Twee essentiële energie-tools voor als je hooggevoelig bent

De Biologie van Hooggevoeligheid

Voor gevoelige personen die willen leren omgaan met hun hooggevoeligheid vanuit een wetenschappelijk perspectief.

Informatie, uitleg & praktische tools om te leren omgaan met je hooggevoeligheid.

In deze middag wordt je meegenomen naar de wetenschap die schuil gaat achter hooggevoeligheid. Tijdens deze interactieve workshop slaat hooggevoeligheids-expert Kees Schenk een brug tussen de moderne gezondheidszorg en hooggevoeligheid en krijg je direct krachtige tools om te leren omgaan met de vele prikkels (informatie) die je op een dag binnenkrijgt. Zo komt er steeds meer ruimte voor jou, in de hectische wereld waarin wij leven.

Is deze workshop wat voor jou?

Je weet dat je hooggevoelig bent en hebt als gevolg daarvan wel eens last van teveel prikkels of merkt dat je je moeilijk kan afsluiten voor je omgeving.

Je bent nieuwsgierig welke mechanisme achter je hooggevoeligheid zitten? Hoe je je jezelf kan afsluiten voor prikkels? En hoe je je lichamelijke spanning naar overprikkeling los kan laten?

 • Je merkt dat je regelmatig onrustig in je hoofd bent en je wilt een meer ontspannen en heldere geest.
 • Je ervaart regelmatig lichamelijke stress. En zoekt naar manieren om jezelf tot rust te brengen.
 • Je voelt dat je lichaam uit balans is en je bent op zoek naar een methoden die balans bevorderen en je vitaler doen voelen.
 • Je bent nieuwsgierig naar de wetenschap achter hooggevoeligheid.
 • Je hebt regelmatig last van overprikkeling (te veel informatie om te verwerken) en zoekt naar manieren om met deze prikkels om te gaan.

 Als je jezelf herkent in een of meerdere van deze stellingen is deze workshop wellicht iets voor jou.

Kom op zondag 18 december naar Bilthoven om kennis te maken met de Biologie achter Hooggevoeligheid

Informatie, uitleg & praktische tools om te leren omgaan met je hooggevoeligheid

Wat gaan we deze dag doen?

Je krijgt uitleg, informatie en een aantal praktische tools om met onderstaande om te gaan:

 • Je krijgt praktische handvatten om beter om te gaan met je eigen gevoeligheid.
 • We bespreken de invloed van gezonde voeding, positieve emoties, menselijke verbinding en ontspanningstechnieken op jouw hooggevoeligheid.
 • Je leert hoe verbinding maken met jezelf en andere mensen jou kan helpen om jezelf tot rust te brengen.
 • We bespreken de relatie tussen hooggevoeligheid en je organen.
 • Je krijgt de ruimte om jouw eigen verhaal te delen en antwoorden te krijgen om jouw vragen.

Hierdoor:

 • Krijg je inzicht in de biologische processen van hooggevoeligheid en begrijp je jezelf beter.
 • Krijg je inzicht in hoe je de kwaliteit van jouw leven kunt verbeteren door middel van de nieuwste ontdekkingen uit de moderne wetenschap.
 • Krijg je inzicht in hoe je ervoor kunt zorgen dat je lichaam optimaal functioneert zodat je een bestaan kunt leiden met een gezond lichaam en een flexibele geest.

 

Tijdens deze workshop bespreken we ook de relatie tussen hooggevoeligheid en de volgende symptomen…

 • Problemen met het de lever/darmen (verteringssysteem)
 • Stress-gerelateerde problematiek
 • Hoofdpijn
 • Spierblessures
 • Hyperactiviteit/ Vermoeidheid
 • Problemen met het dopamine-systeem (verslaving)
 • Candida/Parasieten
 • Maagzuur problemen
 • Paniekstoornissen/Dwanggedachten
 • Onrustige hartslag
 • Moeite met verwerking
 • Negatieve gedachten

Over Kees Schenk

Kees Schenk is expert en leraar op het gebied van hooggevoeligheid. Al op zijn zestiende werd hij zich bewust van zijn eigen hooggevoeligheid. Vijf jaar later raakte hij ernstig overprikkeld omdat er meerdere ingrijpende gebeurtenissen tegelijk in zijn leven plaatsvonden en hij niet luisterde naar de grenzen van zijn lichaam. Zijn stress en immuunsysteem raakte hierdoor uit balans, en als gevolg hiervan kreeg hij te maken met meerdere lichamelijke klachten met een geestelijke oorzaak.Hij is toen een manier gaan zoeken om zichzelf vrij te maken van zijn klachten en deed diepgaand onderzoek naar de bestaande wetenschappelijke theorieën over hooggevoeligheid. Geïnspireerd door verschillende experts, waaronder artsen en fysiotherapeuten, die hij tegenkwam op zijn naar herstel, leerde hij alles wat hij moest weten om zijn lichaam en geest in balans te brengen. Sindsdien ondersteunt hij mensen die tegen dezelfde soort problemen aanlopen als waar hij zelf tegen aanliep en geeft hij hier workshops over.

Ook schrijft Kees Schenk regelmatig over hooggevoeligheid voor Nieuwetijdskind Magazine, in zijn artikelen geeft hij tips over hoe je om kunt gaan met de verschillende aspecten van je hooggevoeligheid.

Kees Schenk

‘’IK REALISEERDE ME OP EEN GEGEVEN MOMENT DAT IK VAN HET LEVEN EEN ENORM GROOT CADEAU HAD GEKREGEN. GEDURENDE DE MEESTE UITDAGENDE PERIODE VAN MIJN LEVEN LEERDE IK NIET ALLEEN OM ME VAN MIJN EIGEN KLACHTEN TE BEVRIJDEN, MAAR ONTDEKTE IK OOK EEN METHODE OM DE KERN VAN PROBLEMEN OMTRENT HET OMGAAN MET JE HOOGGEVOELIGHEID AAN TE PAKKEN. IK KWAM IN 2014 TERECHT BIJ NIEUWETIJDSKIND MAGAZINE, WAAR IK NU MIJN KENNIS OVERBRENG AAN ANDEREN.’’ – KEES SCHENK

Kom op zondag 18 december naar Bilthoven om kennis te maken met de Biologie achter Hooggevoeligheid

Informatie, uitleg & praktische tools om te leren omgaan met je hooggevoeligheid

Voor wie?

Deze workshop is bedoelt voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de invloed van hooggevoeligheid op hun lichaam en minder stress in hun leven willen ervaren zodat ze kunnen genieten van een gelukkig en gezond leven.

Iedereen die de vele prikkels (informatie) van de dag beter wil kunnen verwerken zodat stress een steeds kleiner rol in jou leven krijgt.

Voor deze workshop is het niet nodig dat je ervaring hebt vanuit andere workshops. Je zal nieuwe technieken uitgereikt krijgen, ontwikkeld vanuit de laatste inzichten uit de moderne wetenschap. Deze technieken zijn simpel, effectief en diepgaand. En daarmee zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Praktische Details en Tips:

bij Centrum de Linde, in Bilthoven.

Adres: Jachtlaan 15, 3721 CA, Bilthoven.

Deze workshop vindt plaats in een warme persoonlijke setting met een  groep van maximaal 16 mensen. Er is veel ruimte om je verhaal te delen en vragen te stellen.

Tips:

Wanneer je oefeningen doet met energie kun je grote temperatuurverschillen ervaren. Sommige mensen krijgen het heel warm, anderen heel koud. Als je hiervoor gevoelig bent, is het handig om je te kleden in laagjes, of een extra vest of dekentje mee te nemen.

Parkeren in de buurt is gratis.

Vroegboekkorting

Profiteer van de vroegboekkorting t/m 11 december …Tickets verkrijgbaar van €65,00 voor €50,00

Programma

13:30-14:00 Aanvang

14:00-15:00 Interactieve workshop over De Biologie van Hoog gevoeligheid (deel 1)

15:00-15:45 Koffie en thee pauze

15:45-17:15 Interactieve workshop over De Biologie van Hoog gevoeligheid(deel 2)

17:15-17:45 Napraten en dan naar huis

De programmatijden zijn een schatting en kunnen mogelijk licht afwijken. Tussen de workshopdelen door zijn ook kleine theepauzes om de informatie die we binnen hebben gekregen te integreren en te praten met gelijkgestemden.

Informatie, uitleg & praktische tools om te leren omgaan met je hooggevoeligheid

Profiteer van de vroegboekkorting t/m 11 december...Tickets van €65,00 voor €50,00

X
X