kerstverhaal

Iedereen kent het kerstverhaal. We groeien er allemaal mee op. Of je nu wel of niet gelovig wordt opgevoed, aan het verhaal  van kerst heeft ieder van ons in meer of mindere mate een herinnering.

Laten we het persoonlijk maken.

Wat heeft het kerstverhaal jou persoonlijk te vertellen wanneer je het verhaal zou verklaren als een droom of visioen? Er zitten zeer wijze lessen in verborgen…het kerstverhaalAlle personages en symbolen in een droom of visioen vertellen je altijd iets over jezelf. Aangezien je verschillende delen in je hebt, bewust en onbewust, droom je soms van mensen die je herkent. Dat kunnen familieleden, vrienden maar ook artiesten of acteurs zijn, maar het kunnen ook onbekenden zijn. Je kunt dat zien als bekende en onbekende delen in je, namelijk je bewustzijn en je onbewustzijn. De verschillende mensen staan voor de verschillende onderdelen/aspecten in je. Van de mensen die je kent mag je je afvragen: hoe denk ik over die persoon? Wat vind ik van zijn eigenschappen? Juist datgene dat in je opkomt, wat je bewondert of waar je een oordeel over hebt, zegt iets over jou en wat je uit je schaduwkant in het licht mag gaan zetten, wat je te leren hebt, die eigenschappen bezit jij ook! Doe er iets mee…

In het kerstverhaal wordt opgeroepen om terug te gaan naar jouw plaats van herkomst, je geboorteplaats, om de mensen te registreren. Je dient een “terugreis” te ondernemen naar waar je roots liggen. Je reist samen, man en vrouw. Dit staat voor de twee delen in je.

Registratie staat voor bewust maken van wat nu nog onbewust is.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De boodschap hiervan is: Je kunt telkens terugkeren naar jezelf, naar binnen. Onderneem de innerlijke reis. Veel van ons zijn door omstandigheden ver van zichzelf afgedwaald, teveel gericht op de ander en alles wat buiten zichzelf ligt. Zo weet je geen contact meer te maken met je innerlijke zelf. Maak jezelf weer bewust van jezelf; onderneem de innerlijke reis!

De reis wordt vergezeld door een ezel. De ezel helpt een deel van je te dragen, het vrouwelijke deel. Deze vrouw is zwanger. Diep vanbinnen is een ongedwongen, open en eerlijke, pure en vooral kwetsbare persoonlijkheid aanwezig die zich wil uiten, geboren wil worden. De jouw transformatie! Je maakt je klaar of je bent je bewust van de weg naar de geboorte van een nieuw project of een nieuwe levensfase.

Een ezel is een lastdier. In deze droom helpt hij de last te dragen. Maar staat ook symbool voor de last welke je meedraagt en je altijd meeneemt op de reis van je leven.

In je lasten (met andere woorden: je levenslessen) zit altijd een kans om herboren te worden. De levenslessen die je doormaakt zijn de voedingsbodem voor je verdere leven. Wanneer je deze voedingsbodem terugneemt naar je roots, je innerlijk, kan je het laten transformeren naar wijsheid. Een transformatie is herboren worden.

Je komt aan in je geboortestad, waar het druk en zelfs overbevolkt is. Er zijn geen slaapplaatsen meer. Nergens is plek voor je basisbehoeften: bescherming, veiligheid, eten en slapen.

Je bent in je leven op zoek naar veiligheid. In de vele mensen om je heen zoek je naar overeenkomsten en geborgenheid. Misschien zoek je het wel in teveel mensen, je kunt daardoor de bomen door het bos niet meer zien.

Kan je deze veiligheid en geborgenheid wel buiten je vinden? Wat als je jezèlf nu eens alle basisbehoeften geeft in plaats van deze van of via anderen te verlangen? Wat zou dat voor jouw leven betekenen? Wat zou dat in je leven transformeren?

Uiteindelijk kom je terecht in een stal. De stal staat symbool voor het hart, het is ook de plaats waar het kindje wordt geboren.het kerstverhaal

Met andere woorden: jouw hergeboorte vindt plaatst in je hart, nadat je de innerlijke reis terug naar jezelf hebt ondernomen. Ofwel: je wordt herboren nadat je weer verbinding hebt gemaakt met je hart…

In de stal zijn de os en de ezel aanwezig. Vroeger leerde ik op school dat de os en de ezel het kindje warm hielden met hun adem. De eigenschappen die symbool staan voor deze dieren zijn ook in jouw persoonlijkheid aanwezig, namelijk geduldigheid, vreedzaamheid, levenslessen en verdraagzaamheid. Als deze eigenschappen vanuit warmte worden toegepast, zijn ze de levensadem voor de mensheid…

Het kindje wordt geboren: de transformatie is een feit! Het nieuwe begin van je leven. Problemen en obstakels worden overwonnen. Vruchtbaarheid in relaties, wensen, dromen, ideeën, mogelijkheden en nieuwe projecten dienen zich aan in je leven.

Zodra het kindje is geboren, staat er een ster aan de hemel; het geestelijk inzicht en de verlichting.

Ook dient een engel zich aan, je hoger zelf. De puurheid, spirituele bescherming en communicatie vanuit deze energie geeft je belangrijke informatie waar je je bewustzijn mee wilt verbinden. Het geeft aan dat wanneer je je verbindt met deze hogere energie, je jezelf in vertrouwen kan laten leiden naar zeer positieve gebeurtenissen.

De herders worden door deze engel geïnspireerd om je te verwelkomen. Een hogere macht leidt je naar je doel. De herders nemen schapen en lammeren mee. Schaap staat voor onschuldig en hulpeloos. Lam staat voor onschuld en zuiverheid. Eigenschappen welke jij ook bezit…

Vervolgens komen de drie koningen op bezoek op 7 januari. Dat is 14 dagen na je (weder)geboorte. 3 is het getal van de heilige drie eenheid. Lichaam, geest en ziel. Alles in het leven heeft als basis 3 om het compleet te maken.

Een koning is een krachtsymbool en staat voor leraar, baas. In ieder geval iemand die boven je staat. Duiding: wanneer jij weer contact maakt met je eigen drie eenheid, zal jij groeien en vanuit eigen kracht boven jezelf uitstijgen. Je zult eigen koning zijn.

7 is het zielsgetal. Nadat je herboren bent en weer contact en verbinding hebt gemaakt met je hart, maak je via je hart contact met je ziel. Je ziel wijst je de weg in de evolutie. Elk nieuw leven groei je vanuit ervaringen en word je een stukje wijzer waardoor de mensheid evolueert.

Het getal 14 staat voor beproevingen. De beproevingen zijn als het ware de

valkuilen op onze weg. Anders gezegd: situaties en gebeurtenissen die ons de kans geven om te oefenen, iets nieuws te proberen en te groeien, om blokkades en remmingen op te lossen en om bepaalde issues onder ogen te zien.

De koningen komen met geschenken. Ieder leven krijgt iets extra’s, zowel mooie als minder mooie cadeaus. De 14e levensdag staat voor de beproevingen. De geschenken staan voor het gereedschap welke je meekrijgt om deze beproevingen te doorstaan.

Het gereedschap staat voor het volgende:

-Wierook

WierookStaat symbool voor de goden, de aanwezigheid van God in alles. Wierook wordt vaak gebruikt om lichaam, ziel en geest in harmonie te brengen. Breng de geest tot rust vanuit Gods liefde. Bekijk alle beproevingen in je leven vanuit Gods liefde. Het zal je dan altijd naar een hoger level tillen. Wierook werkt zuiverend en haalt negatieve energieën weg. Wierook is het symbolische gereedschap om vanuit liefde je geest helder te maken.

-Mirre

Staat symbool voor het lijden. Mirre werkt verzachtend, desinfecterend en geneest wonden. Het is het symbolische gereedschap om te helen. Jij kunt jezelf altijd helen.

Goud

Staat symbool voor emoties zoals liefde, medeleven, macht, zelfwaardering, moed en passie. Zijn deze eigenschapen zuiver en in evenwicht dan ben jij de koning over je eigen leven.

Goud staat ook symbool voor spirituele gezondheid. Net als de alchemisten die lood in goud veranderen, kan je via deze eigenschappen een spiritueel leraar zijn voor jezelf en anderen. Om je persoonlijkheid te transformeren tot het hoogst mogelijke wat gedurende dit leven bereikt kan worden. Het is de ware betekenis van onvoorwaardelijke liefde, vanuit je innerlijke wijsheid. Deze vorm van liefde aanwenden ten gunste van jezelf en anderen is het hoogst haalbare in een mensenleven.golden-rays

Om de droomduiding samen te vatten.

Iedereen kan altijd en telkens weer opnieuw beginnen in zijn leven. In welke situatie je ook zit. Je kunt dat doen door een innerlijke reis te maken. Wederom verbinding maken met je hart. Je transformatie aan te gaan, je levenslessen verwerken en transformeren tot Krachtlessen. Je wordt geleid door een hogere macht, krijgt inzichten vanuit je hogere zelf, beschermd door je spirituele licht. Je hebt je gereedschap meegekregen en wanneer je dit gereedschap met liefde en mededogen inzet, kan je je leven transformeren in een bron van onvoorwaardelijke liefde. Voor jezelf en anderen.

Mooi toch, zo’n kerstverhaal?

Wijze lessen om mee te nemen op je reis door je leven….

Ik wens je een heel fijne gezellige en liefdevolle kerst met de mensen die jij liefhebt. Vooral jezelf.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

 1. Hmmm, maar waar is nu de Jezusfiguur? Mag die ook bestaan? In zijn eigen geboorteviering, de Kerst? En wat zegt zijn nieuwgeboren aanwezigheid dan? Zo groot, zo klein? In een onmachtig kind… gewikkeld in doeken; gemmumificeerd nog voor je je maar hebt kunnen roeren.
  De voederbak? Het stro?

  Wel, Stro verwarmt bv door ontbinding. Kan onze eigen ont-binding dan ook de nieuwgekomenen verwarmen?
  En het isoleert tegen de kou door zijn holle structuur.
  Slim, een natuurlijk en veel beter bedje dan een verschimmeld herbergbed met onfrisse matras en zure lakens. Daarbij ruikt stro heerlijk, het verbindt je direkt via je reukorgaan op een positieve manier met Aarde, Gaia. Zodat je daar graag wilt zijn en dat ook steeds terugzoekt in je leven. Gaia dus.

  Dan de kribbe. Wat ligt er in de kribbe? ‘Ik ben het Licht, het Leven en Waarheid’. Dit zijn op hun beurt weer de voedingstoffen van de kwaliteiten van alle omstanders en dieren in de stal, zoals inderdaad beschreven in je visioen.
  Het Licht, Leven en de Waarheid, verkregen door zijn continue contact met het Goddelijke.

  Daarnaast heeft Jezus, wat betrkent zijn naam trouwens in de oorspronkelijke taal van het Kerstverhaal?, zich al zeer vroeg losgemaakt van zijn ouders en is te voet jarenlang gaan reizen, geen enkele bezitting, meestal slapend in de open lucht, etend uit de natuur, en in bewoond gebied doorlopend afhankelijk van de gaven van goede mensen, en de sturing van het Hogere om zijn weg te vinden.
  Werkelijk bexittingloos en dakloos als een zwerver dus.
  Verlichting vraagt discipline.
  Maar dan mag je ook iets prachtigs achterlaten; een leven vol wonderen en wijsheid, de Verlichting binnen bereik van de mensheid gebracht, tenminste 2000 jaar herinnerd en doorgegeven worden, na helaas een publiek en immens zwaar afscheid.
  Maar zonder dat afscheid zou nooit iemand het kerstverhaal ooit opgeschreven hebben…
  Gelukkig 2021 allemaal!
  En dankjewel voor je mooie uitleg.

 2. Super mooi omschreven!
  Zo krijgt t kerstverhaal meteen een andere lading!
  Dank je en voor jou ook fijne kerst.
  Violetta.

 3. Wat een grote wijsheid zit er in je uitleg Esther, dank je wel.
  Heel prettig om op kerstochtend vroeg je ziel te verruimen met zo een duidelijke uitleg dat je niet begrijpt dat je dit niet eerder gezien hebt, zo logisch.
  Het valt als stralend licht mijn leven binnen.
  Fijne Kerstdagen.