De energetische implicaties van seks & hoe je het kunt beïnvloeden

Heeft een vriendin of familielid je ooit een verdrietige ervaring beschreven en voelde je toen met ze mee? Misschien werd je boos voor ze, of voelde je verdriet om hun situatie, of was je simpelweg empathisch? Een ander voorbeeld: ben je wel eens een kamer of gesprek binnengelopen en voelde je een overweldigende zware of dichte energie? Vanuit een energetisch oogpunt is dat omdat we allemaal met elkaar verbonden zijn en we open staan voor de frequenties van andere mensen.

Men zegt daarom ook wel dat je je vijf beste vrienden goed moet uitkiezen: hun vibraties hebben effect op de jouwe. Ik zou zeggen dat je om precies dezelfde reden voorzichtig moet zijn met wie je als seksuele partner kiest. Het is niet ongewoon dat mensen zich na een one-night-stand uitgeput, ‘vies’ of niet als zichzelf voelen.

Deze gevoelens kunnen voortkomen uit persoonlijke omstandigheden, zoals onze onzekerheden, ego’s, en onze oordelen over onszelf en over anderen, maar het kan ook veel te maken hebben met de energetische implicaties van het hebben van seks!

Wat er met je energie gebeurt als je seks hebt

Als je seks hebt met iemand, een daad die jullie op de diepst mogelijke manier fysiek verbindt, dan is het logisch dat hun energie op jou inwerkt. Bovendien zegt men dat, als je seks hebt met iemand, hun aura een indruk op je achterlaat die moeilijk is om energetisch te reinigen. Dus, wat betekent dat in termen van de moderne sekscultuur, waarin het niet vreemd is om met meerdere mensen naar bed te gaan?

Stel dat je naar bed gaat met iemand die in het verleden met tien anderen is geweest, en dat dat individu zich niet heeft ontdaan van de energieën van hun vorige partners, dan zou je vatbaar kunnen zijn voor de energieën van elf mensen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Soms zeggen mensen dat ze zich ‘anders’ voelen na de seks met een nieuwe partner. Dit komt doordat je aura zich verbindt met die van je partner tijdens de seks, en je energieën met elkaar uitwisselt. Je energie is dus iets veranderd nadat je seks hebt gehad. Als je seks hebt met iemand met een hoge frequentie, dan kan de gemeenschap jouw frequentie verhogen; en andersom, als je seks hebt met iemand met een lage frequentie, dan kan dat de jouwe ook verlagen.

Maar dat je je slecht voelt nadat je seks hebt gehad, betekent niet simpelweg dat je was met iemand met een ‘lage stemming’. Al het gevoel van schuld is uiteindelijk een product van ons ego, waarmee we onszelf veroordelen om onze acties. Het ervaren van schuld na seks is ook een gevoel dat wordt versterkt door de maatschappij, vooral met betrekking tot vrouwen, omdat vrouwelijke seksuele energie voor een zeer lange tijd werd onderdrukt en ontmoedigd door de maatschappij, en in sommige delen van de wereld nog steeds.

Oké, je kunt deze gevoelens zien als een teken dat je misschien niet nog een keer met deze persoon naar bed zou moeten gaan, maar je moet ook verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gevoelens en deze kans gebruiken om naar binnen te kijken. Vraag jezelf eens af: waarom voel ik me schuldig of een andere ‘negatieve’ emotie om seks, en heeft het iets te maken met mijn ego, de energie van mijn partner, druk van de maatschappij? Hoewel we ontvankelijk zijn voor de energieën van anderen, kunnen we uiteindelijk onze eigen frequenties beheersen. Maar om dat te doen moeten we eerst kijken wat onze energie zoal beïnvloedt.De energetische implicaties van seks & hoe je het kunt beïnvloeden

Ook moeten we mensen niet oordelen om het gevoel dat we van ze krijgen. Voor de duidelijkheid: we mogen nooit over iemand oordelen, en als je denkt dat je op een hogere frequentie leeft dan anderen, dan zou wel eens je ego aan het woord kunnen zijn, en niet je ziel.

We zitten allemaal in andere stadia van ons leven en bewandelen onze eigen paden, dat is wat de menselijke ervaring zo mooi maakt! We zijn niet allemaal bestemd om dezelfde ervaringen te doorstaan of om dezelfde interesses te hebben, dus natuurlijk zullen we ook allemaal verschillende frequenties afgeven.

Er zit een groot verschil tussen over iemand oordelen en je in iemand invoelen. Als je met iemand ‘vibed’, zoals we tegenwoordig zeggen, en je het idee hebt dat jullie elkaar goed aanvoelen, dan is er een goede kans dat dat precies is wat er gebeurt! Dat wil nog niet zeggen dat je dezelfde interesses hebt of dat je op hetzelfde punt in het leven bent, maar misschien wel dat jullie vergelijkbare frequenties afgeven. Het beste wat je kunt doen is om over anderen niet te oordelen en op je intuïtie te vertrouwen, omdat je ziel het uiteindelijk wel weet.

Ondanks dit alles geloof ik nog steeds dat het gezond is om seks te hebben, zeker als je jezelf energetisch reinigt. Ik geloof dat je seks kunt gebruiken als manier om onze inherentie liefde en verbinding met elkaar en met onszelf te verdiepen. We zijn zoveel meer dan onze fysieke lichamen en seks is zoveel meer dan gewoon twee lichamen die op elkaar botsen voor genot en reproductieve doeleinden. Ik denk dat seks bedoeld is als intense spirituele handeling, een die je soms meer genot kan geven dan het orgasme, door tantra te beoefenen.

Tantrische seks en Taoïsme

Tantra is Sanskriet voor ‘samengeweven’. Door het te bestuderen en te beoefenen, kun je jezelf en je partner beter begrijpen op een spiritueel niveau. Door jezelf seksueel te verkennen, of dat nu alleen is of met een partner, leer je uiteindelijk alleen maar meer over jezelf, en daarmee meer over de Bron.

Zowel tantra en het taoïsme sporen verschillende manieren aan voor het creëren en opbouwen van seksuele energieën tussen twee partners, met als doel spirituele verlichting. Hoewel tantrische seks normaliter met een partner wordt beoefend, geloof ik dat je door deze oefening jezelf beter kunt gaan begrijpen. Sterker nog, een recent neurowetenschappelijk onderzoek suggereert dat orgasmes zo goed voelen omdat ze ons tot een andere staat van bewustzijn brengen.

Een van de eeuwenoude gebruiken van het taoïsme is het beheersen van de mannelijke ejaculatie tijdens de seks. Taoïsten geloven dat het verliezen van ejaculatievloeistoffen gelijk staat aan het verlies van essentiële levensenergie (of ‘jing’). Dus door te leren het sperma te bewaren, kunnen mannen de energie van het orgasme door het lichaam heen sturen. In een wereld waar het doel van seks vaak alleen maar is om de man te laten ejaculeren, lijken deze taoïstische gebruiken me waardevol om mee te experimenteren.

Dit betekent niet dat een man nooit tot orgasme zou moeten komen; het is gewoon een spiritueel concept dat de moeite waard is om zo nu en dan toe te passen, omdat het meer genot kan geven dan ejaculatie, mits goed geoefend. Sommige taoïsten geloven dat door de energie omhoog te sturen, richting de kroonchakra, dat het voeding aan het brein kan geven. In de moderne sekscultuur wordt dit ook wel ‘edging’ genoemd, hoewel veel mannen die wellicht om andere redenen doen.

Vrouwen kunnen hun seksuele energie ook verleggen door het omhoog te bewegen en te spelen met verschillende ademhalingstechnieken, maar dit is in de oude religies lang niet zoveel bestudeerd. Toch werd seks gezien als een daad die kracht gaf aan vrouwen, omdat zij het leven voort kunnen brengen en de rol van ‘mentor’ aan kunnen nemen voor hun partners. Vrouwen werden en zouden nog steeds gezien moeten worden als gelijk aan mannen tijdens seks, dus het is belangrijk te noemen dat deze gebruiken alleen nuttig zijn als beide partijen ermee instemmen.

Of je nu seks hebt of niet, of ongeacht wie je seksuele partner is, het is altijd beter om jezelf bewust te reinigen van de energieën van anderen. Zelfs als dit ‘positieve’ energie is, zul je uiteindelijk alleen je eigen energie om je heen willen hebben.

Hoe je je aura reinigt

Het is wetenschappelijk bewezen dat al onze lichamen een elektromagnetisch veld uitstralen, dat ook wel de ‘aura’ genoemd wordt. Het speelt een zeer belangrijke rol in hoe we onze biologie moeten begrijpen en de verbondenheid die we delen met al het leven. Hieronder lees je hoe je je aura kunt reinigen (na de seks of gewoon in het algemeen):

Salie of ‘smudgen’

Salie ruikt niet alleen fantastisch, het kan ook je huis en je lichaam ontdoen van negatieve energie. Smudgen met salie wordt al jarenlang gebruikt om de energetische aura’s van mensen te reinigen en om omgevingen te ontdoen van negatieve energie.

Je handen of lichaam wassen

Een heleboel mensen vinden het fijn om na seks te douchen voor persoonlijke hygiënische redenen, maar water speelt ook een essentiële rol in het reinigen van onze energetische lichamen! Een uitstekende manier om jezelf te ontdoen van de energieën van anderen is om daadwerkelijk fysiek je handen of je hele lichaam te wassen. Denk je in dat, terwijl je het water over je heen voelt stromen, ook de negatieve (of positieve) energie van je wegspoelt.

Gebruik een Auraspray

Een Auraspray voor werkt vooral aardend en beschermend en het schept ruimte om je heen. Het verhoogt als het ware de trilling in je energieveld , waardoor je niet meer zo vatbaar bent voor invloeden van anderen. Het is een fijn hulpmiddel totdat je je eigen energiehuishouding op orde kunt houden. Je kunt hier een auraspray kopen van een zuivere leverancier die wij van harte kunnen aanraden.

Reflectie en meditatie

Soms hoeven we alleen maar naar binnen te kijken om onze energie te reinigen. We kunnen objectief kijken naar onze acties en onze gevoelen om te begrijpen waarom we ons op een bepaalde manier voelen en ernaar handelen. Plus, als we ons met onszelf verbinden, met onze ware hogere Zelf, en simpelweg aanwezig zijn in die staat van hoge frequentie, dan ontdoen we ons op natuurlijke wijze van alle energieën die ons niet meer dienen.

Zonlicht en natuur

Zonlicht brengt je energie op natuurlijke wijze weer op gang, en je kunt zelf proberen te mediteren en visualiseren waar de lichtstralen van de zon je energetische veld reinigen. Je omgeven door natuur verhoogd op natuurlijke wijze je frequentie en kan je helpen aarden en ontspannen.

Laatste woorden

Ik wil je niet zeggen dat je met niemand naar bed mag gaan, en ik zeg ook niet dat je alleen seks mag hebben met mensen die energetisch hetzelfde zijn als jij. Ik geloof dat we een heleboel kunnen leren van hele uiteenlopende partners, maar het is ook belangrijk om ons bewust te zijn van deze informatie en hoe het ons kan beïnvloeden op individueel en spiritueel niveau.

Seks is een veel groter en complexer onderwerp dan de mainstream media en porno-industrie het laten lijken. Seks kan chaotisch zijn of verlichtend, emotioneel of afstandelijk, aardend of versterkend; waar het om gaat is dat het altijd zowel fysiek en energetisch is, en daarom is het zo belangrijk om onszelf achteraf te reinigen.

Seks gaat niet om hoe het eruit ziet, het gaat om het gevoel dat je ervan krijgt, de energetische verschuiving die je doormaakt, en de intimiteit die je deelt met je partner. We zijn zoveel meer dan onze fysieke lichamen en, geloof het of niet, maar seks kan ons daar echt iets over leren! Door onszelf seksueel uit te drukken kunnen we niet alleen onze band met onze partners versterken, maar ook onze band met onszelf. En wie weet, misschien kom je in je zoektocht naar een beter seksleven jezelf nog eens tegen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. “Als je seks hebt met iemand met een hoge frequentie, dan kan de gemeenschap jouw frequentie verhogen; en andersom, als je seks hebt met iemand met een lage frequentie, dan kan dat de jouwe ook verlagen.”

    Niemand heeft toch pertinent een hoge of lage energie. Ik snap dat het te ingewikkeld wordt en daarom een makkelijk voorbeeld stelt maar ik vind dit geen eerlijk beeld. En wat is je definitie dan precies van een lage en hoge energie?