Dat is …Gordon

Dat is, dat is. Dat is …Gordon . Zo begroette mijn zus, drie jaar ouder, me regelmatig, en jarenlang. Was ze ineens mee begonnen. Met een grote speelse glimlach. Ze valt in wat we het autistisch spectrum noemen en woont sinds haar 21e in een woongroep met fijne begeleiding. Ik noem haar Liefde, zei het niet hardop, en vind haar super wijs daarin. Ze is de meest eerlijke persoon die ik ken en vertelt je bijvoorbeeld direct dat het cadeau dat je met veel liefde voor haar verjaardag hebt gekocht niks voor haar is. Knetterduur of spotgoedkoop, dat ziet ze niet. En wie wil het hebben, want ik hoef dat niet, laat het los en ga verder. Ik vind dat spectaculair oprecht en geniet daarvan. Niks persoonlijks. Geen oordeel in de afwijzing. Het is wat het is. Ze is een meester in liefde en waarheid.

Het heeft lang geduurd voor ik tussen de regels door las en mijn zus´ “dat is, dat is, dat is…Gordon” begreep. En dat ik ook echt zo de wereld in keek. Dat is dat. Dat is dit. Dat is zwart, dat is wit. Ik stopte alles en iedereen in hokjes en plakte overal een label op. Uit zelfbescherming voor alles wat te dichtbij kwam. Mijn onveilige jeugd was een perfecte voedingsbodem daarvoor. Onze dualistische 3D wereld ook. We zien goed en slecht als twee tegenovergestelden in plaats van een geheel met twee zijden. En oordelen ons suf. Mijn zus is een wijs mens. Ze had me al lang door.

Ik vind “Het is wat het is” tegenwoordig veel leuker dan “Dat is”. Niet dat ik gestopt ben met oordelen, ik ben nog niet verlicht immers, maar ik ben me er wel heel erg veel bewuster van. De boodschap van mijn zus kon pas landen toen ik actief bezig ging om mijn hart verder te openen voor mezelf en voor anderen. Pas toen ik mezelf echt beter en dieper leerde kennen ging ik minder oordelen over mezelf en anderen. Ik leerde dat hoe minder en vooral ook hoe minder snel je een ander veroordeelt, beoordeelt, hoe langer, al is het soms secondewerk, je in contact kunt blijven met je hart. En je hart is neutraal. Overstijgt oordelen. Geeft ruimte tot verbinding. Als iemand je cadeau niet leuk vindt zegt dat niks anders dan dat. Het is wat het is zegt de liefde.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

PS:volg me hier op Instagram, of Linkedin

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

  1. Wow, mooi gevoeld: Als iemand je cadeau niet leuk vindt zegt dat niks anders dan dat. Het is wat het is zegt de liefde.
    En wat een mooi Gordon snoet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in