DELEN
de energieën van April 2016

Gefeliciteerd als je grotendeels intact door de eerste 3 maanden van het jaar bent gekomen. Het is een wilde rit geweest. Het eerste deel van 2016 zet de energetische toon voor de rest van het jaar dus als je enkele onverwachte of moeilijke veranderingen hebt doorgemaakt zul je nu en in de komende maanden de kans krijgen om deze op te lossen. Ik denk dat de moeilijkheden van de afgelopen paar maanden over zijn, maar ook dát is relatief, het hangt er vanaf hoe jij je aanpast aan verandering, wat er gebeurt in je leven en waar je vanaf hier naartoe wilt. Het is “April Actie” en tijd voor beweging, maar voordat je je uit de startblokken haast, wees er op verdacht dat dit niet het soort “neem het eerste ding dat voorbij komt” actie is. We zitten in een nieuwe vibratie nu en dit is “uitgelijnde actie”; gefocuste beweging in een bewuste richting. Voor je “op de plaats, klaar, af” roept, denk meer in termen van “beoordelen, uitlijnen en dan doen”.

We hebben een aantal retrogrades deze maand, die ons wellicht zouden kunnen laten denken dat we opnieuw in een maand zitten waarin we moeten zitten en wachten, maar deze retrogrades voegen juist iets toe aan de potentie van ondernemen van actie, ze doen er geen afbreuk aan. De sleutel zit in hoe we ze gebruiken, positief en krachtig, om te kunnen handelen vanuit ons egoïsme en om uitgelijnd te zijn met wat ons dient, in plaats van negatief en op een belemmerende manier door ons ongeduld en de wens om op willekeurig welke andere plaats te willen zijn dan waar we nu zijn, of met schuldgevoel over onze eigen vreugde en succes.

De retrogrades voegen simpelweg iets toe aan de kans om onze versnipperde energie bij elkaar te rapen, onze intenties te focussen, ons uit te lijnen met onze kracht en dan, met toegang tot al onze energetische bronnen, onze opties, potenties en mogelijkheden te heroverwegen. Of we kunnen ze gebruiken om handelen uit de weg te gaan, wat nou net niet echt de beste manier is om deze energie te gebruiken. En dat is ok, het is geen eenmalige deal. Het is een continu proces, dus de volgende ronde kan de jouwe zijn, of degene die aantrekkelijk voor je is.

Saturnus en Jupiter beiden in retrograde aan het begin van april en Pluto in retrograde in het midden, wat op hetzelfde moment zal zijn dat Mercurius en Mars hun retroschaduw voor het eind van de maand retrograde binnengaan. In feite beslaat Mars slechts 1 graad gedurende de hele maand april. Als er niet zoveel andere dingen zouden gebeuren, zou het voelen als een erg stagnerende maand. Maar er is zoveel meer beweging en verminking gaande, dat het meer lijkt op een concert met meerdere podia en vele verschillende acts die allemaal tegelijk aan het spelen zijn, zodat de retro’s een te verwaarlozen aspect van de activiteiten van deze maand zijn, zoals de verveelde act waarvan we besluiten dat we er niet naar willen luisteren omdat ze uit de toon valt, of muziek speelt waar we niet van houden.

Ondanks de nadruk op de retro actie van deze maand is het interessanter om te kijken welke planeten niet retrograde zullen zijn – Venus, Uranus en Neptunus. Venus beweegt zich door Vissen, zijn teken van verhoging (waar het op z’n best presteert) en gaat Ram binnen op 7 april, de dag van de nieuwe maan in Ram. Neptunus, ook in Vissen (z’n teken van heerserschap) beweegt ook voorwaarts als het eindelijk zijn retroschaduw verlaat. Iemand voor het verdrijven van illusies? Hou je vast aan je droom, zéker aan die waar je echt in gelooft. De rest zou óf op kunnen gaan in een grote rookwolk óf het gordijn wordt opzij getrokken en we zien de “tovenaar” voor wie en wat hij werkelijk is.

En we hebben ook Uranus in Ram, een nieuwe cyclus van 84 jaar die begon in 2010/2011. Uranus was voor het laatst in Ram in 1926, een periode van enorme verandering en omwentelingen voor sommigen. Voor anderen werd de grote kloof tussen arm en rijk maar al te duidelijk (klinkt bekend?), het viel ook samen met Eris, de planeet die onenigheid, chaos en vergelding, soms verhuld als wraak, vertegenwoordigde.

Dit jaar herhaalt dat aspect uit 1920 zich, als Uranus opnieuw conjunct Eris is, deze keer op een latere graad in Ram, het teken van nieuw begin en niet in de laatste graden van Vissen, aan het eind van het Zodiacwiel. Met een baan van 560 jaar is Eris sinds het midden van de 20-er jaren in Ram geweest en zal daar nog voor lange tijd blijven, terwijl Uranus zijn 84-jaar durende ronde van het Zodiacwiel heeft volgemaakt. Nu zijn ze weer samen, de partners van kosmische revolutionaire veranderingen, en het vermenigvuldigt de transformatiekrachten van Uranus exponentieel, iets dat je mag verwachten dat kan gebeuren als je de planeet van revolutie met de planeet van onenigheid laat samengaan. Zonder het hebben van goed overzicht en beheer zou het zijn alsof je een kind van 2 je autosleutels geeft, iets dat we hebben gezien in de 20-er jaren. Maar als je het goed beheert, kan dit paar stevige verandering(en) brengen op een meer gebalanceerde, natuurlijke manier, die zowel zorgt voor de armen als voor de rijken.

maan-in-ramDe nieuwe maan in Ram van 7 april voorziet zowel in de krachtige combinatie van Uranus/Eris als in het milde vierkant van Pluto, hetgeen overeenkomt met het krijgen van een waarschuwing in plaats van de dure bekeuring die je verwachtte. Terwijl we de laatste tijd een aantal nieuwe en volle manen met zowat iedere enkele planeet in de hoofdrol hebben gehad, werkt deze op een eenzame, maar daardoor niet minder krachtige manier. Ik denk dat het ontbreken van andere planetaire activiteit de afleidingen weghaalt en iets toevoegt aan het thema “nieuw begin” van alle nieuwe manen, maar in het bijzonder van die in Ram, en die bevat tevens de revolutionaire en transformerende kracht van Uranus/Eris. Er is geen ruis om ons af te leiden van een unieke focus op het maken van onze volgende keuzes, waar we heen willen, wat onze meest hoge nood is in dit moment en wat ons in de weg staat.

De volle maan van april is in vroege Stier, wiens heerser Venus in venus-ramRam zal gaan zijn, voorbij snellend terwijl de andere planeten zich allemaal door hun retrogrades heen malen. Het zou een goede tijd kunnen zijn om een dagje sauna te plannen, een vakantie te nemen of wat milder naar jezelf te zijn. Dit past ook in het thema van “Actie april” en ja, tijd maken voor jezelf is deel van het actieproces, omdat we nu moeten handelen vanuit ons “zijn” in plaats van vanuit ons “doen”. Ons “zijn” is niet erg effectief als het moe en overwerkt is en rust nodig heeft. We moeten nu vanuit de energie werken van waar we een uitkomst willen ervaren en die de energie die ons leven groter maakt, in plaats van dat we iets gaan doen en dan proberen de energie in die richting te laten stromen, de energie na de actie opnieuw in te willen passen in plaats van het vanuit het begin in die richting te creëren. Onthoud dat het allemaal draait om energetisch evenwicht dit jaar, die in te passen en vanuit harmonie, gratie en gemak te laten stromen.

De beste manier om deze op actie georiënteerde energie te gebruiken, is door de hieronder genoemde 3 stappen te volgen:

1. Beoordeel de opties die je voor je hebt zonder je aan iets te verbinden, zie het als energetisch winkelen. Soms helpt het je om alle opties eerst te beoordelen, voor je een keuze maakt. Kijk je niet ook eerst naar alle gerechten op het menu in een restaurant voor je een bestelling plaatst?

2. Onderzoek welke optie het meest op één lijn ligt met jouw intentie – welke voelt beter, is leuker en heeft de grootste potentie voor jou? Dit vereist dat je jezelf op de eerste plaats zet, je wordt egoïstisch en kijkt naar wat het meest goed voelt voor jou. Je kunt altijd later naar de behoeften van andere kijken, als je aan je eigen behoefte hebt voldaan.

3. Onderneem (een) actie die gebaseerd is op de punten 1 en 2 hierboven. Er komt een moment waarop we van de klif moeten springen en onze vleugels moeten spreiden en dit is dat moment. Bijsturen van de richting op een later moment is altijd mogelijk, maar dat moet gebeuren nadat we de reis zijn begonnen en de uitstap naar ons veld van eigen potentie hebben gemaakt. Er is maar zoveel planning en voorbereiding die we kunnen doen – uiteindelijk moeten we in de auto stappen en aan de reis beginnen. de energieën van April 2016

Zoals ik al eerder heb geschreven, moeten we onze spirituele “roze bril” afzetten en de krachtige kant van ons spirituele leven omarmen. Deze periode is de voorbode van het portaal voor onmiddellijke manifestatie, verandering vanuit eigen kracht en de impuls om ons in de volgende dimensie te duwen. We hebben voor lange tijd op de rand van die klif gestaan. Zijn we klaar om te ontdekken hoe groot onze vleugels werkelijk zijn en hoe ver ze ons kunnen brengen? Er is geen beter moment dan het nu om te beginnen uit te vinden hoe hoog en ver we kunnen vliegen, maar we kunnen het niet doen als we niet een grote sprong in het onbekende wagen, die zowel onze grootste angst als onze grootste zegen vertegenwoordigt. Spring hoog zodat je ver kunt zweven.

Heb een prachtige maand.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in