nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

door Jennifer Hoffman

Ik weet dat er een reden is dat ik onder het teken van Ram geboren ben. Als er iets gedaan kan worden, dan krijg ik het gedaan. Als er een manier is om dingen te doen gebeuren dan zal ik het doen, wat er mij ook in de weg mag staan. Dit maakt mij erg efficiënt en doeltreffend. Mijn drang en concentratie helpen mij om de dingen gedaan te krijgen, maar ze leiden me ook naar situaties waar mijn vermogen om de dingen in mijn eigen gewenst resultaat te forceren, lessen creëert om te leren wanneer het tijd is om de dingen los te laten. Doorheen de tijd heb ik ontdekt dat er een tijd is om dingen te forceren en een tijd om gewoon achterover te zitten en te zien wat er vervolgens gebeurt. Weten hoe je moet kiezen tussen de twee vergt geloof en vertrouwen en een bereidwilligheid om naar onze intuïtie te luisteren.

Wanneer we de dingen forceren handelen we vanuit ego en angstniveau en dan wordt angst ons motief. Als we die relatie, die job niet krijgen, dit of dat gedaan krijgen, zal ons iets naars overkomen of we zullen falen of onwaardig zijn. Of, misschien komt er niets anders voorbij dus moeten we ons kost wat kost eraan blijven vastklampen. En we krijgen dikwijls tekens van onze gidsen en engelen dat we sommige dingen gewoon moeten loslaten of weg moeten gaan. Maar wanneer we de houding hebben dat we deze specifieke zaak kost wat kost moeten bereiken, zien we alles wat in onze weg staat als een hindernis en nemen of kunnen we ons niet de tijd nemen om te overwegen dat het een vermomde zegen zou kunnen zijn. Dikwijls is het feit dat de dingen niet werken een teken voor ons dat dit een ervaring is die we kunnen missen.

Als we elke uitdaging als een test van ons kunnen beschouwen, zullen we de dingen forceren om de uitkomst te krijgen die wij verwachten. Het is mijn ervaring dat wanneer ik een uitkomst forceerde, ik later spijt van mijn handelingen had. En wanneer de hindernissen verschenen en ik ertegen stootte, en ze uiteindelijk verwijderde, kwam ik later erachter dat de hindernissen bedoeld waren om mij te stoppen op dat pad verder te gaan, niet om mijn bekwaamheid te testen om de dingen gedaan te krijgen. De dingen forceren is ook van toepassing wanneer ik langer dan nodig in een situatie bleef, hopend dat het wel zou goedkomen op een of ander tijdstip in de toekomst. Het is moeilijk om los te laten wanneer we deze handeling gelijkstellen met een nederlaag. Misschien moeten we onze definitie van een nederlaag veranderen en erkennen dat het soms betekent onze grenzen te kennen wanneer het op pijn, verdriet en leed aankomt.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Hoe weten we wanneer we de dingen niet forceren?
Voor mezelf, weet ik dat wanneer dat ik mij gedwongen voel om vooruit te stormen, het een aanwijzing is om een grote stap terug te nemen om te pauzeren en te overwegen waar ik mee bezig ben en waarom. Wat win ik als ik de dingen forceer en wat verlies ik? Wil ik enkel winnen of is dit echt belangrijk voor me en de investering van mijn tijd, energie en emoties waard? En, wat proberen de hindernissen me te vertellen? Ik heb geleerd op mijn intuïtie te vertrouwen wanneer het “vertragen” fluistert en ik weet dat mij een gelegenheid gegeven wordt om een minder pijnlijk en moeilijk pad te kiezen. Je eigen grenzen leren kennen is een volgende stap op je reis in spiritueel bewustzijn, en het kiezen van liefde boven pijn, geluk boven verdriet en nederlaag boven succes ten koste van alles maakt deel uit van dat proces. Wanneer je voelt dat je de dingen in een situatie forceert, luister dan naar je intuïtie als ze je zegt te vertragen, overweeg waar je mee bezig bent en waarom. Neem dan het pad dat je de meeste vreugde zal brengen, in plaats van de dingen de forceren.

Copyright(c)  by Jennifer Hoffman. All Rights Reserved.
– Vertaling : Ulla Mertens –

2 REACTIES

  1. ik herken dit verhaal zeer bij mezelf. Ik heb dikwijls de neiging dingen te forceren, ik luister dan niet naar mijn intuitie, negeer waarschuwingen die me duidelijk maken de situatie uit de weg te gaan, niet houdt me tegen te gaan voor iets dat ik denk liefde of geluk te kunnen betekenen… Dit eindigd voor zover ik ervaren heb in veel pijn en verdriet en spijt. Bij mij lijken mijn ogen dan pas open te gaan voor de waarschuwingen ik heb genegeerd, mijn intuitie ik niet vertrouwde… het lijkt alsof ik pas iets kan laten gaan als ik het zelf ondergaan heb, telkens een pijnlijke zaak… ik hoop dat ik ooit met vertrouwen mijn eigen intuitie leer volgen en me de dingen ik forceer waardoor ik me in pijnlijke situaties breng in de toekomst kan besparen…

  2. Ik herken dit verhaal goed, als ik iets wil en er houdt me iets tegen zal ik alles doen om het toch te krijgen, ik negeer mijn intuitie, al lijkt het een slecht idee soms en lijken hindernissen me te waarschuwen, ik ga ervoor en zie het negatieve niet. Hetgene ik geforceerd heb eindigd telkens negatief met veel spijt en verdriet als resultaat… En pas dan openen mijn ogen voor de waarschuwingen die ik genegeerd heb. Ik realiseer me dat ik mezelf door dingen te forceren alleen maar pijn aandoe en intuitie en waarschuwende tekenen er zijn om naar te luisteren… maar het lijkt alsof ik alles zelf moet ondervinden voor ik dit geloof…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in