De energieën van augustus 2016

Iedere maand als ik het energierapport opstart krijg ik een visioen waarin ik de energie van die maand zie en voor augustus zie ik hagelwitte luiers aan een waslijn hangen. Wel, als je gewend bent om stoffen luiers voor je baby te gebruiken, zoals ik deed, weet je dat ze niet hagelwit zijn als je ze ophangt. Ze zitten vol vlekken en klodders, maar na een paar uur in de zon worden ze helder wit. Dus ongeacht wat de maand juli je heeft voorgeschoteld, de energie van augustus kan het mooi helder en duidelijker maken, maar je moet daarvoor wellicht een poosje in de zon gaan zitten. En dan niet om een kleurtje te krijgen maar om wat tijd te besteden aan het laten schijnen van jouw licht. Augustus staat in het teken van het sterrenbeeld Leeuw en leeuwen staan bekend om hun moed. Er zijn vele kansen voor creatieve manifestaties, liefde, het openen van je hart en nieuwe potenties als we de moed hebben om te stralen. De thema’s van deze maand zijn moed, creativiteit, helderheid, liefde (in zijn energetische vorm) en integratie.

Het woord moed komt van het Franse woord “coeur”, wat hart betekent. “Moed is niet de afwezigheid van angst, het is de aanwezigheid van het hart. We hoeven onze angsten niet eerst weg te doen om moed te hebben, we moeten de moed hebben (of het hart) om te handelen ondanks onze angsten.” Als juli al je angsten omhoog heeft gehaald, zal augustus je inspireren om actie te ondernemen zonder het gevoel te hebben te moeten wachten tot deze angsten weggaan. Je zou kunnen denken dat je zou moeten wachten op het juiste moment of er vertrouwen in hebben dat je er klaar voor bent, maar de enige manier om beweging te creëren is door een stap naar voren te zetten. Die stap hoeft niet groot te zijn, het moet gewoon “een stap” zijn. We hebben de neiging om het woord “liefde” op de romantische manier te gebruiken Maar liefde is op de eerste plaats een energie en op de tweede plaats een emotie.

Liefde is vereist om onze creatieve energie in beweging te zetten en dat betekent open te staan voor het ontvangen van de energie die vereist is om onze dromen te manifesteren. Manifestatie is zowel destructief als creatief, als we het oude vernietigen om iets nieuws naar binnen te laten. Het kan optreden bij een perfect ritme en timing, net als een draaideur, waar de energie die vertrekt onmiddellijk vervangen wordt door wat er binnenkomt. Maar we moeten in die liefdesenergie, zijn frequentie en vibratie zitten, en een container hebben die groot genoeg is om de hogere frequenties te ontvangen. Dat is waarom “schitteren” onze nieuwe mantra zal zijn, want hoe feller we schitteren, des te meer liefdesenergie we kunnen aantrekken om mee kunnen werken.

Onze creatieve energie is afkomstig van ons hartgebied en die van jou zou wellicht gekneusd en bebloed kunnen zijn na de uitdagende aspecten van juli (en alles wat we hebben meegemaakt in het laatste jaar of langer), maar de enige manier om deze wonden te genezen is door de pijn te des-integreren en nieuwe energie te integreren. Het is misschien niet mogelijk om volledig weg te gaan van de dingen die de pijn hebben veroorzaakt, maar we kunnen wel stoppen met ons te laten leiden door de pijn en kiezen voor een andere manier van omgaan met de energie in ons leven. We moeten pijn zien als één van vele opties en degene kiezen die ons het best zal dienen. Één manier om dit te doen is door heel erg duidelijk de intenties voor onze levens te zetten, wat een container zal creëren voor de energie(ën) om naar binnen te vloeien.

We hebben deze maand te maken met zeer “creatieve” energie en terwijl zich dat voor jou zou kunnen manifesteren als een verlangen om lessen in het maken van juwelen sieraden of schilderijen te gaan volgen heeft het sterke energetische roots (wortels, red.). Onze realiteit is een zich ontvouwend proces van creatieve manifestatie. Waar we het gevoel hebben vast te zitten is waar we niet langer actief verbonden zijn met onze creatieve energie. Met alle zware energieën van Chiron, Saturnus en Neptunus deze maand, net als de Uranus/Eris conjunctie en de voortdurende echo’s van het Pluto/Uranus vierkant van 2012 tot 2015, zal het verlangen om uit onze sleur te komen sterk kunnen zijn.

Kijk uit voor de neiging om onkruid uit je leven in augustus te willen weren, en dat enigszins meedogenloos te laten gebeuren. Zijn er sommige ongewenste onkruiden die de planten die je de ruimte wilt geven om te bloeien verstikken? Nemen zij teveel ruimte in of gebruiken ze de energie die jouw dromen zou kunnen bekrachtigen?

Dit zal een maand zijn waarin we dualiteit in de praktijk kunnen brengen, als we multidimensionaal zijn in onze menselijke vorm, zodat we kunnen leren om te functioneren in zowel het menselijke als het Goddelijke – het één is niet beter of minder dan het ander. Ascentie is een integratie, geen overname. We vernietigen het 3-Dimensionale niet zodat het 5-Dimensionale het over kan nemen; we integreren hogere dimensies in onze 3D-paradigma, zodat ze deze hogere dimensies kunnen aannemen. We zien voorbeelden daarvan overal om ons heen vandaag de dag, nu mensen meer sociaal bewust zijn, minder bereidwillig om onrecht, afscheiding, discriminatie en iedere vorm van rechteloosheid te tolereren. Dit zijn voorbeelden van onze beweging naar dualiteit en dat zal een voortdurend thema zijn tot en met 2020.

We hebben wat stellaire (=astronomie de sterren betreffend, red.) astro-aspecten in augustus, te beginnen met de nieuwe maan op de 2e wat tevens de datum is waar op Mars (eindelijk) uit Schorpioen vertrekt in Boogschutter. De Nieuwe Maan heeft nauwe banden met Neptunus en Saturnus, diens lopende vierkant benadrukkend. Is er balans tussen onze realiteit en onze illusies? Is er iets dat zijn nut heeft bewezen in onze levens maar waar we aan met onze eigen redenen aan blijven “hangen”, en zijn die redenen nog steeds valide? Zijn deze redenen de waarheid voor ons of zijn ze een andere illusie?

De aankomende presidentsverkiezingen in Amerika is een ongemakkelijk onderwerp. Wie zal kandidaat zijn en wie zal winnen? In het licht van alle onrustige energie op dit moment is het moeilijk te zeggen en we zullen moeten wachten tot we dichterbij de verkiezingsdatum komen om te zien wie overblijft. Alles is mogelijk op dit moment en het beste dat we kunnen doen is onze intenties vasthouden voor de beste uitkomt voor iedereen en voor de situatie. Op het einde zal het licht zal altijd overwinnen, het zou kunnen helpen dat nu in gedachten te houden.

De volle maan van 18 augustus is bijna een eclips en staat op 25 graden van Aquarius, hetgeen een herhaling is van de laatste paar maanden met volle manen op dit aantal graden. Het is nu ook het aantal graden van velen van de grotere planeten, dus ze werken nu allemaal samen, onze transformatie ondersteunend. Het verbindt met de voortdurende Uranus/Eris conjunctie en omdat Uranus heerst over Waterman, is deze volle maan extra krachtig. We hebben de kracht van de Uranus/Eris conjunctie in Brexit gezien, in de gebeurtenissen rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de protesten in Frankrijk en in andere delen van de wereld waar de “status quo” de “status no” is geworden. We kunnen hier meer van verwachten de komende jaren, als we proberen een wereld te hercalibreren die te ver is gaan overhellen naar de richting van de elite, de machthebbers, en zij die willen heersen in plaats van leiden.

Tijdens die volle maan hebben we Mercurius en Jupiter die zich verbinden in Maagd, en een verbinding met Cheiron, de gewonde heler. Cheiron speelt een grote rol in onze voortdurende genezingscycli en is meerdere jaren achter elkaar belangrijk geweest in Vissen. Dit helpt ons in onze evolutie als Cheiron in onze wonden blijft porren de plaatsen waar het pijn doet, ons er aan herinnerend dat zo lang het pijn doet het nog niet genezen is. Degenen onder ons die geboren zijn tussen 1964 en 1968 hebben jullie terugkeer van Cheiron, een nogal onplezierige vorm van midlife crisis, waarin al je keuzes, beslissingen en consequenties nogmaals voor (her)beoordeling voorbij komen. Dit zal ongeveer twee jaar duren.

En op de 11e zal Mercurius in zijn schaduw binnentreden ter voorbereiding van de retrograde in september. Dat zal zijn in Maagd, een teken die heerst over Mercurius (hoewel Chiron over Maagd zou moeten heersen), dus dit zal een krachtige zijn en het keerpunt is 29 Maagd, een krachtig punt. Met inbegrip van de schaduwperiode voor en na, zal de Mercuriusperiode ongeveer 9 weken duren. Terwijl sommige mensen je zullen adviseren om iets nieuws te gaan doen tijdens deze periode, dat is een lange tijd om in de huidige snel bewegende wereld te wachten. Nieuwe zaken, die in een Mercurius retro in het algemeen o één of andere manier moeten worden overgedaan, en dingen die worden gemist, details worden over het hoofd gezien en vertragingen treden op. Voeg gewoon extra tijd toe voor vertragingen tijdens het reizen en als de communicatie belangrijk is, controleer dan 2 keer om er zeker van te zijn dat het werd ontvangen.

Later deze maand, op de 23e, zal Mars toetreden tot Saturnus en dat zou een nogal vurige dag kunnen zijn. Als de planeet van beperkingen (Saturnus) de planeet van de actie (Mars) ontmoet, zouden de spatten er vanaf kunnen vliegen. Saturnus komt ook uit zijn retrograde, dus het zal tijd zijn voor actie. Je kunt verwachten dat evenementen op het wereldtoneel nogal gewelddadig kunnen zijn omdat we nog steeds in de zware Uranus/Eris energie en het Saturnus/Neptunus vierkant zitten. Als je je afvraagt waarom ik zoveel astrologische referenties toevoeg, dat is omdat de planeten een deel van ons energiesysteem zijn en ze weerspiegelen wat er met ons gebeurt.
Venus beslaat ook drie dierenriemtekens deze maand; Leeuw, Maagd en Weegschaal. We krijgen ook drie verschillende aspecten van de Venus energie deze maand, wat tamelijk ongebruikelijk is. Hoewel het niet comfortabel is in Maagd, zal het in conjunctie (=in de astronomie: een samenstand van hemellichamen, red.) zijn met zowel Jupiter als de Node in Maagd, welke zeer aangename energieën zijn.

En als we deze maand zullen afsluiten zullen we de energetische dualiteit gaan ervaren op het collectieve niveau waarop we ze in onze eigen levens ook doormaken. Het is een allegaartje van gemak en uitdaging, positief en negatief, met enkele zeer lastige energieën erbij gegooid, net als sommige vrij stromende energieën die de zaken zullen oplichten. Dit is waarom we moeten leren het beste te maken van de positieve energieën en ze moeten gebruiken ons te helpen de uitdagingen te doorstaan. Een spiritueel leven is niet vrij van uitdagingen, het is vrij in ieder aspect, inclusief die op het gebied van uitdagingen. En we bereiden ons voor op fase 1 van onze nieuwe spirituele ontwakingscyclus als we in de laatste dagen van Jupiter in Maagd hebben deze maand. Volgende maand zal Jupiter op weg gaan naar Maagd voor 12 maanden. Wat deed je in september 1991 tot oktober 1993 en september 2004 tot oktober 2005 dat misschien voor heroverweging naar boven zal komen?

Als je klaar bent om te schitteren zal augustus een welkome opluchting zijn na de energieën die we dit jaar tot nu toe hebben gehad. Dus laten we blijven schitteren, klim opnieuw op het zadel en heb een fantastische maand!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in