Er zijn veel verschillende manieren waarop je bewust contact met je gids kunt maken, maar in dit artikel wil ik het hebben over de mogelijkheid om door middel van je dromen met je gids(en) te communiceren. Al meer dan twintig jaar werk ik samen met mijn gidsen en gebruik ik dromen als communicatiemiddel met hen. Vooral voor mensen die al gewend zijn om met hun dromen te werken, is het een heel bruikbare en bovenal boeiende vorm van contact, die een bron van vreugde, inspiratie en verwondering kan zijn.

Gidsen verschijnen in dromen zelden in de vorm zoals je je die misschien voorstelt bij een gids: een wijze oude man of vrouw in een wit gewaad, of een indiaans opperhoofd. Dat kan zeker voorkomen, maar vaker is het een personage dat je herkent aan de rol die hij of zij speelt in je dromen. Dat personage kan steeds weer een ander zijn en zelfs een dier.

Zo kwam in één van mijn eerste ‘gidsendromen’ mijn gids voor in de vorm van een tortelduifje dat ik aan mijn borst koesterde en dat ik op mijn levensreis los moest laten. Later in de droom verscheen mijn gids opnieuw, nu in de vorm van een gewone stadsduif, om duidelijk te maken dat het contact hersteld was, maar ook dat de vorm waarin hij verschijnt niet vast staat.
In een andere droom was mijn gids iemand die leer bewerkte, waarbij ik in de leer ging: een ‘leermeester’ dus. Soms hoor ik alleen maar een stem, zoals in de droom waarin me gevraagd werd in een ravijn te springen en me verzekerd werd dat ik dat zou overleven. Inderdaad kwam ik in een zacht verende wolkenlaag terecht, terwijl ik ervan overtuigd was te pletter te zullen vallen.
Dromen zijn uiterst inventieve creaties van onze geest, waar onze gidsen dankbaar gebruik van maken om hun boodschappen door te geven. Ze zijn in staat om onze dromen te manipuleren en te beïnvloeden, maar op zielsniveau werken we daar zelf volop aan mee.meisje slaapt

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Vragen om een droom

Je kunt voor je gaat slapen heel bewust om een droom vragen die antwoord geeft op een kwestie waar je op dat moment mee zit. Dat heet met een mooi woord droomincubatie. Als je je hierin oefent zal je meestal een droom krijgen die het antwoord op je vraag inhoudt. Natuurlijk moet je wel leren om die droom, en dus jouw eigen droomsymboliek te begrijpen. Dat vergt meestal de nodig oefening. Maar ook als je je droom niet direct begrijpt kun je er veel aan hebben om hem mee te nemen in je dag-bewustzijn en er af en toe aandacht aan te geven, vooral aan de gevoelens in de droom.

Dromen waarin gidsen verschijnen heb je in verschillende soorten: ‘gewone’ dromen waarin de setting niet heel bijzonder is, maar waaruit je toch wakker kunt worden met een bepaald inzicht, of gevoel dat je verder helpt, tot aan bijzondere dromen die je altijd bij blijven omdat ze zo’n indruk op je maken. Die dromen zijn vaak minder symbolisch en soms heel letterlijk: er wordt je iets verteld of getoond dat veel impact heeft. De gids is vaak als zodanig herkenbaar, of je hoort alleen een stem, die je iets uitlegt of verzoekt

Tot slot een echte gidsendroom, die ik kreeg in de periode dat ik voor het eerst contact had met mijn gids. Hij staat in mijn boek Vederlicht – leven en werken met spirituele gidsen.

De kabelbaan

Ik zit in de cabine van een kabelbaantje en kijk opzij naar het landschap. Door de positie waarin ik me bevind, kan ik niet zien waar we naar toe gaan of waar we vandaan komen. Het kabelbaantje wordt aangedreven door een grote Mercedes, waar een man en een vrouw in zitten. Onder me huppelt en springt een klein kind, het volgt een oude, wijze man die voorop loopt.

In deze droom symboliseren de beelden verschillende delen van mijzelf. Het ego zit in het kabelbaantje. Het denkt, doordat het zo hoog zit, overzicht over het geheel te hebben, maar het ziet slechts een stukje van de route, namelijk dat deel wat recht voor hem is. Het is alsof het oogkleppen op heeft. De Mercedes is het lichamelijke zelf, dat een krachtige motor is voor mijn ego en mijn fysieke bestaan. De mannelijke en vrouwelijke kracht zijn beide noodzakelijk. Het kind is het zorgeloze kind in mij dat spelenderwijs zijn weg gaat. Het volgt de oude, wijze man die als gids de weg kent en het Hoger Zelf voorstelt, of een gids.

Dus: geef nooit de leiding aan je ego, dat is veel te beperkt en ziet niet waar de weg heen gaat. Laat het kind in je zich spelenderwijs leiden door het wijze Hoger Zelf, en zorg dat het lichaam een krachtige motor is. Het ego zweeft en is niet geaard. Het kind en de oude man gaan te voet en hebben dus veel meer contact met de aarde.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

 1. Ik heb gedroomd ; ik kreeg ineens helse pijn in men handpalmen alsof erin gestoken werd viel op men knieën van de pijn alsof er energie in of uit moest. Weet iemand wat dit wil zeggen

 2. Bedankt voor je bijzondere verhaal.
  Ik droom naar mijn idéé weinig de laatste tijd.
  En als ik droom geen fijne dromen.
  Misschien jou tip om een droom te vragen maar een uit proberen.

  ❤️Jannie.

 3. Een heel mooi verhaal. Ik droom zelf dat ik orakels, mediums, waarzegsters ofzo ontmoet. Zij geven mij net dat ene puzzelstukje…wil ik meer vragen, dan word ik wakker…maar heb het geaccepteerd dat het zo werkt voor mij…

 4. Wat kan het betekenen dat ik regelmatig droom over een man (niet de mijne!) die ik niet persoonlijk ken,maar die me enorm intrigeert. Deze man zit regelmatig in mijn droom en bestaat dus echt! Is gewoon van mijn leeftijd.

 5. Heel mooi zeg
  Over he gidsen of engelen in he deomen ontmoeten.
  Ik heb soms nog wel moeite ze te snappen
  Ook in mijn droom zag ik een oude man die zich kenbaar maakte als metatron
  Hij liep eerst voor nu loop ik naast hem
  Heel ontspannen in het bos
  Ook heb ik nu al twee keer met god door het bos mogen wandelen.
  De laatste twee weken zit ik samen met lichtwerkers aardsengelen in een geote vergaderzaal
  Met god aan het hoofd van de tafel
  Heel mooi wat er besproken
  Is nog de vraag
  Wel kreeg ik door dat ik
  Curses moest volgen met kundalini
  En nu ga ik voor kundalini twee op en in maart voor mij master
  Helemaal top
  Bedankt voor uw mooie verhaal
  Mvg roberta

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in