Nieuwetijdskind.com-kerstboom
Leestijd: 6 minuten

Iedereen kent het kerstverhaal. We groeien er allemaal mee op. Of je nu wel of niet gelovig wordt opgevoed, aan het verhaal heeft ieder van ons in meer of mindere mate een herinnering.

Laten we het persoonlijk maken.

Wat heeft het kerstverhaal jou persoonlijk te vertellen wanneer je het verhaal zou verklaren als een droom of visioen? Er zitten zeer wijze lessen in verborgen…het kerstverhaal

Alle personages en symbolen in een droom of visioen vertellen je altijd iets over jezelf. Aangezien je verschillende delen in je hebt, bewust en onbewust, droom je soms van mensen die je herkent. Dat kunnen familieleden, vrienden maar ook artiesten of acteurs zijn, maar het kunnen ook onbekenden zijn. Je kunt dat zien als bekende en onbekende delen in je, namelijk je bewustzijn en je onbewustzijn. De verschillende mensen staan voor de verschillende onderdelen/aspecten in je. Van de mensen die je kent mag je je afvragen: hoe denk ik over die persoon? Wat vind ik van zijn eigenschappen? Juist datgene dat in je opkomt, wat je bewondert of waar je een oordeel over hebt, zegt iets over jou en wat je uit je schaduwkant in het licht mag gaan zetten, wat je te leren hebt, die eigenschappen bezit jij ook! Doe er iets mee…

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

In het kerstverhaal wordt opgeroepen om terug te gaan naar jouw plaats van herkomst, je geboorteplaats, om de mensen te registreren. Je dient een “terugreis” te ondernemen naar waar je roots liggen. Je reist samen, man en vrouw. Dit staat voor de twee delen in je.

Registratie staat voor bewust maken van wat nu nog onbewust is.

De boodschap hiervan is: Je kunt telkens terugkeren naar jezelf, naar binnen. Onderneem de innerlijke reis. Veel van ons zijn door omstandigheden ver van zichzelf afgedwaald, teveel gericht op de ander en alles wat buiten zichzelf ligt. Zo weet je geen contact meer te maken met je innerlijke zelf. Maak jezelf weer bewust van jezelf; onderneem de innerlijke reis!

De reis wordt vergezeld door een ezel. De ezel helpt een deel van je te dragen, het vrouwelijke deel. Deze vrouw is zwanger. Diep vanbinnen is een ongedwongen, open en eerlijke, pure en vooral kwetsbare persoonlijkheid aanwezig die zich wil uiten, geboren wil worden. De jouw transformatie! Je maakt je klaar of je bent je bewust van de weg naar de geboorte van een nieuw project of een nieuwe levensfase.

Een ezel is een lastdier. In deze droom helpt hij de last te dragen. Maar staat ook symbool voor de last welke je meedraagt en je altijd meeneemt op de reis van je leven.

In je lasten (met andere woorden: je levenslessen) zit altijd een kans om herboren te worden. De levenslessen die je doormaakt zijn de voedingsbodem voor je verdere leven. Wanneer je deze voedingsbodem terugneemt naar je roots, je innerlijk, kan je het laten transformeren naar wijsheid. Een transformatie is herboren worden.

Je komt aan in je geboortestad, waar het druk en zelfs overbevolkt is. Er zijn geen slaapplaatsen meer. Nergens is plek voor je basisbehoeften: bescherming, veiligheid, eten en slapen.

Je bent in je leven op zoek naar veiligheid. In de vele mensen om je heen zoek je naar overeenkomsten en geborgenheid. Misschien zoek je het wel in teveel mensen, je kunt daardoor de bomen door het bos niet meer zien.

Kan je deze veiligheid en geborgenheid wel buiten je vinden? Wat als je jezèlf nu eens alle basisbehoeften geeft in plaats van deze van of via anderen te verlangen? Wat zou dat voor jouw leven betekenen? Wat zou dat in je leven transformeren?

Uiteindelijk kom je terecht in een stal. De stal staat symbool voor het hart, het is ook de plaats waar het kindje wordt geboren.het kerstverhaal

Met andere woorden: jouw hergeboorte vindt plaatst in je hart, nadat je de innerlijke reis terug naar jezelf hebt ondernomen. Ofwel: je wordt herboren nadat je weer verbinding hebt gemaakt met je hart…

In de stal zijn de os en de ezel aanwezig. Vroeger leerde ik op school dat de os en de ezel het kindje warm hielden met hun adem. De eigenschappen die symbool staan voor deze dieren zijn ook in jouw persoonlijkheid aanwezig, namelijk geduldigheid, vreedzaamheid, levenslessen en verdraagzaamheid. Als deze eigenschappen vanuit warmte worden toegepast, zijn ze de levensadem voor de mensheid…

Het kindje wordt geboren: de transformatie is een feit! Het nieuwe begin van je leven. Problemen en obstakels worden overwonnen. Vruchtbaarheid in relaties, wensen, dromen, ideeën, mogelijkheden en nieuwe projecten dienen zich aan in je leven.

Zodra het kindje is geboren, staat er een ster aan de hemel; het geestelijk inzicht en de verlichting.

Ook dient een engel zich aan, je hoger zelf. De puurheid, spirituele bescherming en communicatie vanuit deze energie geeft je belangrijke informatie waar je je bewustzijn mee wilt verbinden. Het geeft aan dat wanneer je je verbindt met deze hogere energie, je jezelf in vertrouwen kan laten leiden naar zeer positieve gebeurtenissen.

De herders worden door deze engel geïnspireerd om je te verwelkomen. Een hogere macht leidt je naar je doel. De herders nemen schapen en lammeren mee. Schaap staat voor onschuldig en hulpeloos. Lam staat voor onschuld en zuiverheid. Eigenschappen welke jij ook bezit…

Vervolgens komen de drie koningen op bezoek op 7 januari. Dat is 14 dagen na je (weder)geboorte. 3 is het getal van de heilige drie eenheid. Lichaam, geest en ziel. Alles in het leven heeft als basis 3 om het compleet te maken.

Een koning is een krachtsymbool en staat voor leraar, baas. In ieder geval iemand die boven je staat. Duiding: wanneer jij weer contact maakt met je eigen drie eenheid, zal jij groeien en vanuit eigen kracht boven jezelf uitstijgen. Je zult eigen koning zijn.

7 is het zielsgetal. Nadat je herboren bent en weer contact en verbinding hebt gemaakt met je hart, maak je via je hart contact met je ziel. Je ziel wijst je de weg in de evolutie. Elk nieuw leven groei je vanuit ervaringen en word je een stukje wijzer waardoor de mensheid evolueert.

Het getal 14 staat voor beproevingen. De beproevingen zijn als het ware de

valkuilen op onze weg. Anders gezegd: situaties en gebeurtenissen die ons de kans geven om te oefenen, iets nieuws te proberen en te groeien, om blokkades en remmingen op te lossen en om bepaalde issues onder ogen te zien.

De koningen komen met geschenken. Ieder leven krijgt iets extra’s, zowel mooie als minder mooie cadeaus. De 14e levensdag staat voor de beproevingen. De geschenken staan voor het gereedschap welke je meekrijgt om deze beproevingen te doorstaan.

Het gereedschap staat voor het volgende:

-Wierook

WierookStaat symbool voor de goden, de aanwezigheid van G
od in alles. Wierook wordt vaak gebruikt om lichaam, ziel en geest in harmonie te brengen. Breng de geest tot rust vanuit Gods liefde. Bekijk alle beproevingen in je leven vanuit Gods liefde. Het zal je dan altijd naar een hoger level tillen. Wierook werkt zuiverend en haalt negatieve energieën weg. Wierook is het symbolische gereedschap om vanuit liefde je geest helder te maken.

-Mirre

Staat symbool voor het lijden. Mirre werkt verzachtend, desinfecterend en geneest wonden. Het is het symbolische gereedschap om te helen. Jij kunt jezelf altijd helen.

Goud

Staat symbool voor emoties zoals liefde, medeleven, macht, zelfwaardering, moed en passie. Zijn deze eigenschapen zuiver en in evenwicht dan ben jij de koning over je eigen leven.

Goud staat ook symbool voor spirituele gezondheid. Net als de alchemisten die lood in goud veranderen, kan je via deze eigenschappen een spiritueel leraar zijn voor jezelf en anderen. Om je persoonlijkheid te transformeren tot het hoogst mogelijke wat gedurende dit leven bereikt kan worden. Het is de ware betekenis van onvoorwaardelijke liefde, vanuit je innerlijke wijsheid. Deze vorm van liefde aanwenden ten gunste van jezelf en anderen is het hoogst haalbare in een mensenleven.golden-rays

Om de droomduiding samen te vatten.

Iedereen kan altijd en telkens weer opnieuw beginnen in zijn leven. In welke situatie je ook zit. Je kunt dat doen door een innerlijke reis te maken. Wederom verbinding maken met je hart. Je transformatie aan te gaan, je levenslessen verwerken en transformeren tot Krachtlessen. Je wordt geleid door een hogere macht, krijgt inzichten vanuit je hogere zelf, beschermd door je spirituele licht. Je hebt je gereedschap meegekregen en wanneer je dit gereedschap met liefde en mededogen inzet, kan je je leven transformeren in een bron van onvoorwaardelijke liefde. Voor jezelf en anderen.

Mooi toch, zo’n kerstverhaal?

Wijze lessen om mee te nemen op je reis door je leven….

Ik wens je een heel fijne gezellige en liefdevolle kerst met de mensen die jij liefhebt. Vooral jezelf.

Je mag mijn artikelen altijd delen, mits in zijn geheel en met mijn naam erbij. Dan blijft het zuiver. En zo ontvang je weer zuiverheid terug.

Liefs,  Esther Buijs

 

 

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

9 REACTIES

 1. “Ik wens je een heel fijne gezellige en liefdevolle kerst met de mensen die jij liefhebt. Vooral jezelf.”

  Ik heb niemand lief en vooral mezelf niet.

  Lieve mensen het is 2de Kerstdag en kruip nou eens in dat Jezus is geboren gevoel of je HART en vertel mij nou alsjeblieft wat dat nou is; LIEFHEBBEN en JEZELF liefhebben.

  Hoe doe ik dat?

  Leg mij dat stap voor stap nou eens uit.

  Zoals bv een handleiding voor het in elkaar zetten van bv een Billykast van Ikea.

 2. Over Kerstboodschappen gesproken, hebben we toch even 2015 jaar over moeten doen.

  De supermarkt is geopend op 1ste Kerstdag.

  Zo hoort het ook.

  Het is een gewone donderdag.

  Allemaal leuk die bijbel en die Kerst maar ik heb er zo`n beetje genoeg van om altijd maar de ezel in het verhaal te spelen.

  Jezus, krijg me daar toch een inzicht; ik BEN een ezel.

  Kan ik het roodkapje pakje wel gaan terug brengen.

  Ik dacht eens wat anders te willen.

 3. hey kijk eens aan! een geweldig mooi stuk. mooi hoe de metaforen uit de bijbel hier worden geïnterpreteerd. meer mensen die zich “verdiepen” in de bijbel of koran nag hammadi of andere religieuze geschriften zouden deze minder letterlijk moeten nemen maar naar de wijze boodschappen tussen de regels in moeten lezen. Een hele mooie kerstboodschap !

 4. Fijne , warme , gezellige dagen gewenst
  Voor iedereen die dit leest .
  En hoop ,geloof en liefde voor iedereen op aarden .

  Warme groeten Jannie.

 5. Dank je, voor deze mooie duiding van het Kerstverhaal. De symboliek geeft mij weer vertrouwen en zinvolle betekenis aan mijn Leven…

  Een prachtig innig warm Kerstmis en een sprankelend vreugdevol 2015.
  Groetjes
  Ria

 6. Dank je Esther voor de wijze waarbij je dit kerstverhaal
  Hebt gebruikt voor mooie tips waar we mee aan de slag
  Kunnen gaan.
  Ik ga mij zeker in jou kerst verhaal verdiepen.
  Zeker als er nog een boodschap achter zit. Wel meer als een.
  Er zitten zeker heel veel wijsheden etc in verborgen.
  Want ik zal er nu zeker anders tegen aan gaan kijken.
  Ik had geen idee wat mirre eigenlijk voor iets was.
  Nu krijg ik daar ook meer kijk op
  7 een ziels getal, mooi zeg, het is mijn favoriete getal.

  ( om de droom aanduiding samen te vatten)
  Deze krachtige tekst van dat laatste stukje kan ik meenemen
  In mijn voornemens voor volgend jaar.
  Dank je voor deze wijze lessen.

  Warme gezellige dagen toegewenst Esther.
  Groeten Jannie.

 7. Ha Esther,
  Prachtig toch die symboliek?
  Niet voor niets vertellen de verhalen in de bijbel een “menselijke geschiedenis”. Met name is de gehele geschiedenis van Jezus op jezelf en je eigen ontwikkeling te betrekken.

  Jij ook liefdevolle dagen en veel licht in 2015!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in