Tranen stroomden over haar wangen toen ze in de ogen van haar hart keek en ze haar handen in elkaar grepen, het gevoel alsof ze zichzelf vond. De merrie kwam binnen en legde voorzichtig haar neus op beide handen om deze energie te bezegelen. De juiste woorden zijn belangrijk en zorgen voor een geheel nieuwe energie en dynamiek die het systeem en het gedrag van een persoon beïnvloeden:
“Je bent mijn hart en jij bent er alleen voor mij”

De merrie was nu nog steeds bij haar en het hart stond tussen haar en haar man. Op het moment dat ze contact maakte met haar eigen hart, kwamen de andere paarden; haar “kinderen” weer dichter bij haar, wat ze meteen opmerkte. Toen ze vervolgens haar aandacht op haar man richtte, liep de merrie plotseling opzij en opende de weg naar haar man.”

[Fragment uit het boek: “De natuur als Trojaans paard”]

Hoe vaak lijden wij onder slechte relaties en conflicten. Het is al voldoende om een keer een gezellig gesprek met vrienden te hebben waarbij gelachen wordt en informatie uitgewisseld, maar als je uit elkaar gaat, voel je dat er een bepaalde spanning onder de oppervlakte ligt, maar je kunt er niet je vinger opleggen. Of je moet een meningsverschil uitspreken en jullie komen tot een overeenstemming, maar is de relatie werkelijk weer goed? Of is het conflict eerder met jezelf?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Communicatie bestaat uit woorden, maar ook uit zoveel non verbale elementen zoals je lichaamstaal, je intonatie en de algemene energie die je uitstraalt. Conflicten komen voort uit uiteenlopende standpunten en afwijkende persoonlijke interpretatie van niet alleen begrippen maar van gezichtsuitdrukking en algemene houding. Hierbij spelen juist weer opvoeding en culturele-, sociale achtergrond een grote rol.

Een vriend van mij heeft een vaak starre uitdrukking op zijn gezicht omdat hij asperger heeft; mensen zien dit als een teken dat hij geen contact wil terwijl hij juist op zoek is hiernaar!
Hoeveel conflicten zijn gebaseerd op misverstanden of het idee niet gehoord of gezien te worden! Deze spanning blijf de rest van de relatie of vriendschap beïnvloeden, als dit gevoel niet uitgesproken of gezien en gevoeld wordt!

Bij mediation of alternatieve conflictoplossing gaat men in het proces van de verschillende standpunten naar de motieven van het standpunt. Hoeveel hebben wij dan eigenlijk al gemeenschappelijk; het verlangen gehoord en gezien te worden, belangstelling te voelen van de ander, ervaringen en ideeën te delen!

Conflicten kunnen voor langere tijd bijgelegd worden als beide partijen open, evenwichtig en zelfkritisch genoeg zijn, maar er kunnen ook terugkerende patronen van conflicten voorkomen; je blinde vlek – reacties en overtuigingen die je onbewust overgenomen hebt van je (groot)ouders en omgeving en die al je relaties in je privéleven of op het werk beïnvloeden.

Op dit punt is het moeilijk met de ander zaken uit te spreken. Juist dan moeten wij naar ons gevoel, onze intuïtie en hartenergie en onze onbewuste denk en handelingspatronen doorbreken.
In mijn mediation praktijk worden vaak paarden ingezet om de relatie met de ander te bekijken en te verbeteren. Hierbij hoeft de ander niet eens aanwezig te zijn; de paarden voelen feilloos de relatie dynamiek bij een persoon aan en kunnen in de energie van de ander gaan staan. Op deze manier worden wij in een prachtig heilzaam proces en kristalhelder “tableau vivant” meegenomen; we zien en voelen de relatie en blokkades met de ander, maar ook vooral de relatie met onszelf; onze blokkades die onbewust door (voor)ouders doorgegeven zijn, maar ook onze innerlijke wijsheid! Wordt deze relatie met onszelf beter, dan zal de buitenwereld deze ook terugspiegelen! 

Systemische Workshop met paarden: jouw conflicten, relaties met anderen en jezelf! 

– 2 daagse training: 2 en 3 November 2019        

EPONA LOGO
advertorial

Locatie: Fleury d’Aude (tussen Montpellier en Narbonne)

Domaine de la Bâtisse, 11560 Fleury d’Aude

Systemisch coach en mediator: Alexandra Sitch

dag 1:

 1. kennismaking met paarden en de deelnemers,
 2. analyse van non verbale communicatie,
 3. beschrijving van conflict en vraag,
 4. systemische sessie voor oplossing van conflict;
 5. evaluatie

dag 2:

 • Definiëren van levensvraag,
 • thema en blokkades; systemische sessies
 • uitwerken van intenties, implementatie en evaluatie

Prijs: 580 Euro incl.: alle systemische sessies, evaluatie, implementatie gedurende twee dagen; 2 overnachtingen op locatie, in B&B dubbele kamer, in een authentiek Zuidfrans landhuis midden in de natuur, uitgebreid ontbijt, dranken en versnaperingen in de pauze. Lunches zullen ter plekke besteld of gemaakt worden. Diner evt samen georganiseerd.

Excl: Lunches en vervoer naar de locatie. Er zijn KLM vluchten van Amsterdam naar Montpellier, Ryanair vliegt van Brussel naar Beziers of Carcassonne. De TGV rijdt vanaf Brussel, Rotterdam dagelijks direct naar Montpellier, evt met overstap in Parijs. Gasten kunnen op aanvraag van station/luchthaven Beziers of Narbonne afgehaald worden.

Hier tickets bestellen en verdere informatie: info@eponacoaching.com of stuur een app/text  naar (NL) +31 6 5434 6410

of:

Een intensieve training: 6 dagen, verdeeld over 3 maanden

Locatie: Kifungo, Beemt / Apeldoorn, Nederland 

Een samenwerking tussen:

Data:

15-16 november:

Analyse van uw plaats in het leven, relaties, non-verbale communicatie Een weekend om uw intenties te bepalen, eventuele blokkades in de communicatie, burn-out, uw beslissing welk pad u wilt nemen

11-12 december:

Uw ontwikkeling tot nu toe, de gevolgen van uw beslissingen. Onderzoek naar de vragen en antwoorden van elke deelnemer, met behulp van de systemische aard van paarden en “het wetende veld”.

31 januari – 1 februari:

Implementatie van uw nieuwe pad in uw relaties en het leven

Prijs: EUR 3.995, – individuele coaching in een groep met 2 coaches.

Dit omvat: 6 dagen intensieve sessies, 3 overnachtingen Bed&Breakfast van zaterdag tot zondag, lunches, koffie, thee en versnaperingen

Dr Alexandra Sitch

Een ideale training ook voor:

 • ontwikkel uw potentieel, vermijd burn-outs,
 • verwijder blokkades om uw authentieke leiderschap te verbeteren,
 • ontwikkel je positieve empathische communicatievaardigheden
 • vaardigheden om conflicten op te lossen
 • functioneer positief in iedere omgeving en weet te verbinden!

Hier tickets bestellen en verdere informatie: info@eponacoaching.com of stuur een app/text  naar (NL) +31 6 5434 6410

Dr Alexandra Sitch

Na haar studie in internationale betrekkingen en mediation werkte Alexandra Sitch vele jaren als conflictmediator en intercultureel bemiddelaar bij internationale organisaties in Europa en het Midden-Oosten, waar zij ook als lichtwerkster en interreligieus bemiddelaar energiewerk deed.

Na  een intensieve opleiding “systemisch werk met paarden”, werden deze ervaringen verrijkt door de kennis van natuuropstellingen om mensen met persoonlijke en beroepsmatige problemen verder te helpen.

Met een grote kennis van cultuur en psychologie houdt zij zich vooral bezig met de universele elementen van communicatie: empathie ontwikkeling en de universele taal van hartenergie die door de paarden getoond en doorgeven wordt.

Ze organiseert regelmatig systemische workshops met paarden op het gebied van conflicten en relaties in zowel Frankrijk, Nederland, Duitsland, Italië, Israel en heeft een boek gepubliceerd over empathie en intuïtie ontwikkeling: “Die Natur als trojanisches Pferd”, dat binnenkort ook in het Engels en Frans uitgegeven zal worden.

Bij haar workshops ligt het zwaartepunt op: medegevoel met de medemens, verbinding met jezelf en de natuur;

“Wij zijn allen met elkaar verbonden, hebben allen een plaats en functie in deze samenleving, het meest belangrijke in deze tijd, is het helen van oud zeer en het ontdekken van je eigen authentieke levenskracht, innerlijke wijsheid en gaven die je de samenleving en je relaties te bieden hebt!” “Hierin kunnen de paarden een nieuwe taak vervullen om ons daarbij te helpen!”

Klantenreacties:

“Ik heb deelgenomen aan een systemische conflict coaching sessie en was onder de indruk van wat de paarden ons kunnen laten zien: onze vragen, onze verwachtingen en angsten.en kunnen ons dan naar een positieve uitkomst en balans voor onszelf en anderen leiden.

Ze hebben een fantastische intuïtie en taal waarmee ze met ons kunnen communiceren en hebben me letterlijk verbluft en betoverd !”
Brigitte B.

 “Ik had het grote genoegen deel te nemen aan de systemische coachingworkshop op 30 maart met de zeer competente coach Alexandra Sitch; Het was een buitengewone ervaring.  De paarden staan symbool voor de taal van de ziel, en ons welzijn, Ze begrijpen onze persoonlijkheid, onze conflicten, relaties en mentale houding, en kunnen ons iets magisch geven voor ons diepere welzijn.

Ik was werkelijk verbaasd en totaal overtuigd door deze ervaring. Onvergetelijke momenten, sterk aanbevolen!”
#Lifechanging.
LM

“Hele bijzondere momenten  doorgebracht bij de workshop!

 Veel oude emoties en helderheid kwamen naar boven dankzij de paarden en de coaching van Alexandra Sitch!  Een uitwisseling van prachtige energieën ..”
KT

Hier tickets bestellen en verdere informatie: info@eponacoaching.com of stuur een app/text  naar (NL) +31 6 5434 6410

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in