12 heilige nachten retraite

De 12 heilige nachten periode, tussen 25 december tot 6 januari, is heel geschikt om de balans op te maken. Ik doe dan mijn jaarlijkse nieuwjaarsbezinning: terugkijken op het afgelopen jaar en vooruitblikken naar het komende. Wat heb ik gedaan en geleerd? Wat wil ik ontwikkelen en ervaren? Ik heb gemerkt dat mijn wensen opschrijven een krachtige werking heeft op uitkomen ervan. Graag neem ik je mee in dit magische proces.

De winter is hét seizoen om naar binnen te keren, lekker in je huis en in jezelf. Het is een tijd van afscheid nemen en afronden. Van rusten en meegaan. Het advies van Jaap Voigt, in zijn boek Leven en werken in het ritme van de seizoenen, is om de dagen leeg en stil te houden. In de leegte laat het meest eigene van jezelf zich zien.

Afstemmen op kosmische krachten

De stilte is het sterkst tussen 25 december en 6 januari, deze periode wordt de 12 heilige nachten genoemd. De energie is naar binnen gekeerd, waardoor kosmische krachten makkelijker tot ons kunnen komen. Het is een prima tijd voor bezinning en een van mijn favoriete periodes van het jaar. Het is vroeg donker en ik vind het heerlijk om de gordijnen dicht en de kaarsjes aan te doen. Dan valt er als vanzelf een rust over me.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ik doe mijn ogen dicht en haal een paar keer diep adem. Als ik ontspannen ben en me richt op de stilte, word ik me bewust van de bron in mij. In de donkerste periode kunnen we ons het makkelijkst bezinnen op het licht. Op de liefde vanbinnen. En ook op onze missie, op dat waartoe we ons geroepen voelen.

Dag 2021, hallo 2022

Stel het is eind december, het jaar is bijna afgelopen en je kijkt terug. Wat bracht het jaar 2021 jou? Moest je omschakelen, heb je veel voor je kiezen gehad of viel het wel mee? Het jaar bracht mij dingen die ik me concreet had voorgenomen, zoals het schrijven van mijn boek en vaker in de Algarve zijn. Het bracht me op de valreep ook nog een ontmoeting met een leuke man, die ik had gewenst en waarvan ik me al begon af te vragen of het nog zou lukken…

Geduld en vertrouwen zijn belangrijk bij het bezinnen en vormgeven van je diepe verlangens en de missie van je ziel. Voor sommige wensen is meer tijd nodig omdat we eerst een proces doormaken van loslaten van oude belemmeringen. Wat zijn jouw diepe verlangens, hoe zou je in 2022 je missie in de wereld willen zetten? Wat roept jou, waar gaat je hart naar uit?

Mediteren en schrijven

De 12 heilige nachten en de daartussen gelegen dagen vormen een prima tijd om stil te staan bij wat is geweest en wat komen gaat. Je kunt elke dag beginnen of afsluiten met een meditatie en daarna schrijven. Koop een mooi schrift of notitieboek voor dit doel, dat maakt het extra speciaal.

Je kunt in deze periode meer dromen dan anders. Misschien zijn je dromen levendiger of kun je ze makkelijker onthouden. Het kan helpen om je schrift naast je bed te leggen en als je wakker wordt, je dromen meteen op te schrijven. Wie weet hebben ze een betekenisvolle boodschap voor je. Het kan zijn dat die pas in de loop van het jaar duidelijk wordt, bewaar je aantekeningen daarom.

De 12 heilige nachten bezinning: magisch proces

Waar het om gaat is dat je even stilstaat bij jezelf en reflecteert op de dingen die belangrijk voor je zijn. Besteed aandacht aan je wensen, verlangens of wat je graag zou willen. Grote plannen of kleine voornemens, het maakt niet uit. Alles is goed.

Je ingevingen en intenties opschrijven heeft iets magisch. Je creëert op die manier de dingen die je echt wilt en het kan je leven een nieuwe wending geven. Zo open je ook je geest voor nieuwe mogelijkheden en geef je je leven bewust vorm in lijn met wat jouw ziel komt doen. Op een magische manier kunnen dan je wensen werkelijkheid worden.

Vrijdag 24 december van 14.00 tot 15.00 uur kun je meedoen met het gratis webinar over de 12 heilige nachten. Ik vertel dan meer over de achtergrond en betekenis ervan. Ook doen we een meditatie en een schrijfoefening. Dit webinar is het startpunt voor de gratis online retraite tussen 25 december en 6 januari. Aanmelden kan hier.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in