In mijn vorige artikel over ‘collectieve zooi’ kon je lezen dat je wellicht maar één stap nodig hebt om je te redden uit alle pijn en verdriet, om de wereld, jouw wereld, een stukje mooier te kunnen maken. De stap naar binnen. Afdalen naar je diepste zelf.
Je baarmoedergebied (zowel voor mannen als voor vrouwen) is een heilige tempel. Wanneer je deze tempel binnentreedt, stap je je eigen innerlijke mysterieschool binnen. Ben jij er klaar voor om deze stap te nemen en de weg vrij te maken voor de geheimen die, zonder dat je het doorhad, al je hele leven klaar liggen voor je?

Moed

Het klinkt misschien iets te eenvoudig. Eén stap?! Het kan voor sommigen een grootse opgave zijn. Voor die ene stap, de stap naar binnen, heb je veel moed nodig. Want heb je eenmaal de keuze gemaakt om naar binnen te gaan en af te dalen naar je baarmoedergebied, dan kan je verstrikt raken in een enorm web met angsten, blokkades, overtuigingen, trauma’s en pijnen. De stap terug is dan aanlokkelijk. Het kan zijn dat je deze eerste stap dus een paar keer hebt te zetten.

Uit ervaring weet ik dat wanneer je eenmaal een bepaalde grens hebt overschreden, je eigenlijk niet meer terug kan. Toen ik eenmaal met mijzelf getrouwd was en beloofde in voor- en tegenspoed goed voor mijzelf te zorgen, werd het daarna nog heel lastig om dingen te doen die niet goed voor mij waren. Elke keer als ik ‘ja’ zeg, terwijl ik ‘nee’ voel, ervaar ik een krampachtige beweging in mijn baarmoeder.

Mysterieschool

De stap naar binnen nemen en ‘ja’ zeggen tegen jezelf, opent de deur naar je ‘Womb mysterie school’. Het baarmoedergebied noem ik een mysterieschool, omdat zich hier zo ontzettend veel lagen en dimensies bevinden waar je jarenlang of zelfs levenslang zoet mee kan zijn.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Er zijn lagen die gaan over de moeder- en vrouwenlijn en alle bijbehorende collectieve trauma’s, lagen met imprints van jouw eigen tijd in de baarmoeder, lagen over verbinding met jezelf, je intuïtie en je waarheid, poorten naar andere dimensies en zelfs een directe verbinding met het universum. Ik zal een voorbeeld geven waar je direct mee aan de slag kan.

Pendel

Je baarmoedergebied kan je gebruiken als pendel. Probeer het maar eens. Je sluit je ogen, ademt een paar keer diep in en uit en stemt je af op je onderbuik. Zeg nu tegen jezelf: ‘Ik heet Karin’. (tenzij je echt ‘Karin’ heet, noem jezelf dan ‘Petra’). Voel dan hoe je baarmoeder deze onwaarheid ervaart. Maakt ze een beweging naar voren of naar achteren? Krimpt ze ineen, wordt ze hard? Doe dit vervolgens nog een keer met je eigen naam. Hoe voelt deze waarheid? Wat voor beweging maakt je baarmoeder nu?

Als je dit vaak oefent, zal het na verloop van tijd heel natuurlijk voor je worden om je baarmoeder te raadplegen. Zo vind ik het maken van boodschappenlijstjes bijna overbodig worden, want ik heb immers mijn ‘womb’ bij me die blij wordt van groenten die mijn lichaam op dat moment nodig heeft en ineen krimpt bij iets wat niet nodig is.

Kramp

Zo’n afgestemde pendel in mijn buik is niet altijd makkelijk. Mijn baarmoeder schiet namelijk snel in een kramp wanneer iemand tegen mij liegt, wanneer mij onrecht wordt aangedaan of als ik iets waarneem waar ik niks aan kan doen. Naast dat mijn baarmoeder dan een handige leugendetector kan zijn, is zij ook meteen een spiegel wanneer ik mijn waarneming persoonlijk opvat. Het kan heel vervelend zijn als iemand liegt of je verkeerd behandelt, maar waarom ervaar ik het als vervelend? Wat ligt er aan ten grondslag dat mijn baarmoeder zo in een kramp schiet?

Deze mysterieschool is een uitnodiging om te voelen en te blijven voelen. Uiteindelijk, na heel veel voelen, waarnemen, opmerken, zal je ervaren dat je baarmoeder een innerlijk kompas voor je kan worden. Vanuit deze diepe verbinding kun je de wereld intreden.

Lange reis

Hoe zou jouw leven verlopen als je vanuit deze diepe verbinding met je bron door de straten van jouw omgeving loopt? Hoe zou het contact met je ouders, broers/zussen en andere familieleden zijn, wanneer je hen vanuit je eigen belichaamde waarheid zou ontmoeten? En hoe zou jij je voelen wanneer je in de spiegel kijkt en je stralende essentie je vol vertrouwen in de ogen kijkt?

Het zoeken buiten jezelf naar een verlichter en liefdevoller leven zijn we zo langzamerhand gepasseerd. We hebben een lange reis achter de rug en deze was nodig om bij de laatste stap te komen: de stap naar binnen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. Wow…. Ja, dit voel ik al een tijdje gebeuren in mijn lichaam, maar kon het gevoel nog niet plaatsen, ik ga het als pendel inzetten!! Dankjewel!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in