verschillen. Het is wat je als ziel meeneemt in deze incarnatie.

    Door middel van bewustzijnsgroei en transformatie kun je hoeveelheid en frequentie beiden verhogen, maar nog zal dat verschillen van persoon tot persoon.

    Omhoog trekken : door de hogere frequentie worden stukken in de ander sneller geraakt, waardoor die persoon een duwtje in bewustzijn ervaart.

    Omlaag trekken ligt wat lastiger : iemand met een lagere frequentie heeft niet per definitie invloed op iemand met een hogere frequentie. Dat ligt ook aan de frequentie (bewustzijn) van de persoon met de hogere frequentie. Het bewustzijn neem ik daarbij als graadmeter voor gevoeligheid voor energie van een ander.
    Iemand met hoog bewustzijn en hoge frequentie, ik noem maar wat vibreert met 9D energie, zal niet snel last hebben van iemand die vibreert op 3D/4D/5D energie. Tenzij hij bewust die persoon wil waarnemen op dat nivo (of verdiept in die persoon), maar dat is dus met een bewuste intentie.

    Hartelijke groet van Robert

    • @Robert,

     Beste Robert,

     Het omlaagtrekken van anderen. Ik merk dat als mijn eigen frequentie omlaag gaat. Ik met bepaalde mensen meer in contact kom. Wanneer deze juist omhoog gaat dat mijn contact met anderen afneemt.

     In die opzichte zou ik kunnen zeggen, dat ik bewust mijn frequentie omlaag hou door middel van bepaalde activiteiten.

     Het is makkelijk om, jezelf in lijn te zetten met Universele liefde. Met het Goddelijke. Echter, als mens zijnde ben je afhankelijk van zoveel meer. En daar zit ‘m voor mij juist ook in. Het menselijke waardoor ik mijzelf, bewust omlaag laat gaan.

     ‘t Is een beetje wennen, om vanuit de gedachte van; “Ik moet die kant op. Waarom gaat mijn lichaam niet vanzelf nu daar heen? Oh, ik moet lopen of een andere vorm van transport gebruiken.”

     Ik wordt redelijk snel filosofisch genoemd door mensen om mij heen, terwijl dat eigenlijk mijn “normale” gedachten al zijn. Voor mij is hetgeen wat ik te leren heb, niet zo zeer de onconditionele liefde. Maar de fysieke liefde, de conditionele liefde. Gezien de mens daar veel meer me te maken heeft.

     Dus je kan zeggen, dat ik inderdaad bewust mijn frequentie omlaag houdt. Voor mijzelf, maar ook voor de mensen om mij heen, zodat zij in verbinding kunnen geraken met mij.

     • Ha, Robert, Niek
      Ja dat merk ik ook wel. Buitenshuis, zit ik meestal in een rol. Ervaar het als een soort dubbelleven. In feite gebeurt hetzelfde als je met kleine kinderen of veel oudere mensen omgaat. Als ik hier papieren vliegtuigjes zit te vouwen en de vingerverf op tafel komt, denk ik ook wel eens: poeh, poeh, hoe kom ik hier doorheen. Maar goed, je verplaatst jezelf met veel liefde in de ander. Dag!

      • Wil er nog aan toevoegen, dat ik mijzelf niet op een voetstuk plaats, hoor. Er zijn vele mensen die zich aan mij moeten aanpassen. Zó, dit brengt weer wat evenwicht in het geheel.

     • Hallo Niek,

      Ik stel me voor dat je bewustzijn (frequentie) wijzigt naar gelang je activiteit of het soort contact wat je met een ander hebt. Dat gaat wat mij betreft automatisch.

      Je sprak eerder over omlaag trekken, daar zit iets ‘onwenselijks’ in. In dat geval heb je iemand die trekt en een ander die aan zich laat trekken. De persoon die zich naar beneden laat trekken is altijd diegene die iets te leren heeft in de brede zin des woords.

      Ik begrijp niet wat je zegt over dat je wat wilt leren over conditionele liefde, en niet zo zeer over onconditionele liefde. Als je bewustzijn op het nivo van onvoorwaardelijke liefde zit, dan heb je denk ik een perfect begrip van onconditionele liefde. Ik noem dat overigens geen zuivere/pure liefde, wat je middels hoger bewustzijn kunt herkennen.

      Hartelijke groet van Robert

      • @Robert,

       Beste Robert,

       Wat bedoel ik met conditionele liefde. Zo zeer het menselijke. Ik weet dat ik altijd onconditioneel liefgehouden word. Echter is het voor mij onbekend hoe het hier op Aarde aan toegaat.

       Ik zie nog niet in wat mensen aanspoort om iets te doen voor een ander. Gezien vanuit onconditioneel oogpunt, alles is zoals het is.

       Voordat ik het Goddelijke door mij kan laten stromen. Zal ik eerst mezelf leren toepassen. En dat zal niet gaan zonder slag of stoot. Zal paar keer onderuit gaan. Maar het zal nodig zijn wil ik mijn boodschap gaan verkondigen aan mensen die vele malen lager vibreren dan mijzelf.

       Ja, omlaagtrekken. Vaak het gevoel gehad dat er iemand zwaars aan me benen hing of dat ik aan kettingen vast zat.

 5. Ja hoor, ik besnuffelde het al: Aart moet nodig weer iemand bij de neus nemen. Maar Aart, ook al volgen mensen hun neus. Ze kunnen niet verder kijken dan hun neus lang is. Dus wat heb je voor een neus? Lange neus, knobbelneus, wipneus, druipneus, natte hondenneus? Dit wilde ik je toch even onder de neus wrijven. Hoop trouwens niet dat mijn vragen vreselijk ingewikkeld voor je zijn, en je er van in je neus gaat peuteren (bah!)
  Groetjes, Lia

 6. Dat er balans moet zijn tussen gevoel en verstand lijkt mij wel duidelijk. Maar ik maak graag verschil tussen (lagere) emoties en (hogere) gevoelens. Waarom? Omdat emoties in eerste instantie verbonden zijn aan de lagere chakras (buik). Probleem is dat de energie ervan omhoog gestuwd kan worden naar het hartchakra, zodat het hart geblokkeerd wordt met negatieve emoties. Gevolg: er is geen contact met hogere gevoelens (liefde, mededogen, vrede), en men begrijpt niet wat het betekent “om vanuit je hart te leven”.
  Overigens hecht ik veel waarde aan de oude culturen (met name die van Egypte), omdat zij veel informatie verschaffen over de oude spirituele wijsheden, zij het in symbolen en verborgen taal. Er wordt beweerd dat de Egyptenaren hun kennis ontvingen van de Atlantiërs.
  Helaas heeft de archeologie nog maar bitter weinig ontdekt over het ontstaan van de Egyptenaren en hun kennis, maar onderzoek op dit gebied krijgt de laatste tijd steeds meer belangstelling. Met name waar het gaat om de vergeten groep zwarte farao’s uit Nubië. Groet van Lia

  • Ik wil nog aanvullen, dat “hart” twee betekenissen kan hebben. Namelijk hart als hartchakra, en hart als middelpunt. Dit laatste zou dan betrekking hebben op het hara-centrum. Het hara-punt is het centrum tussen hemel en aarde, tussen verstand en emoties. Het is het punt waar wij in balans zijn.

  • @Lia,

   Beste Lia,

   Er zijn een paar bronnen waarin beschreven staat hoe de Egyptenaren en Sumerians aan hun kennis komen. Beschreven in de eerste Emerald Tablet van Thoth de Atlantean. Hierin wordt verhaald hoe Thoth is gekozen om de Vlam van de Aarde te ontvangen en de kennis die hierbij behoort.

   Na de val is Thoth met het resterende volk naar het land van Khem gegaan, daar waar het barbaarse volk leefde, en bracht hun onder macht. Thoth staat bekend in de Egyptische geschiedenis als de God van Wijsheid, God van het Geschrift en Wetenschap.

   Dit geeft ook aan waarom we huidig niet weten/snappen hoe de Egyptenaren aan hun kennis komen. Natuurlijk zijn er meerdere verhalen over Atlantis bekend, van Plato tot Indische en Meso-Amerikaanse verhalen.

   In dit artikel verwoord ik het hart als de hartchakra, borstbeen gedeelte. Emoties komende vanuit de onderbuik en het verstand geproduceerd door onze hersenen.

   • Hallo Niek,
    Ja, die Thot lijkt een sleutelfiguur te zijn. Hij schijnt het hiëroglyphenschrift te hebben uitgevonden. Diverse farao’s droegen zijn naam, met name de farao’s thoetmosis uit 18e dynastie. Bij de Grieken stond Thot bekend als Hermes (van de hermetische geschriften). Jammer dat de informatie (ook die van Plato over Atlantis) allemaal wat mythisch overkomt. Probleem is ook dat de esoterische kennis voornamelijk werd onderwezen in mysteriescholen voor een select gezelschap. Veel was dus geheim, en werd alleen mondeling onderwezen, zodat er voor het nageslacht weinig te verifiëren valt. Interessant onderwerp, trouwens! Groet van Lia

    • @Lia,

     Hoi Lia,

     Ja, Hermes Thrice-born. De laatst bekende incarnatie van Thoth op Aarde. Schrijver van Emerald Tablets.

     Zelf heb ik de eerste drie tablets gelezen. Om ze te bestuderen zal ik jaaaaaaren nodig hebben. Gezien elke lees weer nieuwe kennis met zich mee brengt.

     Thoth heeft Khem (oud Egypte) geholpen om hun kennis te vergaren. Hij heeft hun tot glorie zien reizen en heeft samen met hun, hun val beleefd in de Donker.

     Plato heeft, onder andere de kennis meegenomen naar Griekenland en heeft daar, van Griekenland een grote mystic-school gemaakt. Nadat de Romeinen langskwamen is veel ervan verloren gegaan. Het is te zien in hoe de beelden van de Romeinen verschillend zijn van de Grieken. De Romeinen gebruikten de Fibonacci en Gouden Ratio niet, waartegenover de Grieken deze wel toepasten.

     Zelf ben ik van mening dat deze scholen er nog steeds zijn. We kennen de Vrijmetselaarsorde die afstamt uit Oud Egypte. Al kan ik niet zeggen hoeveel wijsheid zij nog bezitten.

     Daarnaast ben ik van mening, dat Thoth nog steeds onder ons is. Aldanwel niet fysiek maar wel in geest. Samen met de Faraoh’s van Oud Egypte. Die, naar wat ik uit de tabletten heb gehaald, waarschijnlijk terug zullen komen om de mens weer naar het licht toe te brengen.

     Ieder is afhankelijk van de wiel van incarnatie. Tot men Nirvana bereikt of tot men de Sleutel van het Leven ontvangt. Zoals Thoth deze ontvangen heeft ten tijde van zijn leer in Atlantis.

     Mocht je meer over Thoth willen leren, dan raad ik je aan om zijn tabletten te lezen. Wel zeg ik daarbij, lees niet meer als 1 tablet per keer. De kennis die erin staat heeft meerdere lezen nodig om het volledig te kunnen begrijpen. En zelfs dan blijft er nieuwe wijsheid naar je toestromen.

     Ik ben ze zelf gaan lezen nadat Thoth meer en meer in me gedachten kwam te zitten.

     • Ha Niek,
      Ik ken in ieder geval de Hermetische Geschriften en Smaragden Tafel. Neem aan dat je die bedoelt?
      Goden waaronder Thot waren natuurlijk niet slechts beelden, maar personificaties van kosmische hoedanigheden. Zo vertegenwoordigde de godin Maät met haar weegschaal het kosmisch evenwicht. Thot zal dan zoiets als kosmische wijsheid, kennis, en intelligentie uitbeelden. Communicatie ook, omdat hij god van de schrijvers en handel was. Ik denk, dat de hoedanigheden als intelligente energie blijven bestaan, maar dat de personificaties als archetypische beeldvorming op den duur verdwijnen, dan wel veranderen in een andere vorm. Groetjes Lia

    • @Lia,

     Graag wil ik je ook verwijzen naar een verhaling over de Menselijke Geschiedenis. Vanaf Lemuria tot nu. Hierin komen vele aspecten aan bod en wordt in mijn mening zeer goed verteld.

     http://www.youtube.com/watch?v=U8NNHmV3QPw

     Spirit Science is een serie die verschillende aspecten pakt en deze uitlegt op esoterische, wetenschappelijke en religieuze manier. Gebracht door iemand, niet zoveel ouder als mijzelf maar laat wel duidelijk zien. Wat voor verandering er gaande is in de wereld.

     • Ik zal het filmpje van de week eens bekijken. Weet wel dat Blavatsky en Steiner een en ander beschrijven over Lemurië en Atlantis. Doeg!

   • @Niek,
    Beste Lia,

    Is het niet zo dat door DNA onderzoek de migratie van volkeren over de wereld in kaart is gebracht, tot aan de oermens toe.

    Hieruit blijkt dat door een kleine ijstijd zo’n 5000 v.Chr. Volkeren rondom de evenaar zijn gaan migreren.

    Wie dit waren zou ik niet weten maar dat de Egyptenaren hieruit voortkwamen door kruisiging van meerdere rassen, blijkt uit de verandering van het DNA patroon.

    Of dit met juistheid bevestigd kan worden is mij een vraag…….

    Trouwens, complimenten voor je kennis en inzichten van het leven, ze vinden erkenning en geven me steun!

    Groetjes Patrick

    Uit dit DNA

    • Dag Patrick,
     Bedankt voor je reactie.
     Het lijkt erop, dat de ontwikkeling van de mens en zijn verspreiding is begonnen om en nabij de Grote Slenk in Afrika. The Great Rift Valley loopt van Zimbabwe via Somalië, door Rode Zee, dan verder via Jordaandal en Libanon-Gebergte. Het gaat om twee lange bergketens met daartussen een diep dal. Langs dit “litteken” van de aarde, zijn vele aanwijzingen/restanten teruggevonden van de prehistorische mens (in allerlei fasen van zijn ontwikkeling). Zelfs in Egypte en Israël. Wellicht zijn de eerste bewoners hier naartoe getrokken omdat ze hoog in de bergen droge voeten hielden, zich er beschermd voelden tegen indringers, en er veel mineralen (o.a goud en zilver) werden gevonden. Andere reden kan zijn dat The Great Rift Valley veel onderaards geweld kende (aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, warme water bronnen, zout -en sodameren). Hierdoor zag men het Rift als wereldas, als een plaats van goden, de plek waar de wereld was ontstaan.
     Het wordt mooi weer vandaag! Groetjes van Lia

 7. Beste Blogger,

  Allereerst complimenten voor je verhaal!

  Maar wat is waarheid…….

  Als aanvulling zou ik graag laten weten als je verwijzingen uit andere tijdsgeesten noemt (Egyptenaren, Jeshua, Boedha)dit niets meer is als een creatieve fantasierijke communicatie vorm voortkomend uit het menselijk ras.

  Sprekend over een evolutie reis waar meerdere menswezens in het bestaan van de aarde hun wijsheden aan volgende generaties mee gaven.

  Dat dit voor ons tot een miljoen jaar terug met wiskundige zekerheid in kaart te brengen valt is slechts een halve waarheid.

  Leven we dus in omgevingsfactoren afhankelijke wereld met vele waarheden en is eenieder ingericht met zijn of haar waarheden!

  We mogen blij zijn dat wij als langstlevende mogen speculeren waar andere ons zijn voorgegaan!

  Al spreek de wetenschap vaak wel in halve waarheden want de natuur staat niet stil en past zich evolutionair aan aan zijn omgevingsfactoren.

  Dat dit voor het menselijk brein onmogelijk te beseffen valt is nogal wiedes! Logisch genoeg loopt men altijd achter de feiten aan. Ik noem het het betere giswerk tussen “wat is” en “kan zijn” Want wat leeft in het nu is onherroepelijk een ontstaan moment n pas een collectieve aanname als men er een communicatie vorm aan heeft gegeven.

  We zijn toch zo fantasierijk en creatief!!!!!

  Tevens je info over kwantumfysica en verwijzingen over Einstein e.d. schieten mijns inziens te kort, omvat dit veel meer en is men voortbouwend op hun onderzoek tegenwoordig wetenschappelijk verder met het in kaart brengen van organische cellulaire verbanden op micro gebied met zijn omgevingsfactoren en hoe dit in zijn werk gaat in het menselijk lichaam.

  Ga hierover niet teveel uitweiden en verwijs je graag naar het naslagwerk “What the bleep do we know” isbn 10-90-215-80187 wat in redelijke mensentaal inzicht verschaft.

  Wij leven in een tijdsperk waar we het wetenschappelijke en het spirituele bij elkaar brengen wat we het globalisering effect noemen (om het een naampje te geven)
  Dat dit uitwerking op ons collectief bewustzijn heeft, is niets meer dan een natuurlijk proces van een organisme (b.v. mens) wat zich aanpast aan zijn omgevingsfactoren! (ook dit is van alle tijden)

  We moeten niet denken dat we zo speciaal zijn en ons lichaam met al zijn gereedschappen, eigenlijk moeten omarmen als een godsgeschenk! Om even terug te vallen in een creatieve mensuiting.

  Dus……. om maar een creatieve uiting van mezelf te gebruiken om het leven te omschrijven:

  Zoals intuïtie en innerlijke wijsheid baden in de onschuld van een kind, is verwondering de voeding voor zijn bestaan.

  Zal het blijven creeeren om te beleven wat hij of zij bemint, als in een zoektocht om verder te gaan.

  Groetjes van een bewonderaar,

  Patrick

  • @Patrick,

   Dank voor je reactie!

   Ik verwijs naar wetenschappen, echter is dat meer vanwege wetenschappelijke studenten in mijn eigen omgeving.

   Ikzelf vind het juist belangrijk om verwijzingen naar andere tijdsperiodes te geven. Niet zozeer omdat ik weet hoe het eraan toe ging (kunnen we dat uberhaupt zeggen over de generatie voor ons?) maar meer om aan te tonen. Dat waar we heen willen, als collectief zijnde, begint bij een individu, altijd.

   Wat is waarheid? Dat laat ik aan de lezer over. Wat mijn waarheid is, is niet jou waarheid en vice versa. Vandaar dat een lezer zijn eigen visie erop kan toepassen, toenemen en zodoende bewerken en verbeteren.

   Wetenschap, spiritualiteit, religie en filosofie beginnen langzaam aan dichterbij te komen. En als kers op de taart, kan archeologie en met name de oudheden, ons die juiste boost geven om verder te gaan.

   Collectief gezien, zit de mens op een frequentie van 207hz. 200hz begint de frequentie van Moed. Ik heb een artikel hier gelezen waarin staat dat we op een frequentie van 500/540hz (Liefde, vanaf 540 begint vreugde) moeten vibreren om de nieuwe tijd in te gaan.

   Zelf ben ik daartegen, dat zou iets vragen van de mens, wat de mens huidig niet toe in staat is. Op het huidige moment zijn er 12 mensen die vibreren op eenzelfde vibratie als Gandhi, en vibreert 15% van de mens boven de grens van 200hz. De rest vibreert lager (ten tijde van het schrijven van het boek Power vs. Force. David R. Hawkins).

   Waarin het boek beschreven staat, dat men slechts 5hz omhoog kan gaan, ben ik daarjuist weer tegen. Gezien ik mijn hoogtes en mijn dieptes ken. De mensheid is al aan het stijgen, want met elke persoon die zich boven de 200hz worsteld, de meer personen er worden meegetrokken.

   Het is iets wat we alleen doen maar toch ook weer samen 🙂

   • @Niek,

    Beste Niek,

    Nu ik zelf sinds (11-12jr) bewust ben van mijn anders zijn op levensvisie, zou ik niet eens weten wat mijn trillings-frequentie zou zijn.

    Ik denk net als jij, met pieken en dalen voortkomend uit het algemeen conciousness field. (veelal de keuzes die dat bepalen)

    Dat zal rond de 200hz zitten schat ik……

    Over het algemeen ontstaat iets in de natuur als het nodig is, daar de mens een onderdeel van het geheel is, zal het zich blijven aanpassen.

    Daar wil ik Lia een compliment voor geven, want die paar % die in exceptionele vrijheid mogen leven wegen helaas niet af tegen de velen onzekere.

    Bedankt voor je reactie, geweldige info en inzichten over trillings-frequenties, lees graag nog is een stuk van je Niek!

    Groetjes,

    Patrick

    • @Patrick,

     Beste Patrick,

     Die paar % die boven de 200hz-lijn zitten. Vanwaar alles een positieve houding op het leven krijgt. Onder de 200hz heeft men een destructieve houding op het leven.

     Doordat men een boodschap interpreteert op zijn frequentie, vanuit dat oogpunt. Ligt de reactie volledig bij de ontvanger.

     1 persoon die vibreert op de frequentie van 700. Balanceert 70miljoen individuelen die onder de 200 balanceren.
     1 persoon die vibreert op de frequentie van 600. Balanceert 10miljoen mensen die onder 200 vibreren.
     1 persoon op 500hz staat gelijk aan 750.000 onder de 200hz.
     1 persoon op 400hz staat gelijk aan 400.000 onder de 200hz.
     1 persoon op 300hz staat gelijk aan 90.000 onder de 200hz.

     Veelal is het loslaten van trots, 175-199hz de grootste stap die gemaakt kan worden, vanuit de lagere frequenties. Het loslaten van trots verhoogt je frequentie naar 200hz. De frequentie van moed. Nadat men de ladder van moed beklommen heeft. Stapt men over naar neutraliteit; 250hz.

     Op 310hz krijg je bereidheid. Je bent bereid om iets te gaan doen voor jezelf en anderen. Niet voor persoonlijk profijt.
     Op 350hz krijg je acceptatie.
     Op 400hz krijg je redenatie. Dit is het niveau waar velen wetenschappers op zitten. Hun redeneringsmogelijkheden zijn dusdanig scherp, dat ze veel kunnen beredeneren.
     Op 500hz kom je aan op de vibratie van de Liefde. De stap naar hier, betekent het loslaten van onze geest. Het heeft ons zoveel gegeven, echter houd het ons tegen om vooruit te gaan. Zelf heb ik bemerkt dat ik schommel rond de 400-499hz. Met enkele sprongen boven de 500hz en dieptes van 20hz; schaamte.

     Elke nieuwe frequentie brengt nieuwe dingen met zich mee. Waar men op een vibratie van 125hz, Desire vibreert. Zijn er vaak ontkenningen over iets wat er is gebeurd. Op de frequentie van Acceptatie; 350hz, dan ontstaat er vergeving.

     Je beschrijft dat je in een nieuw-concious field ben aangekomen. Zo zou je het kunnen benoemen. In David R. Hawkins, noemt deze Attractor Pattern-fields. Hoge Attractor-Patterns trekken de mensen aan, die in hun buurt gaan vibreren. Lage Attractor-Patterns doen hetzelfde.

     Als je meer wil weten dan raad ik je aan om Power vs Force te lezen. Daarin staat het beter uitgelegd dan dat ik je kan doen.

     Namaste

 8. haha, is er iets dat mij frustreert? zo nee, Goedzo! zo ja, Goedzo! wil je het probleem oplossen, Goezo! wil je het probleem groter maken, Goedzo!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in