Harde woorden van de Dalai Lama: massale hersenspoeling van de maatschappij

De 14e Dalai Lama van Tibet vergaart altijd veel aandacht, en met goede reden. Recentelijk vertelde hij de wereld dat simpelweg bidden niet het antwoord is op het incident in Parijs, noch het antwoord op andere gelijksoortige gruwelheden die over de hele wereld plaatsvinden. Hij verklaarde dat de mens dit probleem zelf heeft gecreëerd en nu vragen wij God om het op te lossen, wat nergens op slaat. Als wij deze puinhoop hebben veroorzaakt, zullen we het ook zelf op moeten lossen in plaats van God. Deze uitspraken van de Dalai Lama gingen snel de wereld over. Veel mensen realiseren mede hierdoor dat op dit moment actie op massale schaal vereist is om op wereldniveau van richting te veranderen.

De aanvallen in Parijs zijn verweven met de realiteit van oorlog. Op de website van de Dalai Lama is een goed stuk te lezen betreffende het massale hersenspoelen van de mensheid. Dit is een onderwerp waar regelmatig over wordt geschreven op deze website, met name als het gaat om incidenten op het gebied van terrorisme en oorlog, tezamen met het creëren van groeperingen die dit soort aanvallen uitvoeren over de hele wereld. De Dalai Lama schrijft:

“Natuurlijk zijn oorlogen en de grote militaire machthebbers de grootste bron van geweld in de wereld. Ongeacht of hun doel verdedigen of aanvallen is, bestaan deze machtige organisaties enkel om mensen te vermoorden. We moeten goed nadenken over de realiteit van oorlog. De meesten van ons hebben geleerd militaire gevechten als spannend en ‘glamoreus’ te zien, een kans voor mannen om hun competenties en dapperheid te bewijzen. Omdat een leger hebben legaal is, voelt het voor ons alsof het ook acceptabel is. Over het algemeen beschouwt niemand oorlog als crimineel of het accepteren ervan als crimineel gedrag. Eigenlijk zijn we gehersenspoeld. Oorlog is noch glamoreus, noch aantrekkelijk. Het is monsterlijk. De aard van oorlog is die van tragedie en lijden.” (BRON)

dalai-lama-omringd
De aard van oorlog is die van tragedie en lijden

Bovenstaande uitspraak slaat de spijker op zijn kop. Als je er over nadenkt, bestaan deze grote machthebbers en het leger in het algemeen ‘enkel om mensen te vermoorden’. Zoals de Dalai Lama al aanhaalt, zijn wij met de gedachte groot geworden dat het dienen in het leger iets is om trots op te zijn. Natuurlijk doen de mannen en vrouwen die in militaire dienst treden dit waarschijnlijk met de gedachte hun land te dienen, waarbij de keus hiervoor gepaard gaat met een grote hoeveelheid moed en goedbedoelde intenties. Wat zij echter niet weten, is dat deze wereldwijde oorlog tegen terrorisme pure fantasie is. De vijand waartegen zij denken hun land te beschermen, is in werkelijkheid het product van hun eigen land. Zoals dr. Michel Chossudovsky, Universiteit van Ottowa, Emeritus Professor of Economics, ons vertelt: de wereldwijde oorlog tegen terrorisme is compleet nep en gebaseerd op valse voorwaardes. Militairen worden gehersenspoeld te geloven dat ze achter de vijand aangaan om zo hun land te verdedigen, terwijl diezelfde vijand volledig ondersteund en gefinancierd wordt door de Westerse militaire allianties. De Dalai Lama redeneert dat dit de exacte reden is waarom wij denken dat oorlog acceptabel is: er wordt ons wijs gemaakt dat dit een noodzakelijke gang van zaken is. De Dalai Lama gaat verder:

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

“ Moderne oorlogsvoering wordt met verschillende vormen van vuur gevoerd. We zijn zo gevormd dat we dit zien als spannend, terwijl we praten over wonderbaarlijke wapens als een opmerkelijk nieuw stuk technologie. We vergeten dat als dit wapen werkelijk gebruikt wordt, het mensen levend zal verbranden. Oorlog toont qua verspreiding ook een sterke gelijkenis met vuur. Als een gebied zwak wordt, stuurt de bevelhebber versterking naar dit gebied. Dit is niets meer en niets minder dan levende mensen op het vuur gooien. Maar omdat we zijn gehersenspoeld om niet op deze manier te denken, denken we niet aan het lijden van individuele soldaten. Geen enkele soldaat wil gewond raken of overlijden. Geen van zijn geliefden wil dat hem iets overkomt. Als een soldaat wordt vermoord of getekend voor het leven, zullen minstens vijf tot tien personen – familie en vrienden – delen in dit lijden. We zouden allemaal geschokt moeten zijn door de omvang van zo’n tragedie, maar we zijn te verward.” (BRON)

De omvang van dit soort hersenspoeling is enorm. Als we het uitmoorden van mensen en oorlog in het algemeen willen stoppen, dan zou de ‘gehersenspoelde’ soldaat degene moeten zijn die wakker wordt. Het is een mens dat de trekker overhaalt, het is een mens die het commando geeft dit te doen en het is een mens die denkt dat hij er goed aan doet. Wij zijn de reden dat oorlog überhaupt bestaat; wij hebben het gecreëerd, wij doen eraan mee en wij zetten het voort. Stel je eens voor wat er zou gebeuren als elk mens op aarde weigert deel te nemen aan oorlog? Dit is waarom we zeggen dat verandering van binnenuit moet komen en als meer soldaten hun ogen openen om te zien wat er werkelijk gebeurt, zullen er meer van hen weigeren om uitgezonden te worden.

“Het maakt niet uit hoe slecht gezind de vele moordzuchtige dictators zijn die hun landen bewust onderdrukken en internationale problemen veroorzaken, het is duidelijk dat zij anderen niet kunnen schaden en geen ontelbare menselijke slachtoffers kunnen maken als ze geen militaire organisatie hebben die door de maatschappij wordt geaccepteerd en vergeven.” (BRON)

Sommige soldaten die gebruikt worden door de machthebbers beginnen nu op te staan en te spreken. Hieronder staat een link naar een artikel waarin twee prachtige voorbeelden hiervan staan, samen met heftige informatie die veel mensen nog moet wakker maken (waarschuwing: schokkende beelden).

 “Horrible & Numbing”: Chilling testimony from U.S. Air Force Drone Operator On His First Kill”

De Dalai Lama spreekt ook over de enorme kosten die gepaard gaan met oorlogsvoering. Dit is iets waar veel mensen bij nadenken: het feit dat al het geld dat naar het leger en het Ministerie van Defensie in de Verenigde Staten (inclusief het zogenaamde ‘black budget’) gaat, terwijl het ook gebruikt kan worden om armoede en honger op wereldniveau in een keer te doen verdwijnen. Geld is niets meer dan gebakken lucht, wat getypt wordt op een computerscherm en geprint wordt door de heersende elite.

Zoals ex-Canadees Minister van Defensie Paul Hellyer verteld, praten we hier over ‘triljoenen, duizenden biljoenen dollars’ die ‘werden gespendeerd aan projecten waar zowel het Congres als de hoofdcommissaris niets vanaf wisten’. President Eisenhower noemde dit al waarschuwend het militaire industriële complex, waar de opkomst van misplaatste macht bestaat en aanhoud. Wat zou hij zeggen over de stand van zaken zoals die nu is?
Het punt is, als we geld toch als middel gaan gebruiken, waarom gebruiken we het dan niet om de gehele wereld van voedsel, onderdak en kleding te voorzien? De militaire uitgaven van een paar landen samen kunnen dit zonder enkele problemen al regelen.

“We zouden genoeg moeten hebben van het geweld en uitmoorden dat overal om ons heen gebeurt. Als een mens wordt vermoord door een dier, dan is dat verdrietig, maar als een mens wordt vermoord door een ander mens is dat ondenkbaar. We moeten moeite doen om over elkaar te denken als medemens, als broeders en zusters.’ – Dalai Lama (BRON)

Bedankt Dalai Lama, voor het hebben van de moed om zo’n belangrijk bericht met de wereld te willen delen!

Je kunt het volledige artikel van de Dalai Lama hier lezen.

Lees ook: De Dalai Lama vertelt de wereld dat bidden alleen niet het antwoord is voor Parijs.

Bewaar voor later op Pinterest:

Dalai Lama: massale hersenspoeling van de maatschappij

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

21 REACTIES

 1. Het is treurig dat mensen niet snappen wat er gaande is. Nog 17 jaar te gaan dan zitten we in de derde wereld oorlog. Heel langzaam komen de agenda's bij elkaar. Heel langzaam en stapje voor stapje moeten mensen gekker gemaakt worden, armoede moet steeds meer een rol gaan spelen in de westerse wereld. Immers mensen die arm zijn doen alles voor geld. Mensen worden gek gemaakt vanuit de grootste criminelen organisaties wat door moet gaan als jouw overheid!

  Als de wereld werkelijk veilig zou moeten worden, dan mag wel eens begonnen worden met het opruimen van de 13 rijkste families!

 2. Meer dan jammer: Dalai blijft dode dieren eten en is pro dierproeven. Verandering begint bij toch echt bij jezelf – vrede op je bord is het minste.

 3. Angst en de keuze hier niet bang voor te zijn.

  wat gebeurt gebeurt.
  ongeacht de controle die we over angst denken te hebben en te dit te kunnen sturen.
  voorbeeld vanuit eigen beleving,: een paniekaanval.
  (ik ben vervloekt/gezegend met HSP ADHD en een hoog E.Q & I.Q)

  na vele paniek aanvallen die , ik noem ze mijn demonen waker maakten die jaagden op deze angst om het te kunnen gebruiken voor hun ware leugen.
  aan mij vroegen dit in mij te voeden.

  leerde ik deze angst herkennen als "gewoon angst"
  er is niet gebeurt of zal niet gebeuren waar ik Vooraf zo bang voor was.
  het is energie die aan mij vraagt deze angst te erkennen en herkennen en te voeden opdat deze Angst zich kan manifesteren door middel van de energie die ik het universum in stuur.

  de angst gedachte die helaas vele malen makkelijker is 100% te aanvaarden ,zonder twijfel aan te nemen en dus het universum in te sturen en vervolgens in mijn leven te creëren als waarheid.

  liefde , en dit is de grootste universele grap.
  is bijna altijd vergezeld door een klein beetje angst.
  what if??…its not treu? i hurt someone? if someone gets mad? i dont get enough? enz enz enz.
  dit beetje angst en hier aandacht aan geven zorg inherent voor groei van deze angst.
  en dus de self for filling prophecy waarvan ik en misschien anderen het herkennen als,: zie je wel! altijd het zelfde.
  denk ik vanuit liefde gebeurt me dit!?

  dit telkens zelf vervullen van deze problemen door energie te spenderen aan dat kleine beetje angst en het voeding te geven opdat het groeit
  zorgt voor verbindingen in de hersens die men neurologische banden of paden noemt.

  op deze paden zit al het ware eelt (neurologische verbindingen)die er voor zorgt dat het pad (algehele redenering en denkwijze) gestuurd word in een bepaalde richting en het pad van redenering en/of logica wordt overgeslagen.
  en dus gestuurd word richting ,: zie je wel , gebeurt het weer.
  (gevoede angst)

  door dit pad steeds weer te betreden worden de neurologische verbindingen steeds sterker.
  als een stukje afkorten van het hoekje van de stoep over het grasveld.
  als het vaak genoeg bewandeld is zie je dit in het verslijten van het gras terug.

  een bekende veel bewandelde route als het ware.

  leer je zelf denken.
  leer deze gedachtes te herkennen als NIET de jouwe of je mening over iets.
  ik ga er niet van uit dat mijn gedachten 100% de mijne zijn maar inherent gevoed worden door de krachten van het universum.

  liefde of angst.
  licht of donker.

  alles is herleidbaar naar deze twee energieën of emoties.

  mediteer en maak je gedachten leeg.
  luister niet naar de ingeving van uit emotie en ervaring die je niet wilt of waarvan je vind dat deze niet van jou is en vervolgens in de problemen stuurt die je juist Niet wou.

  het is een lange strijd waarin denkpatronen aangeleerd door ervaringen opgeruimd moeten worden als zijnde ,: DEZE GEDACHT IS NIET VAN MIJ!

  elk liefdevol en/of angstig wezen die de angst en liefde ook in zich heeft,
  in onze onweerlegbare dualiteit, heeft meegeholpen deze toestand van de mens , planeet , en universum te creëren.

  wij deden dit elke x als we woedend, onvergelijkt , wanhopig , niet gehoord , egoïstisch, haatdragend waren , en het ons niet gegund was als we naar het nieuws keken en ons oordeel uit spuiden.
  als ware vertegenwoordigers van onze eigen belangen en wensen.

  mededogen vergeven begrijpen accepteren helpen gunnen en vooral niet veroordelen.

  voed de liefde.
  ook als het niet logisch klinkt!
  denken van punt A naar punt Z zonder te redeneren of overdenken maar reageren vanuit ervaring van angst
  immers Angst is zo duidelijk aanwezig.
  het voelt zo waar.
  maar het vergeten redeneren of deze angst wel redelijk is.
  en het verbreken van deze neurologische banden , is te verbreken door geconditioneerd te denken.
  nu hoor ik de zielen denken! geconditioneerd!!!???
  das niet goed.

  dat is waar, maar niet als je je zelf deze denkwijze naar redenering en overtuiging aanleert .
  je was het er immers mee eens.
  hebt het beredeneerd.

  in mijn geval denk ik steevast aan deze zelf aangeleerde techniek als ik een paniek aanval heb.

  Och…. daar is weer een paniek aanval.
  niet meer , niet minder.
  geen gevolg, geen gedachtes aan besteden.
  weg….

  en uhh mensen.
  verkoop je zelf niet aan de belangen van zij die je tot administratief slaaf willen maken.
  in hypotheken en leningen waarin je je leven ruilt in ruil voor de handtekening op de algemene voorwaarden of contract waarin je al je rechten wegtekend!

  lees ze.
  leer ze.
  begrijp ze.
  en weiger ze!

  allen vragen het zelfde , van uit angst en misleiding gevoede overgave van je eigen beslissingsrecht en zelfontplooiing en groei van je eeuwige ziel naar het licht.

  weiger de controle over te geven aan zei die stellen dat zei beter weten wat goed voor je is.
  dit weten zei namelijk ook niet, doch met overredingskracht en gebruik makend van de beleefdheid en onwetendheid/ongeletterdheid slagen zei hierin,
  met wijzen naar rechts waar iets glimt .
  een "gratis cadeautje" om de aandacht te verleggen en je bestelen op links waar je niet naar kijkt of aandacht voor hebt.

  groei. en stel gewoon de in de ogen van leugenaars en dieven, onbeleefde ,ongewilde en onbehoorlijke vraag!
  ————————————————————————–
  voed liefde en liefde zal groeien
  voed angst dan zal angst groeien
  maar altijd wees moedig!

  • Beste
   Ik kom hier op terug. Ben in 1998 ook geniaal verklaard en HSP! Dat is geeen ziekte en dat is niet eng! De wetenschap noemt dat de ideale mens om mee om te gaan!! Dat impliceert niet dar wij geen deviatie kunnen hebben in ons denken. Ons denken en handelen dat ALLEEN pure kwaliteit nastreeft in allea wat we doen en zeggen!!! Angst is door de natuur ingegeven en is een instrument voor hen die dat weten en projecteren!! De daila lama, ja een oprecht mens maar zo zijn er zovelen die niet voor de camera staan vanwege hun status!! Onze " soort" mensen heeft een rol gekoppeld aan een enorme kwetsbaarheid. Dat wetend leer dat anderen net zo kwetsbaar zijn. Zo niet meer:)! If it is all about winning and not about knowing… It is all about loosing!! Daar heb ik geen Lama voor nodig ! Ben ALLES verloren doordat ik nooit begrepen ben en over liep van liefde en ideeen en oplossingen die erg ver gingen voor mensen met een normaal begrip!! Maar ik begrijp ze wel!! Je stuk is veel te lang :)! Deed ik ook! Comprimeer het tot het belangrijkste en je boodschap, en die is positief, komt beter over. Dirk
   169 met partieel 179. 🙂 Ach zijn maar cijfers maar zegt eigenlijk onmeetbaar ! Dat zegt ook door mijn harde levenservaring ! We zijn niet te peilen 🙂 cheers mate

   • Dank je,
    goed advies Dirk.
    zal er voortaan aan denken.

    het was de tijd en de situatie van dat moment in mijn leven.
    verzet!

    wind tegen berg op.
    fiets nu rustig naar benee…….

    Dank!

 4. Misschien is het stuk van de Daila Lama wel net zo vijandig als waar hij tegen ageert.

  Ik zie het net een klein beetje anders. Oorlog is een expressie van wat er onder de mensheid als collectief leeft. Ook de zogenaamde machthebbers zijn alleen maar exponenten van het door angst geregeerde collectieve bewustzijn van de mens. In die zin zijn oorlog, politici en machthebbers boodschappers van dat collectieve beeld. Het heeft geen zin om die boodschapper te vermoorden (zoals het Engelse spreekwoord zegt), te veroordelen. Als iets zin heeft (in mijn optiek) dan is het om vrede te sluiten met de oorlog in jezelf. "Verbeter de wereld, begin bij jezelf." Ik hou niet zo van het woord 'verbeter', maar het geeft wel de wat mij betreft juiste richting aan: jezelf als bron zien.

  Vanaf het moment dat ik vrede kreeg met de oorlog in jezelf (wat iets anders is dan de oorlog in mezelf willen uitroeien) zag de wereld er heel anders uit. Opeens begreep ik de dynamiek van oorlog. Opeens kon ik compassie voelen voor het gekwetse kind in me dat krampachtig probeert te overleven. Opeens herkende ik dat krampachtige gedrag in anderen, en had compassie voor hen.

  Vorige alinea beschrijft een proces waar ik in zit. Het gaat niet zo heel gauw. Maar ik voel me erg gesteund door veel mensen om me heen die in een soortgelijk proces zitten. En mijn wereld ziet er echt wel heel anders uit dan 15 jaar geleden, toen ik op dit spoor kwam. Slachtofferschap heeft eigenlijk geen betekenis meer voor mij. Het leidt alleen maar af het beeld van ik als bron. Zo kan ik anderen ook niet meer zien als slachtoffer. Ik zie alleen maar kansen. Onderweg voel ik mijn en hun pijn, soms heel erg diep.

  De woorden van de Daila Lama (als ook de meeste reacties die ik zie) leiden af van dit beeld van 'ieder is de bron'. Het is de aangeleerde gewoonte om de oorzaak, de bron buiten jezelf te zoeken. Begrijpelijk, gezien onze conditionering, maar wie verder wilt kijken dan die neus lang is, trekke eens een andere schoen aan ;-).

  Mochten mijn woorden je prikkelen, kijk eens op mijn Facebook pagina SeedsAndSilence. Ook Vera Helleman en Jeff Foster tappen uit een ander vaatje.

 5. oorlog is de domme kant van mensen
  oorlog kent alleen slachtoffers

  als mensen oorlog kunnen maken kunnen ze ook vrede maken
  waar is de vrede-academie?
  i love worldpeace

  • Maak een splitsing in de evolutie tussen mensen die in de tectoniek der sociale intelligentie en cultuur ontwikkelen en die nog niet zo ver zijn!! Natuurlijk gebonden en verbonden en de oppositie met kerk, politiek, geld en macht!! De roomse kerk deed exact hetzelfde en ook de Kruisvaarders, kolonialisten, slavenhandelaren, twee wereldoorlogen!! Alles is door de " white power" door elkaar gehusseld en vermoord op megalomane schaal!!! Er is een natuurlijke voedselketen waar de mens niet meer in thuishoort! Doxh de natuur zorgt dat binnen de psyche een voedselketen ontstaat. Geen geld, geloof, macht of politieke partij dan maken we je kapot!!!

 6. In hetzelfde artikel zegt de Dalai Lama ook het volgende:
  I want to make it clear, however, that although I am deeply opposed to war, I am not advocating appeasement. It is often necessary to take a strong stand to counter unjust aggression. For instance, it is plain to all of us that the Second World War was entirely justified. It "saved civilization" from the tyranny of Nazi Germany, as Winston Churchill so aptly put it. In my view, the Korean War was also just, since it gave South Korea the chance of gradually developing democracy. But we can only judge whether or not a conflict was vindicated on moral grounds with hindsight.

  • Dus eigenlijk is de Dalai lama zowel tegen als voor oorlog @ Arjaan.. Zie boven wat hij schrijft en hier wat jij schrijft over wat hij ook zei.. Tegenstrijdig..
   Deze werelwijde oorlog tegen terrorisme is dus niet altijd pure fantasie Dalai Lama!
   Hij heeft het ook alleen over de soldaten als slachtoffers..
   Ik ben ook voor vrede en liefde tussen allen, maar iets wat je als land of westen veroorzaakt hebt, moet je eerst dan opheffen.. (diepgewortelde onvrede bij de terroristen) en nee geen oorlog. Praten op de koffie zal ook niet gaan, maar er moet een weg zijn..

 7. Als ik even een spelbreker mag zijn, ik vraag me af of de Tibetanen zo blij zijn met hun verovering door de Chinezen, of dat ze niet liever een goed leger hadden gehad dat het land had kunnen verdedigen? Oorlog is iets primitiefs, maar agressie en territoriumdrift zijn wel zeker ingeschapen in de dieren en mensen, zelfs in planten, in alle levende wezens dus, en daarmee ook iets wat natuurlijke wortels heeft. Je mag rustig bidden na de aanslag in Parijs, want het Opperwezen heeft mensen geschapen met domheid, primitiviteit en agressie inclusief. Dus die is niet geheel schuldvrij.

 8. Heel veel soldaten komen ook met een PTSS uit de oorlog terug………Geeft al aan dat ze het eigenlijk niet kunnen, doden of het zien gedood worden van mensen door tanks of andere soldaten. Laten we elkaar liefhebben, ipv elkaar doden………geen enkele moeder zet kinderen op de wereld om ze op deze manier weer kwijt te raken.

 9. Ik heb dit altijd geweten, maar tegen veel mensen kun je hier nooit over beginnen, want
  die vallen je verbaal aan.
  Net als de twin-towers. Er is zoveel bewijs dat dit door ex-president Bush zelf is geregeld.
  Net als dat de IS door deze machtige landen wordt gefinancierd.
  Natuurlijk zijn er genoeg knulletjes die zich er zelf bij aansluiten, maar die weten niet
  eens beter.
  Laat ze alsjeblieft voor altijd daar blijven.

  • Waar kan ik dat bewijs vinden dat "twin-towers" door Bush zelf was geregeld? Of is het , zoals bij velen en wel vaker, van "horen zeggen" en maar (gemakshalve) klakkeloos als waarheid aangenomen?

   • Citeer: Of is het, zoals bij velen en wel vaker, van "horen zeggen" en maar (gemakshalve) klakkeloos als waarheid aangenomen?
    Over de waarheid gesproken, zal ik je aanraden om dit artikel te lezen (en haar boek): "In gesprek met journalist Janneke Monshouwer".
    Te vinden op http://www.irmaschiffers.nl
    Wat de twin-towers betreft, zoeken op het trefwoord 9/11.
    Te vinden op http://www.wanttoknow.nl
    Bijvoorbeeld het artikel: 9/11; ook brandweermannen zijn de leugens zat..!

   • @EdV Ik denk dat je zelf slim genoeg bent om het te vinden.
    Je hoeft het alleen maar te willen zien.
    Ik neem nooit iets klakkeloos over en dat is nu juist de reden dat ik een
    andere mening heb dan vele anderen.

   • In mei 2015 kwam een woordvoerder van 1200 architecten en bouwkundigen een lezing houden over 9/11 in de TU Delft. Het is technisch niet mogelijk dat een wolkenkrabber in zijn footprint instort door brand veroorzaakt door een vliegtuig, daar hebben zij onderzoek naar gedaan omdat het officiele een lachertje was

 10. Stap 1 van 5: Liefde, Openheid, Nieuwsgierigheid & Angst.

  "Om ons bewustzijn te kunnen laten groeien moeten we in stap 1 vanuit liefde, openheid en nieuwsgierigheid beginnen.
  Aan de andere kant hiervan ligt de angst. Zolang mensen in angst zitten, zijn ze simpelweg niet in staat om te beginnen met het vergroten van hun bewustzijn.
  Het is dan ook van het grootste belang dat mensen begrijpen wat angst precies is en hoe mensen hun angsten constructief kunnen leren gebruiken.
  Zodra mensen in staat zijn angst te begrijpen en leren dit te transformeren naar liefde, openheid en nieuwsgierigheid dan kunnen ze beginnen met de benodigde groei in bewustzijn".

  Citaat: Achter De Samenleving

 11. Ik sta volledig achter de berichten van de Dalai lama.
  Over oorlog en wat er een geld er in om gaat wist ik vroeger al.mijn vader sprak daar al over.
  Ik denk al jaren waarom gebruikt men het geld niet voor die hongerende mensen.
  Dat zal van ze lang zal ze leven nooit gebeuren. het is een grote industrie waar enorm veel
  geld in om gaat.
  De dictators hebben de macht. en het klootjes volk laat maar zeggen danst naar hun pijpen.
  In sommige landen zijn mannen verplicht om in het leger te dienen. in Ethiopiën krijgen de
  weigeraars een straf van 30 jaar. als ze vluchten worden hun moeder zussen etc verkracht.
  Dus niet iedere soldaat heeft de keuze. als ze in het leger gaan krijgen ze een honger loontje.
  Ik zou nooit van zijn leven iemand kunnen dood schieten.
  Er is er maar eentje die over leven en dood mag beslissen. wij zijn slechts een adertje in het grote geheel.
  In liefde leven zonder haat , jaloezie en nog meer van die dingen dat is het enige wat ik wens. ❤️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in