van de redactie van Nieuwetijdskind Magazine

In de zomer van 2001, op het Grote Eiland van Hawaï, werd The Ecstatic movement geboren. Een bijzondere beweging voor mensen die echt willen verbinden met zichzelf en anderen, in muziek en beweging willen opgaan, pure essentie willen ervaren. Mensen die via de dans in extase komen en los willen kunnen gaan, zonder gehinderd te worden door het gebrek aan ruimte, knellende schoenen of andere dingen die je in het gewone uitgaansleven vaak wel ervaart.

Ecstatic Dance is een 2,5 uur durende reis waarin je kunt dansen en bewegen zoals jij dat wilt. Zonder specifieke danspasjes. De dans zelf wordt begeleid door een dj, soms door live muziek. Door de dansreis heen zijn er verschillende ‘golven’ van intensiviteit, van zeer expressief tot stil en meditatief. Je kunt je uitleven in je eentje, maar als je de behoefte voelt om met andere dansers te verbinden, kan dat ook. Ecstatic Dance maakt dat je je echt kunt verbinden met wie jij bent en vanuit de pure jij is de verbinding met de ander zoveel waardevoller.

The Ecstatic Dance movement breidde zich uit over de hele wereld. Ook Nederlanders raakten in de ban. In 2012 werd in Amsterdam de eerste ‘Ecstatic’ van Nederland georganiseerd. Iedereen die erbij was werd geraakt door de energie op de dansvloer. Op dit moment heeft Nederland een zeer actieve scene met ongeveer veertig Ecstatic Dance locaties in meer dan twintig steden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hoog tijd voor een festival, vonden de organisatoren van het eerste Ecstatic Dance Festival dat op 17 juli zal starten. 3,5 dag met precies de juiste ingrediënten om de dans te verdiepen en de ultieme festivalervaring te creëren. Geweldige dj’s, ceremonieleiders en workshopleiders zullen de deelnemers in verrukking brengen, stevig laten gronden en intens verzadigd achterlaten. Ze nemen je mee in een verhaal, dat jouw verhaal wordt, elke sessie een beetje anders, om nieuwe dansvormen te ontdekken.

De ultieme danservaring

Wie, wat en waar

Zonder dj’s, muzikanten, creatievelingen en facilitators (en niet te vergeten de deelnemers!), geen festival. Zij gaan er met elkaar voor zorgen dat het festivalterrein wordt omgetoverd tot een ‘Sacred Ecstatic Dance playground’. Een greep uit hun namen: Ecstatic dj en mede-oprichter van Ecstatic Dance Tyler Blank, violiste Pernilla Kannapinn, singer en songwriter Mariana Root, creative alchemist Caroline Lindo en food artist Conan Luidens. Op woensdag 17 juli wordt het festival geopend door festivalhost Dineke Faas. Op zondag 21 juli wordt het festival gezamenlijk afgesloten met een ceremonie.

Ecstatic Dance vormt de basis van deze dagen en staat uiteraard meerdere keren op het programma. Maar ook de rest van het aanbod is om te smullen. Live muziek, dansworkshops, yoga, meditatie, adem en een Cacao ceremonie om helemaal in the mood te komen. Tijdens de Sharing Circles is er tijd om met elkaar (en jezelf) te verbinden en uit te wisselen. In de ‘Treat Yourself’-lounge kun je relaxen of energie en inzichten opdoen, je innerlijke stilte opzoeken, je tenen laten lezen of je spieren laten masseren. De spetterende feestavond waar de vonken van afspatten, zal nog lang na- echoën. Natuurlijk wordt er ook genoten van heerlijke biologische en vegetarische maaltijden en bijzondere drankjes, zoals onze ‘Chocolate Elixir’. Wat dacht je van een versgeperst vruchtensapje of een barista koffie? Probeer ook eens een van de onweerstaanbare raw snacks van Yvette.

Dit alles gaat zich afspelen in het decor van Kasteel De Berckt in Baarlo. Deze prachtige locatie leent zich perfect voor dit festival. In de grote balzaal kunnen we erop los dansen. In de schitterende natuur kan je je tent of caravan neerzetten. Heb je een camper? Geen probleem. Je kunt hem kwijt op het speciaal daarvoor bestemde gedeelte. Voor de mensen die liever binnen slapen, zijn er kamers met comfortabele bedden in de Boerderij en het kasteel. Je kunt voor 2 personen reserveren, maar ook met een groep. Je kunt ook aanhaken zonder reservering en een kamer delen met anderen. Wij zorgen ervoor dat er kamers alleen voor vrouwen of mannen zijn.

De heilige ruimte respecteren

Ecstatic Dance gaat over vrijheid. Om die vrijheid te behouden en de dansvloer tot een veilige en heilige ruimte te maken, worden enkele regels gerespecteerd:

 • Respecteer jezelf en anderen
 • Tijdens de dans wordt niet gesproken
 • Er wordt gedanst op blote voeten
 • Geen mobiele telefoons, er worden geen foto’s of filmpjes gemaakt
 • Geen alcohol, drugs of zware parfums

Om de beste mogelijke danservaring te creëren en omdat er geen fulltime kinderprogramma gegarandeerd kan worden, is besloten dat dit festival zonder kinderen is. Er kan geen kinderprogramma gegarandeerd worden. Wel is het mogelijk om met kinderen op een nabij gelegen camping te kamperen. Ouders, verzorgers en/of babysitters kunnen met hun festivalticket in- en uitlopen op het festivalterrein.

Het Ecstatic Dance Festival wordt georganiseerd door Kareem Raïhani en de Chocolateclub. Beiden hebben jarenlange ervaring als dj’s en organisatoren. Met het Ecstatic Dance Festival wordt een lang gekoesterde droom om met een toegewijd team een festival zowel groots als intiem vorm te geven, werkelijkheid.

Info en aanmelden

Van woensdagmiddag 17 t/m zondagmiddag 21 juli wordt het festival gehouden. Op woensdag kun je je vanaf 13.00 installeren. Om 16.00 zal het festival door host Dineke Faas officieel geopend worden. Op zondag ronden we om 14.30 gezamenlijk af met een ceremonie en taaien we rond 16.00 af.

Krijg je nu al danskriebels en wil je zeker zijn van jouw dansfestivalplek? Wacht dan niet en meld je hier: https://www.chipta.com/nl/tickets/event/17767/ecstatic-dance-festival-holland/?unique-code=643WQ388 aan. Volgers van Nieuwetijdskind Magazine krijgen maar liefst 50 € korting!

Meer informatie over het festival, het programma en de locatie vind je op https://www.ecstaticdancefestivalholland.nl

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

 1. Laten we samen vrolijk dansen,
  zo creëren we nieuwe kansen,
  meer positieve energie uitstralen op aarde ,
  Respect, de natuur en mens in zijn waarde!
  aarde met je blote voeten, voel je vrij
  Maak de wereld weer swingend blij!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in