Biologie van Hooggevoeligheid

De Biologie van Hooggevoeligheid

Voor gevoelige personen die willen leren omgaan met hun hooggevoeligheid vanuit een wetenschappelijk perspectief.

Informatie, uitleg & praktische tools om te leren omgaan met je hooggevoeligheid.

In deze interactieve workshop krijg je uitgebreide informatie over de wetenschap achter hooggevoeligheid. Door heldere uitleg ontdek jij de overeenstemming tussen de moderne gezondheidszorg en hooggevoeligheid. Afgewisseld met aansluitende oefeningen zorgt dit ervoor dat jij goed met dagelijkse prikkels kan omgaan en dit op een juiste manier kan verwerken.

Is deze workshop wat voor jou?

Je ervaart dat jij last hebt van prikkels en merkt dat je de behoefte hebt om je af te sluiten. Je wilt vanaf nu juist kunnen omgaan met prikkels en zelfstandig lichamelijke spanningen loslaten. Je wilt een methode beoefenen die je balans en vitaliteit bevordert.

Informatie, uitleg & praktische tools om te leren omgaan met je hooggevoeligheid

De wetenschap achter hooggevoeligheid

Dit ga jij leren:

de relatie tussen hooggevoeligheid en het zenuwstelsel
meerdere inzichten in de biologische processen van het lichaam
over de invloed van positieve emoties, menselijke verbinding en ontspanningstechnieken
hoe de nieuwste ontdekkingen uit de wetenschap bijdragen aan de kwaliteit van jouw leven

Dit doe jij door:

het ervaren van een duidelijke presentatie over de biologie achter hooggevoeligheid
beoefening van aansluitende, effectieve en goed toepasbare oefeningen
krijgen van praktische handvatten voor in het dagelijkse leven
ontvangen van een handige hand-out met oefeningen om thuis verder te gaan

Tijdens deze dag is er ruimte om jouw verhaal te delen en vragen te stellen.

Moderne wetenschap ontmoet simpele, effectieve en diepgaande oefeningen

Je zal nieuwe technieken uitgereikt krijgen die ontwikkeld zijn vanuit de laatste inzichten uit de moderne wetenschap. Deze technieken zijn simpel, effectief en diepgaand. Daarnaast beoefen je onder begeleiding meerdere ontspanningsoefeningen die afgestemd zijn op jouw zenuwstelsel.

✪✪✪✪✪ Reacties van deelnemers

“Heel fijn, veel geleerd. Nieuwe inzichten!

“Dit was niet mijn laatste workshop (bij Kees), een en al herkenning!”

“Kom echt tot rust, erg fijn!”

Enkele weken geleden naartoe geweest. Was een heel praktische workshop. De aangeleerde ademtechnieken helpen me enorm!”

Over Kees Schenk

Kees Schenk is expert en leraar op het gebied van hooggevoeligheid. Hij heeft inmiddels meer dan 100 workshops geleid met jongeren en volwassenen. In zijn workshops leert hij deelnemers hoe zij goed om kunnen gaan met verschillende aspecten van hun gevoeligheid. In de driejarige opleiding voor energetisch klanktherapeut heeft hij veel kennis opgedaan die hij inzet om mensen in balans te brengen. Vanuit zijn jarenlange praktijkervaring en eigen levenservaring heeft Kees een methode ontwikkeld om de kern van de problemen omtrent hooggevoeligheid aan te pakken. Deze methode is onder andere gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken en kennis die Kees heeft gevonden over de biologische aspecten van hooggevoeligheid. Deze kennis heeft hij gebruikt om zijn eigen zenuwstelsel en organen in balans te brengen. Nu brengt hij deze kennis en wijsheid over aan anderen hooggevoelige mensen. Kees haalt zijn praktijkervaring andere uit zijn workshops met meer dan duizend hooggevoelige deelnemers. Daarnaast heeft Kees veel kennis over klanktherapie, ademhaling, lichaamswerk, omgaan met stressklachten en hoe je jezelf kunt aarden.

Voor Nieuwetijdskind Magazine heeft hij verschillende artikelen over hooggevoeligheid geschreven, waarin hij de verschillende processen beschrijft die komen kijken bij hoogsensitiviteit: de biologische, psychologisch en energetische.

Kees Schenk

Informatie, uitleg & praktische tools om te leren omgaan met je hooggevoeligheid

Voor wie?

Deze workshop is bedoelt voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de invloed van hooggevoeligheid op hun lichaam en minder stress in hun leven willen ervaren zodat ze kunnen genieten van een gelukkig en gezond leven.

Iedereen die de vele prikkels (informatie) van de dag beter wil kunnen verwerken zodat stress een steeds kleiner rol in jou leven krijgt.

Voor deze workshop is het niet nodig dat je ervaring hebt vanuit andere workshops. Je zal nieuwe technieken uitgereikt krijgen, ontwikkeld vanuit de laatste inzichten uit de moderne wetenschap. Deze technieken zijn simpel, effectief en diepgaand. En daarmee zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Een geheel verzorgde dag

Deze geheel verzorgde middag is inclusief koffie, thee en versnaperingen. Er zullen kannen water bij de zaal aanwezig zijn, mocht je bij je eigen stoel water willen hebben, neem dan zelf een flesje mee.

Praktische Details en Tips:

Wanneer je oefeningen doet met energie kun je temperatuurverschillen ervaren. Sommige mensen krijgen het warm, anderen krijgen het koud.
Als je hiervoor gevoelig bent is het handig om je te kleden in laagjes of een extra vest of dekentje mee te nemen.

Programma

12:15-12:45 Deuren open – binnenloop

12:45-13:15 Beginceremonie

13:15-14:15 Interactieve lezing: De Biologie van Hoog gevoeligheid (deel 1)

14:15-15:15 Koffie en thee pauze

15:15-17:15 Interactieve workshop: De Biologie van Hoog gevoeligheid(deel 2)

17:15-17:45 Napraten en dan naar huis

Let op: De programmatijden zijn een schatting en kunnen per locatie en datum soms wat verschillen, kijk voor de actuele programmatijden op de ticketpagina van de individuele locatie.

 

Bestel je tickets voor de volgende locaties

X
X