DELEN
lichtwezen

aartsengel_urielHet gevoel van naar huis te willen, volgens jou terugkeren naar de Bron, is een manifestatie van de overtuiging dat je op Aarde, in je fysieke lichaam, ergens afgescheiden bent van de Bron. Dichtheid kan je afscheiden van de volledige uitdrukking van Bron-licht en -vibratie, maar wat doet jou geloven dat dichtheid geen deel uitmaakt van het Universum of van Bron-energie? Dichtheid maakt wél deel uit van Bron-energie, en is deel van alles, dus alle dingen zijn ook deel daarvan. Zo ben jij ook, zelfs in je eigen dichtheid en afscheiding, verbonden met en deel van het licht, de liefde, de waarheid, de energie en de vibratie van de Bron.

Het is onmogelijk om ergens in het Universum te zijn waar er geen Bron-verbinding is, zelfs niet in de dichtheid van de Aarde. De aanwezigheid, het licht en de energie van het Universum is in en maakt deel uit van alle dingen. Jij kan niet afgescheiden zijn van deze aanwezigheid, waar je ook bent en wat je ook doet. Het goddelijke is in jou en is een uitdrukking van jouw heelheid, niet jouw heiligheid. Het is geen beloning die je verdient door er hard genoeg voor te werken. Jij bént goddelijk; jij begint élk leven in de staat van goddelijkheid die je toevoegde tijdens jouw reis van healing naar heelheid.

Jij wordt niet goddelijk eens je heel bent, goddelijkheid maakt deel uit van je energetische blauwdruk, en is niet iets dat je moet zoeken of verdienen. Je werd niet verdreven van de Bron of verbannen van de liefde van God. De afscheiding is niet afgescheiden, het is eerder een proces van het belichamen van duisternis (of dichtheid) met als doel een ervaring te hebben van licht als fysiek wezen in plaats van als lichtwezen. Je kan de Bron niet ervaren wanneer je in het licht bent, je moet een stap opzij zetten van het licht om het te ervaren. In plaats van een straf is dit een reis die ieder van jullie vrijwillig ondernomen heeft, met grote liefde en vaak met een grote opoffering. Jij bent de meester die de dienaar is geworden om deel uit te maken van de ascensie-cyclus en die ervoor zal zorgen dat hij afgewerkt raakt.

Onder de lagen van dichtheid die je belichaamd hebt om fysiek te worden, ligt je goddelijke centrum, dat helder straalt. Wanneer je er verbinding mee maakt, herinner je je Bron-verbinding, en zal je de stem tot rust brengen die ‘naar huis wil’. Je bent altijd thuis, waar je ook bent, omdat je het licht van thuis bij jou en in jou draagt. De taak van het brengen van hemel op aarde is bijna klaar, en dat is wat jij doet bij elke stap van je reis van healing naar heelheid, wat een reis is van dichtheid naar licht, van afscheiding naar herverbinding, van het tot versmelting brengen van het licht van de innerlijke Bron met het fysieke, zodat beide niet langer meer afgescheiden zijn. De sluier is weg nu, want de Bron en het fysieke versmelten in één goddelijke verbinding.lichtwezen

Elke nieuwe frequentie die je belichaamt, elke nieuwe vibratie waar je nu op aflijnt, elke nieuwe vreugde die je jezelf toestaat, en de liefde die je jezelf toestaat te ontvangen, brengt je dichter bij het einde van deze reis, die, zoals je zal ontdekken, niet een bestemming is, maar een besef dat wat je het meeste wou, altijd bij jou was, en nooit van jou is weggeweest, want dat was onmogelijk.

Jullie harten zijn zwaar, jullie zijn moe en de reis is lang geweest. Het is nu tijd om jezelf je licht, je goddelijke vonk en je innerlijke vlam te herinneren, die jouw verbinding is met de Bron. Ga naar binnen en vind ze, want daar liggen de vrede en troost die je verlangt. Koester deze verbinding, want het is jouw herverbinding, de ‘thuis’ waar je opnieuw naartoe wil, de belofte van ascensie die je al levens lang hebt.

Het is het licht, jouw licht, het licht van de wereld en het licht van het Universum. Je hoeft het niet ergens te gaan zoeken, je kan het elders niet vinden, het is in jou en maakt deel uit van jou. Wees thuis nu, jouw reis is volledig wanneer je je opnieuw verbindt met jouw licht en jouw goddelijkheid volledig belichaamt in je mens zijn.

door Jennifer Hoffman

www.enlighteninglife.com

vert. Fran Tielemans

12 REACTIES

 1. Hallo Robert,
  Ik ben het in grote lijnen met je eens.
  In potentie ben je zon (Licht, bewust-Zijn, eenheid). Om hiervan bewust te zijn dien je tegenstelling te ervaren (duisternis, onbewustzijn, dualiteit). Immers waar het altijd licht is, ervaar je geen licht. Dus incarneer je op aarde. Van daar begint dan de innerlijke reis terug, wat volgens mij toch neerkomt op het oplossen van ego en mind en transcenderen van dualiteit in eenheid.
  Dat je energielichamen bij dit proces betrokken zijn, is voor mij wel zeker. Door het hele proces worden ze gezuiverd, nieuwe energie toegevoerd, etc. Hierdoor worden de lichamen in feite opgebouwd, zodat ze bruikbaar vervoermiddel zijn in de dimensies.
  Ik denk overigens niet dat je die energielichamen bent, zoals je schrijft. Je Bent en blijft de bron (bewust-Zijn), en die energielichamen zijn hooguit jasjes die je nodig hebt om in een bepaalde dimensie te kunnen vertoeven, gelijk een astronaut een speciaal pak aan moet als hij de ruimte ingaat.
  Dag, Lia

  • @Lia,

   @Lia en @Robert

   Hoi Lia en Robert,

   Als ik even mag ‘inhaken’ op jullie gesprek.. 🙂

   Lia, jij schreef: “Ik denk overigens niet dat je die energielichamen bent, zoals je schrijft. Je Bent en blijft de bron (bewust-Zijn), en die energielichamen zijn hooguit jasjes die je nodig hebt om in een bepaalde dimensie te kunnen vertoeven, gelijk een astronaut een speciaal pak aan moet als hij de ruimte ingaat.”

   Ja, wat zeg je dat mooi. Jasjes die je nodig hebt om in een bepaalde dimensie te kunnen vertoeven, zoals inderdaad bijvoorbeeld astronauten. Goeie vergelijking! 🙂 Zo zie ik het ook.

   En Robert, je noemt steeds het ‘naar huis gaan’, en daarmee impliceer je dus eigenlijk dat we er nog niet zijn, alsof we naar ‘daar’ moeten. Maar hoe kunnen we naar ‘daar’, als we er al zijn? Maar goed, dat is natuurijk weer ieder zijn of haar geloof natuurlijk :). Jij gelooft dus dat we er nog niet zijn. Misschien zijn we er al, maar kunnen we steeds de vorm veranderen, als je begrijpt wat ik bedoel.

   Liefs, Susanne

   • Susanne,
    In principe Zijn wij (al).
    Punt is dat wij ons niet bewust zijn te Zijn.
    Dit onbewustzijn verwoorden we door niet thuis te zijn en denken we bovendien het thuis zijn “daar”, namelijk buiten onszelf te moeten zoeken.
    We Zijn bewust aanwezig (dit is thuis bij onszelf) in het Hier en Nu.
    Groetjes Lia

 2. @Aart,

  “Klinkt allemaal mooi maar als ik al licht en goddelijkheid ben wat is dan datgene wat zich daarmee verbinden moet of kan.
  Die goddelijkheid ben ik en dat licht ook.
  Wat is dan datgene wat dat niet zo ervaart.
  Zou daar niet eens naar gekeken moeten worden.”

  Als je dat bent (goddelijkheid, licht) dan ervaar je dat ook als zodanig. Dat is nou net het hele idee/plan. Ervaar je dat niet, dat ontbreekt er nog iets. Dat is dan datgene wat dat nog niet kan ervaren. Dat zou je kunnen gaan onderzoeken. Wat ontbreekt er om de liefde in jezelf te gaan hervinden, immers goddelijkheid is liefde. Licht is liefde.

  Groeten Robert

  • Ha Robert,

   (–Ervaar je dat niet, dat ontbreekt er nog iets. Dat is dan datgene wat dat nog niet kan ervaren–)

   Is dit niet wat Aart ook beweert? Want datgene wat niet kan ervaren is toch ego/mind?

   Licht, bewustzijn IS aanwezig, maar ligt versluierd/verborgen achter ego/mind. Dus zodra ego/mind wordt opgeruimd, blijkt Licht en goddelijkheid er te zijn (als zijnde jezelf).
   Dat iemand/iets zich zou moeten verbinden met licht en goddelijkheid, klopt dus niet. Want wie is dan die iets/iemand?
   Dag, Lia

   • Ha Lia,

    Ik zal mijn ervaringen met je delen.

    Ik heb nog steeds een zelf en een ik zolang ik op reis ben naar huis, naar mijn hoogste bron. Ik ben vanalles tegengekomen wat mij beperkt, en heb dat getransformeerd, losgelaten.

    Het ego ben ik nooit tegengekomen, hooguit hele specifieke belemmeringen die je wellicht als ego zou kunnen betitelen. Het concept ego voegt wat mij betreft dan ook niets toe, en dus ook niet om goddelijkheid of licht te kunnen ervaren.

    Naarmate dat ik verder kwam op mijn reis, ben ik steeds meer liefde, licht en goddelijkheid in mezelf gaan ervaren, tot het moment kwam dat ik de goddelijkheid in mezelf mocht erkennen. Dat kon ik pas doen toen ik een bepaalde mate van zuiverheid in licht en liefde in me droeg.

    Die zuiverheid bereik je door die beperkingen te transformeren en los te laten. Die beperkingen staan voor je levenslessen, en doen feitelijk een stukje afbreuk aan je liefde (en vertrouwen).

    Door dit proces verbind je je elke keer met de hoogste bron op dat moment, het hoogste licht, energie en wijsheid. Jij bent zelf een brug die dat licht en liefde van die bron naar aarde brengt.

    Het is dus niet zo simpel door te stellen dat je je ego/mind achter je laat en klaar bent.
    En ja, je dient je te verbinden. Dat ben jijzelf die dat doet.

    Hartelijke groet, Robert

    • Ha Robert,
     Ik beweer niet dat het simpel is. Wat ik hierboven als ego/mind benoem is verzamelnaam voor alles wat blokkades en beperkingen opwerpt.
     Mijn vraag blijft toch:
     als jijzelf de weg bent, de brug bent, in feite ook de bron bent, wie/wat moet zich dan verbinden en waarmee? Verbinden betekent toch dat er iets buiten jezelf is waarmee je moet verbinden?
     Als de zon zijn eigen licht niet ziet, is dit toch niet een kwestie van verbinden met het licht, want de zon is het licht zelf. dat bedoel ik.
     Doeg, Lia

     • Ha Lia,

      Ik snap wat je zegt over die verzamelnaam, al vind ik het belangrijk om te beseffen dat je ego/mind niet de oorzaak van je blokkades en beperkingen is. Je hebt jezelf als lichtwezen die blokkades en beperkingen opgelegd, teneinde iets te ervaren en te leren. Daarom dekt de term levensles veel beter de lading dan ego of mind. Althans mijn idee 🙂

      Stel je voor dat je voor elke dimensie een (te activeren) energielichaam hebt. Jij bent je energielichamen, en je hoogst geactiveerd energielichaam bepaalt hoeveel energie, liefde, licht en bewustzijn jij doorlaat / meeneemt.

      Het is een herhalend proces om je energielichamen vrij te maken van levenslessen (energetische creaties) middels transformaties, en je volgende energielichaam te activeren. Zo reis je door de dimensies heen.

      Jouw hoogste bron is dan de hoogste dimensie waar je op een bepaald moment mee verbonden bent, en bepalend voor de hoeveelheid energie, liefde, licht die je doorlaat/meeneemt.

      Dus in potentie ben jij de zon, maar om dat licht in al zijn potentie te laten schijnen, dien je naar ‘huis’ te gaan. Huis is het punt waar je afdalingsreis begon, en er geen enkele vernauwing in liefde, licht, bewustzijn was. Zeg maar : de zon in al z’n potentie. Een rechtstreekse verbinding met ‘huis’ en aarde, via je fysieke lichaam.

      Groetjes Robert

 3. ik ben perplex, wat een mooi artikel. 2 weken geleden werd ik geconfronteerd met Uriel tijdens een healing via Reiki.
  zo bijzonder om dan nu geleid te worden naar dit artikel, dank je wel, Jacqueline

 4. Heel erg mooi dit artikel! 🙂

  ”Onder de lagen van dichtheid die je belichaamd hebt om fysiek te worden, ligt je goddelijke centrum, dat helder straalt. Wanneer je er verbinding mee maakt, herinner je je Bron-verbinding, en zal je de stem tot rust brengen die ‘naar huis wil’. Je bent altijd thuis, waar je ook bent, omdat je het licht van thuis bij jou en in jou draagt.”

  Zo ervaar ik dit ook steeds weer 🙂

  Liefs Anne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in