gelukkige en zelfverzekerde kinderen

Als er een stevig ‘ik’ is, kan er ook een ‘jij’ en ‘ik’ zijn. Op het moment dat kinderen ontdekken dat ‘jij’ en ‘ik’ samen ‘wij’ vormen, beseffen ze dat pesten, buitensluiten, vergelijken, roddelen en kleineren van een ander, stom is. En dan behoren faalangst en stress tot het verleden. Zo dragen we bij aan sociaal en emotioneel evenwichtige kinderen die van binnenuit stralen. 

Het boek De boom zonder vruchten en de daarbij behorende acht liedjes laat kinderen op een speelse en leuke manier ontdekken wie ze in essentie zijn. Dat ze mooi, leuk, krachtig, lief, uniek en wijs zijn. Én dat we samen ‘wij’ zijn. Hierdoor ervaren ze dat ze veel meer kunnen dan ze denken en dat het leven een speeltuin van mogelijkheden, uitdagingen en kansen is.

Als levenscounselor, trainer en docent heb ik de afgelopen 15 jaar vooral met volwassenen gewerkt. Iedere keer vroeg ik me weer af, waarom ontdekken volwassenen vaak pas op latere leeftijd wie ze in essentie zijn en waarom leren kinderen dat niet van jongs af aan? Mijn wens is om kinderen op te laten groeien tot evenwichtige en stralende volwassenen. Ik hoop hieraan bij te kunnen dragen met De boom zonder vruchten. Kinderen hebben de toekomst, dus laten we ze alles meegeven om van onze maatschappij en onze mooie planeet een liefdevol en fijn thuis te maken”, Susanne Danielson, schrijver van het boek, de liedjes en het online programma én oprichter van de stichting.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

“Het is gemakkelijker om kinderen op te voeden tot evenwichtige volwassenen, dan uit balans geraakte volwassenen weer in evenwicht te brengen.” Fredrick Douglass

Het online programma De boom zonder vruchten is speciaal ontwikkeld voor ouders, stiefouders, grootouders en verzorgers om thuis met hun kinderen (tussen 6 en 11 jaar) samen te volgen. Op een speelse, leuke en creatieve manier zijn thema’s als zelfredzaamheid, emoties, zelfvertrouwen, zelfliefde, communiceren, intuïtie en het belang van ‘wij’ verwerkt.

In De boom zonder vruchten ontdekt een boom die geen vruchten draagt, hoe er ook aan zíȷ́n takken vruchten kunnen groeien en waar al die vruchten symbool voor staan. Het is een lerende reis naar een zelfverzekerde en stralende versie van hemzelf, als metafoor voor de reis die wij als mens allemaal kunnen maken, samen met onze kinderen.

De thema’s zijn onder andere gebaseerd op de universele krachten, ervaringen en verlangens van ieder mens. Deze zijn verwerkt in gevarieerde doe- en ervaringsopdrachten om samen met je kind te beleven. Door het samen doen en het delen van jullie ervaringen en inzichten, gaat niet alleen je kind op alle vlakken groeien, maar ook de verbinding en vertrouwensband met elkaar. Echte quality time en echte aandacht voor elkaar.

Christel van der Gun geeft al ruim 20 jaar dansles en kunstzinnige lessen aan kinderen en heeft affiniteit met het onderwijs. Zij heeft Susanne ontmoet tijdens de danslessen bij haar eigen dansschool Stardance Studio’s, waar ze bevriend zijn geraakt. Christel is mede-schrijver van het online programma en oprichter van de stichting De boom zonder vruchten:

“Mijn hart gaat volledig uit naar De boom zonder vruchten, ik ervaar een drive om aan dit programma te werken alsof het diep geworteld zit, als een oergevoel. Hoe fantastisch is het dat wij mogen bijdragen aan het geluk, zelfvertrouwen, groei, bloei en zelfacceptatie van een kind? Ik hoop kinderen wortels te geven om te groeien en vleugels om te vliegen.”

Speciaal voor scholen hebben we al eerder een kant-en-klaar achtwekelijks les- en doeprogramma ontwikkeld, dat kinderen leert dat ze mooi, leuk, krachtig, lief, uniek en wijs én dat we samen wij zijn. De basis vormen het boek De boom zonder vruchten en de acht liedjes. Het schoolprogramma biedt daarnaast een uitgebreid pakket aan materialen, activiteiten en opdrachten om leerlingen op speelse wijze te laten zien dat ze meer kunnen dan ze denken én dat we allemaal prachtige regenboogvruchten zijn. Op basis van de reacties en resultaten voelden we dat we nog meer kinderen wilden bereiken en ontwikkelden vervolgens ons online programma voor ouder & kind.

Uiteraard hebben we het online programma als pilot getest en daar zijn hele mooie resultaten uit voort gekomen.

Sinds ik De boom zonder vruchten regelmatig lees en zing met mijn dochter van 8 jaar, wordt ze niet meer gepest op school of liever gezegd, ze laat zich niet meer pesten. Ze was erg onzeker en heeft nu veel meer zelfvertrouwen.” Moeder van Anouk

“Door de boom zonder vruchten heeft niet alleen Minoush veel geleerd, maar ook ik. Minoush vond het moeilijk om samen te spelen met andere kinderen en ik ontdekte dat ik het ook altijd wel moeilijk heb gevonden om contacten aan te gaan met anderen. Nu we daar samen over kunnen praten zie ik dat ze makkelijker contacten legt en ze neemt ook regelmatig iemand mee naar huis om mee te spelen. De groene en lichtblauwe boom zijn nu haar favoriete bomen.” Moeder van Minoush

 De lancering van het online programma vindt officieel pas plaats op woensdag 27 mei, maar speciaal voor jou geeft Nieuwetijdskind Magazine je de mogelijkheid om nu al een kijkje te nemen in dit programma!

Jij mag de eerste module gratis downloaden en uitproberen. Zo kun je alvast zien, ervaren en voelen wat De Boom Zonder Vruchten voor je kind en jouzelf kan betekenen.

Ja, wij doen mee

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in