Shift je zeven chakra’s

In welk chakra ben ik geblokkeerd? Die vraag stellen veel mensen. Maar eigenlijk is hij niet relevant. Chakra’s hebben stromende en niet-stromende delen. Bovendien omvatten ze een schat aan informatie. En misschien wel het belangrijkste: je kunt je chakra’s ontwikkelen, en daarmee je leven transformeren. Alleen al door je aandacht op ze te richten.

Wat zijn Chakra’s in het kort?

Chakra’s zijn energiecentra. Ze vormen de verbinding tussen je lichaam en je energieveld; hier ontmoet je lijf de emotionele, mentale en spirituele lagen van je wezen. Ze zijn als het ware de poorten waarlangs je ziel de aardse werkelijkheid binnentreedt. Er zijn een heleboel chakra’s (grote en kleine), maar meestal wordt er uitgegaan van zeven hoofdchakra’s. Allemaal hebben ze een psychologische en spirituele betekenis en functie. Het zijn bronnen van informatie, die je kunt leren ontsluiten. En dan valt er eindeloos veel in waar te nemen: kleuren, vormen, beweging, beelden, levensthema’s, gevoelens, overtuigingen, relationele dynamiek, ontwikkelingspaden, etc. Hoe je dat doet, is afhankelijk van je voorkeurskanaal.

Chakra voeding

Chakra’s laten energie binnen en geven weer energie af. In het ideale geval neem je zuivere energie op, die je voedt en helpt groeien, waarna je weer energie teruggeeft aan de wereld, met je eigen ‘kleur’ eraan. Maar die ideale situatie bestaat niet. Vaak is de energie die we opnemen en afgeven helemaal niet zo zuiver. Stel dat je basischakra zwak is, dan ben je niet goed verbonden met de aarde. Je zult levensangst ervaren, en precies die energie naar buiten projecteren (op de wereld plakken). Terwijl je basischakra er eigenlijk naar verlangt om de levensstroom van de aarde op te nemen, waardoor je kan voelen dat je hier thuishoort en gewenst bent.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Energetische waarneming

Zodra je je energetische waarneming begint te trainen, kun je langzaam maar zeker gaan onderscheiden hoe je energiehuishouding eruit ziet, en wordt het eenvoudiger om verantwoordelijkheid te nemen voor je energetische gezondheid; zowel voor wat je binnenlaat in je systeem, als voor wat je uitstraalt. En dan zal je ontdekken dat ontwikkeling van je bewustzijn in al je chakra’s mogelijk is. Want in allemaal kan tegelijkertijd sprake zijn van bewustzijn en niet-bewustzijn, overvloed en gemis, een natuurlijke flow of deficiëntie of exces.

Deficiëntie en exces

Deficiëntie betekent dat je er energie onderdrukt; exces betekent dat je de energie er overmatig uitleeft of weggeeft. Is de energie in je tweede chakra bijvoorbeeld onderdrukt, dan kun je aseksueel zijn. Is er sprake van exces, dan kun je seksverslaafd zijn. Het gezonde midden is een krachtige seksuele stroom, die je in jezelf kunt ervaren, zonder dat je hem moet ontladen op anderen, of angstvallig bij ze vandaan houdt. De seksuele stroom is dan pure levenskracht die je aanwendt voor je eigen creaties, en die je in relatie kunt delen.

Chakra-ontwikkeling

Hoe ziet zo’n ontwikkeling van je chakra’s eruit? Met een sterk basischakra bijvoorbeeld kun je voelen dat je geaard bent en veilig. Met een minder goed ontwikkeld basischakra is dat onmogelijk. Dan voel je je niet thuis, kun je bang zijn voor mensen, en ervaar je vooral de diepe pijn van het leven. De potentie van het tweede chakra is de ervaring van diepe intimiteit en van het plezier in het aardse bestaan. Maar er spelen ook thema’s als misbruik en verlating die dat onmogelijk lijken te maken. Het derde chakra helpt je, in zijn gezonde vorm, om dingen neer te zetten en actie te ondernemen. Als je er echter een verwonding hebt opgelopen, dan kun je verstrikt raken in macht of machteloosheid. (‘Verwonding’ is een ontwikkelingstrauma; een gebeurtenis of relatie die de natuurlijke groei van het chakra heeft verstoord; en iedereen maakt dat mee.) Je hogere chakra’s zijn de meer ‘spirituele’, die je het leven laten bezien vanuit een groot perspectief, en belangrijk zijn bij het uitdrukking geven aan je missie. Uiteindelijk is de opdracht om de diepte, wijsheid en schoonheid in al je chakra’s te gaan ervaren, zodat je optimaal kunt zijn wie je bent.

chakra bewustzijn

Transformatie

Je energieveld vormt een fluïde systeem dat voortdurend in beweging is. Het veld gaat vooraf aan de aardse werkelijkheid die veel ‘dichter’ is. Zodra je je chakra’s dus begint te veranderen, geef je tevens de aanzet voor verandering van je hele fysieke realiteit. Hoe doe je dat? Het mooie van energie is dat hij heel snel reageert. Al zodra je je aandacht erop richt. Je maakt er contact mee, blijft erbij aanwezig, je veld opent zich, en er ontstaat ruimte. Je kunt het doen tijdens meditatie, readings en ander energetisch werk, maar ook tijdens seks. De aardse realiteit komt, vanwege zijn vaste vorm, (helaas) trager in beweging. Aan de andere kant: zodra dat gebeurt, is de transformatie ook duurzaam; je kan niet meer terug naar de oude ‘energetische mal’.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in