surfing-surfing
Jennifer Hoffman
Jennifer Hoffman

We zijn er, het is de laatste maand van 2013, en wat een wilde rit is dit geweest. Voel je niet schuldig omdat je je nauwelijks kan herinneren hoe dit jaar begon, want het is niet mogelijk alles op te noemen dat sindsdien gebeurd is. Ook is het lastig om onszelf te herinneren aan alle uitdagingen die we op dit pad hebben ervaren, het is beter en meer bevrijdend om te vieren wat we geworden zijn, zoals we kunnen zien aan de persoon die we nu zijn.

We hebben dit jaar veel ladingen losgelaten, en nu kunnen we onbekommerd voorwaarts gaan, en lichter gaan reizen, misschien lichter dan gepland, maar zowieso is niets dat ons ooit verlaat bedoeld om bij ons te blijven. Soms, en dit is het thema van deze maand, moeten we bereid zijn om takken te snoeien om groei te stimuleren.

Ook al voelt december minder abrupt aan, minder druk en moeilijk, en minder uitdagend dan de vorige maanden, toch is het niet een tijd om te rusten en te relaxen en te voelen alsof de reis voorbij is. Dit is een maand om ons voor te bereiden om het nieuwe jaar, dat volgens mij energetisch veel makkelijker zal zijn voor de meesten onder ons, behalve enkele uitzonderingen, en deze maand is minder verwarrend en uitdagend dan de vorige maanden.

We kunnen nu uitblazen en een beetje relaxen, terwijl we enkele keuzes maken over wat we voor onszelf wensen. Alles moet nu de aflijnings- en resonantietest passeren, en december is onze eerste maand om in praktijk te zetten wat we zullen ervaren in 2014 en later.

Wanneer we leren te leven door de kracht van onze intentie, en die te gebruiken om de energetische paradigma’s, parameters en grenzen te zetten (nog een belangrijk thema in 2014), stemmen we onze verbindingspunten fijner af, zodat we de energiestromen in en buiten onze werkelijkheid blijven beheren. Dat betekent dat alles dat ons leven binnenkomt, afgelijnd is op en resoneert met onze intentie, en al wat ons leven niet binnenkomt of er uit gaat, is niet afgelijnd op en resoneert niet met onze intentie.

creatie
Weinigen van ons werden getraind om de kracht van onze geest en aandacht vrijelijk op een creatieve manier te gebruiken

Wanneer je je toch niet helemaal comfortabel voelt met het paradigma van de draaiende deur in je leven, kan je dat tegen juni 2014 wél zijn, omdat het echt zal gebeuren voor je. Je kan het leven dat je wenst niet creëren zonder sterke energetische grenzen te zetten, om de energiestromen in en uit je leven te beheren. Deze grenzen zijn gecreëerd door jouw intentie en beheerd door aflijning en resonantie, in een zelf-balancerend proces.

December kan lijken op een draaiende deur, wat betreft mensen, overtuigingen, ideeën, gedachten en gevoelens die in en uit stromen, die in het rond bewegen en geherstructureerd, herzien, losgelaten, gereorganiseerd en geherwaardeerd worden deze maand. Het is allemaal afgelijnd op jouw intentie, dus als je je afvraagt waarom er zoveel activiteit is in je leven, waarom je je zo emotioneel voelt, waarom zoveel mensen jouw leven uitgaan of binnenkomen, kijk dan naar je intentie en naar wat jij vraagt of probeert te manifesteren.

Probeer onthecht te zijn van de emoties van het proces, omdat ze deel uitmaken van een energetische ervaring die je alle leren en healing die je nog te doen hebt, zullen helpen voltooien. Wanneer ze opduiken, exploreer ze dan en kijk wat ze zijn. Denk eraan dat jij je vuil dient te maken wanneer je graaft naar diamanten. De schoonmaakdrang en zin om te herorganiseren die velen onder ons in november voelden (ik maakte elke kast en lade in mijn huis schoon), diende als voorbereiding op de energie van december, maar niet noodzakelijk om actie te ondernemen, het was meer om ons gewend te maken aan het gevoel van vrijheid dat het loslaten van alle overtollige bagage en rommel, die zo’n groot deel van ons leven heeft uitgemaakt, ons schenkt.

Hoe voelen we ons, wanneer we ons ontdoen van dingen die ondergedompeld zijn in de energie van het verleden? Hoe makkelijk is het voor ons om vrijwillig en bereidwillig dingen los te laten die ons niet langer meer dienen? Het maakt allemaal deel uit van het grotere proces waarop we ons nu voorbereiden, zodat we het verschil kunnen weten tussen wat ons dient en wat niet, en weten wat en wanneer los te laten op het gepaste moment.

Voel je bij al dit loslaten niet slecht wanneer je geen duidelijkheid hebt over waar je heen wil of wat je straks wil gaan doen, want het is geen tijd voor actie. Wanneer je niet zeker bent over welke richting te nemen, maak je daar geen zorgen over, blijf gewoon de oude energie verder schoonmaken in je leven.

Wanneer je klaar bent om actie te ondernemen, omdat je alle vertragingen die je sinds begin dit jaar hebt ervaren beu bent, dan ben je deze maand in staat om te beginnen. Maar wees er bewust van dat actie zonder intentie zal maken dat je in cirkels blijft draaien. We kunnen actie ondernemen, maar die moet afgelijnd, intentioneel, wel overwogen, gefocust en bewust zijn, alle andere dingen gaan maken dat we tegen windmolens vechten of ons het gevoel geven dat we iets constructiefs of nuttigs doen, gewoon omdat we bezig zijn. Maar in werkelijkheid gebeurt er niets omdat we oude bewegingen herhalen, waarvan het doel en potentieel niet langer bestaan. Ook al is dat frustrerend, misschien is het toch beter dan om verder te gaan met het schoonmaken en herorganiseren van je leven en ruimtes, duidelijkheid te verkrijgen over wat je wil loslaten en dat dan ook loslaten, zodat je volledig voorbereid bent voor beweging, wanneer je weet dat de tijd rijp is, en dat zal je dan ook weten.volle-maan

Daarbij nog een krachtige nieuwe en volle maan (heb je ook gemerkt dat alle nieuwe manen de laatste tijd rond 10/12 graden staan, dat is de graad van het Uranus/Pluto-vierkant), de Zonnewende, Kerst en Oudejaarsavond, nog wat zware Mars-activiteit rond de 25ste, en een groot kardinaal kruis tegen dan, en dan weet je dat het een drukke maand wordt.

Daar het ook de tijd is om geschenken te geven, en daar dat nog extra stress kan brengen in plaats van prettige dingen, denk er dan aan dat de kostbaarste geschenken die geschenken zijn die gratis te geven en te ontvangen zijn, de geschenken die uit het hart komen. Lijn af, integreer en manifesteer, zet je doelen hoog, dat is je boodschap voor december;

Heb een prachtige maand.

Jennifer Hoffman
www.enlighteninglife.com

Vert. Fran Tielemans

5 REACTIES

 1. Weer een prachtig stuk om te lezen en ja en nee.
  Ik had enorme opruimbuien en ja zeker, het was een heerlijk gevoel echte troep weg te gooien en verder veel naar de kringloop.
  En nee, ik heb niets wild meegemaakt.
  Er veranderde wel veel in mij, maar dat gaat heel langzaam.
  Ik merk stiller in mijzelf te zijn, blij zijn met kleine dineetjes, meer te genieten van de natuur.

 2. (–….toch is het niet een tijd om te rusten en te relaxen en te voelen alsof de reis voorbij is. –)

  (–We kunnen nu uitblazen en een beetje relaxen,…–)

  Pompeldepomp…is het nu wel of geen tijd om te relaxen????

  • @Lia, @lia

   Ik denk dat de reis nooit voorbij is maar dat er wel periodes van uitblazen en een beetje relaxen zijn, zoals nu in december.

   OEF

   Zo voelt het toch voor mij, na een zeer lange periode van grondig opruimwerk kan ik nu genieten van een nieuwe kijk op de wereld. Het voelt als meer in evenwicht en relaxter.
   Vrijer.
   De oude bril werd vervangen door een nieuwe.
   Helderder. Klaarder. Geduldiger. Liefdevoller voor mezelf.

   En dan begint het weer opnieuw : aanpakken en opruimen. Joepie.
   De reis stopt nooit.

   Het voordeel van opruimwerk is dat het inzicht sneller komt. Waardoor je de situatie beter kan aanpakken.
   En het leven zoveel aangenamer wordt.

   • Katrien,
    Op zich helemaal mee eens wat je schrijft.

    Soms lees ik in dit soort teksten iets dat mij aanspreekt en dan haak ik erop in.
    In het algemeen kan ik echter niets met toekomstvoorspellingen en informatie die mij voorschrijft wat ik van dag tot dag, van maand tot maand het beste kan doen omdat de sterren dan gunstig of ongunstig zouden staan.
    Poeh, poeh, ik moet er niet aan denken, in zo’n stramien te leven. Krijg het er benauwd van.
    Het is alsof een ander gaat bepalen wat ik meemaak. Drie voorbeeldjes.
    1.
    (–We zijn er, het is de laatste maand van 2013, en wat een wilde rit is dit geweest–)

    Nou voor mij geen wilde rit, hoor. Hier kabbelt alles rustig door.

    2.
    (–We hebben dit jaar veel ladingen losgelaten, en nu kunnen we onbekommerd voorwaarts gaan–)

    We??? Nou ik niet, hoor. Ik ga mij nu toch echt eens achter de oren krabbelen wat voor ladingen ik zoal heb losgelaten dit jaar.

    3.
    (–en dan weet je dat het een drukke maand wordt.–)

    Door een bepaalde constellatie een drukke maand?
    Andere jaren soms niet dan? ’t Is net zo druk als je zelf wil, hoor!

    Groetjes van Lia

 3. Er zijn weer heel wat dingen nog te doen in deze laatste maand , ik vraag mij af wil ik dat nog allemaal doe, ik ben het hele jaar al bezig om alles te herorganiseren, moet ik dit nog af ronden om in de energie van dec te komen .hoe voelen wij ons als wij ons ontdoen van dingen die ondergedompeld zijn geweest in de energie van het verleden , ik zou mij er best van willen ontdoen , maar dat is niet zo makkelijk als het lijkt . Ik zal kijken of ik dat werkelijk wil of kan ? Die kostbare geschenken die uit het hart komen daar , daar zal ik op wachten , of ik schenk ze zelf . Ik denk dat ook nu zo ongeveer weet hoe 2014 gaat lopen , net als aart ,laten wij het ook maar houden op liefde en appeltaart punt .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in