The-Dalai-Lama-bidden

Je kunt wel denken dat bidden voor Parijs een prima vriendelijke en meelevende manier van steun geven is en dat is het ook, maar heb je er ooit wel eens serieus bij stilgestaan? De Dalai Lama heeft dat wel gedaan en had een aantal verstandige adviezen voor de mensen, ze smekend niet voor Parijs te bidden, maar aan vrede te werken. Hij vertelde dit aan de Duitse omroep Deutsche Welle in een recent interview. Naast het spel met woorden….. vraagt bidden voor Parijs aan God om een probleem te herstellen dat de mens gecreëerd heeft.

“We kunnen dit probleem niet oplossen enkel door gebed. Ik ben een boeddhist en ik geloof in het gebed. Maar mensen hebben dit probleem gecreëerd en nu vragen we God om dit op te lossen. Dat is niet logisch. God zou zeggen: “los het zelf op want je hebt het immers ook zelf gecreëerd”.

Hij gaat verder met meer wijze woorden, door door lagen van gekibbel heen te snijden en geeft aan dat een systematische aanpak nodig is om menselijke waarden te handhaven. Dus waar hechten we nu eigenlijk waarde aan? Wij zijn het collectief. Rondkijkend in de wereld van vandaag lijkt het of we de waarde van het nationaal belang vóór die van wereldse vraagstukken zetten.

“We hebben een systematische aanpak nodig om menselijke waarden van eenheid en harmonie te kunnen bevorderen. Als we daar nu mee beginnen is er nog hoop dat deze eeuw anders zal zijn dan de vorige. Het is in ieders belang. Dus laat ons werken aan vrede binnen onze families en samenleving en geen hulp verwachten van God, Buddha of de regering.”

Nogmaals, snijdend door alle tactische illusies van de schuldvraag, zegt hij dat de meeste van de onderwerpen oppervlakkig zijn.

“Bovendien zijn de problemen waar we vandaag de dag mee geconfronteerd worden het resultaat van de oppervlakkige meningsverschillen over religieuze geloven en nationaliteiten. We zijn één volk.”

Ik denk dat het de waarheid van z’n woorden is die met mij resoneert. Voor miljoenen mensen over de hele wereld is de Dalai Lama de belichaming van menselijkheid en compassie en in zijn ogen is de middenweg de beste manier om vrede te benaderen. Niet alleen oppervlakkige vrede, maar een systemische vrede op een persoonlijk niveau. Vrede met jezelf, vrede met je voorouders, vrede met de natuur, vrede met dit moment …… het komt allemaal terug bij het individu en het is de eerste belichaming van wat je wilt zien in de wereld.

Als we de manier waarop de wereld zich ontvouwt willen veranderen, zullen we dit op veel MEER dan alleen emotioneel niveau moeten doen We moeten beginnen met een verschuiving in ons bewustzijn. Dit is deels waarom alternatief nieuws belangrijk is. We beginnen andere perspectieven te zien, andere invalshoeken, wat er werkelijk aan de hand is. Het opheffen van de sluier helpt mensen om te zien dat we op een aantal manieren worden “genomen” en dat het tijd is om hier uit los te breken.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hoe duidelijker we zaken kunnen zien en hoe meer we vragen om een verandering in de manier waarop dingen vanuit een ander perspectief worden gedaan, hoe makkelijker het zal worden om deze verschuivingen wereldwijd te kunnen maken. Als we de toon van de media blijven volgen en beginnen met het nóg meer haten, aanvallen en verdelen van mensen, zullen we worden achtergelaten met een nog veel groter probleem.alexis-kaarsen-brief

Dit is een belangrijk moment om te starten met kijken naar waarom dingen als deze blijven gebeuren en hoe we hier iedere keer op reageren. We weten allemaal dat terreur slecht is en niemand wil dat zien, maar we moeten ook doorgaan met onszelf in liefde te centreren en solide bewuste oplossingen neer te zetten om verandering teweeg te brengen. Als Jihadistrijders beweren dat zij meer van de dood houden dan wij van het leven, dan spelen zij misschien de rol van ons te bemoedigen om van het leven te houden. Als we zelfs in deze moeilijke tijden doorgaan met liefde te blijven vinden en ophouden zoveel aandacht en kracht aan de politieke agenda’s die hier spelen te geven door ze te doorzien, dan zullen we helpen met het stoppen om dit hele spel van brandstof te voorzien. Dat betekent niet achterover leunen en bidden, maar het betekent het veranderen van je gesprekken, het veranderen van hoe je naar dingen kijkt, acties ondernemen die meer in dienst van anderen staan, meer aan je eigen persoonlijke groei werken en waarlijk in een liefdevol leven stappen!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

23 REACTIES

 1. Gewoon mooi deze weg naar zuiver worden.
  Gelukkig gaan er steeds meer deuren open waar ligt in schijnt.

 2. Ik zie dat ik een reactie had gezet bij de verkeerde persoon, dus nog maar een keer.
  In het artikel Een Vredesbrief i.a.o. Het verlies van een familielid vind je een voorbeeld van vergeveingsgezindheid ten aanzien van tereurgeweld.

 3. In het artikel Een Vredesbrief i.a.o. Het verlies van een familielid vind je een voorbeeld van vergeveingsgezindheid ten aanzien van tereurgeweld.

 4. Een reis van 1000 km begint met 1 stap. Dus leef vredig met jezelf en je omgeving. Eerlijk en open, en probeer open te staan voor andere denkwijzen en dan ben je al goed op weg.

 5. De mystieke Islam de Soefi, bedoeld met de jihad niets anders met de strijd binnenin jezelf.

 6. Mooie woorden, maar alle grote dingen beginnen heel klein. Ik probeer binnen mijn familie, kerk, vriendenkring vergeving te praktiseren. Lukt niet altijd, gaat met vallen en opstaan. Heb de Liefde van Onze Lieve Heer dagelijks hard bij nodig. Ik ga in gesprek met mijn Islam vrienden. Wat maken zij mee, hoe voelen zij zich. Wat kan ik doen of laten om hen een "veilig en liefdevol gevoel te geven. Ik stel steeds de vraag, waarom IS het nodig heeft om zulk een geweld en haat te omarmen. Ik wil weten wat daaraan ten grondslag ligt. Hiervoor is een oprecht gesprek met elkaar noodzakelijk. Wat voor toekomst zien deze jongeren die de kwaadaardige opdrachten aan het uitvoeren zijn of willen uitvoeren. Waarom ben ik nu pas aandacht hieraan gaan besteden? Wat hield me bezig, om de pijn van deze medemensen niet eerder
  ook in acht te nemen? Kortom wat moet ik veranderen in mezelf om een beter medemens te worden? Dat zijn allemaal vragen waarmee ik nu bezig ben….. en u?

 7. Ik ben het 100% met de dalai lama eens.
  Mensen geven vaak God de schuld en zeggen: "als er een God is, waarom gebeurt dit dan?"
  Nou het antwoord is: De mensen doen dit! En God kan niet al het slechte van de mensen
  tegenhouden. De mens heeft een eigen wil gekregen en velen gaan daar verkeerd mee om.
  Maar ik geloof dat die mensen daar in het hiernamaals veel spijt van zullen krijgen.
  Wellicht zelfs al als ze nog op de aarde zijn.

 8. Heel mooi verwoord. Al wat leeft,groeit en bloeit bestaat uit één en dezelfde energie,,,,we zijn allen Eén,,,,,,
  Als er in onze harten onvrede,verdriet,boosheid, leeft is er oorlog in ons,,,,,,
  Wanneer we allemaal bewust worden van wie we in wezen zijn,,,nl Goddelijk met een eigen wil die eigen keuzes mag maken komt er vrede in ons harten wat zich van binnen naar buiten openbaart,,,
  Als we de moed hebben ons zelf te helen zal zo binnen buiten worden !

 9. Ik kreeg door in mijn meditatie, altijd in mijn hart, waar ik vragen stel en antwoorden krijg : dat de conflicten in de wereld de afspiegeling zijn van de conflicten en strijd in onszelf, dat het enige wat we moeten doen is, de strijd in onszelf oplossen…..dat is alles, als we dat allemaal doen zal het effect ervan vrede en harmonie zijn……

 10. Janny .
  Bijna naamgenoot ook jij bedankt voor je positieve bericht .
  Eigenlijk iedereen , het is mooi hoe iedereen het woord liefde toepast.

  ❤️❤️❤️ Jannie ❤️❤️❤️

 11. Mooi Yvonne .

  Dank je voor dit mooie bericht .
  Je heb gelijk licht en liefde is de grootste kracht van het universum .

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 12. Wereldproblemen zijn over het algemeen menselijke problemen, het onvermijdelijk gevolg van ego-slaapwandelen (Adyashanti). Amen!

 13. Ik kreeg een heel mooi bericht door van mijn Gids, wat ik hier even deel:
  er zit veel kracht in en het laat ons nadenken over de éénheid.
  Er staat zoveel, wat eenieder naar zijn/haar inzicht kan invullen, maar dan ontkracht je het bericht….

  de laatste regel heb ik weegelaten, ik schrijf dit soort berichten op facebook/automatisch schrift.
  Het komt op hetzelfde neer als de Dalai Lama ook verwoord:

  "Lieve allemaal,
  Wij: de mensen, de gidsen,de engelen…..zijn állemaal ÉÉN.
  Wij komen állemaal uit dezelfde BRON.
  Jij, je buren, de burgemeester, de premier, een president, de criminelen, de moordenaars, de Liefde-zielen……… vanuit DEZE ENE BRON.
  HELP ELKAAR!!!
  Stuur Licht en Liefde naar elkaar…niemand uitgezonderd.
  Want het Licht, de Liefde is DÉ grootste kracht van het Universum.
  Daar is tenslotte ALLES uit ontstaan!!!!!"

 14. het klopt , mensen die deze gruweldaden plegen zijn zover van zichzelf verwijdert geraakt dat ze zich zelf zo vreselijk haten dat ze daarom in haat staand denken te kunnen blijven, het geeft ze net die extra belangrijkheid die ze zo wanhopig proberen te vinden… een beetje als kinderen die geen aandacht krijgen en dan maar vervelend worden en zodoende negatieve aandacht krijgen….alles liever dan geen aandacht….
  Laten we beginnen in onze eigen kring liefde te brengen en zo de cirkel steeds groter maken naar de wereld…. alleen liefde maakt de liefde in de ander wakker…

 15. Dat terroristen vanuit pijn, afwijzing en angst handelen. Liefde zou zien dat de aanslag plegers in wanhoop zijn en hunkeren naar liefde.

  Ik heb eens een uitspraak gehoord iets in de zin van "hou van mij wanneer ik het het meest nodig heb"

 16. Liefde en eenheid zoeken in de dingen die ons verbinden, want de wereld is één land en de mensen haar bewoners.

 17. Kan je doden in de naam van de liefde? Is het gerechtvaardigd x mensen te doden om er xxx te beschermen?

  Mijn hart zegt: Liefde. Liefde. Liefde!
  Maar vertel mij – hoe verenigen we dat met mensen die aanslagen willen blijven plegen?

  Wat is hier de illusie waar we doorheen moeten kijken?
  Wat zou Liefde doen?

 18. In "Vredesbrief over de aanslagen in Parijs" vind je deze deze manier van vrede scheppen in de praktijk gebracht.

 19. Ik weet niet wie dit artikel geschreven heeft ?
  Waauw wat een wijze woorden.
  Ben er diep van onder de indruk
  En hoop hier veel van op te steken.
  Want dit hebben wij nodig op het moment.

  ❤️