contact-met-je-ongeboren-kind-maken

Het contact met je ongeboren kind is een prachtige en diepe ervaring. Het geeft je het gevoel je kindje al een beetje te kennen voordat het geboren is. Het maakt het mogelijk om al ver voor de geboorte een band met elkaar op te bouwen. Het is een manier om op diep zielsniveau contact te maken en elkaar wezenlijk te leren kennen.

Zelf heb ik altijd intens genoten van het contact met mijn ongeboren kind (eren.) Het voelde alsof ze er al waren. Ze voelden vertrouwd en dichtbij. Ook al waren ze nog niet geboren. Hun aanwezigheid vulde mij met liefde. Hun licht verlichtte mijn pad. Ze lieten me dingen zien en weten die tot dan toe onbekend terrein waren. Via hen reisde ik naar de diepere lagen van het bestaan om mij een compleet nieuw perspectief te laten zien. Ze herinnerden me aan dingen die ik altijd al geweten maar niet kon plaatsen. Ze lieten me zien hoe ik als kind gevormd werd door mijn omgeving en mijn gevoeligheid had afgelegd en afgeleerd. Ze brachten mij weer in contact met mijn waarheid en mijn weten. Voor mij zijn ze mijn grote leermeesters met hun heldere blik en liefdevolle aanwezigheid.

Ik herinner me een moment dat ik op retraite was en al 4 dagen in stilte had doorgebracht. Ik was voor de eerste keer zwanger. En het was tot dan toe een prachtige, maar ook intense en soms moeilijke reis geweest. Ik had nog een paar weken te gaan. En dit was het geschenk aan mijzelf. Om mezelf volledig te ontmoeten voordat ik geboorte zou geven. Om mezelf de aandacht en rust te geven die ik op dat moment zo hard nodig voelde. Ik zat midden in de prachtig, bloeiende tuin van een oud voormalig klooster. Ik genoot van onze aanwezigheid in die aardse pracht, het zonlicht, de geuren. En op dat moment werd ik geraakt door een enorme energie die mijn lichaam doorstroomde. Het was alsof mijn kindje in mij de poort was naar de eeuwigheid. Of ze mij meenam in haar wereld. Ik voelde mij opeens in een compleet andere wereld, ook al was alles nog hetzelfde. Ik voelde me een met alles om me heen. Ik voelde me een met de boom waar ik naar zat te kijken. Ik voelde me een met het gras waarop ik zat. Met de vogels die om me heen vlogen. Ik was verdwenen. Mijn kindje was verdwenen. Alles was een en met elkaar verbonden. En tegelijkertijd was ik me bewust van hoe ik daar in het gras zat, zwanger van mijn kindje. Alles was er tegelijkertijd. En ik herinner me hoe ik me afvroeg waarom niet alle ouders verlicht waren. Want als onze kinderen alle poorten in ons openen en ons laten samenvallen met het universum in een oneindige stroom liefde, hoe kunnen we dan niet ieder moment vol liefde en mededogen met onze kinderen omgaan. Dat is wat ik voelde. Nu weet ik dat ik in het dagelijks leven gegrepen kan worden door oude pijn of verdriet. Nu weet ik dat slaapgebrek van mij niet de meest liefdevolle moeder maakt. Maar deze ervaring liet mij de potentie zien van alles. In mij en rond mij. Mijn kindje opende mij voor een nieuw perspectief.

Wil je ook contact met je ongeboren kind maken? Of jullie contact verdiepen?

Vertrouw

Het belangrijkste in het contact met je ongeboren kind is vertrouwen. Als moeder heb je een haarzuivere intuïtie. Veel moeders weten gewoon dat ze zwanger zijn of binnenkort een kindje zullen ontvangen. Veel moeders kunnen ook al voor de geboorte het karakter van hun kind omschrijven en dat blijkt dan goed te kloppen naderhand. Als moeder voel en weet je zoveel. Als je echt durft te luisteren. Maar we hebben het ons afgeleerd om naar ons gevoel te luisteren en ons hoofd komt vaak de boel verstoren. We veroordelen onszelf voor onze gedachtes of zeggen tegen onszelf dat we het maar bedacht hebben. Vergeet echter niet dat in het lichtrijk waar je kind verblijft er niets raars of gek is. Als er plotseling de meest vreemde gedachtes bij je opkomen waarvan je niet weet waar vandaan, weet dan dat ze van je kindje komen. En veroordeel jezelf niet door te zeggen dat je fantaseert of het bedacht hebt. Werkelijk alles is mogelijk. Sta er voor open. Zonder oordeel.
Juist je intuïtie is een vrouwelijke kwaliteit die straks als moeder meer dan welkom is. Vertrouw er op dat je als moeder als geen ander kan aanvoelen wat er in je kindje leeft en omgaat. Dat zal straks zo zijn als je kindje geboren is. Maar dat is nu ook al zo.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Vind jouw manier van communicatie

Er zijn veel verschillende manieren van contact mogelijk. Vind jouw manier en kijk niet naar hoe anderen het doen. Het is mogelijk dat je hele gesprekken met je kindje kan voeren en letterlijk de woorden hoort. Dat is hoe we het ons vaak voorstellen. Maar dat hoeft voor jou helemaal niet zo te zijn. Het kan zijn dat je dingen ziet en je kindje allerlei beelden naar je toe stuurt. Het kan zijn dat je kleuren ziet of klanken hoort. Het kan zijn dat je nieuwe geuren ontdekt en dat die de verbinding vormen tussen jou en je kindje. Dat kinderen met hun ouders communiceren via dromen is al heel lang bekend. De manier waarop jullie communicatie plaatsvindt is een manier die is afgestemd op jou. Je kindje zal naar een manier zoeken waar jij ontvankelijk voor bent en die ook bij hem past. Laat al je verwachtingen los en weet dat je kindje graag contact met je wil en dat dus ook zal doen.

Herken de frequentie van je kind

Iedere ziel heeft een eigen frequentie ofwel een eigen klank/kleur. Door je bewust te worden van de frequentie of deze klank of kleur, maar net welke vorm bij jou past, wordt het makkelijker om iedere keer af te stemmen op je kindje. De frequentie van de ziel is ook van invloed op de manier van contact. Zielen die binnenkomen met een hele hoge frequentie zijn veel minder makkelijk te vangen in een concrete vorm. Ze zijn veel meer aanwezig in een enorm veld van bewustzijn dat ook nog eens naadloos overgaat in de zielen van hun zielengroep waarmee ze gelijktijdig incarneren. Het is moeilijk om je te focussen op een bepaald punt of een enkele ziel omdat hun veld overal is. Hun aanwezigheid heeft zich niet gecentreerd in je buik maar is overal om je heen. Je bevindt je midden in het veld van hun aanwezigheid. Je kan het idee hebben dat het je niet lukt om contact met je kindje te krijgen doordat hun veld overal om je heen is en hun energie zo subtiel dat je het bijna niet ziet. Maar als je gaat voelen, voel je zijn aanwezigheid bij je, in je en om je. En dan lachen ze omdat je hun over het hoofd zag terwijl ze overal zijn.
Als de frequentie van de ziel wat lager is dan is hij meer aanwezig in je buik wat het makkelijker maakt om je aandacht te richten op een plek. De communicatie kan dan ook in een lagere frequentie plaatsvinden wat het contact vergemakkelijkt. Op deze manier hoef je minder je eigen frequentie te verhogen om die van de ziel te kunnen ontmoeten.

Laat de waarheid los

Wees niet bang of het waar is wat je ervaart in de communicatie met je kindje. In principe is alles waar, als het zo is voor jou. Mocht achteraf blijken dat dingen toch anders zijn dan je had verwacht, weet dan dat alles in het lichtrijk flexibel is en dat dingen nog kunnen veranderen. Er zijn verschillende lagen van waarheid. Weet dat de informatie die voor jou op dat moment van belang is naar je toe zal komen. Jullie zitten samen in een dynamisch proces en elke dag is een nieuwe dag. In de communicatie met je kindje zijn de ware feiten minder van belang. Het gaat er vooral om dat jullie in contact zijn met elkaar. Dat er een open verbinding is die stroomt tussen jullie. En dat de dingen die jij verneemt via jullie contact van belang zijn. De rest is minder belangrijk of komt op een ander moment.

Maak jezelf vrij van pijn en trauma’s

Wees open naar je gevoelens. Zeg ja tegen je gevoelens. Tegen alles wat er in je leeft. Hoe meer emoties en trauma er geheeld kan worden, hoe minder gedachtes en vervormingen een heldere communicatie tussen jouw en je kindje in de weg staan. Hoe minder jouw pijn en verdriet aanwezig is, hoe meer ruimte er is in jou voor het contact met je kind.

Wees echter niet bang om je emoties toe te laten omdat het je kind zou kunnen schaden. Het klopt dat stress en heftige emoties van invloed kunnen zijn op je kind. Maar als je je emoties kan laten zijn zonder je er aan vast te hechten dan verwaaien ze ook gelijk weer en volgt er ruimte.

Het is bijna altijd zo dat de hoge frequentie van jouw kindje van alles in jou teweeg brengt en lostrilt. Dat kunnen heftige en intense processen zijn. Oude pijn, angst of verdriet uit je jeugd of mogelijk zelfs vorige levens kunnen nu aan de oppervlakte komen door het licht dat je kindje meebrengt. Dit is een natuurlijk proces waar jij en je kindje samen ja tegen hebben gezegd. Diepe trauma’s vragen tijd en aandacht. Het is een gezamenlijke weg die jullie gaan. Jouw herinneringen en emoties kunnen jou misschien overvallen, je kindje is je bewust van wat zijn licht in jou teweeg brengt. In die zin is het dus minder heftig voor je kindje om jouw emoties te ervaren. Hij wil graag dat jij hier doorheen werkt. Zodat op het moment van zijn geboorte alles is doorgewerkt wat hij wenste.

Wat mij altijd geruststelde op momenten van intense emoties was te beseffen dat mijn kindje deze emoties veel zachter en rustiger kon verwerken terwijl hij nog veilig in mijn buik zat en zich kon terugtrekken in het lichtrijk dan wanneer hij eenmaal op aarde zou zijn in een eigen lichaam en op grotere afstand van het lichtrijk en zijn lichtfamilie. En dat wat de ziel wel meeneemt van de ervaringen tijdens de periode in jouw buik is een bewuste keuze voor de blauwdruk die het in zijn leven wil meedragen.

Door aanwezig te zijn bij je gevoelens, deze te erkennen en te laten zijn geef je ruimte aan jezelf en maak je ruimte voor je kindje.

Vind de stilte in jou

Neem de tijd om ruimte te maken in je om de stem van de ziel te kunnen horen. De frequentie van je ongeboren kindje is van een heel andere soort dan die waar jij je dagelijks in begeeft. Het vraagt van je dat je de tijd neemt om tot jezelf te komen, je ontdoet van alle gedachtes en restjes energie van de dag zodat er ruimte in jou komt om in een heel andere frequentie te zijn en je kindje te ontmoeten. Dit kan je doen door te mediteren, een wandeling te maken of een lekker bad te nemen. Door terug te gaan naar jezelf en stil te worden kan je de klanken van je kindje veel beter waarnemen. Het hebben van een altaar waarbij je mediteert kan het makkelijker maken omdat dit jullie plek van ontmoeting kan worden. Maar ook gedurende de dag kan je even stil staan, voelen waar jij bent met je energie en afstemmen op je kindje. Gewoon door even stil te staan kan er ruimte komen in jou en daarmee ruimte voor jullie contact. Dat zijn waardevolle momenten voor jullie allebei.

Gerelateerd:

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

  1. Prachtig geschreven! Heb tijdens mijn eerste zwangerschap gedroomd over een kindje dat vroeg of het alstublieft bij ons mocht komen. Met de woorden "help mij, mag ik alstublieft bij jullie komen?" Natuurlijk heel graag! Toen ik ging wandelen dacht ik vaak aan het kindje en kreeg ik steeds kippenvel, alsof hij/zij bij me was… een heel bijzondere ervaring. (ik weet niet of het gaat om ons tweede kindje?of misschien over het kindje van mijn zus dat gestorven is?)
    De eerste zwangerschap was zeer spiritueel, ik droomde zeer veel en levendig… Heb toen heel wat ervaren. Zelfs een patiënt die tijdens mij droom afscheid kwam nemen van me, hij is gestorven.Ik heb zijn (emotionele) pijn gevoeld, verschrikkelijk! enz…
    Mijn tweede zwangerschap was zeer emotioneel, heb zeer veel oud verdriet weer opnieuw gevoeld en doorleefd en los kunnen laten..Als ik de blik zie in zijn oogjes dan straalt hij zoveel rust uit. Alsof het inderdaad allemaal zo bedoeld was, zodat ik nu sterker in mijn schoenen sta…

  2. Emoties van de moeder kunnen een (ongeboren)kindje echter ook beschadigen, daar heb ik zelf dus veel 'last' van ondervonden in mijn leven. Mijn moeder zat met allerlei issues en was nog heel jong toen ze zwanger raakte van mij. Ik heb al die issues op mezelf betrokken en het gevoel meegekregen het niet waard te zijn. Uiteraard krijgt iedereen mee aan lessen wat er te leren valt, maar dat een kind de emoties van de moeder op een zachte manier kan verwerken en er geen schade van krijgt, ben ik het niet mee eens.. Wellicht de kinderen die nu op aarde komen kunnen daar beter mee omgaan, dat zou kunnen…

  3. dank je wel voor dit prachtige stuk! het helpt me om de emoties die ik voel en ervaar te laten komen. tot nu toe vocht ik ertegen uit angst mijn kindje te schaden maar nu voel ik dat het er mag zijn en ik erdoorheen mag en kan!

  4. Door de wijze waarop het artikel geschreven is en door mijn hypersensitiviteit ervaar ik bij het lezen de band tussen moeder en kind. Proficiat. Dank voor zoveel moois. Lutje

  5. Wat een prachtig artikel, en wat een mooie beschrijving van bewust moederschap al vóór de geboorte! Heel mooi hoe je omschrijft wat de bewuste ontmoeting met de energie van je kindje in je los kan maken en hoe goed het is ruimte te maken voor je eigen gevoelens en proces hierin. Dankjewel voor het delen. Ik zal het met liefde delen met a.s. moeders in mijn praktijk.