turkse vlag
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Ja er is weer heel wat chaos die ons wil wakker schudden. We hebben de laatste dagen het Nice gebeuren en gisteren de poging tot staatsgreep in Turkije en de vele andere actieve plaatsen op aarde. Mijn dochter woont in Turkije en de verschuiving daar houdt me natuurlijk sterker bezig dan de andere. Ook daar is momenteel een heel belangrijke verschuiving bezig met grote collectieve impact.

Ik kreeg deze nacht (16/07/2016) sms bericht van haar, stemde me af en kreeg duidelijk de boodschap dat het een proces van groei en verlichting was. Verder kreeg ik ook door dat Turkije een sleutelpositie bezet in de huidige, collectieve frequentieverschuiving. Ze spelen een sleutelrol in het herstellen van de mannelijke energie, die nu te dominant is. Zoals Erdogan placht te zeggen:” een vrouw die lacht, begaat een zonde en is strafbaar”. Hoe bang moeten ze daar niet zijn van de kracht van het vrouwelijke !!! Op mijn facebooktijdslijn kreeg ik volgende extra insteek: Vóór patriachale overheersing waren deze gebieden Matrileen: Moeder AARDE en Grote Vrouwe waren de bepalers van al wat leefde in Vrede & Harmonie . [geen matriachaat. Wel Matrileen: gelijkheid en verdeling van taken naar talent en vermogen tot handelen] …..ik voel dat ZIJ vragen om terug te keren naar “oude”Waarden om toekomst in Liefde 

Nu begreep ik nog beter mijn healingsessie van deze nacht.  Het is het rechtzetten van de disbalans van de oude, mannelijke en patriarchale manier van denken en handelen.

Na het contact met mijn dochter deze nacht om 0.50u begon ik spontaan te healen. Als kanaal wordt ik vaak spontaan ingezet en of ik nu zin had om te slapen of niet. De healing duurde tot 02.12u. Ik zag een duidelijke healing straal van mij naar mijn dochter in Turkije en van daaruit  zag ik de healingenergie cirkelvormig uitdijen. Ik begin beter en beter te snappen waarom ze mijn dochter daar “geplaceerd” hebben. Ik sta dus mijn dochter af voor de goeie zaak want ik mis haar natuurlijk ontzettend. Ik was toen ik het nieuws van de coup vernam eerst wat boos, want vliegvelden zijn gesloten dus mijn dochter werd plots “onbereikbaar” voor me. Maar nadat ik de healing gedaan had en duidelijk zag dat het belangrijk is dat zij daar is, kon ik vrede krijgen met haar plaats daar en mijn plaats hier. Haar Turkse echtgenoot is ook een spiritueel buitenbeen die op zijn manier daar breekt met de oude turkse waarden. Ik ben eigenlijk wel trots op die 2 mooie mensen dat zij daar de taak op zich nemen om verlichting te brengen op hun manier.

Het belang van de intentie in de materie

Een healing moet altijd een benoeming (=intentie) hebben dus probeer ik de benoeming vrede. Ik kreeg direct door dat het niet om vrede draaide, het ging om de essentie en die mocht ik niet toedekken met de mantel der vrede. Ik stelde me open en vroeg om de juiste afstemming. De 2 volgende woorden kwamen klaar en duidelijk door :  liefde en progressie. Het is dus een beweging van liefde en groei die momenteel speelt.

Toen ik deze morgen opstond legde ik er de kaarten op en ik kreeg het volgende als antwoord: 15 beer + 27 brief + 1 ruiter. Dat zijn in essentie 3 neutrale kaarten. Toen ik mijn vraag anders formuleerde, de pak kaarten herschudde kreeg ik !!!! 1 + 27 + 15. Dat heb ik in de 25j dat ik kaarten leg (voor mezelf) nog nooit meegemaakt. De beer staat voor moederlijke kracht, geluk maar voor jaloezie van de buitenwereld op dat innerlijk geluk. De brief gaat over communicatie en contractuele structuren en de ruiter over communicatie meer naar inzicht en visie toe. De huidige acties in Turkije zullen dus op het eerste zicht niet veel veranderen in zichtbare machtswissel, maar de onderliggende, globale frequentie daar is nu wel verhoogde en zal op de één of andere manier een positieve uitwerking hebben. Er zal een verschuiving zijn in de visies en mind van de mensen.

Ik weet dat Ton van der Kroon heel intens bezig is daar dus was ik nieuwsgierig wat ik bij hem zou ontdekken. Op zijn website vond ik verdere insteek.
Hier copier ik het stuk dat ik in deze case waardevol vind:

Assad, Moubarak, Ghadaffi, Netanyahu en Erdogan vertegenwoordigen een oud manbeeld; de autoritaire vader die met de vuist op tafel slaat, en er niet voor terugdeinst om geweld te gebruiken, het volk onderdrukt, en het vrouwelijke negeert of domineert. Daar sluit de Islam naadloos bij aan: een godsdienst die uitermate patriarchaal is, en zich kenmerkt door de dominantie van mannen, de volgzaamheid en achterstelling van gesluierde vrouwen en een ontkenning van individualiteit, gevoelens en een innerlijk beleefde spiritualiteit. Kortom: de oude wereld.
Het is niet vreemd dat een hele jonge generatie, die is opgevoed met internet, Facebook en mobieltjes, er meer dan genoeg van heeft. Ze kennen de onderdrukking, de manipulatie en corruptie, van een systeem waarbij het mannelijke en vrouwelijke totaal uit balans zijn geraakt. De ultieme mannelijke vervorming uit zich in het bouwen van muren en veroveren van het land van de buren (Israel), een Jhihadistsiche strijd in naam van God (Hamas, Hezbollah, Taliban, El Qaida) of het uitmoorden van de eigen bevolking, inclusief het gebruik van chemische wapens tegen kinderen en burgers (Sadam Hoessein, Assad). Deze laatste machthebber lijkt met zijn wat muppet-achtige gezicht de verpersoonlijking van het kwaad te worden, maar in wezen is het een man zonder ruggengraat die het werk wat zijn vader nog eens dunnetjes overdoet. Een zoon die de weg kwijt is en uit alle macht probeert zijn mannelijkheid te tonen. Bron

*******

Deel dit bericht zoveel mogelijk. Ook wie niet bereidt is mee te investeren maar dit bericht hier leest zal op de één of de andere manier meehelpen. Zij die zich geroepen voelen mee te investeren zijn openers van de vrouwelijke energie. Aan de hand van het verslag zullen zij ook weten wat ze nu moeten doen om de balans van de vrouwelijke kracht in hun eigen leven te herstellen.

Isabelle Lambrecht

vitaal water
vitaal water
vitaal water

19 REACTIES

 1. Voor mijn gevoel is Islam wel een religie die vrouwen onderdrukt. Denk na, want als een vrouw verplicht is lichaamsbedekking te dragen zou het man-vrouw ongelijkheid opleveren als mannen dan niets hoeven te dragen. Dus is Islam wel zeker vrouw-onderdrukkend, de mooie schoonheid van vrouwen mag immers niet getoond worden, wat is er mis mee met die schoonheid? vrouwen zijn zulk mooi schepsels wat tevens ook voor mannen geldt, hoezo zou je dan je lichaam of gezicht moeten bedekken?

  • Sander

   Wat is de bron van dat "gevoel" in jou? Ik heb het gevoel namelijk dat het je ego is en die kan best tricky en sneaky zijn. Het is mijn ego die het geduld heeft verloren te moeten aanzien hoeveel mensen praten over onderwerpen waar ze nauwelijks kennis van hebben met een overkomen alsof ze alle ins en outs ervan beheersen.

   Je haalt 1 voorbeeld naar voren om een hele religie te bestempelen als vrouwonderdrukkend en zelfs die is niet gebaseerd op een waarheid geintrepeteerd op het meest simpele niveau/laag (seriat).

   Laat deze uitschieter van mijn ego de laatste zijn alsjeblieft. Geef mij kracht om niet af te dwalen van "mijn" reis naar "wij" het één zijn..

 2. Artikel is wat kort door de bocht en simplistisch : dat merk ik wel vaker bij artikelen van Isabelle. Er zit veel waarheid in maar toch kloppen sommige dingen niet. "Herstellen van mannelijke energie in Turkije", wel integendeel, het negatieve mannelijke wordt er juist ten top gedreven!
  De eigenlijke Jihad is de innerlijke strijd met jezelf tussen je hogere zelf en het ego, met zelfoverwinning tot gevolg. Een benadering die bijvoorbeeld door de Sufistromingen binnen de Islam goed begrepen werd in tegenstelling tot de strijdende (en in wezen zelf-vernietigende) krachten binnen de Islam.

  • Hallo Joris,

   IK denk dat het verschil tussen uw focus en mijn focus is dat jij kijkt met je fysieke ogen en ik met mijn innerlijke oog.

   In de kirlian fotografie heeft men duidelijk aangetoond dat er voorafgaand aan het fysieke blad er eerst een energetische bladvorm gevormd wordt. Pas ERNA komt de fysieke vorm.

   Ik tune dus in op de essentiële energie, de energie achter de sluier. Het is als kijken achter de illussie.

   Genezing is juist eerst het versterken en vergroten van iets voordat het kan losgelaten worden. Als psychoterapeute merk ik dat ook maar al te goed. Onderdruk ik het thema van de klant dan versterkt ik het, geef ik het de ruimte door het extra aandacht te geven dan wordt het bevrijdt.

   In de homeopathie kennen we net hetzelfde fenomeen.

   Voor mij is er ook geen innerlijke strijd, er is een begrip/erkenning/respect nodig van de 2 polen in onszelf zodat er harmonie komt. Niks strijd of overwinning gewoon begrijpen en de juiste plaats toekennen.

   Nog veel plezier en ontdekking gewenst op je aardse reispad.

 3. M.b.t. wat er in de buitenwereld plaats vindt: Als er een god zou bestaan, zou mijn gebed geweest zijn: Laat mij geen oordeel hebben over wat andere doen! Het zijn mijn zaken namelijk niet! Maar laat het mij als spiegel gebruiken. Dat waar ik op reageer in de wereld, zegt namelijk iets over mij, waar ik bij mijzelf mee aan de slag kan gaan. De weg naar binnen is de enige weg naar vrede, innerlijke vrede. Want uiterlijke schijn is bedrog (een illusie). Wat er in de buitenwereld gebeurt is nogmaals niet mijn zaak en dus niet mijn taak. Laat mij dat niet als egocentrisch ervaren. Als er nu iemand mij om hulp vraag en ik kan dat bieden, laat mij dan beseffen dat dit spontaan plaats zal vinden, in de vorm van wel of niet helpen. Het gebeurt door mij heen. Laat mij beseffen, dat ik nooit, maar ook nooit in dit leven, zoveel feiten zou kunnen verzamelen over een situatie om met 100% zekerheid een waar oordeel te kunnen geven, over niets en niemand, hoeveel feiten en harde bewijzen ik ook zou mogen hebben. Laat staan dat ik de toekomst kan voorspellen of zou kunnen zeggen waar dit alles goed voor is. Als ik dit wel doe, ervaar ik namelijk dat ik de weg naar binnen inruil voor de weg naar buiten en dat geeft mij pijn, woede, verdriet, haat e.d. De weg verder naar buiten bewandelen omvat een pad, wat mij steeds donkerder begin te worden. Laat mij daarom de weg naar binnen bewandelen en beseffen dat wat er in de wereld gebeurd, schijnbaar moet plaats vinden, want anders zou het niet gebeuren. En dat hoe ik handel, ook moet plaats vinden. Ik besef inmiddels, dat wanneer ik vol vrede ben, door geen oordeel te hebben, een vrediger en behulpzamer mens ben. Want vol in vrede zijn en oordelen lukt mij niet te samen. De enige weg die betreden dient te worden, is voor mij, mijn eigen innerlijke weg. De weg van die ander is NIET mijn taak en zaak! Geef mij het vermogen die innerlijke weg te bewandelen. En laat mij niet bang zijn de controle te verliezen en dat ik geen grenzen meer zou kunnen stellen. Maar laat mij begrijpen dat ik zal reageren op basis van overtuigingen, die dan benodigd zijn. Als dit een gebed was, zou ik nu zeggen – Amen
  Maar ik weet inmiddels dat ik niet hoef te bidden (smeken), maar dat wat ik (zogenaamd) zal doen, spontaan zal plaats vinden. Op basis van overtuigingen, dwars door mijn zogenaamde IK heen.
  – Begrijpen is Alles!
  P.s. Mocht je het anders vinden, dan is dit prima. Ik weet namelijk helemaal niet wat goed voor jou is en welke overtuigingen jij erop na dient te houden. Ik heb namelijk mijn eigen innerlijke weg als taak. Laat ik inzien dat ik dit goed gescheiden dient te houden! Of dat gebeurt, tja….? God (bewustzijn in de kern die ik ben) mag het weten….

 4. Islam onderdrukt vrouwen niet wie islam niet kent zegt dit.
  Onze profeet was de eerste die met zijn dochter de straaten op ging terwijl in die tijd de meisjes leefend begraven werden door ongelovigen dus weet waarover je praat voordat je zegt dat vrouwen in islam onderdrukt worden en respect tonen en verdiep eerst in koeran voordat je zulke dingen gaat roepen. niemand is verplicht om in Turkije te wonen haal je dochter toch gewoon terug dan heb je je zorgen ook niet.

  • Hai Tenzile,

   Dank voor je reactie. Islam onderdrukt zeker niet, in mijn ogen. Maar mensen onderdrukken wel nog veel andere mensen. religie wordt mi nog veel misbruikt, maar elke religie en niet 1 in het bijzonder…

   Groetjes!

  • Eerst en vooral moet men een onderscheid leren maken tussen Islam en moslims. De koran onderdrukt de vrouwen zeker niet. Ze zijn zelfs bevoordeeld. Dat is iets wat weinigen weten.. en het woord "jihadist" is een term die gebruikt wordt in het Westen. Het woord "Jihad" betekent letterlijk "moeite doen". Moeite Doen om bv. Een beter mens te worden … dichter bij God te komen. Dan ben je bezig met je eigen Jihad. Niets met strijden te maken.
   Dit is typische praat van mensen die zich nooit in de Islam hebben verdiept en maar na-apen wat ze van een ander horen of lezen.
   Men verwart veel te veel "islam" en moslims (terroristen). Ok. Ze zijn misschien van Islamitische afkomst maar hebben niets gemeen met de ware Islam die vrede predikt.
   Zo'n tekst is niet veel beter dan wat "terroristen" schrijven. Die zetten ook tot haat aan. Dat er dringend iets moet gedaan worden aan dat terrorisme is een feit maar als dat zich uit door moslims (die integer zijn en daar niets mee willen te maken hebben) te beledigen dan ben je in mijn ogen echt niet goed bezig. Niet elke moslim is terrorist. Respect voor ieders mening is nog altijd de boodschap en ik heb het hier over miljoenen moslims die repect verdienen.

  • Mijn reactie is hier op niks gebeurd voor niks KARMA zegt men.
   Ik ben al 45jaar gehuwd met een Moslim ik ga altijd naar de Moslim landen toe.
   Wat ik tegen komt (ook bij Christelijke familie s) is dat niet de Islam de vrouw onderdrukt.
   Maar de instelling v/d man.ook maak ik het zelfde mee bij de Christelijke religie.
   Het is niet het geloof maar sommige mannen doen dat.
   Ik heb een geweldige Moslim man krijg elke week bloemen/Hij helpt altijd overal en dat is niet de oorzaak dat hij zoveel jaar in Holland is.
   Maar zijn vader en ook zijn broer zijn hulpzaam en respecteren hun vrouw en moeder.
   Dus het slaat niet op de Islam dat vrouwen onderdrukt worden.
   Ik ben gelukkig in een MOslim fam terecht zijn gekomen.
   Ik mag alles/doe alles wat voor kleding ik draag daar ben ik vrij in . groet jammer dat niet meer mensen weten hoe het echt is als Moslim familie .groet Lisbeth

  • Tenzile, de Islam is een prachtige, rijke en zeer wijze visie wanneer die inhoudelijk begrepen wordt. Het te letterlijk bepaalde worden nemen en verdraaien zorgt ervoor dat bepaalde mensen dus misbruik kunnen maken van deze schitterende wijsheid.

   Wanneer we de wijsheid van de Islam juist benutten worden we schitterende mensen, "fout" gebruik zorgt voor lijden. Net zoals atoomenrgie voor kracht en energie kan gebruikt worden kan ze ook als een vernietigende bom gebruikt worden.

   Ik zie in de schoonfamilie van mijn dochter zeer mooie, wijze gebruiken dankzij de Islam. Ik heb daar een hele warme, schitterende familie leren kennen die mijn dochter als hun eigen dochter, hartverwarment in de armen sluiten.

   Er is zoveel moois, rijkdom en wijsheid op aarde en toch kiezen we ervoor om elkaar te veroordelen te beoordelen en af te maken. Elke religie zegt hetzelfde, met enkel een andere klemtoon. In elke religie kon ik dezelfde schatten ontdekken telkens met een nieuwe insteek.

   Ja mijn hartewens is dan ook dat mensen gewoon wakker worden ipv te vechten tegen zichzelf

 5. Het feit dat de focus hiermee op een mediacircus wordt gelegd, is veelzeggend. Welk beeld wordt er opgelegd? De beste healing blijft toch introspectie. Wat wordt er in mij geactiveerd met een dergelijk verhaal? Daarmee opereer je vanuit de kern en kan je echt healen. Er is momenteel veel poppenkast gaande…

 6. Wouw heerlijk goed duidelijk verteld.. weer een stap in ons evolutie proces naar bewust wereld bewustheid… zo zie ik (wij).. hoe we de wonden aan t genezen zijn..als collectief.
  Gelijk aan wat je verteld..
  Heb gevoel dat dit proces nu heel hard gaat.. klaar aan t stomen is …
  Dank je wel voor je artikel.

  Erik

 7. Daar sluit de Islam naadloos bij aan: een godsdienst die uitermate patriarchaal is, en zich kenmerkt door de dominantie van mannen, de volgzaamheid en achterstelling van gesluierde vrouwen en een ontkenning van individualiteit, gevoelens en een innerlijk beleefde spiritualiteit. Kortom: de oude wereld.
  Dit heeft niks met de islam te maken. Kijk maar eens hoe het gaat in Marokko en hoe het daar al verandrrd is. Hoe veel rechtrn vrouwen daar hebben.

  • Kijk naar Indonesië en.Maleisië daar leven moslims samen met mensen met een andere geloofsovertuiging.

  • hallo joke, niet direct nee. Mijn dochter had me wakker gebeld dus ik moest blijkbaar intunen, Frankrijk daar moest ik blijkbaar niet "tussenkomen". Ik heb dus op dit moment geen insteek in het jammerlijke gebeuren in Frankrijk.
   Als ik deze week tijd vind kan ik eens intunen en kijken of ik iets meer mag zien/weten inzake het onderhuids proces in frankrijk.

 8. Ook wat er over Syrië geschreven wordt klopt niet echt. Ditzelfde geldt voor Ghadaffi. Syrië wordt dankzij Assad juist beschermd voor de oprukkende vrouwenonderdrukking. Een van de laatste seculiere staten in het Midden-oosten. Ik vraag me af of deze Ton van der Kroon wel eens in Syrië is geweest.

 9. Goh….klopt toch echt niet wat er over Israël en Netanyahu gezegd wordt….hoe kan je Israël nou onder Islam schuiven? Dan voel je iets toch niet goed aan…..vreemd…..hier dus ook valse informatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in