DELEN
oog

Het tegengif voor twijfel is helderheid. Het licht van het begrip illumineert de donkere hoeken van ons leven, zodat we ons pad helder en vrij van obstakels kunnen aanschouwen. Helderheid is het antwoord op al onze vragen. Het weten verlost alle angst en biedt ons de vrijheid om vooruit te gaan. Maar met duidelijkheid komt de prijs van acceptatie, loslaten, vergeven en het stappen in onze kracht. Terwijl helderheid al onze problemen oplost, vraagt het ons veel op de manier waarop we onszelf aanschouwen. Of we verbonden zijn door het begrijpen via het ego of ziel. Hoe graag willen we helderheid?? Soms is het makkelijker om je dingen af te vragen in het donker dan dat het is om krachtig in het licht te staan.

oog
Als we om helderheid vragen dienen we klaar te zijn om alle aspecten van de waarheid te zien, zelfs hetgeen wat we niet willen weten

Vragen we helderheid van het ego of van de ziel? Vanuit het ego, betekent helderheid dat we krijgen wat we willen, wanneer we dat willen en hoe we dat willen. We willen vaak helderheid om ons te laten zien dat we waardevol zijn, los van wat er plaatsvindt of wat anderen doen. De helderheid van het ego geeft antwoord op de vraag “waarom”, door rechtvaardiging van zijn positie. Dus als we de gevraagde dingen niet ontvangen, blijven we in het duister, omdat we een rechte lijn naar helderheid hebben getrokken, zonder alternatieven.

Helderheid van de ziel is open voor alle mogelijkheden. Het vraagt spirituele en emotionele volwassenheid, acceptatie van onszelf en de ander in alle situaties. Het verplaatst gemakkelijk van waarom naar wat, wetende dat er een doel is voor alles. Het herinnert ons eraan hoe we verantwoordelijk zijn voor wat er plaatsvindt in ons leven, tot aan het meest gedetailleerde moment. Ziels helderheid is gebaseerd op vertrouwen en hoop op een welwillend universum dat onze partner is in manifestatie, niet onze vijand. Het staat vrij van alles, observeert en heeft lief.

Het is hard om duidelijkheid te accepteren wanneer we dit ontvangen terwijl we onze grootste uitdagingen onder ogen krijgen. Hoe kunnen we verantwoordelijk zijn voor zulk drama, angst en gebrekkigheid? We vragen om helderheid, maar wat we eigenlijk vragen is een uitleg, een reden die we kunnen accepteren, een oplossing, iemand of iets om de schuld te geven en een uiteindelijke conclusie waar we mee kunnen leven. Maar de helderheid die we ontvangen geeft ons vaak niets van dit alles. Het wijst terug naar onszelf en herinnert ons eraan dat we de oplossing zelf hebben, de helderheid in ons. We dienen hier meer tijd aan te besteden.

Helderheid lost onze problemen op door de ware natuur te laten zien, het doel van ons levenspad, de lessen die we dienen te leren en het begrip dat het onderwerp deel uit maakt van onze weg. We zijn vaak teleurgesteld door duidelijkheid, omdat het vaak in kleine stukjes tot ons komt die we zelf bij elkaar moeten leggen om onze eigen waarheid te vinden. Het zou geweldig zijn als we om helderheid vroegen en het perfecte plaatje van onze les voor ons zouden krijgen gepresenteerd. Maar… dat zou alleen ons ego genoegdoening geven op dat moment. Wat zouden we ervan leren en hoe zou ons dat helpen in de toekomst? We moeten onszelf vragen of we vragen om helderheid of dat we gewoon willen dat iemand anders ons zegt wat te doen.

Als we om helderheid vragen dienen we klaar te zijn om alle aspecten van de waarheid te zien, zelfs hetgeen wat we niet willen weten. Hier vechten we met de drang van het ego om acceptatie en validatie. Met helderheid bijvoorbeeld, verkrijgen we vrede in een vriendschap die we zo hard willen creëeren, maar toevallig niet de juiste is. Zo kunnen we loslaten en doorgaan. Maar het ego zal de helderheid gebruiken om andere tactieken te gebruiken. Niet toe willen geven, dat de ander simpelweg geen contact met ons wil. Hoe meer we zijn losgeweekt van de buitenwereld, hoe gemakkelijker het is om helderheid te verkrijgen. Want wanneer we er aan vast zitten, blokkeren we onszelf in het begrip dat ons helpt om alles wat ons tegenhoud in de weg naar vreugde, vrede en liefde los te laten.

Kunnen we over ons ego’s behoefte voor acceptatie heen walsen, wetend dat het antwoord dat we ontvangen simpelweg de waarheid is?  Het kunnen vragen en ontvangen van helderheid en de waarheid is een signaal dat we verder zijn gegroeid dan het “moeten weten”, zodat we onszelf kunnen valideren door te weten waarom, zodat we door kunnen naar het wat we dienen te weten. Wat gebeurt er, wat is onze les in de situatie en wat proberen we te helen. Zijn we echt klaar voor de waarheid?

We kunnen deze waarheid verkrijgen met helderheid en dan kunnen we beslissen of we echt vooruit willen op ons pad of niet. Helderheid geeft ons alle antwoorden, het is aan ons te beslissen wat we ermee doen. Geef jezelf de gave van helderheid en dan zal je de waarheid kennen van wie we zijn, wat je doel is, lessen en evolutie in liefde en meesterschap dat je ziel heeft voorbereidt.

Copyright 2010 Jennifer Hoffman
-vertaling: Lewi, voor www.nieuwetijdskind.com

andere artikelen Jennifer Hoffman op deze site/website Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman is een Amerikaanse,  zeer intuïtieve, begaafde vrouw die na een bezoek van Aartsengel Uriel  in 2003 de website Urielheals.com opstartte om zijn boodschappen te channelen.  Zij schrijft wereldwijd voor een aantal grote spirituele websites en is mede bekend door haar inzichten in de energieën van de Indigo en de Kristalkinderen. Haar artikelen hierover worden door Nieuwetijdskind.com en haar vrijwilligers vertaalt en op deze site geplaatst.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in