intenties

Je intenties beïnvloeden je leven, op verregaande en vaak onnavolgbare wijze. Want energie volgt intentie. Dat is een energetische wet. Maar hoe werk je met die energie? En hoe snel realiseer je je doelen dan eigenlijk?

Intenties die werken, omvatten behalve een heldere visie en doel ook gevoel. De kracht van intenties neemt toe als je ze kan ervaren in je lijf, door gebruik te maken van je volledige verbeeldingskracht: zien, voelen, horen, weten. Je ‘laadt’ je intenties als het ware energetisch door je lijf te programmeren met die vibraties waarvan je er meer wil in je leven, zoals liefde, vreugde, overvloed, veiligheid. Die vibraties verbind je aan het doel dat je voor ogen hebt. (Mijn vorige artikel behandelde wat een intentie is en hoe je onderscheid maakt tussen de positieve en negatieve intenties die allebei vormgeven aan je leven.)

In het werk van Joe Dispenza lees je hoe je je vibratie zo verandert dat je moeitelozer begint aan te trekken wat je wenst. Dankbaarheid heeft de hoogste trilling. Door dankbaar te zijn voor wat er wel én voor wat er nog niet is, werk je met het kwantumveld van overvloed.

Eer je proces

Toch een kanttekening: natuurlijk zal een gedachte soms meteen worden gemanifesteerd of krijg je soms zomaar dingen in je schoot geworpen, maar werken met energie is een kunst. Je intenties waarmaken wordt eenvoudiger naarmate je meer innerlijk werk hebt verricht en je meesterschap over je eigen energie (en daarmee het omringende energieveld) groeit. Tijdens je helingsproces wordt je geest helderder en de macht die je oude pijn (negatieve intenties, overtuigingen, emoties) over je heeft, neemt af. Je wordt steeds meer co-creator, waardoor de snelheid waarmee je gedachten materialiseren kan toenemen.

Als die uitkomst echter op zich laat wachten, vertrouw dan toch. Het proces naar je doel is namelijk van onschatbare waarde. De ziel heeft zijn eigen timing en lessen die ze wil leren. Ga dieper naar binnen. Geef je over aan het helingsproces dat je ziel heeft ingezet. Gebruik je intenties als richtingaanwijzers: om keuzes te maken die in lijn zijn met je verlangen, stap voor stap te bouwen aan de realisatie van je visie, actie te ondernemen als de kansen zich voordoen, jezelf steeds weer te laten zien op de momenten die ertoe doen en vooral: consistent te zijn en geduldig. De kosmos heeft geen haast. Die wacht wel tot je klaar bent om te ontvangen wat bij je hoort. En het ego kan daar slecht tegen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Dus ja, ik ken de wanhoop; dat je alles heb gedaan en dat er nóg geen bewijs is, nóg geen beloning voor al je goede werk. Maar blijf desondanks doorgaan met je pijn helen, zodat je innerlijke wijsheid en liefde groeien. Geef je over aan het grotere plan, ook als dat anders blijkt dan je dacht. ‘Niet mijn wil maar uw wil geschiede’, zoals ze zeggen. Wat er nu uitziet als tegenslag, kan morgen je redding blijken. En wat vandaag niet opschiet, is misschien wel gewoon tijd en ruimte om uit te rusten en je energie op te bouwen voor later. Zou dat ook niet gewoon in lijn kunnen zijn met je intenties? In mijn leven zijn, in de afwezigheid van een nieuwe liefde, de liefde voor mezelf en mijn innerlijke kracht en helderheid substantieel toegenomen.

Intenties

Helderheid en intenties

De energie achter intenties is voor de Paqo’s, de Peruaanse sjamanen van wie ik ooit les heb gehad, puur weten. Zij zijn zo diep verbonden met de wereld van energie, dat het resultaat van hun intentie onomstotelijk vaststaat. Ze hoeven de materialisatie helemaal niet te zien. Als ze een healing hebben gedaan, ben je geheald. Punt. Als de intentie is uitgesproken of in je is gevormd, dan is hij er in de energie. De fysieke wereld volgt. Ze hebben geen twijfel, alleen zekerheid. Dat immense vertrouwen kan je oefenen.

Ook Barbara Brennan heeft het over díe intentionaliteit. Ze onderscheidt in haar werk vier dimensies van bewustzijn: het lichaam, de aura, de hara en de corestar. De hara is de dimensie van intenties, een laag dieper dan de aura. Het is de verticale lijn tussen hemel en aarde. Daar ben je uitgelijnd; zowel stevig gegrond, als verbonden met je hogere doel. De hara wordt getraind in de martial arts. Als je je een samoerai voorstelt, dan weet je ongeveer hoe die dimensie voelt: helder, alert en flexibel. En dan voel je misschien ook dat hara of intentie iets anders is dan wilskracht. Hara gaat over moeiteloos manifesteren, zonder dat je persoonlijkheid druk hoeft te zetten. Een samoerai gebruikt zijn energie wijs; alleen als het nodig is, vanuit evenwichtigheid.

Om de kracht van je intenties te vergroten, en intentioneler te kunnen leven, kan je je hara trainen. Het is een fysieke oefening, waarbij je rechtop staat, volledig in je lijf aanwezig bent, je ogen geopend, en jezelf diep verbindt met de lijn die de aarde en de kosmos ingaat. Hier heb je pure helderheid over wie je bent en sta je voor wat je wilt. In hara zijn geen emoties. Natuurlijk wordt die staat van zijn, zoals gezegd, steeds toegankelijker naarmate je meer helingwerk hebt gedaan en oude pijn, patronen en afgescheiden delen hebt getransformeerd en geïntegreerd.

Praktisch werken met je intenties

Amantha Murphy, een sjamaan met wie ik naar Ierland ging, zei dat je niet te veel intenties tegelijkertijd moet hebben. Een of twee is genoeg. Je concentreert je daarop, totdat je ze gerealiseerd hebt, dan ga je door naar de volgende. Je kan er elke ochtend even contact mee maken, in de sluimerfase tussen waken en slapen, voor de hectiek van de dag losbarst. Op dat moment is je onderbewustzijn het meest ontvankelijk. Vrouwen kunnen zich voorstellen dat ze de intentie in hun baarmoeder plaatsen: onze plek van creatie en kracht. En dan laat je het universum, daar, aan het zicht onttrokken, zijn werk doen, tot de geboorte aanbreekt.

Een andere praktische manier om met je intenties te werken is om de cyclus van de maan te volgen. De volle maan staat symbool voor de afronding van je proces, de nieuwe maan voor het begin. Tijdens de volle maan wordt er licht geschenen op je onderbewustzijn en kan je helder maken wat je los wil laten: patronen, overtuigingen, reacties, pijn die inmiddels wel is doorleefd. De nieuwe maan vormt juist een krachtig moment om nieuwe intenties te zetten, zaadjes te planten, in die volledige duisternis, voor de maand of periode die voor je ligt.

Houd tijdens volle of nieuwe maan een korte ceremonie voor jezelf. Creëer een sacred space (heilige ruimte), schrijf op wat je wil loslaten of toelaten in je leven. Bouw eventueel een vuurtje en geef alles wat je kwijt wil aan de vlammen, of begraaf wat je over een tijdje wil oogsten in de aarde.

Je kan ook meedoen met de vollemaanceremonie van vrijdagavond 6 Januari 2023 om je wensen en intenties voor 2023 klaar te leggen in het kwantumveld!

De maan staat in Kreeft, het teken dat je helpt te dromen, diep je gevoel in te gaan, te ontdekken wat je nodig hebt én wat je los mag laten. En zoals altijd bij de volle maan, staat de zon er recht tegenover; in dit geval in Steenbok. Steenbok helpt je om stappen te zetten, fundamenten te leggen en dromen om te zetten in vorm. Samen vormen ze een prachtige portal naar een nieuwe versie van jezelf en je leven!

Doe je mee?

Datum: vrijdag 6 januari van 20 – 21 uur
Kosten: €19.95
Inclusief video opname die je een jaar kunt kijken voor als je niet live kunt meedoen
Aanmelden: https://bitly.com/maanceremonie

Leestips:

De wonderlijke kracht van bewuste intentie – Esther en Jerry Hicks

Becoming Supernatural Nederlandse editie – Joe Dispenza

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Ik ben me bewust geworden van de kracht van intentie. Toen ik iets vurig wenste zich te manifesteren zat daar naast wat ik graag wenste ook het beeld/gevoel wat ik niet wenste (de tegenstelling ervan)beetje op de achtergrond, maar het was er wel. Beide hebben zich nu gemanifesteerd.

  2. Heel mooi artikel! Toch nog ff een dingetje. Intentie in Healing is mooi! Zeker ook met het vaste vertrouwen dat het IS GEBEURD! Er is nog een weg van intentie die niet met stapjes heling werkt maar zegt: IK BEN VERLICHT IK BEN GEREALISEERD. Het ego kan dit vaak niet uitspreken want dan zijn diens hoogtijdagen voorbij.

    Zo is er dus het Pad van grote intenties in kleine mate, door inderdaad niet teveel tegelijk te willen. Maar het vervelende is soms, dat als je Healt, dat er dan juist verdriet loskomt. In die zin vervelend dat je dan kunt zeggen dat het IS GEDAAN, maar de nasleep laat iets anders zien. Uiteraard zit de mooie klus van de sjamaan er dan wel op, maar die van jou niet.

    Dat is het verschil. Als je zegt IK BEN VERLICHT IK BEN GEREALISEERD dan kan het ego nog weinig aanvoeren wat nog helemaal doorgeworstelt moet worden. Dan focus je je echt op het echte vertrouwen dat HET GEDAAN IS, zelfs als er dan nog af en toe een tegensputterend traantje voorbij komt.