Leestijd: 5 minuten

De vorige volle maan was een supermaan, nu een verduisterde Blauwe Maan, in februari nog een halve zonne-eclips, in maart weer (zeer uitzonderlijk) nog een blauwe maan. 2018 zal heel wat losmaken en in beweging brengen.

Blauwe Manen (2 volle manen in 1 maand) komen zelden voor, laat staan dan nog eens tweemaal in hetzelfde jaar. Dit fenomeen verwijst naar de zeer grote creatiemogelijkheden die dit jaar voor ons als collectief mogelijk zijn. Maar er is nog meer uitzonderlijk in het verhaal van 2018, namelijk het feit dat het voorvalt in het koninklijke teken leeuw. Leeuw staat voor onze kernessentie. Er zullen dus diepgaande essentiële stappen gezet worden, lieve mensen, naar een meer authentiek jezelf zijn. Bewustwording zal hier hard nodig zijn om deze energetische piekmomenten op te vangen en te integreren.

De mens achter zijn ego-masker, verstikt zijn eigen zonnige leeuwenkracht onder

– gekwetstheid: een afwijzing van je eigen innerlijke bron en zon
– niet ingeloste verwachtingen; je zet jezelf in de wacht totdat je bevestiging van de ander krijgt
– lange tenen: controle willen houden en al op voorhand rekening houden met afwijzing of kwetsing

Word jij je dit jaar bewust van één van bovenstaande mechanismes, dan heb jij een prachtige opening naar je eigen innerlijke zon. Kijk naar wat je kwetst en waarom, kijk naar waarom jij niet ten volle durft te leven, kijk naar waarom jij steeds in verdediging leeft.

Pas wanneer je je eigen mechanismen kan erkennen, ontstaat de opening om ze te veranderen en los te laten. Onthoud dat niemand in jouw hoofd kan kijken, noch weten hoe jij de dingen ervaart. Communiceer eerlijk en duidelijk, vertel de ander HOE jij iets ervaart.

HypnoArt / Pixabay

Mensen denken veel te vaak: “Ja maar hallo zeg, ziet die ander dat nu niet? Snapt die dat niet?” NEE, NEE en nogmaals NEE. Elke mens is uniek en kan de dingen enkel vanuit zijn eigen Instrumentum en ervaringsbagage bekijken. Jij kan enkel jezelf vatten en behelzen. Laat los het idee dat de ander je onuitgesproken signalen wel snapt. Dat zal al 80% van de communicatie problemen oplossen.

De mens is hier om enkel zichzelf, als koning van zijn eigen leven tot zelfexpressie te brengen. Een koning dient duidelijke opdrachten of uitleg te geven aan zijn entourage teneinde zijn koninkrijk op een goeie manier te kunnen runnen.

De hamvraag voor 2018 is dan ook: ben jij bereid het koningschap (verantwoordelijkheid) voor je eigen leven op te nemen en te zorgen dat je koninkrijk (leven) welvarend en gelukkig is?

Loyaliteit, een belangrijk kernwoord voor de leeuwenenergie. Loyaal aan je hart of loyaal aan je uiterlijke status. Verstik jij jezelf uit loyaliteit aan een partner, gezin of baas, dan zullen deze contacten een verandering ondergaan of tot een einde komen. Er wordt nu heel veel karma versneld uitgewerkt, want onder de 11-energie is er grote behoefte aan echt partnerschap en ‘soulmate-schap’.

De maansverduistering in leeuw kan je een dubbel gevoel geven en voor wat onrust zorgen. Je kan je plots overvallen weten door gevoelens van somberheid en verlorenheid. Maar als je deze periode BEWUST kan/wil gebruiken om te voelen wat je dwars zit en om te kijken waar je niet meer loyaal bent aan jezelf, zal je merken dat deze verdieping een zuiverend effect bij je teweeg zal brengen. Het zal zijn alsof je dof geworden goud aan het opblinken bent. Hoe lang is het geleden dat je ogen nog straalden van leven en plezier?

De energieën van mei 2016-Jennifer Hofmann

Het waarom van de tweede blauwe maan

Deze verdiept het proces en legt de collectieve hunkering naar een doorbraak bloot. De hunkering naar meer levensvreugde, naar een leven vanuit passie en verbondenheid. Kortom naar een geïnspireerd leven (zoveel klanten vragen mij hoe zij een meerwaarde kunnen zijn voor deze wereld). De mens wil geraakt en geïnspireerd worden, dat maakt het leven boeiend en interactief.

Om dat te kunnen realiseren is er een mogelijkheid tot zelfgenezing omdat Jupiter tot november in Schorpioen staat. Schorpioen werkt tot op de diepste, verborgen lagen van jezelf en Jupiter vergroot die uit. Dit kan je zien als een etterbuil die zal uitbarsten, waardoor de rotzooi losgelaten wordt en het genezingsproces spontaan kan inzetten. Diepe, oude remmingen worden uitvergroot en velen zijn hier zeer bang voor. Acceptatie laat het proces snel en ‘pijnloos’ verlopen.

2018, en de invloed van het meestergetal 11

Het moge duidelijk zijn dat er bijzondere dingen staan te gebeuren in 2018. Als ik numerologisch kijk kom ik uit op 11, een meestergetal. Het getal elf brengt me altijd in contact met magie, mijn hogere Z-elf. Het staat voor mij in verband met speelsheid (denk aan Tinkerbel), zachtheid, lichtvoetigheid, gemak, schoonheid, de magie van het begin, het ongelooflijke potentieel van de materie waar we als magiërs mee aan de slag mogen gaan. De Z staat voor het zichtbaar maken van het zo boven, zo beneden. En de mens/de elf, is het instrument of de verbinding tussen boven en beneden, die de Z of de zichtbaarheid mogelijk maakt van de kosmische beweging.

In de tarot staat het nummer 1 voor de magiër: de wil die aan de basis van de schepping ligt. Het iets zichtbaar willen maken, er zijn, het instrument zijn waarlangs de energie zich zichtbaar maakt of kanaliseert, beoefening en beheersing van de scheppingskrachten. 11 verwijst ook naar het steeds opnieuw reproduceren of herscheppen van je mogelijke potentieel. Maar ook voor het je willen verbinden, 1 op 1.

De afronding van de energie uit 2017

Eclipsen zijn als een soort aaneengeschakelde S, en slingeren zich zo door het leven. Deze blauwe maan vind een terugkoppeling naar de eclipsen van 2017 in februari en augustus. Dus kan je alvast eens kijken waar jij rond die tijd mee bezig was. Dan krijg je nu een extra kans om dit volledig uit te werken en af te sluiten. Waar lag de klemtoon in augustus 2017 voor jou?

De Blauwe Maan brengt ook een nieuwe energie in; die zal inwerken op de aankomende eclipsen van februari, juli en augustus. Elke verduistering is een inkeermoment dat veel in beweging kan brengen bij jou. Probeer op deze momenten tijd voor jezelf en wat bezinning te maken.

In de tekening hiernaast zie je dat de maan als het ware alle planeten in haar greep houdt. De maan gebruikt het gezag van de Leeuw om via Ceres te laten voelen, dat als jij aan het hoofd van je leven plaatsneemt, jij de vruchten kan plukken van je goddelijke invloed en je leven voeden met geluk en rijkdom.

Teveel mensen denken nog dat geluk en rijkdom afhangt van een goeie partner, goeie job of goeie investering. Een goed gevoel hangt af van de mate waarin jij bereid bent jezelf tot uiting te brengen.

Het feit dat de noordknoop erbij staat, betekent dat we collectief deze positie in het leven proberen te bereiken, namelijk het meer in het leven staan vanuit eerlijkheid en authenticiteit.

De zon in Waterman toont dat jouw uniek licht zich vrij wil maken en dat alle mensen over een vrije wil beschikken waarmee ze de wateren van het leven bevaren.

Juno samen met Venus toont dat je verlangt naar innerlijke vrijheid en dat bewustwording van je eigen gevoelens en emoties de weg zijn naar die innerlijke vrijheid. Maar er zijn nog conflicten met oude denkpatronen en boven alles de angst om de oude pijnen te (door)voelen.

De kracht van de materie en het tastbare ligt juist in het voelen. Zolang je bang bent om pijn en ongemak te voelen, blijf je vastlopen. Genezing is enkel mogelijk als je eerst wil voelen waar je vastloopt en pijn hebt. Pijn zijn boodschappers en boodschappers worden meestal vergiftigd, uitgejouwd of de nek omgedraaid. Hoe doe jij het? Pijnstillers slikken, de boodschap onderdrukken met antidepressiva of de pijn gewoon wegsnijden met een operatie? Wat je er ook mee doet, zorg er tenminste voor dat je er eerst bewust contact mee maakt en wil luisteren naar de onderliggende boodschap.

Hooggespannen verwachtingen van het collectief

De vertex conjunct met Jupiter toont de hooggespannen verwachtingen van het collectief om een diepgaande transformatie zichtbaar te maken. Het collectief is het meer dan beu en hunkert naar liefde, schoonheid en zachtheid, meer bepaald het herstel van de vrouwelijke energie op aarde.

De diepe wond (Cheiron) toont hier dat de mens verworden is tot een mechanisch ding, in plaats van tot een schepper die zijn/haar gevoel en verbinding gebruikt om zichzelf steeds weer te verheffen en de schepper eer aan te doen.

Meer en meer oude wijsheid en inzichten komen weer binnen het bereik van de mens. Probeer alvast om wat bewuster in het leven te staan. Nu leven de meeste mensen voor 95% op onbewuste piloot. Mocht je al 30% bewust leven, zou dat al een reuzenstap zijn.

Vorig artikelBen jij klaar voor vergeving?
Volgend artikelWat als je je connectie met de Bron kwijt bent
Isabelle Lambrecht
Isabelle Lambrecht is healer (energie overdracht vanop afstand) en life coach en zal met haar artikels bijdragen aan een evenwichtige levensbalans waarbij de emotionele en fysieke gezondheid voorop staat. Haar specialiteit is het wegnemen van emotionele en fysieke pijn door healing en door coaching op alle domeinen. Sterk aanbevolen voor mensen die lijden aan een leven dat 'vierkant' draait. Klanten feedback en meer kan je vinden op haar website www.zichtbaar.be

24 REACTIES

 1. een diep dankjewel Isabelle, ik voel je wijsheid en je zonkracht door de woorden heen! je schrijft prachtig, helder en liefdevol!

 2. Het is dit keer zelfs een zeer zeldzame maan: Heelal trakteert deze week op zeldzame blauwe superbloedmaan.
  De NASA maakt melding van een driedubbel natuurverschijnsel dat eraan komt: een blauwe superbloedmaan. Het is ruim 36 jaar geleden dat deze voor het laatst te zien was.

 3. Dag Isabelle,

  Ik volg ongeveer al twee jaar jouw artikels.
  Vaak verwoorden ze processen die ik zelf ervaar maar niet onder woorden kan brengen.
  Op momenten dat ik me eenzaam voel of wat verloren geven ze me ergens terug wat hoop.
  Daarom wou ik je toch eens bedanken voor al die mooie inzichten die je hier met ons deelt.

  Na vorig jaar een psychose doorgemaakt te hebben waarin spiritualiteit ook een grote rol speelde heeft dit voor heel wat opschudding gezorgd in mijn leven.
  Daarna belande ik in een depressie omdat ik me werkelijk volledig leeg vanbinnen voelde, en een immens verdriet ervaardde. Alles wat ik kende, was niet meer.

  Nu begint er stilletjes aan terug contact te komen met mijn innerlijke zelf, en koester ik terug hoop. Het is eng om volledig los te laten en opnieuw te beginnen maar ik wil graag de weerstand loslaten en terug vertrouwen in mijn pad.

  Dankje voor alles!

  • hallo kreeftje, super te lezen dat mijn artikels je tot steun kunnen zijn want daarom schrijf ik ze ook. Zolang we elkaar in beweging kunnen houden is er leven en leven is licht en licht is liefde en liefde is weer beweging en zo verfijnen we ons eigen licht. Als mensen vastlopen in hun angsten dimmen ze hun licht. Door het delen van mijn ervaringen die menselijk zijn en dus ook onderdeel van elke mens, help ik jullie om in jezelf te kijken en zo is er de beweging vanuit de wisselwerking. Ik geef jou inkijk, jij krijgt inzicht en dat geef jij dan weer door; Mooi hé.

   Een van de mooiste momenten in mjin eigen leven was juist het moment dat ik niets meer wist, godzij dank toen kon in wijs worden in mijn eigen wijsheid want anders zat mijn koppie al vol met de kennis van de anderen. Toen ik niks meer wist werd het gemakkelijk, ik voelde gewoon en besloot aan de hand daarvan. Zoveeeeeeel gemakkelijker dan die complexe dingen uit de buitenwereld waar je toch nooit goed voor kan doen 🙂 dus kreeftje voor mijn gevoel ben jij SUPER goed bezig. 😉

  • hallo miranda, niet op de hoop bij de rest gooien hé , 🙂 🙂
   kon het niet laten om je te plagen, de deugniet in mij is mijn beste vriend in het leven
   x

 4. Mijn hele leven heb ik de wereld op mijn schouders gedragen. Als kind al voelde ik mij verantwoordelijk voor het wel en wee van anderen. Ik kon pas ademen en aan mezelf denken, op de momenten dat het de ander schijnbaar beter leek te gaan.
  Later had ik geen zin meer om te zorgen, maar deed t toch, met tegenzin, maar voelde mij schuldig als ik t niet deed.
  Dus met een hele bombarie deed ik wat ik dacht wat men van mij verwacht. Maar hoe meer ik deed, hoe meer de ander op mij leunde.

  Ik begon er aan onderdoor te gaan en ging mij vanaf augustus los beginnen te maken van deze taak. Tenminste de wil was er.

  Nu in januari, ik ben deze maand 38 geworden, begin ik echt duidelijk voor mezelf op te komen. Een ander op zn eigen verantwoordelijkheid te wijzen en mezelf proberen te redden. Bijna een kinderlijke tegendraadsheid. Want het is voor mij een er op of eronder. Life wasn’t fun for me so far, en ik wil ook eens ‘gedragen’ worden.

  Hoort dit proces bij deze volle maan?

  Worden zaken nu ook duidelijk bv van contacten die ineens zonder enige uitleg verbroken werden van de 1 op de andere dag?

  Bedankt en excuses als de reactie wat lang is geworden.

  • hallo hoogsensitiefje het proces van tot zichzelf komen is al een tijdje bezig maar idd deze volle maan en 2018 zeker zal deze beweging sterk beklemtonen. Als jij loslaat en veranderd is het normaal dat oude banden van de éné op de andere dag komen weg te vallen. Ze hebben hun taak bij jou volbracht. Ze hebben je gespiegeld wat jij van jezelf niet kon zien

 5. Fijn dat je ook al kan en wil meestromen met de huidige instroom…….heel belangrijk is dat je zoveel mogelijk geniet, groeit en laat je raken en verwonderen

 6. Ik weet niet wat ik allemaal wel niet lees, maar dit hele artikel voel ik nou wel al een tijd..
  Ik heb allemaal visioenen gehad laatste tijd, en ik zit met een soort trauma-verwerking nu, en heb flashbacks en weet en voel dat mijn hele levenspad zich dit komende jaar volledig ontknoopt, en alles waar ze me voor waarschuwde heb ik afgelopen weekend al heel intens ervaren. En vandaar ook vele flashbacks waardoor ik innerlijk mijn hele leven aan’t doordwalen ben; dat alles lees ik hier gewoon terug..?!

  Ik ervaar namelijk ook veel dingen eerder dan anderen omdat mijn ziel eigenlijk zelf de zon is; is de ene helft van de bron, mijn ziel, dus vandaar dat ik heel afhankelijk ben van de wereld van boven in dit opzicht..
  En dat stuk van ‘boven en onder’ dat herkende ik maar al te goed vanuit een visioen van drie weken geleden ofzo daarom..

  (PS. Mag ik hierom alsjeblieft wat persoonlijks mailen, dat je dat goed vindt?)

 7. Hoi Isabelle,

  Wát heb je dat weer zo soepel en mooi geschreven! Heerlijk om te lezen! En vooral ook zo vol met de kern waar het om draait.
  Dank je wel!
  Liefs Stephanie

 8. Altijd fijn om jouw artikelen te lezen Isabelle.
  Voor mij begon 2018 al met onrust, maar ik heb nog geen richting gevonden waar ik heen ga of wil gaan. Ik heb al zoveel richtingen uitgeprobeerd, en heb het idee dat mijn richtingen even op zijn. Misschien ook omdat ik altijd probeerde om de ‘beste/juiste’ richting te vinden. Maar die bestaat niet.
  Dus ik ga nog even door met ‘zijn in het niets’.

  Dankjewel!

  • Hi Jonique, ik herken me helemaal in jou verhaal. Van alles geprobeerd, en de mogelijkheden zijn op. Ook ik leg me neer bij dan maar even niets. Al is dit toch nie makkelijk. Klinkt raar, maar ben blij te horen dat ik niet enigste ben. Thx

  • Hallo jonique, wel het moment dat ik stopte met mijn richting te zoeken (lees afdwingen) zag ik ze want ik werd ze toen ik gewoon meestroomde en luisterde naar mijn gevoel ipv naar mijn hoofd. Zolang je denkt te moeten zoeken zit je er al per direct naast.
   Loslaten, openstaan en voelen en je zal WETEN ipv zoeken. Tot mijn 44 ste heb ik dwangmatig gezocht en dan foert, ik was het kotsbeu en dan, magisch het was er maar ik had het nooit gezien omdat ik mezelf nooit wou zien ;-); Volgens mij ben jij perfect goed bezig

 9. Raak, raak, raak, raak en…raak…! 🙂 dit voel ik al (jaren?) komen en ben er klaar voor, dank voor het verwoorden van deze krachtige, prachtige en louterende boodschap…gaat weer bij de pareltjes <3
  Liefs, Melis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in