DELEN
aarden

Het belang van aarding

aarden

Het is een intens en eerder chaotisch begin van 2014 geweest! De recente Volle Maan in Kreeft/Steenbok en enkele krachtige zonnevlammen hebben iedereen de kracht van de energieën doen voelen. Daarbij nog de nieuwe energieën van de Natuur waarover Aartsengel Michael het had, de krachtige elementale aarde-energieën die een nieuwe relatie tussen mens en omgeving smeden: het is inderdaad een tijd van opwindende en intense verandering.

De meeste vragen die ik krijg van mensen gaan over hoe om te gaan met deze krachtige energieën. Het antwoord is altijd tweevoudig…bewust en alert zijn en weten wat er gaande is, en volledig geaard zijn, wat volgens mij hetzelfde is!

Dus, laten we eens even kijken waarom de energieën zo intens aanvoelden.

Ten eerste…de Zon. We zijn in een periode die ‘Zonne-maximum’ wordt genoemd, waarin de Zon voortdurend krachtige Zonnevlammen naar de Aarde stuurt. In metafysische termen is dit het loslaten van de Zonnelicht-codes of informatie die in de Aarde en in het Lichaam en Lichtlichaam van ieder levend wezen wordt opgenomen.

Indien je Lichtlichaam volledig geactiveerd is tot het Zonne-level, wordt deze informatie geabsorbeerd in je Lichtlichaam en omgezet in je Fysieke Lichaam via de hypofyse en het meridiaansysteem. Wanneer deze golven van Lichtcodes echt sterk zijn, veroorzaakt dat turbulentie in je eigen lichaamssysteem. Dat is omdat het Systeem van de Galactische Mens ontworpen is om deze energieën te AARDEN, of ze in het Aardegrid te laten lopen. De Galactische Mens of Nieuwe Mens is een brug tussen de verschillende levels en dimensies.

Dit werkt alleen goed wanneer de persoon geaard is en toelaat dat de energie door hem en in de Aarde stroomt, waar ze geabsorbeerd en gebruikt wordt door de Aarde. Wanneer je niet goed geaard bent, dan krijg je wat men noemt ‘ascensie-symptomen’. De intense energie kan niet geaard worden en blijft in je energiesysteem circuleren, en activeert alles en elk patroon dat je op dat niveau nog vasthoudt.

aardenHet meest voorkomend is dat de energie de tweede en derde chakra bevloeit, de levels van het emotionele en het mentale, en dat je ‘oude patronen’ begint te hercreëren. Ik hoor vele mensen zeggen: ‘Ik dacht dat ik dit al lang had schoongemaakt, maar daar is het weer!’. Wel, je had het inderdaad schoongemaakt, maar door de intense energie werd het opnieuw geactiveerd, niet omdat dat opnieuw diende schoongemaakt te worden, maar omdat het deze energie intens creatief is en absoluut wil creëren. Wanneer je dus niets nieuws creëert, zal het gewoon telkens het oude opnieuw creëren.

Het is dus echt aan ons om nieuwe creaties te beginnen en deze nieuwe creaties beginnen te aarden. De energie is hier om ons te ondersteunen, maar we moeten in deze Nieuwe Werkelijkheid en deze nieuwe relatie met de Natuur instappen. Wanneer je ziet dat oude patronen naar boven komen, waarom zeg je dan niet gewoon nee, en ga je niet gewoon verder? Geef ze geen energie, ga naar iets nieuws en grond die energie in een nieuwe creatie en niet in dezelfde oude dingen.

Het is gewoon zo dat we met onze geschiedenis van de 20ste eeuwse psychologie denken dat we moeten blijven healen en verwerken. Maar in de Nieuwe Werkelijkheid moeten we aanvaarden dat, als we ons focussen op het moment van Nu, het NU, het verleden er niet meer toe doet. We hoeven het niet meer opnieuw te herscheppen, en we kunnen gewoon nee zeggen als we het niet zien komen. We hebben de keuze. Maar we moeten bewust en alert zijn van wat we aan het creëren zijn, om die keuzes te maken.

Zo kunnen we in de Volledige Kracht van de Nieuwe Galactische Menselijke Blauwdruk stappen, en genieten van de intens creatieve kracht van de Zonnelicht-codes, zoals we die ontvangen hier op Aarde. Maar we moeten ervoor zorgen dat de energie niet gaat vast zitten in onze emotionele en mentale patronen uit het verleden, en dat we toestaan dat de energie in nieuwe creaties en nieuwe werkelijkheden stroomt.

Met al deze fijne ‘Zonnedansen’ die we gedaan hebben, hebben we dus ook een Maandans gedaan met de energieën. De Volle Maan in Kreeft was specifiek krachtig op dit moment van hoge Zonne-activiteit, omdat hij in Kreeft stond…een watermaan. Watermanen activeren de Stroom der Emoties en Gevoelens, zeker rond Huis en Familie.

De vorige dagen kan je dus een intense energie hebben gevoeld rond deze thema’s. Het is creatieve energie en gevoels-energie. Je kan je huilerig hebben gevoeld, klaar om voor alles in huilen uit te barsten! Je kan je intens alleen hebben gevoeld, of kwaad, of wat dan ook. Inderdaad, vier dat je opnieuw verbinding hebt met je gevoelens.earth_initiation

In de oude werkelijkheid werden we zo ondergedompeld in ‘mentale’ pop-cultuur op Tv en in de media, dat we vaak niet in staat waren om te onderscheiden wat we echt voelen en wat we moeten voelen via de mind control van de media. Nu we ontwaken, beginnen we onze eigen gevoelens te voelen, en die kunnen bij momenten heel intens zijn. Ze moeten er zijn. Het zijn alleen de verdoofde gevoelens die niet intens zijn. We leren om te gaan met intensiteit en staan niet meer toe dat ze dysfunctioneel of agressief wordt. Vier in de plaats daarvan de kracht die doorheen deze gevoelens vloeit!

In de Nieuwe Werkelijkheid moeten we sterk en geaard zijn. We zijn Meesters van Licht en Zonne-krijgers. We moeten de hele tijd keuzes maken en we creëren elk moment! De nieuwe elementale energie van de ‘Spirit van het Woud’ probeert met ons te werken, te creëren en op Aarde-level te creëren, en nieuwe creaties in de vorm te brengen die de blauwdruk zullen dragen van Goddelijke Creatieve Intelligentie en de nieuwe Lichtcodes.

Het is een opwindende, krachtige en uitdagende tijd op Planeet Aarde, nu we het Nieuwe ingaan, en we weten dat we het Nieuwe creëren met elke keuze die we maken!

door Celia Fenn
www.starchildglobal.com

Vert. Fran Tielemans

3 REACTIES

 1. zo heb ik het de afgelopen tijd ook ervaren,ik was zeer emotioneel,heb wat afgehuild,er ging een kracht,energie door mij heen dat is niet te beschrijven,ik wist op sommige momenten geen raad met mezelf,mijn lichaam trilde,er gebeurde zoveel met mij,vooral op familie gebied heeft mij diep geraakt dingen die in het verleden zijn voorgevallen kwamen nu weer boven.

 2. Ik heb het inderdaad zo ervaren en ben er ook op die manier mee omgegaan zoals beschreven is.
  De keuze was niet moeilijk: het oude of het “nieuwe”.
  Want het nieuwe is dat wat al aanwezig is in je en nu eindelijk naar buiten mag komen.

  Er staat geschreven:
  “Het antwoord is altijd tweevoudig…bewust en alert zijn en weten wat er gaande is, en volledig geaard zijn, wat volgens mij hetzelfde is!”
  Mijns inziens is aarden toch iets anders dan bewust en alert zijn. Aarden heeft, zoals het woord al zegt, te maken met onze energieën in contact brengen met de aarde energieën. en daar zijn allerlei methodes voor. De één brengt je dieper dan de ander in contact met de aarde.

 3. Dank je wel, Fran, voor de vertaling van dit mooie artikel 🙂 .

  Er staat: ” Wanneer je niet goed geaard bent, dan krijg je wat men noemt ‘ascensie-symptomen’. ”

  Verklaart dat waarom ik de afgelopen dagen allerlei kou- en warmte ‘aanvallen’ had?

  En is het zo dat je alleen ascentie-symptonen ervaart wanneer je Niet geaard bent? Ik dacht dat wij als Mens sowieso die symptonen zullen ervaren, aangezien alle energie-veranderingen e.d.

  Ook staat er: ” Het meest voorkomend is dat de energie de tweede en derde chakra bevloeit, de levels van het emotionele en het mentale, en dat je ‘oude patronen’ begint te hercreëren.
  … deze energie intens creatief is en absoluut wil creëren. Wanneer je dus niets nieuws creëert, zal het gewoon telkens het oude opnieuw creëren. ”

  Jeetje, dat wist ik heel niet. Ik merkte inderdaad de laatste tijd dat bepaalde dingen weer terug leken te komen, en dacht ik; ‘pff, alweer..??’ Ik kon me al een beetje teleurgesteld voelen in mijzelf. Nu lees ik dus dat dat komt vanwege de ‘nieuwe’ energie en dat wanneer je dus niets nieuws creëert, het oude gewoon weer hergecreëerd wordt… nou, lekker wel 🙂 .. het verklaart in ieder geval het één en ander 😉 .

  Ik vraag me wel af; Ik dacht dat energie pas vorm krijgt wanneer je zelf eraan gaat hechten, of wanneer je er iets mee gaat doen, of wanneer je zelf sturing/vorming geeft aan die energie. Ik had nog niet begrepen dat de nieuwe energie automatisch dan maar weer oude patronen doet herbeleven. (?)

  Ook staat er: ” Het is dus echt aan ons om nieuwe creaties te beginnen en deze nieuwe creaties beginnen te aarden. ”

  Om nieuwe creaties te kunnen laten ontstaan dien je geaard te zijn. Vervolgens dien je dus je nieuwe creaties dan weer te aarden. 🙂 .. Maar hoe ‘aard’ je je nieuwe creaties??

  Ook staat er: ” De vorige dagen kan je dus een intense energie hebben gevoeld rond deze thema’s. Het is creatieve energie en gevoels-energie. Je kan je huilerig hebben gevoeld, klaar om voor alles in huilen uit te barsten! Je kan je intens alleen hebben gevoeld, of kwaad, of wat dan ook. Inderdaad, vier dat je opnieuw verbinding hebt met je gevoelens. ”

  Goh zeg, wat apart om dat nu zo te lezen. De laatste paar dagen kwam er weer wat van vroeger naar boven, gevoelens van eenzaamheid, waar ik toch al behoorlijk vanaf dacht te zijn, en vooral ook woede omtrent bepaalde zaken van vroeger/familie e.d., ook die woede kwam weer naar boven. ‘Zo blijven we bezig, Susie’, dacht ik nog. 🙁 . Ik ervaarde het als een soort van weer ‘terug vallen’ , of iets dergelijks. Ik vind het erg fijn om vervolgens te lezen dat het dus niet persé is omdat ik weer eens ergens in leek te ‘hangen’, maar dat het dus gewoon puur met de energieën van de laatste paar dagen te maken heeft. 🙂 . Wat gek eigenlijk, dat het precies ook dat effect heeft dan! 🙂 .
  Dus ja, het doet me wel een opgelucht gevoel geven, dat het er dan gewoon ‘bij hoort’ . Als ik de tekst goed begrepen heeft, betekent het dus dat je dan verbinding hebt? Want de schrijfster schrijft ” vier dat je verbinding hebt met je gevoelens “. Hmmm.. zo kan je het inderdaad ook gaan bekijken 🙂 . Inplaats van balen dat je wéér datzelfde oude voelt, gaan vieren dat je er verbinding mee hebt. Hmm.. ik ga dit nog even op me in laten werken 😉 .

  Er staat: ” In de oude werkelijkheid werden we zo ondergedompeld in ‘mentale’ pop-cultuur op Tv en in de media, dat we vaak niet in staat waren om te onderscheiden wat we echt voelen en wat we moeten voelen via de mind control van de media. Nu we ontwaken, beginnen we onze eigen gevoelens te voelen, en die kunnen bij momenten heel intens zijn. ”

  Ja, dat merk ik ook enorm aan mezelf, ik kijk de laatste maanden steeds minder en minder tv, puur omdat het me gewoon teveel energie kost en ik er niet echt aansluiting bij voel. Al die verhalen over ellende, pff, kost heel veel energie, maar ook alle popcultuur, hollywood-gedoe, showprogramma’s, oohh, die trek ik echt zo slecht momenteel, ook steeds slechter 🙂 . Het vreet energie. Leeg doet het me voelen. Het voedt niet meer, het inspireert niet meer, ik kan werkelijk er naar kijken en de taal lijk ik niet meer te kunnen lezen. Heel gek vind ik dat om dat op te merken. Alsof je echt van wereld aan het switchen ben, ofzo. Ik weet niet zo goed hoe het te omschrijven. Alsof je verhuisd bent 🙂 ! Alles lijkt hetzelfde, ook op tv, maar tegelijkertijd woon je en ben je heel erg anders! Vind ik zó bizar! 🙂 Heeft iemand van jullie dat ook? De rust overigens is daarentegen heer-lijk. Wennen, maar heerlijk.

  Ik vind het een heel fijn artikel om te lezen en ben blij dat ik ’em heb mogen ontvangen. Het geeft me een opluchtend en gelukkig gevoel. Dank je wel.

  🙂

  Veel liefs, Susanne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in