Getal 3 in het medicijnwiel en communicatie

In de medicijnwiel numerologie staat het getal 3 voor communicatie. Heb je een 3 in je medicijnwiel, dan kan zich dat laten zien doordat je je niet uit, of juist veel praat, maar weinig zegt. Waar sta jij op deze schaal, kruip jij weg onder je dekbed of kakel je maar door? Ik heb de neiging om me stil te houden en zeg niet snel iets uit mezelf. We kunnen onze communicatie in balans brengen door altijd uit te spreken wat echt in ons leeft.

Ik zou veel vaker mijn gevoelens mogen delen met anderen en mijn verhaal vertellen, maar als kind heb ik me aangeleerd om te luisteren. Daar heb ik later ook mijn werk van gemaakt, als coach ben ik iemand die luistert naar het verhaal van de ander. Dat kan ik goed en doe ik graag. Maar door mijn kennis van de medicijnwiel numerologie en getal 3 weet ik dat ik veel meer mag vertellen. En dat kan ik ook, in principe.

Communicatie is mijn zijns-kwaliteit

Ik heb namelijk een 3 in het Westen van het medicijnwiel. Het is mijn levenspad, dat wil zeggen hoe ik ben. Het Westen, dat onze zijns-kwaliteit vertegenwoordigt, is een van de vrouwelijke kanten van het medicijnwiel. Deze is meer innerlijk gericht. Het gaat hier dus niet per se om veel praten met andere mensen. Het neemt bij mij andere vormen aan, zoals schrijven in een dagboek en communiceren met mijn gidsen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ertegenover in het Oosten van het wiel staat onze gave, onze doe-kwaliteit. Die is meer naar buiten gericht en is een van de mannelijke kanten van het medicijnwiel. Met een 3 in het Oosten is je communicatie waarschijnlijk veel actiever en kun jij juist heel goed verhalen vertellen.

Communicatie en positie in een groep

De 3 staat ook voor je positie ten opzichte van een groep. De polariteiten gaan heen en weer tussen geen positie innemen en een vaste positie innemen. Dit aspect van de 3 is voor mij pas echt een uitdaging. Ik neem in een groep vaak niet actief mijn plek in. Als ik merk dat anderen graag praten, ben ik al snel degene die luistert. Ik vind het zelfs makkelijker om voor de groep te staan om mijn verhaal te vertellen. Dan is mijn positie in elk geval duidelijk.

Het maakt voor mij ook uit met wie ik praat of op welke manier ik mijn ervaringen deel. Zo uit ik mijn ziele-roerselen makkelijker met vrienden dan met onbekenden. Ook deel ik meer persoonlijke dingen in mijn nieuwsbrieven en boeken dan op social media.

Heb je een 3 in jouw medicijnwiel 

Met een 3 als je levensmissie ben jij hier om te communiceren. Als je een 3 als gave hebt, als levenspad of als ziele-essentie, ben jij in staat om te communiceren of is het iets waar je blij van wordt. Misschien heb je van communicatie je werk gemaakt met marketing, journalistiek of storytelling. Of je vindt het heerlijk om met mensen te praten en ervaringen te delen.

Heb je een 3 als karmagetal? Dan is het je moeilijke thema en kan het voor jou lastig zijn om je te uiten. Het kan zijn dat je stilvalt of juist gaat ratelen uit onzekerheid. Misschien voel je je niet thuis in (grote) groepen. Een karmische 3 kan zich niet willen verhouden tot anderen en zich terugtrekken.

De maand met getal 3

Maart is de maand met getal 3. In maart gaan we communiceren over ons hartsverlangen, dat we in januari hebben gevoeld en waar we ons in februari mee hebben verbonden. In maart is het aan de orde om te delen welk verlangen we willen realiseren. Hoe zet je jezelf en je creatie neer? Hoe geef je er woorden aan? Dat zijn vragen voor de 3.

Ook op een andere manier is er een soort logische volgorde van het getal 2, dat staat voor verbinding, naar de 3 van communicatie. Want om te kunnen uiten wat in ons leeft, is het wel nodig om verbonden te zijn met onze gevoelens en emoties.

Communicatie in balans brengen

Getal 3 is een interessante energie om mee te werken, ook als je deze niet in je wiel hebt. In deze tijd van jezelf moeten laten zien en veel van je laten horen, kan communiceren en je eigen plek innemen een uitdaging zijn. Met mijn bescheiden natuur is het niet echt mijn ding om heel aanwezig te zijn in gezelschap, of dat nu offline is bij een borrel is of online op social media.

Ingetogen communiceren is ook een kwaliteit, al wordt die in onze maatschappij niet heel erg gewaardeerd en valt die in het hedendaagse verbale kabaal ook niet op. De balans die we zoeken in onszelf is nodig in de hele maatschappij. We mogen allemaal in het openbaar zeggen wat we werkelijk in ons hart hebben, in plaats van ons hart op de tong te dragen en alles eruit te flappen.

Zo kunnen we door onze getallen in balans te brengen en ons potentieel te leven, ons eigen beetje bijdragen aan een betere wereld.

Dit is het derde artikel in een reeks over de 12 getallen in het medicijnwiel en de maanden in het jaar. In april komt er een artikel over getal 4, dat van creatie en balans.

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in