DELEN

December brengt flink wat actie in een maand die normaal gekenmerkt wordt door veel tijd voor ontspanning en z’n focus heeft liggen op cadeau’s, familiebijeenkomsten en de voorbereiding op het nieuwe jaar. Maar terwijl we de boom aan het versieren zijn en kerstliedjes zingen, gebeurt er veel onder de oppervlakte. De laatste maand van 2015 kan “het einde” van veel dingen betekenen, een beslissend moment tussen het verleden en de toekomst, terwijl we deze maand ook een overzicht over ons leven krijgen als vele tientallen jaren van cycli weer voorbij komen, juist om ons duidelijk te maken dat we kunnen kiezen wat we willen en waar we blij mee zullen zijn. De energieën van december kunnen aanvoelen als een goede Scrooge of een kwade Scrooge, maar het zal zéker opwindend zijn.

De maand begint met een activatie van het Uranus/Pluto vierkant, die ons voor het eerst toefluisterde in 2009 en zal eindigen in 2016. En de maand eindigt met vele planeten in de laatste graden van een sterrenbeeld in de laatste week. Iedere planeet is in de directe modus, dat is het hele jaar niet gebeurd. We hebben ook de hele maand een Saturnus in Neptunus vierkant en daar zouden we aan moeten wennen omdat het de ‘signatuur” wordt voor 2016. In feite zijn veel van de energieaspecten van deze maand een voorbeeld van wat we kunnen verwachten in 2016.

De laatste maand van een jaar kan een grote teleurstelling voor ons zijn als we de dingen die we in januari van dit jaar voor ogen hadden om te bereiken, en waarvoor we de intenties en besluiten hebben gezet, niet hebben behaald. Maar de zaden van succes groeien veel makkelijker en sneller als ze geplant worden in onkruid- en steenvrije grond. 2015 was een jaar om ons te bevrijden van de stenen en het onkruid en al het andere dat we niet nodig hadden om succesvol te zijn, zelfs als we dachten van wel. Als we onze intenties zetten zijn de eerste problemen die we aanpakken de problemen die het succes van onze intenties blokkeren. Hoe graag we die delen ook zouden willen overslaan, ze moeten (juist) als eerste worden gedaan.

En dat is wat we het hele jaar aan het doen zijn geweest – we hebben het vuile werk gedaan of we hebben geprobeerd het over te slaan. Het maakt niet uit waar we nu zijn, iedere stap op het pad heeft z’n eigen zegeningen en alles in ons leven dient een doel. Wanneer het z’n doel bereikt is het tijd om het te laten gaan en het te vervangen door iets anders, of het een beetje te versnellen door onze vibraties te verhogen en onze blik naar nieuwe horizonnen te richten. Het einde van een jaar is een goed moment om wat emotionele huishouding te doen en te besluiten wat we nu willen.energieen van december

Zijn we al klaar? Dat hangt van onszelf af, van wat we bereid zijn om los te laten en te ontvangen. Zoals we zullen merken in 2016, ontvangen zal een grote factor zijn in wat we bereiken. We hebben het pad gereinigd en de fundering gelegd, nu moeten we onze issues omtrent het eigenwaarde, (iets) verdienen en onze eigen waarden aangaan. Zijn we het waard om te ontvangen waar we om vragen, geloven we dat we het verdienen en is er een waarde aan gekoppeld? De grote vraag is nu of we iets voor onszélf vragen en of het dan dat is wat we werkelijk willen, óf verbinden we ons in een hoopvol tegen dingen aan “duwen” in de hoop dat op de één of andere manier de dingen zullen worden zoals we ze willen en we niet te teleurgesteld zullen zijn met de uitkomsten?

Met het in onze kracht stappen is de laatste 10 jaar nogal wat heen en weer geslingerd, nu staan we voor het krachtportaal en moeten we beslissen of en wanneer we die deur gaan openen. Het is de enige manier waarop we uit het slop van 2015 en de vele jaren daarvoor komen en van 2016 een blij, vreugdevol, rijk, welvarend en gezegend jaar kunnen maken. December geeft ons het podium daarvoor en in de laatste week krijgen we een kans om onze vleugels uit te proberen. Met iedere planeet in directe beweging en zonder retrograde, afgezien van een lastige Mercurius in retro schaduw op de 21e, is het een zegen van het Universum dat alles voorwaarts beweegt. De vraag is, gaan wij ons nu ook voorwaarts bewegen?

Met een nieuwe maan op de 11e in 19 graden Boogschutter en een volle maan op 1e Kerstdag in 3 graden Kreeft, krijgen we de volledige geest van het vakantieseizoen deze maand, met een focus op geloof, thuis, familie en veiligheid. Hoe ziet toenemende vrije tijd eruit (Boogschutter) en hoe definiëren we thuis, familie en veiligheid (Kreeft)? Als je biologische familie je opnieuw heeft teleurgesteld is het misschien tijd om naar je energetische familie te (gaan) zoeken. Labels definiëren hoe we verwachten dat mensen reageren en als mensen niet voldoen aan de labels die ze hebben, is het misschien tijd om nieuwe grenzen voor liefde, eer en respect te stellen en nieuwe mensen in ons leven uit te nodigen. En Kreeft “regeert” ook over de moeder, over het algemeen een gevoelig onderwerp voor ons, of het nu gaat over onze eigen moeder, onszelf als moeder of hoe we onszelf “bemoederen”, zorg er voor dat je voor jezelf een cadeau onder de boom ligt dit jaar.

Een vreemd aspect in December is de plaatsing van Mars. De planeet staat op precies hetzelfde aantal graden als in januari 2014, dus kijk eens naar het energierapport voor die maand, dat vind je hier , het zou de maand December aanvullende betekenis kunnen geven.

Dit alles heeft het maken van een geweldige maand in zich, dus werk die losse eindjes af en begin met denken over wat je wilt ontvangen in 2016, want we zijn daar bijna!

Heb een heerlijke maand en geniet van de feestdagen.

5 REACTIES

 1. Ik probeer niet teveel verwachtingen te hebben.
  Het komend jaar wordt vrij spannend voor mij.
  Ik hoop natuurlijk dat het een mooi jaar wordt, maar daar heb je soms
  niet zoveel over te zeggen. Behalve proberen er altijd het beste van te maken.

 2. Wat bijzonder… die input de positie van Mars in januari 2014. In die maand voelde ik mij voor het eerst echt heel bitterslecht over mijn huwelijk en nu in december 2015 hak ik de knoop definitief door…

 3. Bedankt voor dit mooie artikel.

  Er staat de energiën van dec zullen aanvoelen als een goede , of kwade scrooge.
  Liever een goede natuurlijk. ik ga er van uit dat dat goed komt.
  Een prachtige maand dec. ik geniet er met volle teugen van.
  Wat betreft de voorspellingen . alles komt goed. heb er het volste vertrouwen in.
  Ik heb er heel veel zin in , ondanks alle ellende op de aarde.
  Ik probeer op mijn eigen manier om daar wat aan te doen.
  Doe dingen voor amnesty en Greenpeace .
  Ben maar een piepkleine schakel in het grote geheel.
  Alle kleine beetjes helpen.

  ❤️ Jannie❤️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in