de Blauwe Straal

Nu 2012 zich ontvouwt is er een massaal ontwaken voor de hoogsensitieve, creatieve en empathische wezens die gekend zijn als Indigo’s en blauwe straal mensen (Blue Ray). Ik heb het over beiden, want ze ervaren beiden veel dezelfde problemen op dit moment.

De Indigo’s en de blauwe straal mensen komen van verschillende afstammingslijnen maar een van de belangrijkste verschillen tussen beiden die ik hier zal aanhalen is dat de Indigo’s op dit moment hoofdzakelijk kinderen of jong-volwassenen zijn, dat ze heel uitgesproken meningen hebben en ertoe neigen zich af te zetten tegen het gros van de maatschappij, en zich altijd buitenstaanders hebben gevoeld. Ze zijn niet bereid om zich te voegen naar maatschappij-standaarden als die niet overeenkomen met de manier waarop volgens hen dingen gedaan zouden moeten worden.

Ze proberen misschien mee te gaan met de stroom, maar ze kunnen niet verbergen hoezeer ze tegen het ‘systeem’ zijn, en ze kunnen en willen niets accepteren dat voor hen geen zin heeft. Indigo’s zijn zeer ontvankelijk, intuïtief en openhartig. Ze hebben een intens bewustzijn en begrijpen niet waarom anderen niet zien wat voor hen zo duidelijk is. Het is eigenlijk een belediging voor Indigo’s en zeer frustrerend om met mensen te moeten omgaan die tegenover hen in een autoriteitspositie staan en hen proberen te manipuleren of te controleren!beer

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De blauwe straal mensen aan de andere kant zijn ouder dan de Indigo’s. Ze hebben zich heel hun leven ook buitenstaanders gevoeld. Ze groeiden op in een wereld die spiritueel niet erg geëvolueerd was. Ze moesten zich aanpassen aan maatschappijstandaarden en hun ware aard onderdrukken.

Ze groeiden op in een gevoel van isolatie en zich anders voelen dan anderen, terwijl er niet veel gelijkgestemden waren, en men zelden met hen in contact kwam. blauwe straal mensen hebben zich een groot deel van hun leven krachteloos, timide en kwetsbaar gevoeld. Alleen de laatste jaren begonnen ze zich hun kracht toe te eigenen en hun zelfwaarde te realiseren. Ze hebben de neiging te lijden onder een laag zelfbeeld en een gebrek aan zelfvertrouwen.

De blauwe straal mensen geloofden dat ze niet goed genoeg waren en leefden ongemerkt hun levens zonder hun stem te verheffen of veel ophef te maken, omdat ze niet geloofden dat ze veel te bieden hadden of dachten dat ze weinig verschil maakten, omdat ze zich zolang laten onderdrukken hebben en geloofden wat men hen zei.

De eerste golf blauwe straal mensen zijn nu rond de middelbare leeftijd, ze hebben hun goddelijkheid aanvaard en hebben hun ware spirit opgeëist. De voorbije jaren zijn moeilijk geweest, doordat ze zichzelf echt bevrijd hebben van oude patronen en overtuigingen die beperkend en schadelijk waren.

Hun ontwaken heeft blauwe straal mensen ertoe aangezet om mede-afhankelijk gedrag los te laten, en echt voor eens en voor altijd op te komen voor zichzelf, en dat is tegelijkertijd zowel bevrijdend als beangstigend geweest. In feite zijn vele blauwe straal mensen Indigo of Kristalkinderen, die hen leren hoe ze kunnen vertrouwen hebben en assertiever kunnen zijn!

Nu hogere energieën en frequenties naar de planeet komen en de sluiers dunner worden, worden we allemaal gestimuleerd om te ontwaken, op welk niveau dan ook. De Indigo’s ontdekken wie ze echt zijn. Ze worden aangezet om te gaan zoeken naar antwoorden op hun vraag naar wie ze echt zijn, en merken vol ontzag dat ze haast alle eigenschappen en karakteristieken van een Indigo Kind bezitten. Ze beseffen dat hun oorsprong hen eindelijk de toelating geeft om zichzelf waarlijk lief te hebben en te accepteren voor wie en wat ze zijn en hun uniek zijn te aanvaarden, in plaats van zich te schamen of wrokkig te voelen omdat ze zich anders voelen. Het bekrachtigt ze te weten wie ze echt zijn en hun heilige levensdoel te eren.

Veel blauwe straal mensen en Indigo’s zijn zo gevoelig en empathisch, dat ze zich zeer snel overweldigd, gefrustreerd en vermoeid voelen. Het is een voortdurend balanceren om hun evenwicht te behouden en niet de energieën rond zich op te pikken. Indigo’s zijn taaier, aan de buitenkant soms harde noten om te kraken, maar zeer gevoelig binnenin.

De blauwe straal mensen anderzijds zijn het tegenovergestelde, ze hebben in hun leven zoveel uitdagingen het hoofd moeten bieden, waardoor ze naar buiten toe vastberadenheid hebben ontwikkeld, en ze sterker zijn dan ze zelf denken, maar hun ultragevoeligheid doet ze soms zwak lijken voor mensen die niet zien wie ze zijn of hen onderschatten.

Velen hebben een diep verlangen om grote veranderingen aan te brengen in hun leven en voelen zich gefrustreerd en ontevreden met hun huidige levensomstandigheden. Toch zullen de dingen op dit moment niet bewegen, hoeveel ze ook proberen. De omstandigheden zijn niet klaar voor grote veranderingen. Het is een tijd om bronnen te verzamelen, opties uit te zoeken, en tijd te nemen om na te denken. Veel rust is nodig, want er lijkt altijd wel wat op te duiken om mee af te rekenen, dus is het tussen alle energie-instroom in tijd om naar binnen te keren en verbinding te maken met de natuur en onze ware spirit te eren.

In 2013 zullen er veel meer kansen zijn om onze Zielsfamilie, Zielsmaatjes en Tweelingvlammen aan te trekken en er verbinding mee te maken, om een plek te vinden waar we ons thuis voelen en te vertrekken naar ons nieuwe levensdoel, en naar elkaar toe getrokken te worden om alle ideeën en inspiratie die in ons zit beginnen vorm te geven.

Nu is het een tijd om volledig te ontwaken en te bloeien in onze goddelijkheid, en toe te laten dat de dingen gewoon ‘zijn’.

Het is een tijd om groot te dromen en onze intenties te zetten.

Hoe meer we echt weten wie we zijn, wat we willen en hoe we daar raken, hoe makkelijker het zal zijn om dit te manifesteren in de jaren die komen.

Stephanie Miller

Vert. Fran Tielemans

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

12 REACTIES

 1. Ik heb mijn hele leven al geweten dat ik anders als de rest was. Maar wat dat begreep ik niet. Het had wel iets met de kosmos te maken. Dat wist ik als kind al.
  Het is een heel moeilijk en eenzaam leven geweest, niemand begrijpt je en de heimwee is erg. Nu weet ik dat ik een indigo mens ben, ik zie zelfs als ik de ogen sluit de kleur tussen mijn ogen en deze prachtige kleur beweegt en heeft een vorm. Ook ik zou naar mijn echte thuis willen, maar ik weet dat ik hier op aarde nog iets af te maken heb. Als je een nieuwetijds mens tegenkomt weet je het gelijk, er is een herkenning en je voelt de band. maar uiteindelijk moet je toch weer je eigen weg gaan voor het doel waarvoor je hier op deze aarde bent.

  • @Kitty,
   Hoi kitty,
   Ook ik heb al m’n hele leven dat gevoel, ben nu bijna 42. Kom uit een gezin met 10 kids en altijd geweten en gevoeld dat ik anders was en dat verschil wordt steeds groter en vaker bevestigd door vrienden en buitenstaanders. Ik heb ook vaak een eenzaam gevoel en ben vaak verdrietig zonder dat ik echt iets kan benoemen. Ben ook HSP en heb veel last van mn zenuwgestel en ben ook vaak erg moe en slaap slecht. Moeilijk… Ook voor mijn man die niet zo goed weet wat hij er mee aan moet. Inmiddels kan ik er zelf aardig in berusten. Heb 3 dochters waarvan 2 indogo. Naarmate zij ouder worden hebben we zeker vwb dit soort dingen steeds meer aan elkaar.
   Heb je nog tips voor mij hoe met alles goed om te gaan en toch gewoon mee te draaien in dit bestaan!? Heb ook weinig vrienden, ik kan niet oppervlakkig met mensen omgaan. Als het goed voelt wordt het bij mij heel snel close en ook dat levert dan vaak problemen op en doen mensen je pijn.

 2. Ik herken wel veel in de blue ray.. Maar ik ben pas 27.. dat klopt dan niet.

  En ik herken zeker dat ik niks kan veranderen, hoe graag ik dat ook wil! Waarom? 🙁

 3. ”Nu is het een tijd om volledig te ontwaken en te bloeien in onze goddelijkheid, en toe te laten dat de dingen gewoon ‘zijn’.”

  Heel erg mooi 🙂 daar ga ik voor!

 4. Prachtig en zo herkenbaar! Ik ben wel wat in verwarring, als HSP heb ik veel klachten, met name vermoeidheid, waardoor ik niet goed functioneer. Ik ben de laatste jaren door veel heen gegaan en enorm gegroeid, maar de vermoeidheid blijft. Nu is me door het stuk vsn gisteren duidelijk geworden dat dit door gebrek aan B12 kan komen,er viel voor mij veel op z’n plek, herken veel van de symptomen, en wil er graag iets aan doen.
  Echter, als ik dit zo lees, is het voor mij net of alle klachten bij mijn proces horen en waar ik doorheen moet om te groeien.. dat het me verder brengt..

  • <a href="#comment-7713" rel="nofollow">@Annewil</a>,

   De achterliggende gedachte dat ik het artikel aangeboden heb (deze gedachte kwam 's nachts naar boven borrelen), is dat mensen zich a.u.b. niet "moeten" verliezen in het feit dat het hoort bij het proces en dat je het maar over je heen moet laten komen. De gevolgen kunnen namelijk zeer ernstig zijn/worden. Wanneer ik niets gedaan had, zat ik nu waarschijnlijk in een tehuis of zat ik onder de medicijnen. Zelf had en heb ik het gevoel dat dit niet van me verlangd werd/wordt, maar … uiteindelijk is het je eigen keuze, wat zegt je intuitie? Sterkte en houd je taai!

  • @Annewil :
   ik heb een tijdje geleden ervoor gekozen om B12-injecties te laten zetten, dit vooral omdat ik anders de zorg voor mijn zoontje niet aankon en dat het te vermoeiend was om mijn processen door te maken. Inmiddels heb ik die B12 al niet meer nodig en kan mijn lichaam het aan om het zelf op te slaan uit voeding. Hiermee wil ik zeggen dat het best iets tijdelijks kan zijn. Voel zelf en beslis zelf. Hartengroetjes,

   Pascale

 5. Wat een mooi artikel weer! Graag zou ik vaker willen reageren om te laten weten dat ik waardeer wat je doet! Maar, zoals ook in dit artikel staat, denk ik dat het weer tijd wordt om me terug te trekken. Ik heb gemerkt dat wanneer ik reageer op een artikel (of een artikel aangeleverd heb), ik me enigszins onrustig ga voelen. Graag lever ik een positieve bijdrage aan het geheel, maar kan moeite hebben met de manier waarop er af en toe wordt gereageerd. Dit is geen kritiek, maar iets wat bij me hoort en waarmee ik moet leren leven: de balans vinden! Het was niet "toevallig" dat ik gisteravond naar iemand toe moest om een beplantingsplan voor zijn tuin te maken. Weer even terug naar mijn eerste passie en aarden!

  Veel liefs, Anne Marie

  • @Anne Marie,

   Grappig Anne Marie ik dacht hetzelfde toen ik het las en dacht zal ik reageren wat het met me doet of niet? Ik laat de dankbaarheid uit me hart stromen, en dan ook nog maar ven hier doormiddel van dit bericht.. dank!

   Liefss

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in