Home Spiritualiteit De Basis; jezelf beschermen!

De Basis; jezelf beschermen!

Wat ik als eerste les leerde en nu nog steeds, na ruim 10 jaar veel toepas, is de “aarde oefening” zoals ik het noem. Puur om in mijn eigen energie te komen en blijven en om tegen te gaan dat er vermenging komt met energie van andere mensen. Wanneer je daar gevoelig voor bent, kan je daar namelijk behoorlijk last van hebben. Ik merk het zelf in bijvoorbeeld een winkelcentrum, attractiepark, druk bezochte feesten  of andere plaatsen waar veel mensen samenkomen. Ik word moe, ga veel geeuwen, het gevoel dat ik watten in mijn hoofd heb en kan soms ook duizelig worden. …Dat zijn voor mij aanwijzingen dat ik niet goed beschermd en of geaard ben.

Ik ga ‘er niet meer voor zitten’ om de bescherming toe te passen, maar in het begin heb ik het mezelf echt heel bewust aan moeten leren. Gewoon een paar keer per dag heel bewust gedaan…Nu is het alleen ‘eraan denken’ en het is er al. Kijk maar hoe het bij jou lukt en werkt! Ik ben heel benieuwd naar je bevindingen! Wanneer je veel met spirituele ontwikkeling wilt gaan doen of bezig bent, is deze oefening heel erg belangrijk. Het is echt een basis. HSP-ers hebben ook veel baat bij deze oefening.

“Aarde oefening” Visualisatie = Gedachten Kracht!

Ga ontspannen op een stoel zitten, je voeten plat op de grond evt. schoenen uit, zorg ervoor dat je voeten / benen niet gekruist zijn, en je handen rustig los in je schoot liggen. (anders blokkeer je teveel)
Sluit je ogen, haal een paar keer rustig adem, tot onderin je buik en voel hoe je lichaam zich ontspant. Probeer zoveel mogelijk je hoofd leeg te maken. Laat je gedachten weg stromen, de aarde in….via je voeten. Je gedachten weg laten stromen, kan je doen door het volgen van je eigen ademhaling. In en uit…Wanneer je daarop let, heb je geen ruimte om aan andere dingen te denken.

Voel hoe je voeten contact maken met de vloer, met de aarde. Laat denkbeeldig vanuit je voeten wortels groeien, die diep de aarde ingaan. Laat het rustig gebeuren.

Daarna breng je je aandacht naar het gebied van je 1e chakra (je stuit) en laat een wortel vanuit dit gebied zover als het kan de aarde ingaan. (ook dat visualiseer je) Kijk maar hoe ver je de aarde in kunt gaan. Probeer of je tot het middelpunt van de aarde kan komen. Het middelpunt van de aarde waar je zuivere en schone energie uit kan ophalen / absorberen. Oude energie in je lichaam welke je niet meer nodig hebt, kan je via deze weg, via je voeten,- en stuit-wortels, weg laten stromen.
Laat dat even gebeuren.nieuwetijdskind.com-aarden-gronden

Zodra je het gevoel hebt dat er ruimte is, visualiseer je dat je energie via je wortels opneemt vanuit de aarde.
De aarde energie kan je voelen, wanneer het je lichaam instroomt, als een tinteling in je voeten tot je knieën, zelfs tot je middel. (zonnevlecht) Laat het even lekker doorstromen.

Ga vervolgens in gedachten naar je kruin, Visualiseer dat je je kruinchakra opent. Visualiseren om je kruinchakra te openen kan je doen door bijvoorbeeld in gedachten een bloem te zien die open gaat, of grote ramen die je open zet. Kies wat bij je past. En visualiseer dat de kosmische energie (dat kan een kleur zijn, is in mijn beleving meestal wit of paars) naar binnen komt via je hoofd, en stroomt langs je schouders naar de zonnevlecht = punt net boven de navel. Daar vermengen de twee (aarde en kosmische) energieën zich. Laat deze energieën in je lichaam rond stromen. De kosmische energie kan je voelen als een soort kippenvel gevoel van binnen uit langs je nek en rug.

Ter afsluiting visualiseer je een witte lichtbundel (pilaar, lichtdouche of cocon) om je heen en weet dat je beschermd bent in dit witte licht.

Wanneer je in het begin deze oefening toepast zal je er wellicht enige moeite mee hebben je volledig te ontspannen, maar je zult merken: het komt goed! Wellicht heb je de eerste paar keer telkens wel 5 of 10 minuten voor nodig om alles toe te passen. Na een tijdje heb je alles binnen 10 seconden gedaan!

En plotseling komt er een dag dat wanneer je niet geaard bent, je dit zelf zal merken door een onbestendig / moe gevoel! Veel geeuwen en een soort duizeligheid. Je neemt dan teveel energie op van anderen waar jij niks mee kan. Dat hoeft niet negatief te zijn, je kunt er gewoon niks mee. Zodra je dit voelt; doe deze oefening! Je zult snel merken dat het helpt. Al sta je in de rij bij de supermarkt.

Voor kinderen;
aardeOok met kinderen is het belangrijk deze aarde oefening te doen, daar krijgen ze meer kracht en zelfvertrouwen van omdat ze meer zelfbewust zijn. Je kunt dit op een speelse manier doen door ze bijvoorbeeld een boom na te laten doen die hele dikke wortels laat groeien. Ik zeg vaak tegen de kinderen; doe net alsof je een slaapzak om je heen doet die je beschermt. Wanneer kinderen een spreekbeurt i.o.d moeten doen, ook leren dat ze eerst aarden! Dat helpt veel.

Wanneer je lichamelijke klachten, stress, (lichte)pijn e.d. hebt kan je via deze weg (wel even oefenen) de negatieve energie uit je lichaam laten stromen de aarde in, en weer positieve energie opnemen uit de aarde en kosmos. Ook vermoeidheid, hoofdpijn, slapeloosheid….e.d.

Ook dansen, springen, stampen of met blote voeten in het gras lopen en in de tuin werken werkt ‘aardend’!!

Heb je vragen, aanvullingen of een reactie? Ik lees het graag!

Je mag mijn artikelen altijd delen. Wel in complete vorm en met mijn naam erbij. Dan blijft het zuiver. En zo ontvang je weer zuiverheid terug. Dank je wel!

Liefs, Esther Buijs, tot de volgende keer.

8 REACTIES

 1. Dag, het signaal van geeuwen is dus een signaal dat je energie waar je niks mee kunt ‘krijgt’van mensen. Daar ga ik eens op letten. Dat geeuwen kan ik niet onderdrukken en is best lastig in gezelschap. Aarden is de sleutel?

 2. Mijn ervaring is dat visualiseren geen enkel nut heeft als je jouw ruimte niet in kan of durf te nemen. Ik heb in de jaren 90 jaren deze oefeningen gedaan op aanraden van, zonder resultaat. Inmiddels zelf natuurgeneenkundig therapeut ben ik van mening dat mensen die niet goed geaard zijn en zo van alles oppakken, voornamelijk ergens in hun leven uit hun kern zijn gegaan, waardoor ze ver van zichzelf/hun kern afstaan en deze niet meer goed beschermd is. Psychologisch kan dat zijn dat je je gevoelens inhoudt, jezelf liever niet laat zien, je ruimte niet in durft te nemen, of vanuit patronen gedachten heb opgenomen die je minderwaardigheid voeden. Maar ook zeer gevoelige mensen, oa nieuwetijdskinderen hebben moeite met aarden, deze mensen zijn vaak een zegen voor de medemens maar voelen zich niet helemaal thuis op deze aarde/ in deze wereld en daardoor ook niet in zichzelf, zij hebben meer rusttijden nodig om alles van zich af te laten glijden en leven geisoleerder, de momenten dat zij in gezelschap zijn van anderen moeten zij toch een knop omzetten om niet alles op te pakken, die knop is er een van -Ik Ben- (het belangrijkst), wat voor deze mensen egoistisch voelt -wat zij totaal niet Zijn- en daardoor kost dat veel moeite waardoor er van alles binnen kan komen. Visualeren kan een krachtig middel zijn maar dan moet je daarbij ook op psychologisch niveau aan de slag is mijn ervaring.

  • @Angel,

   Hoi angel

   Ik geef je deels gelijk, is het niet zo dat dit persoonlijk is.
   En verschild van persoon tot persoon.
   Ieder mens is verschillend angel en afhankelijk daarvan
   Zal het bij de ene mens werkelijk helpen. De andere nul komma nul.
   Mijn jongste dochter worstelt erg met deze harde wereld, ik praat en praat
   Op haar in en geef haar van jongsafaan al handreikingen om haar sterk te maken.
   Ik zeg bijna elke dag , lieverd jij bent belangrijk, eerst jij en dan de rest.
   Maar omdat ze op het moment met een slechte gezondheid kampt, lijkt alles
   Nog moeilijker voor haar, ziekte , gevolg , werk , Arbo arts., je snapt het wel.
   Maar ik , ik zelfs , die positief in het leven staat, en probeert om zo veel als
   Mogelijk op te steken van alles om mij heen. Te leren van de medemens.
   Zelfs ik loop toch ook weer in die valkuil af en toe, mensen stellen je soms teleur.
   100% onder controle hoef ik het ook niet te krijgen hoor.
   Ja het komt af en toe naar binnen, dan denk ik echt , laat maar komen , wat kunnen
   Wij er aan doen, ik leer , door de pijn te voelen, ik verplaats mij in de persoon of personen
   En begrijp dan , dat het hun ego is enkel hun ego, kijk en daar moeten men nog aan werken.
   Dat is hun probleem. ik werk daar zelf nog steeds aan, geen makkelijk onderwerp.
   En dan visualiseer ik maar weer even dat ik op een plaats ben bv de Alpen. Waar ik van hou.
   Alle beetjes helpen. dat enorme verdriet wat ik heb moeten dragen voeld opeens een stuk
   Lichter aan.
   Maar ik begrijp terdegen dat niet iedereen dat lukt.
   dat soort trance waar ik eens over verteld heb. Lukt ook niet iedereen.
   Dat is een gift , dat heb ik cadeau gekregen.
   Mijn moeder zei vroeger al, je bent een bijzonder kind, dat ben je.
   Want Ooh wat voelden ik mij als kind , minderwaardig zeg.
   Mijn moedertje heeft mij vaak bijgestaan, op ook op haar beurt mij sterk te maken.
   Dat heeft mij gemaakt wat ik nu ben, ik denk zelf een aardig mens(. Ik , hi hi )

   Warme groeten angel.

  • @Angel, Soms zit je hoofd gewoon vol, vol van zorgen of gepieker over bijv alledaagse dingen. Niet iedereen is meteen gebaat bij een psycholoog. Er is niet 1 oplossing of 1 waarheid. Ik ben geen therapeut, ik ben ervaringsdeskundige ofwel gewoon zo geboren. Deze wijsheid haal je niet uit de boeken. Als je veel studeert ben je trouwens al slecht geaard, want dan zit je veel in je hoofd.
   Op blote voeten lopen, bos wandelen, trampoline springen etc pakken kinderen juist heel snel op omdat kinderen niet (zoveel) in het verstand/ratio zitten. Voor mij is in je kern zitten hetzelfde als goed geaard zin. Maar soms pik je nog teveel van anderen op ondanks je goed geaard bent. Gezonde voeding, goed slapen, alles van je af douchen, jezelf uiten, en bewegen zijn minstens zo belangrijk. Elke ochtend breng ik mezelf in kaart; wat voel ik en wat is van mij? Pijntjes of andere vervelende dingen die er gedurende de dag bijkomen stuur ik met liefde weg. Bloesemremedies en kristallen zijn ook een prachtig hulpmiddelen om te aarden.
   Iedereen mag zijn eigen weg zoeken : )

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

We gebruiken verschillende cookies op onze website, om u een optimale ervaring te bieden.


Deze website maakt gebruik van de software Wordpress. Wordpress plaatst cookies die noodzakelijk zijn om de website te laten functioneren. Deze cookies kunnen daarom niet uitgeschakeld worden.
 • wordpres_gdpr_allow_service
 • wordpress-gdpr-cookies-allowed
 • wordpress_gdpr_cookies_declined


We gebruiken Google Analytics om het verkeer op onze website (geanonimiseerd) bij te houden.
 • _ga
 • _gid
 • _gat

Liever niet
Accepteren
Mobiele versie afsluiten

Liefde voor jou!

Ontvang wekelijks op zondag onze nieuwsbrief met liefdevolle artikelen, en blijf op de hoogte van onze nieuwste events.