daten

Zoals jullie, die  kinderen hebben, weten is hun kijk op relaties heel verschillend van de onze.

De veranderingen die in één enkele generatie hebben plaatsgevonden zijn verbazingwekkend, ermee rekening houdend hoe lang dingen hetzelfde zijn gebleven voorafgaand aan deze generatie.
Diegene die zich afvragen of jullie kinderen ooit zullen trouwen, of een vriend/vriendin zullen hebben, zullen moeten wachten totdat ze er klaar voor zijn deze stap te nemen.
Dit is geen generatie die zich overhaast in wat voor aspect van daten, koppelen of relaties dan ook. En dit heeft niks met hun gebrek aan zelfvertrouwen te maken.

Een hoog scheidingspercentage van de ouders

Ondanks de zeer losse houding t.o.v. seks en daten van deze generatie, zijn ze erg serieus wanneer ze een verplichting aangaan.
En misschien komt dat doordat ze de eerste generatie zijn die leven met zo’n hoog scheidingspercentage.
Ze hebben deze ervaring meegemaakt en willen dit niet voor zichzelf, noch voor hun kinderen.
Maar ze groeien ook op in de ‘huisgenoten-generatie’, waarin ze vele jaren met vrienden samenwonen en ze sterke vriendschappen hebben die hun de emotionele ondersteuning geven die normaal van een echtgenoot zou komen.

Ze worden ook gesteund door hun ouders, emotioneel of financieel of beide, en hebben de luxe om thuis te kunnen blijven. Niemand pusht hun om te trouwen, kinderen te krijgen om sociale verwachtingen te vervullen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Mijn advies naar mijn kinderen is altijd geweest dat ze hun tijd moeten nemen, de wereld zien, de juiste partner te kiezen en kinderen te nemen wanneer ze daarvoor klaar waren. Ik heb geen haast om hun getrouwd te zien (maar ze wonen ook niet meer bij me), maar meer dan dat, wil ik dat ze gelukkig zijn en de verantwoordelijkheden van een familie nemen wanneer zij er klaar voor zijn.

Alhoewel we geneigd zijn om ze als emotioneel onvolwassen en onzeker te zien, zouden we niet hun gedachten die ze in de belangrijke levenskeuzes stoppen, moeten onderschatten. Totdat ze er klaar voor zijn zullen ze relaties als een belangrijke levenskeuze niet overwegen.
Dat zullen ze wanneer ze de juiste persoon ontmoeten. Dan zullen ze het weten en er klaar voor zijn die stap te nemen. Totdat dat gebeurt, zullen ze zich gedragen alsof ze voor altijd single blijven, maar dat zullen ze niet zijn.
Veel van onze kinderen zullen niet trouwen totdat ze rond de 30 zijn, wat de trend voor hun lijkt te zijn. Totdat dat gebeurt, kun je de koppelaarster uithangen en hun irriteren, je zorgen maken dat het nooit gaat gebeuren of … je laat je op een dag verrassen met de mededeling dat ze de juiste partner gevonden hebben!

Copyright  Jennifer Hoffman
© vertaling: Rachel Vermaas, voor www.nieuwetijdskind.com

andere artikelen Jennifer Hoffman op deze site/website Jennifer Hoffman

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

 1. Ik ben erg slecht in relaties, al zeg ik het zelf. Ik voel erg weinig voor fysieke aanraking of intiem zijn, mijn lichaam vraagt daar niet naar. Dus op dat vlak moet je al iemand vinden die daar begrip voor heeft. Ik wil nooit kinderen en niet trouwen, ook dat bespreek ik altijd even, mn ouders weten dat en hebben daar gelukkig vrede met. Ook maak ik in mijn leven erg vlug en erg veel veranderingen mee. Ik heb geen idee hoe dat komt maar ik heb constant soort van personaliteit veranderingen in de vorm van dat ik soms volledig mijn zienswijzen omgooit en een gans andere weg kies, hierbij kan het dus vaak gebeuren dat een relatie die goed voor me was plots mijn interesse totaal verliest.

 2. Voor mij is het heel erg belangrijk wil ik een relatie met iemand hebben dat het qua gevoel ook klopt.
  Vaak heb ik ervaren dat het voor mij qua gevoel niet klopte.

  Ik kan alleen maar mijn gevoel volgen en vind daarom dit artikel dan ook zo herkenbaar.
  Het zal misschien wat langer duren om de juiste persoon tegen te komen waar de klik mee is, maar daar voor zijn ook redenen.

  In de tussen tijd dat ik ´´alleen´´ ben heb ik de tijd om mij zelf te ontwikkelen en dit heb ik nodig, zoals het is.
  Dit brengt mij heel erg veel.

  Ik heb vertrouwen in het leven, zoals het gaat.

  Liefs Anne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in