creatie-kracht

Wat zou je in de grond poten als je ‘de allermooiste tulp ooit’ wilt laten groeien? Een tulpenbol of een dahlia bol?

Je kiest waarschijnlijk voor de meest logische optie waar uiteindelijk een tulp uit zal groeien, de tulpenbol. Hoe zou je deze bol voeden en welke omstandigheden zou je creëren? Ik denk zomaar dat jij voor de best mogelijke omstandigheden zal zorgen, om een zo mooi mogelijk resultaat te behalen. In één zin omschreven: Wat je doet is je einddoel bedenken (de mooiste tulp ooit opkweken) en vervolgens verschillende stappen zetten van begin tot resultaat.

Klinkt dat logisch?

Rondreis

Wat zou je doen als je een rondreis wilt maken door een mooi land, om daar de bijzondere bezienswaardigheden te zien en om er in een bepaalde periode naartoe te reizen? Dan ga je sparen en plannen. En je gaat uitzoeken wat je kan doen, waar dat is en dan opnieuw plannen enz. enz.… Met andere woorden: je creëert een reis, jouw eigen persoonlijke reis vanuit jouw wensen, dromen en ideeën….. Je vraagt jezelf steeds af: wat wil ik daar doen, zien en bereiken…

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Opnieuw kan je in één zin zeggen: Je einddoel bedenken (een rondreis) en vervolgens verschillende stappen zetten van begin tot eindresultaat.

Werk

Wat doe je als je bepaald werk wilt, omdat dat werk jouw interesse heeft? Dan ga je uitvogelen welke opleiding je daarvoor nodig hebt, waar de school is en wat de kosten zijn; hoe lang de opleiding duurt en wat de groeimogelijkheden zijn in dit werk. Met andere woorden, je bedenkt iets en stippelt een plan uit gebaseerd op de vraag: ‘wat wil ik’. Een plan waarmee je met de nodige stappen naar een eindresultaat zal groeien.

In al deze voorbeelden kun je teruglezen, dat je jouw aandacht richt op wat je wilt. Je creëert de omstandigheden, de ontwikkeling en groei gericht op het einddoel. Dus je denkt in mogelijkheden. In ‘wat je wilt’. Niet in ‘wat je niet wilt’. Want dan zou je heel andere dingen doen. Dingen om je wensen te dwarsbomen.

Creatie-Kracht

In het dagelijkse leven creëer je van alles zonder dat je het eigenlijk in de gaten hebt. Want dat wat je aandacht geeft, dat groeit. Datgene wat je op de juiste manier voedt en behandelt, daarmee creëer je het beste resultaat. Mee eens?
Het werkt ook andersom.

Als je automonteur wilt worden, ga je geen managementopleiding doen. En wanneer je een bijzondere rondreis wilt maken, boek je geen all-inclusive reis in een resort. Je richt je aandacht op datgene wat je wilt. Jouw aandacht zijn je gedachten en jouw gedachten zijn het zaad. Dát is het geheim van het zaad.

creatie-kracht
Dahlia

Wat wil je niet?

Ongemerkt richt je je gedachten ook vaak op dat wat je niet wilt. Dat bedoel ik met “het werkt ook andersom”. Je maakt je zorgen over je financiën, gezondheid, relatie en wat allemaal niet nog meer. Je ziet beren op de weg en je gelooft niet in jezelf.

Dat is het roze olifant effect.

Ken je de zin: ‘Denk niet aan een roze olifant’….. Wanneer je ergens níet aan wilt denken, denk je er juist wél aan…je ziet het beeld zelfs gelijk op je netvlies verschijnen. Zodra je je ergens niet op wilt focussen, focus je er juist wel op.

Besef dat elke gedachte, ook de gedachten die je niet wilt, zaad is waarmee je je leven creëert. En in elke gedachte, elk zaad zit een ongelooflijke creatie-kracht verborgen.

Kastanjeboom

Kan je een kastanjeboom voor je zien? Uit één kastanje kan een ongelooflijk grote boom groeien, die jaarlijks kilo’s aan kastanjes oplevert. Dat is natuurlijke creatie-kracht. Vanuit de juiste omstandigheden creëert de natuur vanzelf iets heel vruchtbaars. Zie je levensloop als een kastanje: ook jouw leven kan tot iets enorm groots, inspirerend en vruchtbaars uitgroeien.

Wat heb je daarvoor nodig? Tijd, vertrouwen en de juiste voeding.

Wanneer je nadenkt over jouw bedrijf, jouw relatie, jouw vakantie of jouw verbouwing: richt dan je aandacht op wat je wel wilt en niet op wat je niet (meer) wilt. En groei daar naartoe. Plant het zaad (creëer de gedachten) waarvan jij wilt dat het de uitkomst zal zijn. Voed het op de juiste manier, met vertrouwen, en richt je aandacht op een vruchtbare uitkomst. Dat is het geheim van je gedachten. Het geheim van het zaad… Zaad heeft even de tijd nodig om uit te groeien! Daarom heb je vertrouwen nodig.

Wat wil jij in 2017?
Wat voor een soort jaar wil jij creëren voor jezelf?

Een jaar in een positieve stroming, groei en vruchtbaarheid? Daar waar je jouw aandacht op richt, dat groeit! Richt jouw aandacht op datgene wat je wel wilt i.p.v. wat je niet meer wilt. Sta vervolgens vanuit vertrouwen open voor de synchroniciteit op je pad en de kansen die je daardoor gaat creëren! En grijp de kansen!

De juiste focus

Je kan oneindig lang doorgaan met het focussen op wat je wel wilt. Dat is het beste wat je kan doen. Dat is het juiste zaad poten in de juiste grond met de juiste verzorging. Alleen dan groeit eruit wat je wérkelijk wilt. Laat het hoe los. En laat de beren op je pad weglopen.

Je vraagt toch ook niet aan een kastanjeboom hoe hij groeit? Dat is synchroniciteit. De natuur en de omstandigheden die worden gecreëerd… dat is een kwestie van vertrouwen en gericht zijn op datgene wat je wél wilt..

Ik wens je een vruchtbaar 2017!
Lieve groet <3
Esther Buijs

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. Het enige wat van belang is om te creeren in deze wereld is vrede, voel ik. Hoe doe je dat als je onderdeel ben van een samenleving waarin je mee moet draaien in een systeem die om geld draait. Hoe doe je dat als je ziet dat er miljoenen in deze wereld lijden van honger en pijn. Je kan wel denken en tot stand brengen dat je iets wilt, maar het gaat om het geheel, als je bewust bent van het kapatistische systeem. Je wordt eerst bewust van jezelf en dan van alles om je heen. Hoe gaan wij met deze aarde om, ja je begint bij jezelf, maar dan zit je in vrede te eten met kerst -in vrede en liefde- je hebt ook gegeven aan de daklozen en mensen die honger hebben, je bent in contact met je diepe bron en de heilige geest, gecreërd dat je het feest samen viert met je dierbaren. Dan hoort je opeens op de radio dat er een zwerver in de brand is gestoken. Tja, wat en waarom wil ik dan nog iets voor mezelf creëren. Want ik leef zelf in vrede en liefde maar het leed om mij heen, raakt me en doet pijn.

  2. Mijn wens:Ik ga naar Zuid-Afrika met de mensen die dat ook willen.IK ga naar Zuid -Afrika.
    Het is zo n mooi land en ik zal de mooiste rondreis maken ooit.
    Ik wens jouw ook een spetterend 2017!!!!!.liefs

  3. Wat vind ik dit een prachtige boodschap, ik begrijp het volkomen. Alleen ik ken het niet. Ik ben niet zo…….ik leef op het ritme van het leven . Heb daardoor niks maar ook veel gedaan en meegemaakt. Nog nooit heb ik bewust een zaadje gezaaid of een bol geplant met een doel voor ogen. Geen grote dingen in elk geval. Bij mij doen de dingen zich voor. Nu ik 45 ben en geen opleiding heb afgemaakt en nog nooit leiding heb genomen over mijn leven doet me dat wel pijn ergens. Het is niet dat ik niet slim genoeg ben. Het zit niet in mijn karakter. Ik ga mee met de stroom des leven. Gek eigenlijk. Maar ja……het kan dus ook anders . Gelukkig beschouw ik mijn leven als boeiend en voel ik me best goed. Heel veel moois voor het nieuwe jaar. Marijke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in