je klanten

Het is enorm frustrerend wanneer je als Lichtwerker nog steeds niet genoeg klanten aantrekt om financieel van rond te komen. En natuurlijk laat je dit niet merken aan de mensen om je heen. Maar het doet gewoonweg pijn en eerlijk gezegd begin je je langzamerhand ook wat zorgen te maken. Want stel je voor dat het zo blijft, moet je dan je droom opgeven? En weer een baan zoeken, naast je bedrijf? Je moet er niet aan denken, je houdt zo van het Lichtwerk wat je doet.

En daarbij, je wéét gewoon dat jij zoveel voor mensen kunt betekenen. En dit maakt het extra moeilijk te verteren dat ze jouw waarde nog niet zien. Want echt, je doet er alles aan om klanten te vinden; je blijft positief en visualiseert (zo vaak als je kunt), deelt je liefdevolle boodschap op social media en hebt werkelijk prachtige flyers verspreid op alle plaatsen waar jouw ideale klant komt. Desondanks werkt al je inspanning nauwelijks of niet. Het maakt je een beetje wanhopig dat bijna niemand reageert. Want blijkbaar zaten je potentiële klanten daar niet op te wachten. Maar waarop dan wel?

Mijn eerste bedrijf als Lichtwerker stroomde niet

Je frustratie en verwarring, ik begrijp het als geen ander. Want toen ik meer dan 30 jaar geleden begon met mijn eerste bedrijf als Lichtwerker, stroomde het he-le-maal niet.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Natuurlijk liet ik me niet direct uit het veld slaan, want dat bedrijf was wat ik echt wilde. Dus ik bleef me ontwikkelen en leerde ongelooflijk veel van trainingen en opleidingen die ik deed. Met een soort van houtje-touwtje strategie breidde ik mijn aanbod stap voor stap steeds verder uit. Waarbij ik hiervan uitging: hoe meer ik ontwikkel, hoe meer klanten ik kan helpen. Het voelde goed en leek geweldig slim, maar al snel ontdekte ik dat deze strategie voor mijn bedrijf op zijn zachtst gezegd onhandig was.

Hier zaten ze niet op te wachten

Steeds een nieuwe training toevoegen, het werkte tot mijn grote verbazing niet zoals ik had verwacht. Want mijn ideale klant zat hier gewoonweg niet op te wachten. Mensen waren blij voor mij dat ik zo zielsgelukkig werd van het ontdekken van nieuwe technieken en methodieken. Maar mijn ideale klant wilde alleen maar geholpen worden en het maakte ze eerlijk gezegd helemaal niet uit hóe ik dat deed. Nog meer aanbod gaf voor hen alleen maar verwarring, waardoor ze naar een andere coach gingen voor hulp. Terwijl ik wist dat ze bij mij veel beter af waren geweest.

Voor mij was de ontdekking dat mijn klanten niet op méér mogelijkheden zaten te wachten een enorme eye-opener. Al die prachtige opleidingen waar ik zo intens gelukkig van word, interesseren mijn ideale klant helemaal niets. Zij zijn maar in één ding echt geïnteresseerd en dat is: heb jij de oplossing voor mijn pijn of de vervulling van mijn diepste verlangen?

je klanten

Eigentijds ondernemen is eigenlijk heel vertrouwd

Ik begon daardoor te zien dat mijn bedrijf geen verzamelplaats voor al mijn prachtige spirituele methodieken en talenten moet zijn, maar eerder een eigentijdse tempel waar mensen komen voor diepe heling en transformatie.

Voel je het verschil?

Toen ik zelf het verschil begon te zien en voelen, gaf dat een enorme shift. Allereerst een innerlijke verandering, want deze manier van werken voelde eerlijk gezegd heel vertrouwd. Ook in de tijd van het oude Egypte en Atlantis waren wij als Hogepriesteres of Heler geen uithangbord voor de mooiste en meest bijzondere talenten en helende technieken. Wij waren een kanaal van Liefde en Licht, terwijl we mensen met behulp van onze talenten hielpen helen en verlichten.

Energie en Lichtkracht zijn de basis van je bedrijf

Toen ik dit inzicht in mijn bedrijf liet doorwerken, kwam ik vanuit een heel andere basis in mijn bedrijf te staan. Voor het eerst voelde ik dat mijn Lichtkracht de fundering van mijn bedrijf mag zijn: mijn unieke energie. Eigenlijk ook weer net als in de oude tijden van Atlantis en Lemurië. Want de tempels die mensen in deze tijden bezochten voor inzicht, heling en wijsheid hadden allemaal een unieke eigen taak en energie.

Zo waren er de tempel van Wijsheid, de tempel van Heling, de tempel van Liefde en nog heel veel meer. En iedere tempel was op haar eigen wijze immens krachtig, vanuit een unieke Licht- en Liefdeskracht. En ook was iedere tempel magisch aantrekkelijk voor de mensen die haar Lichtkracht en codes nodig hadden, voor hun eigen ontwikkeling en spirituele taak. Iemand wist gewoon welke energie hij of zij nodig had.

Het vuur van mijn ziel was aangegaan

Wat was het een heerlijk weten dat ik de basis voor mijn bedrijf eindelijk had gevonden. Alsof alles samenviel en er diep in mij eindelijk echte rust kwam. Mijn ziel kon eindelijk stoppen met duwen en trekken om me naar het juiste pad te leiden. En steeds duidelijker voelde ik dat mijn bedrijf ook als één van die tempels mag zijn, op een eigentijdse manier. Gedragen door een immense Liefdeskracht, verbonden met de Aarde en met het kosmische Licht. Ik wist gewoon: dit klopt.

eigentijds ondernemen

En wat was het een opluchting dat ik daarna ook voelde: ik mag met mijn bedrijf als een tempel zijn. Maar wel op een eigentijdse manier. Want in de tijd van het oude Egypte en Atlantis kwamen de mensen gewoon naar ons toe voor heling en hulp. Maar deze tijd vraagt iets anders van jou en mij en daarom ook van ons bedrijf. In deze tijd moet je namelijk leren om jezelf aan de juiste mensen te laten zien.

Omdat het heel goed mogelijk is dat de klanten die jouw Licht nodig hebben, nu nog geen onderdeel van je netwerk zijn. Misschien zelfs helemaal niet in de buurt van jouw woonplaats wonen. Waardoor flyeren, mond-tot-mond reclame of af en toe posten op social media niet genoeg is om door de juiste mensen gevonden te worden. Wat niet betekent dat je méér moet doen, wel dat je aanpak anders mag.

Eigentijds ondernemen kun je leren

En die andere aanpak houdt in dat je stap voor stap werkt aan het aantrekken van de juiste klanten, waar ter wereld ze ook wonen. Niet af en toe een actie, maar met een consistente en eigentijdse marketingstrategie. Waarbij jouw ideale klanten verwachten dat jij duidelijk herkenbaar bent, op jouw eigen unieke manier. Bijvoorbeeld duidelijk herkenbare kleuren, foto’s en woordgebruik. Mensen willen in deze vluchtige wereld direct voelen dat jouw energie resoneert.

Daarnaast moeten ze je eerst nog leren kennen, omdat er in deze tijd zo ongelooflijk veel coaches en therapeuten zijn (die ook nog eens allemaal zeggen de beste te zijn). Ze moeten je leren kennen en vertrouwen, voor ze met jóu in zee gaan. Bijvoorbeeld met een e-book of iets anders wat je gratis geeft. Want het is niet zomaar iets wanneer ze met jou gaan werken, ze vertrouwen daarmee hun diepste geheimen en dromen aan je toe. Het is een proces zoals dating, zou je kunnen zeggen. Want jij kunt wel zeggen dat je hun ongelooflijk goed kunt helpen, maar mensen willen het zelf zien, voelen en geloven.

Met marketing vind je de juiste klanten

Het eigentijds ondernemen waar ik het over heb, doet recht aan dit hele proces: het proces waarin mensen je via je marketing vinden én jou en je werk ook gaan vertrouwen. Zodat ze de stap durven maken om jouw klant te worden. Waarbij marketing niet langer een verplichte taak is ‘omdat je zichtbaar moet zijn’. Of een onzuiver streven om mensen ‘binnen te harken’. Maar het is marketing vanuit liefde, omdat jij op deze manier de klanten vindt die op jouw Licht aangaan.

PS Wil jij leren hoe jij met je bedrijf als Lichtwerker de juiste klanten aantrekt, op de eigentijdse en spirituele manier die bij jou past én met de omzet die je waard bent?

Meld je hier gratis aan voor de vierdaagse online retreat ‘Maak meer impact met je bedrijf als Lichtwerker’ van 29 augustus – 1 september.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in