2016 zwaar jaar

De achterliggende waarheid waarom 2016 ons er allemaal van langs heeft gegeven.

Je zag het overal op sociale media: 2016 was een lastig jaar voor velen Je zult het waarschijnlijk wel hebben gezien en gehoord

Persoonlijk begrijp ik dit want 2016 heeft mij ook klap na klap gegeven. Veel mensen om mij heen hebben soortgelijke ervaringen waar we allemaal in een andere zienswijze werden geforceerd.

Wat mij het meest interesseert binnen deze trend van 2016 is het feit dat het laat zien hoe wij schijnen te reageren op dingen die ons overkomen in ons leven: wij voelen ons er slachtoffer onder. Dit is niet alleen een contraproductieve gedachtegang om te hebben, maar het waarborgt dat we dezelfde situatie keer op keer over zullen doen. Ik zal dit verderop uitleggen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Jij ben de reden dat 2016 rot was; dit is een fundamentele verschuiving die ons zal uitdagen, maar het is de waarheid.

En zo begon het

Zo rond Oktober begon ik te zien dat mensen GIF’s en memes  op het internet plaatsten die illustreerden hoe rot 2016 voor hen tot dan toe was geweest. Toen ik een Gif bekeek van Chris Farley die oncontroleerbaar van een heuvel viel maakte mij dat niet alleen aan het lachen maar ik herkende mijzelf er ook in. 2016 was een uitdaging geweest!

Nu kan elk jaar wel zwaar voor ons zijn: je baan verliezen, meerdere sterfgevallen in een familie of misschien een moeilijke scheiding, maar dit jaar heeft een hoop mensen tegelijkertijd geraakt. Dat op zich zou je aan het denken moeten zetten.

Collectief Bewustzijn

In 2012 hebben we (bij collective evolution) een film uitgebracht genaamd The Collective Evolution 3: The Shift.

Deze film onderzoekt een globale verandering in het bewustzijn die plaatsvindt en die op meerdere manieren een uitwerking heeft op ons. We onderzoeken de kosmische kant, de wetenschappelijke kant, de historische kant en de meningen van veel leraren over deze tijd. Na 30 dagen reizen en 2 jaar werken aan de film concluderen we één ding: we leven in de meest fascinerende en veranderende tijd in de geschiedenis.

Dit is één van de redenen waarom iedereen er van langs kreeg in 2016. Dit jaar is een reflectie geweest van wat de mensheid door moet maken en ervaren om onze wereld in een ander licht te gaan zien. Om eerlijk te zijn denk ik dat we onszelf vernietigen als we het niet doen. Het gaat niet alleen over angst maar simpelweg dat we ons moeten realiseren wat het leven ons probeert te vertellen: het is tijd voor een openbaring om ons bewustzijn te evolueren. En positief gezien, het is een heel stuk makkelijker dan we denken.

P.S. Ik raad sterk aan om de film te bekijken om een beter idee te krijgen bij het grotere geheel.

Hoe je kan zorgen dat het leven je er niet zo van langs geeft.

Ten eerste is het een zienswijze, Hoe je kiest om over een scenario te oordelen is compleet je eigen keuze en mentaliteit. Je kunt iets als rot zien of als een mogelijkheid, de keuze is aan jou.

Realiteit #1

Soms hebben we het in ons leven nodig om een schop onder onze kont te krijgen. Dat kan op 2 manieren. Wanneer we ons leven dag na dag leven zonder na te denken over wat we eigenlijk willen, wat ons enthousiast maakt en waar onze ziel ons toe oproept om te doen zal het leven gaan stagneren.

Plotseling zal de duw die je nodig hebt om in beweging te komen iets geks, slechts, uitdagends of beangstigends MOETEN zijn omdat als dat gebeurd, we eindelijk zullen stoppen en zullen gaan denken. We reflecteren. Waarom moet er zoiets gebeuren om ons zover te krijgen dat we stoppen en reflecteren? Omdat we primair onze levens dag tot dag onbewust leven, en dat is nou precies wat we moeten veranderen.

Realiteit #2

Laat ons iets dieper ingaan op de reacties op 2016. Terwijl mensen vloeken en tieren en kwaad zijn om wat 2016 hen heeft aangedaan, komt daar een bepaald soort energie uit voort. Mensen voelen zich slachtoffer. Niet alleen dat, je krijgt het gevoel dat we naar een situatie kijken, oordelen en gewoon verdergaan met ons alledaagse leven. Maar wacht! Hoe zit het met de pak slaag die we NET hebben gehad? Moeten we ons niet afvragen waarom we in de eerste plaats zo reageerden? Wat kan ik meenemen van deze ervaring? Waarom moest ik dit meemaken?

Ben je nu een persoon die geloofd dat het leven je overkomt en dat er nooit een reden voor is, dan is dat OK, maar ook al geloof je dat, dan nog is er zo veel dat je kunt leren van veel belangrijke ervaringen in je leven.

Wat als we de visie nemen dat dat wat je overkomt voor een reden is? Of, misschien niet zo cliché; kun je zeggen dat je ervan kunt leren? Kijk in jezelf en stel jezelf die vragen die je niet alleen uit je slachtofferrol halen maar je ook de kans geven om actie te ondernemen en er zo voor te zorgen dat dit soort dingen je in de toekomst niet nog eens gebeuren. Onderaan staan enkele belangrijke vragen die je jezelf de volgende keer kunt stellen als je weer in zo’n situatie komt.

Realiteit #3

Je weet wel wat ik bedoel met patronen, degene die we steeds weer herhalen… Ik heb het wel duizend keer zien gebeuren zowel in mijn eigen leven als in dat van anderen. Als je de lessen die het leven je keer op keer geeft niet wil zien, zul je die situatie doorlopend creëren, of het nu gaat over een herhalende relatie, zakelijke partners die je uitdagen, familieleden die negatief reageren, etc.  Er is vaak iets dat we blijven herhalen en het leven geeft ons die kans om een reden.

Deze ervaringen geven ons de kans om te begrijpen wat er werkelijk aan de hand is in onze realiteit en hoe we kunnen kiezen om makkelijker door onze ervaringen heen te komen en uiteindelijk een verandering te creëren. Om mee te bewegen met in, plaats van te vechten tegen. Het is een enorme verandering in waarneming, ja , en in het begin zal het lijken alsof we ons laten verslaan door het leven, maar dat gebeurd werkelijk waar niet. We slaan de juiste weg in en beëindigen het lijden.

De Belangrijke Vragen

De volgende keer dat jij je in een situatie bevind waarin je niet kunt geloven dat het gebeurt, je er rot over voelt of dat je denkt dat het iemand anders z’n schuld is, stel dan jezelf de volgende vragen. Geloof me, het zal je negatieve patronen en je slachtofferrol onderbreken en je op de weg zetten om je situatie te veranderen en jezelf emotioneel te helen.

1   Welke emoties voel ik  als gevolg van deze situatie? (schrijf ze op of zeg ze hardop, denk niet te veel , VOEL.)

2   Kun  je een zich herhalend patroon of een geloof ontdekken over hoe jij denkt dat dingen zouden moeten zijn wanneer je merkt dat je zegt “als mensen dat doen dan wordt ik echt kwaad” of iets dergelijks?

3   Beoordeel je de situatie door een eigen filter? Verwijder het oordeel en de emotionele oorzaak en bekijk de situatie nogmaals.

4   Als ik nederig blijf, kan ik dan mijn rol hierin zien? Wat veroorzaak of doe ik om dit te creëren?

5   Waarom zit ik in deze situatie? Ik ben hier niet per ongeluk, dus wat probeert dit te zeggen over MIJ?

Deze 5 vragen zijn een ongelooflijk krachtig instrument om je te helpen tot de bodem te komen van niet alleen de reden van je reacties op bepaalde situaties die je doen lijden maar ook om je te helpen los te breken en sterker te doen staan zonder dat het leven dezelfde situatie weer op je pad moet leggen.

Hoe meer je dit oefent, hoe meer je NIET zult worden uitgedaagd op dezelfde manier. In plaats van op een emotionele achtbaan te zitten waar je elke 5 seconden boos word, zul je vrij zijn van je emoties. Dit zal je de mogelijkheid geven om ze te ervaren zonder erin verloren te raken.

Denk je een wereld in waar de menselijkheid de dagelijkse situatiesop deze veranderende manier van waarneming aangaat. Het zou zoveel meer vrede creëren op deze planeet, zo veel meer groei en zoveel meer begrip zouden ontstaan. We zouden collectief snel verschuiven, evolueren en veranderen en lijden minimaliseren.

Dus! Nu we 2017 ingegaan zijn, onthoud dit en creëer geen 2017 op dezelfde manier als 2016. Het is aan ons.

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

1 REACTIE

  1. 2016 was voor mij persoonlijk helemaal geen zwaar jaar. Het was een prachtig jaar met veel mooie inzichten. 2017 is daartegen heel woelig gestart en het is nog steeds bezig. Ik heb het gevoel dat 2017 mijn 2016 is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in