Boommaan-14-december
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Zoals reeds geschreven zijn er dit jaar 13 manen. Dit opent een ingang naar een transformatie naar een hoger bewustzijn. Dit omdat 13 een heilig getal is dat lang is doodgezwegen en net als de vrouwelijke zelfs tot iets duivels en negatief gemaakt werd. 13 is gekoppeld aan de energie van de godin en de vrouwelijke kwaliteiten, oa het denken met het hart. 2016 stond dus in het teken van opruiming en extra kansen naar het hogere denken, een extra kans op harmonie en balans. Dus ook deze laatste vollemaan van 2016 is een extra herkansing om dat wat je tot nu niet wou loslaten toch nog los te laten. Neem je tijd om stil te staan bij het waar jij je nog aan vastklampt of waar je nog energie blijft aan geven ondanks het feit dat je er geen voldoening aan beleeft.

Maar 7 keer in 19 jaar hebben we te maken met een dertiende maan. Deze markeert steeds een belangrijke fase die zal inzetten volgend jaar. Vb in 1997 vond ik volgende invloeden: de start van de Harry Potter hype waardoor bij iedereen magie normaal vindt, zowel groot als klein. De kolonie Hong Kong en Macau werden teruggegeven aan China waardoor China weer eigen baas werdt in eigen land. Princes Diana, een “valse god” icoon sterft. Het sekschandaal Monica Lewinsky , heilige huisjes aan flarden. De Olympische Zomerspelen van 2004 worden toegewezen aan Athene. Heel symbolisch omdat ruim honderd jaar geleden het Athene was waar het allemaal begon. De eerste terroristische aanslagen in Egypte, wat toen nog een rariteit was, de ratrace naar meer zingeving. De Engelsman Andy Green gaat met zijn auto door de geluidsbarrière met een topsnelheid van 1227 km/h, grenzen worden verlegd, het onmogelijke wordt mogelijk.

Het is alsof er een harde, dikke laag moet / kan verdwijnen met een dertiende maan. Het opent iets waardoor grenzen worden verlegd erna en nieuwe werelden / wegen zich openen.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Het kan hard aankomen en een pijnlijk gebeuren zijn omdat eraan voorafgaand oude vertrouwde dingen losgerukt worden. Ook hier nu in jouw leven kan je deze losmakingsfase voelen. Je kleine ikje heeft nu éénmaal graag gelijk of houdt krampachtig de controle. Dus laat nu maar los je oude valkuildenken dat die relatie of dat project moet slagen. Van zodra je het loslaat kan de zon terug schijnen in je leven wat zal resulteren in een gezonde plexus solar / lever/ maag. Zo hernieuwt het leven zich en zorgt het voor een stevig fundament.

Het kllinkt gek maar dat waar je je aan vastklampt zal je altijd verliezen. Dat is nu éénmaal een natuurwet. Ware onsterfelijkheid ligt hem in de overgave, in het feit dat je deel bent van ipv te willen worden. Dat wat je beperkt loslaten = je openstellen voor je onbeperkte potentieel. Loslaten is altijd een stukje doodgaan van het angstige ego maar dat is nu eenmaal wat transformatie inhoudt. Het kleine laten sterven om het grote te bevrijden.

Maan in 9de huis in tweelingen:

Je diepste fundament zal hier geraakt worden. Je zal getest en getriggerd worden op je visie, je levensmoraal of anders gezegd dat waaraan jij je recht houdt. Kies je voor je eigen diepe weten en voelen of geloof je nog niet in jezelf en laat jij je afleiden door de oppervlakkige en wispelturigheid van de tweeling energie. Pijnlijke ervaringen uit je verleden kunnen je terug bezoeken want het is tijd om ze onder ogen te zien en los te laten. Tweelingen is ook de energie van impact (de beide kanten van een medaille onder ogen zien helpt ) dus dingen uit je verleden die een stempel op je gedrukt hebben zullen nu versterkt worden. Omhels dat en ontdek de andere zijde van de medaille. Gebruik deze kans om ze eigenlijk vanonder het tapijt te halen en ze definitief af te werken. Zolang deze sluimeren in je blijf je kwetsbaar en op je hoede. Volwassen worden wil zeggen alle losse eindjes wegwerken omdat je beseft dat jij de enige met stem- en kiesrecht bent in je leven. Gebruik nieuwsgierigheid als motor, durft het eens anders aan te bekijken. Het 9de huis is vriendelijk voor mensen die durven te vernieuwen. Reis in de geest, verruim je visie en bepaal wat er voor jou belangrijk is. Is zekerheid belangrijk kies dan voor studie, het bouwen aan je eigen kracht en vreugde. Uitwisseling en communicatie met de ander is hierbij een belangrijke tool. Werken vanuit je gevoel en authentieke zelf zal hier belangrijk zijn. Als je een ander rationeel zal willen overtuigen zal het je niet lukken. Heb je iets te vertellen durf het spontaan en authentiek te doen.

Maan en jupiter slaan de handen in elkaar

Je emoties en gevoel van zekerheid zullen een weldadige douche krijgen. Belangrijk is te vertrouwen op je eigen oordeel. Maar pas op niet te domineren of te grote eigenwijsheid ten toon te spreiden. Nuchter blijven met je 2 voetjes op de grond. We hebben nooit alle wijsheid in pacht. De echte waarheid bestaat uit de wijsheid van alle levende wezens samen. Elk van ons bezit maar een straaltje van het geheel.

Mondiaal is er een mogelijkheid naar meer internationale diplomatie en samenwerking. Invloedrijke personen kunnen extra in de kijker komen te staan.

Belangrijk is dat je onpartijdig blijft en dat je rechtvaardig handelt. Niks moet alles mag. Gun jezelf jouw stuk en de ander zijn stuk. In je liefdesleven kan het momenteel rommelen omdat je kan idealiseren. Wees nuchter en luister goed naar wat je partner je echt wil vertellen of duidelijk maken. Op je werk kan er een struggle zijn omdat jij je oneerlijk behandelt voelt. Bekijk beide kanten van de zaak en probeer zo de balans te herstellen. De flow is positief om dingen harmonieus uit te klaren.

Saturnus staat tegenover de maan in boogschutter

Je kan je wel geremd voelen of uitgedaagd op het thema van je eigen waarheid en weten. Welke pijlen schiet jij af? Krachtige vanuit je essentie en authentiek jezelf zijn of is het bescherming? Belangrijk hier zal zijn om te handelen vanuit je wijsheid en gevoel en niet vanuit dat wat je denkt dat goed of juist is. Je zal hiervoor afgestraft worden. Deze maan staat volledig in het teken van authentiek jezelf zijn, contact maken met je eigen wijsheid. Eigen wijsheid is kennis die jij jezelf eigen gemaakt hebt VIA je eigen ervaringen en niet via dat wat de buitenwereld je wijsgemaakt of opgelegd heeft.

Mars in waterman daagt uit

Je kan uitdagen en kijken hoever je kan gaan. Je zal de ander testen of hij wel is wie hij is of jij kan op die manier door de buitenwereld getest worden of jij wel authentiek bent? Je kan je ook kinderachtig gedragen als je je beperkt voelt. Wees dan creatief en kijk wat die beperking je te leren heeft over je eigen kracht. Weet dat de zaadjes die je vandaag plant, je oogst worden van morgen. Aan jou de keus, sterke plantjes of zwakke plantjes?

Uranus zet er de beuk in, in je relatiehuis

Ja het mag met deze maan wel een tikkeltje anders, meer onconventioneel. Je bent het oude patroon beu en je kan opkomen voor jezelf. Je kan proberen om meer open te staan voor je partner of je kan proberen je partner meer te laten begrijpen wat er in je leeft. Probeer niet te agressief te zijn in het bereiken van je onafhankelijkheid. Je zal mss wel een risico nemen, het kan er best wel pittig aan toe gaan maar strijden is vanuit onmacht. Deze maan zal je influisteren om het vanuit wijsheid te doen. Je bent wie je bent, je hebt recht op jouw unieke plaats en je hebt de keus om je eigen unieke ding te doen. Wil de ander niet mee, dwing hem dan niet maar neem jouw verantwoordelijkheid op om de juiste keuzes te maken. Kiezen voor veiligheid en zekerheid OF kiezen voor vrijheid en je unieke pad in overgave en “onzekerheid”.Wie denk je wel niet dat je bent?

Deze maan wordt ook de Maan van de Langste nacht genoemd. Is dit een verwijzing naar de laatste loodjes die het zwaarst wegen? Neem wat tijd om bewust stil te staan bij wat jij nu achter je wil laten zodat je ruimte kan maken voor een een nieuwe start. Je weet wat je niet wil maar veel belangrijker is om te weten wat je wel wil. Dus aan de slag lieve mensen.

Ik wens iedereen alvast van harte een fijne kerst. En 29/12 is de nieuwe maan en kan ik jullie dan een nieuwe lei wensen voor 2017 maar zover zijn we nog niet. Eerst de christus kracht in jezelf vieren met kerstmis. Ook de alleenstaanden vergeet niet dat ook jullie de christuskracht nog dragen en ook mogen vieren.

Isabelle Lambrecht

6 REACTIES

  1. Beste Isabelle, interessante thema's in je verhaal. Dank daarvoor. De toon vind ik echter op sommige plaatsen wat 'belerend' en het is taalkundig slordig geschreven. Ik haal eruit wat voor mij belangrijk is, en dat is zeker wat. Bedankt. Marije

  2. ‘Ook de alleenstaanden vergeet niet dat ook jullie de christuskracht nog dragen en ook mogen vieren.’

    Dat is dan heel fijn 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in