energie-lichtpoort van 21 december 2020

Zodra je je bewust wordt van het licht van je ziel, openen zich nieuwe lagen van spiritueel begrijpen en bewustzijn. Er zijn oneindig veel lagen van licht om jouw ziel te laten ervaren, groeien en ontwikkelen. Als ziel maak je, zodra je ervoor hebt gekozen de cyclus van incarnatie in te gaan, een bijzondere evolutie door, door al die lichtlagen heen. We staan nu voor een hoogtepunt in de evolutie: de lichtpoort van 21 december.

Je komt in je eerste (korte) levens als prille en kwetsbare ziel op aarde om te ervaren wat een lichaam is, wat een geboorte is, wat zwaartekracht is, eten, drinken, warmte en koude. Na verschillende incarnaties (dat kunnen er tussen de 40 en 800 zijn) evolueer je door ontelbare bewustzijnslagen en zielservaringen heen naar ‘verlichte ziel’.

Alle incarnaties zijn van belang om datgene te ervaren wat je als ziel alleen maar kan ervaren als je ‘mens op aarde’ bent. Alle levens zorgen voor zowel frequentieverhogingen als frequentieverlagingen. Vanaf het moment dat je vele levens hebt doorgemaakt en al een heel wijze ziel begint te worden, zal je frequentie alleen nog maar verhogen.

Versmelten met de bron

Die frequentieverhoging is noodzakelijk omdat jij, jouw ziel, uiteindelijk weer wilt versmelten met de bron van licht van waaruit de gehele incarnatiecyclus is opgestart.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Maar… nu is er al heel lang iets gaande op aarde. Door de dualiteit die ook op aarde is, is ‘de zwaarte’ even groot als ‘het licht’. Dat komt omdat altijd alles in balans is. Maar die balans maakt ook dat er een soort energie-laag is ontstaan, waar velen in blijven hangen. Er is een soort energierecycling ontstaan, incarnatie na incarnatie. De werkelijke frequentieverhoging blijft uit… Alsof je tegen een onzichtbare laag aanloopt, ook wel een matrix genoemd.

Op verschillende tijden is het mogelijk om door de openingen van de matrix heen te bewegen. Er openen zich lichtpoorten waardoor er tijdelijk meer licht door die onzichtbare laag heen stroomt en de mensheid, ons, de geïncarneerde zielen, bereikt. Omdat altijd alles in balans is neemt op dat moment ook de trekkracht van de zwaarte toe. Je hebt op die momenten dus de keuze om mee te gaan met het licht of mee te gaan met de zwaarte.

Bijzondere tijd

Momenteel zijn er erg veel zielen op aarde omdat je, als ziel zijnde, allang wist dat deze tijd erg bijzonder is: er zijn binnen relatief korte tijd verschillende zeer krachtige lichtpoorten actief en er komt zelfs een octaafverhoging aan.

Duizenden jaren is het niet mogelijk geweest om zo’n grote energiesprong te maken door de dichtheid van de ‘matrix energie’. Maar nu, deze tijd is de tijd om je ziel te bevrijden! Duizenden jaren heb je je ten hoogste door kunnen ontwikkelen tot aan ‘oude ziel’, maar een hogere frequentie behoorde niet tot de mogelijkheid.

Daar is deze tijd voor! Daarom is het zo vreemd op aarde momenteel. Zware energie wil graag in stand blijven. Vergelijk het met slechte gewoonten die je hebt waar je zo lastig van loskomt. Ze blijven aan je trekken. Dat is wat zware energie doet! Het trekt je omlaag. Jouw ziel wil juist graag verbinden met het licht omdat dat de weg terug naar huis is; je wilt na al die incarnaties weer samensmelten met de bron van waaruit jij oorspronkelijk komt.

Angst, oordeel en denken in tekorten houden je energie laag.

Mededogen, dankbaarheid en liefde helpen je jouw energie te verhogen.

De lichtpoort

Tijdens de eclipsen, de bijzondere conjuncties van planeten, zonnevlammen enz., wordt jouw ziel geroepen om mee te gaan. Om je af te stemmen op het licht.

We zijn onderweg naar de meest bijzondere en krachtige planeetstand in ruim 2000 jaar: de drievoudige conjunctie van Saturnus, Jupiter en Pluto. Op 21 december 2020 is het zover. Deze drie planeten tezamen laten het lijken alsof er een grote, heldere ster aan de hemel staat. Vergelijkbaar met de ster van Bethlehem. Deze samenstand zorgt ervoor dat er een enorme hoeveelheid licht beschikbaar is om je mee te verbinden en aan op te laden.

Maar dat gaat niet als vanzelf. Zodra je ‘het laat gebeuren’ zal je zeker geraakt worden door het licht. Ook mensen die hun focus hebben op iets anders dan ‘verbinden met het licht’ zullen de licht-uploads krijgen.

energie-lichtpoort van 21 december 2020

Maar je hebt een keuze.

Je hebt vast weleens gehoord van een toonladder. Do-re-mi-fa… enz. Ga je een toonladder verder, hoger, dan heet dat een octaafverhoging. Tijdens de conjunctie krijg je de kans mee te liften op een octaafverhoging van lichtenergie. Jouw frequentie kan mee resoneren op de hoogst haalbare lichtfrequentie sinds ruim 2000 jaar. De keuze is: ga je mee in de octaafverhoging of ga je alleen maar mee in een ‘hogere toon’?

Het is aan jou!

Wat kan je doen om van deze unieke mogelijkheid mee te genieten?

Stem je af op het licht van je ziel! Maak verbinding! Vanaf nu elke dag.

Maak contact met je ziel, herken en erken het licht in jezelf.

Wat het jou nog meer zal brengen, is toegang tot de kennis in hogere wijsheden die jouw ziel heeft opgedaan in je afgelopen incarnaties. Je hebt al vele levens geleefd en je hebt al enorm veel wijsheden verworven. Tot nu toe waren door de huidige frequentie deze wijsheden niet toegankelijk. De energie was te laag om je te kunnen verbinden. Dat gaat nu veranderen. De hogere ziels-herinneringen die je hebt opgeslagen in je zielsbewustzijn, komen nu vrij.

Verbinding met je hart

Tot nu toe heb je vele levens herhaaldelijk verdrietige zielsherinneringen ervaren als dader, slachtoffer en toeschouwer. Dit was nodig voor je zielservaringen. Deze cyclus is voorbij zodra je de hogere energie toelaat.

Als je je innerlijk licht wilt kennen maak je verbinding met je hart. Dat kan je doen door dagelijks (liever vaker) een bewust moment te pakken en een korte meditatieoefening te doen. Adem in, adem uit. Leg je handen op je hart. Voel de energie gaan stromen. Maak het groter. Vertrouw en laat het licht toe in je leven.

Ik wens je een bijzonder mooie octaafverhoging! Grijp je kans en ga ervoor.

Liefs,

Esther Buijs

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

 1. Onlangs een apart visioen: Jupiter staat in verbinding met Stier. Stier staat ook voor Gouden Kalf en verering van objecten zoals goud, ipv Gouden Zon te Zijn. Saturnus is plek van het zware, waar veel pijn van de mensheid ligt opgeslagen. Het is een soort ‘container’ van eh….shit. excusez!

  Saturnus heeft zich in contracten hiermee gevoed. Nu is ook Saturnus zo ver, dat zij het niet meer overnemen of opnemen van de mens om ons onze eigen liefde en vreugde terug te geven. Onze Kundalini pathway ascending ofwel de linkerkant van ons lichaam waar kundalini pad omhoog loopt zit vast. Als een zonnekind op een potje…. Door onze adem er naar toe te brengen vanuit onze voeten/aarde in onze kundalini die naar boven loopt, komt er ruimte in. Hierdoor ontstaat er minder druk en komt de echte zon van vreugde stilaan in dit deel. Het Jupiter Stier Kind op het potje van bling bling verering, wordt een echt kindje dat volwassen wordt doordat de chakra’s in balans komen en worden ontknoopt. Eerder zat het op het potje te drukken en onderdrukt zijn blauwdruk.

  De strenge ouder saturnus hoeft niet meer te babysitten en eigenlijk verlossen wij zo ook het Moeder/Vader Kind Trauma. Beiden hebben elkaar niet meer nodig om oude pijn op zijn plek te houden en in afleiding het bling bling in stand te houden. De Verlichte Praal wordt echt.

 2. Hi Gordon. Bedankt voor jouw bericht. Ik ben astroloog, vandaar mijn bericht. Die drievoudige conjunctie Juptier, Saturnus, Pluto van afgelopen november is niet zo goed gedocumenteerd, helaas. Ik heb blogs afgezocht en ben zelf in de Efemeriden gaan zoeken. Ik kwam uit op het jaartal 1894 voor Christus dat deze drie planeten zo dicht bij elkaar stonden, weliswaar met Jupiter die 11 graden verwijderd was van de exacte conjunctie met Saturnus en Pluto. Maar dan hebben we het over Babylonische tijden. De Grote Conjunctie van 21 december markeert inderdaad de overgang naar de Luchttekens en het Watermantijdperk, al vermoed ik dat we al enige decennia met Waterman-thema’s te maken hebben. Het jaar 1405 is de laatste keer dat deze giganten in Waterman stonden. Het jaar 1663 was de laatste keer dat deze twee planeten 1 ster leken te vormen. 1405 is de start van de Vroege Renaissance, de mens die centraal stond in de wetenschap en de kunsten. Mooie parallel met het heden, ook met het oog op allerlei ontwikkelingen die nog gaan komen op bijvoorbeeld technologisch en sociaal gebied met als basis de bevrijding van de geest. Het getal 5, het getal van 2021, is ook het getal van de mens. Ik ben heel benieuwd hoe wij samen het komende jaar nieuwe vormen van samen-leven gaan vinden. Ik ben hoopvol! Warme groet, Hanneke

 3. Helaas is de Astrologische verwijzing incorrect in dit artikel. De drievoudige conjunctie Jupiter/Saturnus/Pluto vond plaats op 12 november, tenminste, toen stonden Jupiter en Pluto exact conjunct en Saturnus binnen 5 graden van deze twee planeten. In het artikel wordt vermeld dat deze conjuctie op 21 december zou plaatsvinden. Dit klopt niet. Op 21 december staan Jupiter en Saturnus conjunct op 0 graden Waterman, het begin van een nieuwe 200-jarige cyclus van conjuncties van deze twee planeten in de Luchttekens iedere 20 jaar. Bovendien kan je Pluto niet zien met het blote oog. Jupiteren en Saturnus wel, of met een goede telescoop. Deze conjunctie vond eerder plaats in 1405, aan de vooravond van de Vroege Renaissance, dus geen 2000 geleden. Dit is een bijzonder moment dat samenvalt met de Winterzonnewende, de korste dag van het jaar. Ben benieuwd hoe de veranderingen eruit gaan zien die deze conjunctie en nieuwe cyclus aankondigen. Wellicht kan de auteur deze Astrologische verwijzing aapassen.⭐✨

  • Hey Hanneke,
   dankjewel! Waar haal jij je informatie vandaan?

   Dit is de informatie die wij hebben, ook geen Pluto inderdaad, maar astrologisch en vooral energetisch van groot belang :

   Dit jaar op 21 december gebeurt er nog iets anders: Saturnus en Jupiter, de twee grootste planeten van ons zonnestelsel, komen dan samen (in conjunctie), en bewegen uit de aardetekens, en de luchttekens in; Waterman allereerst.

   Daarbij zullen ze, voor het eerst in 800 jaar, goed zichtbaar zijn aan de hemel: ze staan op dezelfde lijn, waardoor ze, voor het blote oog, lijken samen te smelten tot één.

   Als Saturnus en Jupiter samenkomen (wat sowieso eens in de twintig jaar gebeurt)vormen ze zogenaamde ‘Markers of Time’. Ze markeren veranderingen in een tijdperk. Ze brengen shifts teweeg in het bestaande paradigma. En zeker nu,nu ze ook nog naar de luchttekens gaan. Oude structuren worden (verder) afgebroken en nieuwe ideeën en concepten kunnen worden gevormd, voor de komende 200 (!) jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in