DELEN

12-11-2010

Op 11-11 begint er een bijzondere astrologische situatie. De Noordelijke Maansknoop valt samen met Pluto in Steenbok en de tweede aanraking van de (niet gecorrigeerde noordelijke Maansknoop) is op 27 november om 15:00. Dit is een energetische poort die de potentie heeft om ons in het absolute middelpunt en onze absolute bestemming te brengen.

Het is alsof we in het oog van een orkaan, een vortex zijn aangekomen. De opbouw naar deze samenstand de afgelopen maanden was zeer turbulent en alles versnelde, ook de tijd. De samenstand laat zien dat zowel onze totale planeet, de Wezenskern van Moeder Aarde, als ieder persoonlijk die daar voor kiest de bedoeling van je stoffelijke (Steenbok) bestaan kan gaan uitdrukken in een nieuwe structuur in je leven. Wat ik daarvan merk en zie in mijn omgeving is dat je als vanzelf in de werkzaamheden en het leven gebracht wordt die jou een maximale uitdrukking van je Zelf kunnen geven. Er moet bij gezegd worden dat dit erg heftig kan zijn, omdat Pluto geen bijzaken duld, maar om acceptatie vraagt van hoe het IS. Alles wordt zichtbaar in zijn of haar essentie. De samenstand van deze twee kosmische spelers in het spel, de noordelijke Maansknoop en Pluto in Steenbok, brengt de dood aan zaken die niet echt bij je bestemming passen. Die MOETEN dus worden losgelaten (Pluto dwingt), zodat dat wat wel bij je hoort zich van binnenuit kan gaan manifesteren. Dus als je helemaal op je pad zit, zal de stroom van manifestatie maximaal zijn en heerlijk stromen. Dan zit je in het oog van de orkaan en is er innerlijke rust en stilte.

Wat ik ook om mij heen zie is dat velen de druk niet zo goed aankunnen en ervoor kiezen om zich af te sluiten. Daardoor zie je een toename van lomp en niet verbonden gedrag (ook door Saturnus in Weegschaal), want als je je afsluit is het gevoel niet meer bereikbaar. Veel mensen leven nu op de automatische piloot en zie je bijna robotachtig hun ding doen; met hun bewustzijn zijn ze niet meer helemaal aanwezig bij wat ze doen. Sommige zullen heen en weer gaan tussen de as van de vortex; de innerlijke rust/stilte en het afgesloten zijn.

Ik ben heel benieuwd hoe deze stand zal gaan uitwerken in ons financiële systeem, dat de basisstructuur vormt van onze samenleving. Als totale samenleving zien we niet onder ogen hoe het werkelijk gesteld is met het financiële systeem. Hierin leven we in een luchtbel, een illusie. Ik verwacht dat we als collectief genoodzaakt zullen zijn om veranderingen in het systeem aan te brengen tijdens deze maximale activering tussen 11-11 en 27-11. Tot nu toe waren alle pittige activeringen (zie zomerartikel) niet genoeg om de illusie te kraken. Dus we zullen zien hoe deze krachtige activering zich gaat manifesteren voor ons als collectief.

De uitzending van Tegenlicht van 8 november 2010 laat zien wat er werkelijk gaande is in de Verenigde Staten. Deze uitzending ‘California dreaming’ gaat over de huidige situatie in Californië Ik verwacht niet dat het in Nederland zo intens zal worden.
Voor zover ik het kan waarnemen is de illusie van het financiële systeem in de VS veel groter en maximaal. Vooral de laatste 10 minuten van de uitzending is erg inspirerend en laat zien hoe je op een positieve manier kunt omgaan met de veranderingen die zich nu aandienen. Dat we schepper zijn van onze eigen werkelijkheid en niet ten onder hoeven te gaan met het systeem.

http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2010-2011/california-dreaming.html

Ik wens je heel veel liefde en kracht toe in deze bijzondere periode,

Een hartelijke groet van Manuela van der Knaap

Bron: www.inzichten.com

Vorig artikelPositief ouderschap
Volgend artikelKristal heling voor de vrouwelijke energie
Manuela van der Knaap
Ik ben Manuela van der Knaap, geboren en getogen in een ondernemersgezin in 'Het Westland', het hart van de glastuinbouw in Nederland. Ik heb een zakelijke achtergrond en heb gewerkt met marketing, PR en het opzetten van een bedrijf en afdelingen, alle in 'De groene Sector'. In 1998 heb ik een switch gemaakt naar de psychologische astrologie. Ik heb een vierjarige beroepsopleiding 'Psychologische astrologie' succesvol afgerond aan 'De academie voor Astrologie' bij Adrie van der Ven in Amsterdam. Ik ben erkend en praktiserend lid van de astrologische beroepsvereniging AVN.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in