Stel dat je kind elke ochtend zin in de dag zou hebben, elke avond met een glimlach zou gaan slapen, lachend naar school zou gaan en lachend weer thuis zou komen? Dat het zich mooi, uniek en wijs zou voelen en het leven ziet als een speeltuin vol mogelijkheden, uitdagingen en kansen. Utopie? Zeker niet! Maar helaas is de realiteit vaak anders en meestal is 1+1 gewoon 2. Dat 1+1 ook 3 kan zijn, leren we niet, terwijl dat net zo waar is of misschien zelfs nog wel meer waar. Als het aan stichting De Boom zonder Vruchten ligt, krijgen kinderen ook dát mee en leren ze dat ze al uniek en goed zijn.

Verschillend en hetzelfde

Tijdens een van haar dagelijkse wandelingen met haar hond liep Susanne Danielson op de statige oude oprijlaan van het kasteel waar ze vlakbij woont. Ineens viel het haar op hoe verschillend de prachtige bomen aan weerszijden van het pad waren en ook hoeveel ze op elkaar leken. Ze maakte rechtsomkeert en rende naar huis om een verhaal op te schrijven, De boom zonder vruchten.

Het verhaal werd een boek, een cd met liedjes en een (online) leerprogramma voor kinderen, ouders en scholen. Hierin ontdekt een boom die geen vruchten draagt, hoe er ook aan zíjn takken vruchten kunnen groeien en waar al die vruchten symbool voor staan. Het is een lerende reis naar een zelfverzekerde en stralende versie van hemzelf, als metafoor voor de reis die wij als mens allemaal kunnen maken, samen met onze kinderen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Sterrenstof

Maar al te vaak worden kinderen gepest, getreiterd en leren ze dat ze niet goed genoeg zijn, maar aan allerlei voorwaarden moeten voldoen om bijvoorbeeld geaccepteerd, gewaardeerd en echt gehoord te worden. Terwijl we allemaal, niemand uitgezonderd, complete mensen zijn, goed zijn zoals we zijn en in onszelf mogen geloven.

Op het moment dat we ontdekken dat we allemaal van elkaar verschillen en dus uniek zijn terwijl we tegelijkertijd allemaal zijn gemaakt van dezelfde ‘sterrenstof’, dan is een ander uitsluiten, belachelijk maken of pesten, ineens heel raar. Jij en ik zijn wij geworden: 1+1=3. We zien onszelf in de ander en de ander in onszelf. Wat we met de ander doen, doen we ook met onszelf.

De boom zonder vruchten laat kinderen zien hoe ze stevig in hun schoenen kunnen staan en werkt aan vaardigheden waar Cito niet op toetst, zodat ze kunnen uitgroeien tot blije en zelfverzekerde mensen, die onafhankelijk zijn en gezonde relaties aangaan. In 8 thema’s (ontdekkingen) leert De boom zonder vruchten kinderen dat ze prachtig, compleet en verbonden zijn met zichzelf en anderen. De thema’s zijn gebaseerd op de universele krachten, ervaringen en verlangens van ieder mens.

Samen groeien

Een blij en gelukkig kind met De boom zonder vruchtenHet online programma is speciaal ontwikkeld voor ouders, stief- en grootouders en verzorgers om thuis samen met hun kinderen (6-11 jaar) te volgen. In de leuke, eenvoudige en speelse doe- en ervaringsopdrachten zijn onderwerpen als zelfverzekerdheid, emoties, communiceren en het belang van ‘wij’ verwerkt. Door het samen doen en het delen van ervaringen en inzichten groeit niet alleen het kind op alle vlakken, ook de verbinding en onderlinge vertrouwensband worden sterker.

Bij het online programma horen tastbare materialen: het boek, het tekstboekje van de 8 liedjes, 8 posters en 5 medailles. Het is eveneens mogelijk om het programma uit te breiden met persoonlijke coaching en begeleiding.

Aanbieding

Natuurlijk hebben we voor jou als lezer van het Nieuwetijdskindmagazine een prachtige aanbieding! We bieden jou de mogelijkheid om gratis kennis te maken met de eerste van de acht modules van het online programma. Zo kun je alvast zien, ervaren en voelen wat De Boom Zonder Vruchten voor je kind en jouzelf kan betekenen.

Ja, ik ontvang gratis de eerste module

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in