DELEN
dankbaar voor...

Eén van de grootste zegeningen die ik zo nu en dan mag ontvangen in mijn rijke leven, is het moment van de meest intense dankbaarheid, en die heb ik nu. Zo’n moment waarin alles om je heen even stil valt,maar waarin alle deuren geopend worden en ik mij gewaar wordt van al mijn gevoelens van intense onvoorwaardelijke liefde, respect, en blijdschap voor alles om mij heen, inclusief mijzelf. Bijna euforisch, mag je het noemen.dankbaar voor...Nu de deuren geopend zijn valt al het licht weer door de kamers, kamers waarvan ik vergeten was welke schatten ik daar in bewaarde. Deze schatten, wat vage herinneringen zijn geworden, gedompeld onder het stof, haal ik tevoorschijn, en bekijk ze nog eens.Een diepe genegenheid komt in mij op wanneer ik besef waar ik ooit was, elf jaar terug, en waar ik nu ben..

Een lang bewogen reis, waarin het echt niet altijd even makkelijk is geweest. Maar juist hierdoor heb ik veel meer kunnen genieten van de prachtige momenten die er ook absoluut waren. Soms grote, maar vaak ook kleine gebeurtenissen, zoals een compliment van een vreemde die ik ooit hielp met het vinden van een adres, hij vond mij zo mooi.. En dat kwam even recht uit zijn hart, ik zal dit nooit vergeten. Of een bloempje die ik tijdens mijn wandeling vond in het bos midden in de winter. Dat deed mij denken aan iemand die mij vergeleek met een klaproos, je kreeg mij zo omver, maar deze bloemen kunnen op de meest onvruchtbare grond bloeien. Het niet weten wat de toekomst brengt en het toch in vertrouwen en met blijdschap tegemoet zien. Op zo’n moment bestaat angst en verdriet niet meer, maar neemt plaats voor vertrouwen en de gezonde spanning van; Wat voor moois gaat de dag na vandaag mij weer brengen?

De totale acceptatie van het hier en nu. En dan komt deze zin in mij op; Wij zijn de bron, ze ligt echt niet buiten ons!

Men vraagt zich soms wel eens af, ben ik eigenlijk wel succesvol? We kunnen de fout maken door naar anderen te kijken en hun als voorbeeld te nemen, waarschijnlijk personen die het financieel op een rijtje hebben. Wat is geld, als je het leven niet diepgaand waardeert? Ze hebben misschien wel heel veel vriendenkringen om zich heen.. Ach, zoveel vrienden heb ik niet, maar degene die tot mijn vrienden behoren, voegen iets toe aan mijn leven. En deze succesvolle mensen zijn gelukkig getrouwd natuurlijk, tja, ik ben gelukkig single voorlopig.. Ze hebben een goedlopend bedrijf,  en houden seminairs hierover, om mensen te inspireren. Wat op zich een heel goed motief is. Maar wat er niet bij wordt verteld is dat succes een heel persoonlijk onderwerp is. Wat voor jou als succesvol aanvoelt in je leven, kan voor mij weer anders zijn..

Ik heb een lange tijd mij afgesloten van het hele wereldse gebeuren/ leven. Niets was goed meer, ik zag overal wel een complot achter. Kortom ik wees alles af. Totdat ik in de gaten kreeg dat ik dan ook een groot stuk van mijzelf afwees. Hier kwam dan ook snel een einde aan. Nu ik dit in de gaten heb en er naar leef, geniet ik, dit is voor nu mijn mijlpaal, mijn succes. Niets is meer zwart of wit, het mag misschien allemaal nog wat zachter maatschappelijk gezien, met wat meer mindfulness of zo, maar we mogen als mens ergens beginnen nietwaar? Ik weet dat dit één van de moeilijkste taken is voor ons, om onze eigen verantwoording n handen te nemen en houden. Dat betekent in hele korte lijnen;

 • Weet wat je eet.
 • Blijf in het ”nu”.
 • Doe aan beweging.
 • Ga met mensen om die een positieve toevoeging zijn aan jouw leven.
 • En zorg voor een goede vriendin/coach die naar je luistert en feedback geeft wanneer nodig..

dankbaarheidIk denk dat het moment van het ”nu”, nog steeds het belangrijkste is om te onthouden. Wanneer je het ”nu” accepteerd, valt de grootste spanning af die misschien aanwezig is in je. Waardoor je veel meer gefocust je beslissingen gaat nemen. Vanuit hier kan er veel verandert worden. Vaak zit ik op de weg en zie ik om mij heen mensen gehaast rijden, gauw hier en dan daar, op tijd daar zijn.. Help, ik ben te laat straks! Het foeteren op de stoplichten die waarschijnlijk expres lang op zich laten wachten voordat het groen wordt, om jou nog meer te laten stressen. Oke, je komt dan te laat, en dan? Wat kan er gebeuren? Wanneer je rustig blijft en het naderhand uitlegt, wat kan die persoon tegen jou zeggen? Misschien wordt hij boos, tja, dat zijn de emoties van hem die hij wil botvieren op jou.

En stel je  nou eens even voor dat je hierbij even helemaal niets voelt, behalve dan het spijtig voor hem vinden dat hij in zo’n rothumeur zit, waarvan hij blijkbaar niet weet hoe hij er mee om moet gaan?Ook hier blijf ik me ervan bewust  dat emoties van anderen niet mijn emoties zijn, automatisch druk ik dan op mijn ‘knopje’ ”nu”, en ik kom terug weer bij mijzelf. Dit is mijn drijfveer, ik probeer steeds weer te genieten, ook in de momenten waarin je voor lastige   keuzes staat. En als ik het niet weet, wacht ik. Wanneer je loslaat kan ineens spontaan een heldere ingeving komen, die het ”probleem” meteen aanpakt en oplost. Ik heb vele kilometers mogen reizen in het bewustzijn van meerdere levens hier op aarde, en met de vele kilometers die er waarschijnlijk nog komen, doe ik er verstandig aan om mijn leven te bewandelen op mijn gemakje, met passie, liefde en humor.

Weer van binnen uit verlicht, vol van liefde gevoed met mijn innerlijke zon, neem ik nog een slok van mijn thee, en zak diep in de kussens van mijn stoel, genietend van het eerste heldere zonnetje van dit jaar..

Nathalie Moereels

 

www.devatara.nl

6 REACTIES

 1. lieve Nathalie,

  Wat een prachtig artikel heb je geschreven. Ik wordt er blij van. Zo vanuit je hart geschreven, respect!!

  Dikke kus, Lizeth

 2. Nathalie,

  Bedankt voor je mooi verhaal, ikzelf zit nog midden in het komplot denken. Je verhaal geeft me steun en laat me zien hoe ik eruit kan komen. Je bent een prachtig mens geworden ondanks alle moeilijkheden. Ik wil ook zo worden, en weet nu daarvoor hoef ik alleen maar jou post geregeld door te lezen. En gewoon zijn…….en van alles om je heen te genieten!
  Dit zijn de woorden die ik zocht.
  Dank je Nathalie,

  Dina

 3. Hoi Nathalie, Dank je wel voor je levensverhaal so far.
  Heel herkenbaar en zelf dankbaar dat je dit op dit moment geschreven hebt. Mooi Mens

 4. Lieve Nathalie,

  Dank je voor het delen van je dankbaarheid. Het is alsof ik mijn eigen leven terug lees. Wij zijn Een, dat blijkt maar weer. Het is een heerlijk gevoel. Geniet ervan. Mentha

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in