beweging van de ziel

Laatst deed ik voor het eerst mee aan een avond waarin familieopstellingen werden gedaan. Tijdens een familieopstellingen speel je een rol in iemands familiesysteem. Je speelt dan bijvoorbeeld iemands vader, oma, tante, zus. Of je krijgt de hoofdrol, de rol van de persoon die om de opstelling heeft gevraagd. De persoon waar het allemaal om draait in de opstelling.

De mensen die deze rollen spelen worden representanten genoemd. Zij spelen intuïtief situaties uit van de familie van de hoofdrolspeler. Via deze weg krijgt iemand inzicht over patronen waarin hij vastloopt in zijn familie. En deze nieuwe inzichten zijn vaak al genoeg om de patronen te doorbreken.

Ik kreeg deze avond twee bijzondere rollen aangewezen waar ik vanwege privacy redenen verder niet te veel over zal uitweiden. Wel kan ik zeggen dat ik deze avond bewegingen maakten waarvan ik niet wist waar ze vandaan kwamen. Bewegingen die bij mijn rol paste en die werden herkend als iets uit hun eigen leven door de degene die om de opstelling had gevraagd. Ik kon hem/haar samen met mijn medespelers prachtige inzichten geven door de familierollen die we speelde en de intuïtieve interacties die hier uit voort vloeide.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Voor mensen die eerder een opstelling hebben meegemaakt is dit geen onbekend fenomeen. De beweging van de ziel wordt dit genoemd. Tijdens een opstelling maken we intuïtief contact met een groter veld waarin we in contact kunnen treden met alle beschikbare informatie die we nodig hebben. Zo ook informatie over de gevoelens en posities van een familielid. De antwoorden lijken uit het niet te komen, je hoeft alleen maar naar je eigen gevoel te luisteren en hier vanuit te antwoorden en de bewegingen die je intuïtief wil maken te volgen.

Ik moet zeggen dat ik het in het begin van de opstelling heel even lastig vond. Je moet jezelf om je rol te kunnen spelen namelijk behoorlijk kunnen overgeven aan je gevoel. Terwijl ik eigenlijk bestwel graag dingen onder controle houdt. Ik was ook even onzeker dat ik iets fout zou doen, de verkeerde beweging zou maken. Maar toch lukte het me om mezelf al vrij snel te laten gaan en de bewegingen te maken waarvan ik voelde dat ik ze moest maken. Ik liet me gaan, en alles kwam goed. Ik kon de mooiste dingen vertellen over de persoon die ik speelde, tot in bestwel grote details.

Ik had dit totaal niet zien aankomen, dat ik zo helder kon vertellen over de persoon wiens rol ik speelde en ik merkte dat dit voor alle representanten ook vrijwel moeiteloos ging. Al hadden  de meeste al aardig wat opstellingen ervaren. 

Waar zien we dit nog meer?

Toen ik aan de opstelling  had meegedaan bedacht  ik  me dat dit talent om je te bewegen vanuit je ziel en daarmee belangrijke ontdekkingen doen iets is wat overal en altijd tot onze beschikking is. Familieopstellingen is alleen een vorm waarbij het vrij makkelijk is om je hier aan over te geven, hierin speelt de groepsenergie ook een grote rol. Overduidelijk is dat vrijwel iedereen het kan, je hebt hier geen bijzonder talent voor nodig. Alleen vertrouwen en overgave.

Maar waar zien we deze beweging eigenlijk nog meer? Denk aan paragnosten, dansers, kunstenaars, musici en ook schrijvers wat dat betreft. Ze blinken allemaal uit op het moment dat ze zich totaal overgeven aan het moment. Bezieling wordt dit genoemd, en het is te zien in de kleinste kinderen, de oude wijzen en de mensen die in de bloei van hun leven staan. Het is te zien in iedereen die in zijn element is.

beweging van de ziel

Flow

Totale overgave aan jezelf en het moment. Dat is waar de magie ontstaat. Daar waar alles mogelijk is, nou wordt dat ons in een opstelling vrij gemakkelijk gemaakt, het gaat ten slotte niet over ons. Maar hoe zou het zijn als we deze overgave zouden toepassen in ons eigen leven. Dat wij zelf de Beweging van onze Ziel maken. Die beweging die we maken als we in contact zijn mijn ons diepste wezen en dat gaan doen wat we voelen dat we moeten doen.

We kennen hem misschien wel, de perfecte dag. Alles gaat goed deze dag. Het geluk vliegt ons om de oren. We zijn zeer goed gehumeurd en voelen dat iedereen van ons houdt. Wat een geweldige dag! Het leven lacht ons toe en af en toe merken we zelfs dat we een beetje vliegen.

Tot er iets gebeurd. We blokkeren, iets brengt ons van slag. Zij het schaamte, schuld of een andere negatieve emotie. En onze hele flow valt plotseling weg.

Weg op de juiste tijd op de juiste plaats, weg vertrouwen. Alsof je een harde landing maakt op de aarde. Ja, want al zijn wij allemaal prachtige wezens, we hebben ook onze angsten en blokkades. Het teveel rekening willen houden met anderen en te weinig ons eigen hart volgen. De blokkades blokkeren ons om ons volle potentieel te leven.

Hoe blijven we de beweging van de ziel maken?

Het antwoord op deze vraag is even ingewikkeld als eenvoudig. We hoeven ten slotte alleen maar ons gevoel te volgen, wat in theorie natuurlijk heel makkelijk zou moeten zijn. Zij het niet dat we zoveel angsten hadden.

Om echter goed je gevoel te volgen moeten we deze eerst goed kunnen waarnemen. Intuïtie, het onderbuikgevoel, maar ook de tekens die de wereld ons geeft. Ons eigen hart, onze verlangens. We willen dus goed leren luisteren naar onszelf, en hier is afstemming voor nodig. Afstemming op je gevoel en alles wat jij bent en wil neerzetten in deze wereld.

Dus goed voor jezelf zorgen. De tijd nemen om stil te zitten en te luisteren naar wat je binnenste te vertellen heeft. Je dromen volgen. Expressie geven aan je emoties. We weten het eigenlijk allemaal al, nu is het een kwestie van doen.

Weet dat al deze dingen heel belangrijk zijn. Het zijn jouw schatten, ook de dingen die je als minder mooi ziet, zij maken jou, JOU. Je bent precies wie je hoort te zijn, perfect zoals je bent. En je mag jezelf daarom ook koesteren. Je bent hier ten slotte om jou unieke energie en talenten in deze wereld in te brengen .

En hoe meer je dat gaat doen. Hoe meer je deze beweging van je ziel gaat maken. Hoe mooier en magischer je leven gaat worden.

Meer weten?

Wil je nou meer weten over hoe je de beweging van de Ziel kan gaan maken?

Zondag 17 januari 2016 organiseer ik in samenwerking met Nieuwetijdskind Magazine een Introductiemiddag over de Kracht van Hoog gevoeligheid, dit doen we in Utrecht..

Deze middag is een introductie voor de cursus die in februari gegeven zal worden in Amsterdam. Waarin je in zeven weken de innerlijke reis starten naar meer balans en kracht in je leven. In verbinding gaan we onze blokkades transformeren en krijg je de handvatten aangereikt die je sterker en liefdevoller in het leven zullen laten staan.

Tijdens de cursus bewandelen we de weg van de de zeven chakra’s, elke zondag of vrijdag gaan we weer bezig met een ander aspect van onszelf. Van aarden naar zelfliefde, van verwerking naar inzicht en van communicatie naar bewustzijn. In zeven weken gaan we al deze lagen van het bewustzijn door. In dit groepsproces komen we thuis bij onszelf, we leren van elkaar en maken blijvende connecties.In verbindende oefeningen en gesprekken zetten we grote stappen in ons ontwikkeling en groeien we naar iemand die in zijn/haar kracht staat en het leven kan ontvangen in al zijn/haar kleuren.

Tijdens de cursus werken we met yoga, ademhaling, energetische oefeningen, sharing en meditatie. Technieken die we thuis kunnen gebruiken om ons te helpen in balans te blijven. Het belangrijkste leren we natuurlijk van elkaar, we hebben allemaal veel geleerd in ons leven en als groep hebben we onze eigen wijsheid waar tijdens deze cursus de ruimte voor is. beweging van de ziel

Voel jij dat deze cursus iets voor jou is dan ben je bij deze van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de verdiepingscursus ‘’HSP: de Kracht van Hoog gevoeligheid.’

Praktische Informatie Verdiepingscursus

Verdiepingscursus Amsterdam: 

Alle zeven cursusdagen zullen op de zondagmiddag tussen 14:00 en 17:00 plaats vinden. De verdiepingscursus data zijn: 7 februari, 21 februari, 28 februari, 6 maart, 13 maart, 20 maart en 27 maart.

Lees meer over de cursus in Amsterdam (link)

 

Mocht je nog vragen hebben over introductieavond of de cursus, stuur dan een mailtje naar kees@nieuwetijdskind.com

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Ik ben na zo een mooie flow weer keihard geland op aarde. Dat ontmoedigd. Ik voel me in alles belemmerd. Mijn angsten, de pijn in mijn lijf en het vertrouwen is dan ineens mijlen ver weg. Al zo lang zit ik in een transformatie. Het voelt alsof er geen einde aan komt. Alsof ik nooit aan leven toe kom, kan genieten, ontspannen en me fit en vitaal voelen.

  2. Roleplay
    Maar men neemt ook gedragingen van anderen over in de reis van tijd.
    Back to the basic en voel je naakt zou ik haast willen zeggen 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in