DELEN
Boodschappen uit de natuur Transformatie en Verbinding 2
Foto gemaakt door Willemien Kappetein

Door Willemien Kappetein – www.bewust-in-zijn.nl

Als wandelcoach, healer, reader en natuurfotografe, bevind ik mij veel in de natuur. De natuur die zoveel verscheidenheid heeft. Zo is er de openheid en vrijheid van de zee, de ruimte van de heide met haar vennen en de beslotenheid van de bossen. De zee en het water om weer in beweging te komen, af te koelen of je verdriet aan mee te geven, de zon om je op te warmen en de bomen om je weer energie te geven. De natuur heeft het allemaal in zich, onvoorwaardelijk. Het enige wat we hoeven te doen is ons ermee te Verbinden. Verbinden vanuit ons hart.

In de natuur Zijn

Wanneer je in de natuur bent en je komt in stilte, dan wordt je je al heel snel bewust dat er meer is. Mijn ervaring is dat je, wanneer je heel druk bent geweest, minimaal een half uur in de natuur moet zijn om je hoofd stil te krijgen. Heel langzaam komt de verbinding met de natuur dan (weer) tot stand. Dit kan op allerlei manieren. Je ziet een mooie dennenappel. Of het licht valt ineens prachtig door de bomen. Je voelt plotseling iets door je heen gaan. De kunst is om dan even stil te gaan staan bij wat je ziet en voelt. Wat gebeurt er met je wanneer je je er mee verbindt…

Libellen en waterjuffers

Al een aantal jaren ben ik helemaal gefascineerd door de libellen en waterjuffers. Hun sierlijke lijfjes met de prachtige vleugels, waarmee ze boven het water of de tuin bewegen, brengen mij altijd in vervoering. Alles in mij wordt even stil en mijn volledige aandacht gaat naar de libel of waterjuffer. Er is even niets anders meer. Er ontstaat een blij gevoel in mij, een gevoel van ongekende schoonheid, een gevoel dat zij er voor mij zijn, dat zij mij laten zien hoe mooi ik ben en hoe mooi het leven is. Een gevoel dat ik gedragen word en niet alleen ben.

Het fotograferen van deze mooie beestjes is een groot feest voor mij. Uren kan ik er mee doorbrengen. Ik praat met ze, kijk in hun geweldige ogen, vertel ze alsmaar hoe mooi ze zijn en hoe gek ik op ze ben. Het is iedere keer weer genieten. Ze maken me altijd weer blij. Tijdens één van deze fotografie ochtenden, werd ik verrast door heel veel uitsluipers (geboortes) van waterjuffers. Ik zal in het kort uiteenzetten wat uitsluipers zijn.

De ontwikkeling van libellen en waterjuffers

De eitjes van de libellen en waterjuffers worden in of vlakbij het water afgezet. De eitjes komen na enkele weken tot enkele maanden uit en dan is er een larve. De larve vervelt regelmatig om te kunnen groeien. Een larve kan enkele maanden tot enkele jaren in het water blijven. Wanneer de larve volgroeid is, zoekt deze een geschikte plek op om uit te sluipen. Zij kruipen dan uit de larve naar buiten. Ze zijn nog kleurloos en te zacht om te kunnen vliegen. Ze moeten eerst “drogen” en hebben daglicht en zon nodig.

Uitsluipers/Geboorte

Terwijl ik bij het ven stond te genieten van al deze uitsluipers, werd ik mij bewust van de datum, 7 juli 2016. Ik had ’s morgens al gelezen over het openen van een engelenpoort op deze bijzondere dag met drie zevens en moest daar bij het zien van al deze nieuwe aardbewonertjes gelijk aan denken. En ineens wist ik het, deze dag is de geboorte van iets nieuws. Al die juffertjes met hun blote gele lijfjes, teer en kwetsbaar, zijn het begin van nieuw leven. Zij hebben mij (en misschien anderen ook) iets te vertellen.

Boodschappen uit de natuur Transformatie en Verbinding
Foto gemaakt door Willemien Kappetein

Transformatie en verbinding

Het heeft bij mij een heel proces op gang gebracht. Een proces van nog meer met de natuur mogen en willen doen, nog meer mogen verbinden. Dat is het sleutelwoord wat alsmaar in mij leeft. De verbinding met de natuur herstellen. De verbinding met jezelf (je eigen natuur) en daarmee de ander herstellen. De verbinding met alles wat leeft….. Niet alleen met wat we zien, maar ook met wat we niet (meer) zien en waarmee we de verbinding zijn kwijtgeraakt.

De libelle en de waterjuffer, staan o.a. symbool voor verandering, transformatie. Hoe toepasselijk in deze tijd van overgang en transformatie. Een andere symboliek van de waterjuffer is: bovenaardse en etherische schoonheid. Wat een mooi en groot cadeau om de geboorte van zoveel van deze wezentjes te zien op deze bijzondere dag (7-7-2016).

Weer heeft de natuur mij bewust gemaakt van haar kracht en schoonheid. En niet minder belangrijk, van wat er in mij (al een tijdje) leeft en wat gezien wil worden. Ik mag en kan weer een schil (larve) loslaten en een volgende stap zetten. Vanuit de liefde en het licht in mijn hart, in verbinding met de natuur en haar prachtige en liefdevolle boodschappers.

Wat heeft de natuur jou te vertellen?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in