DELEN

Anders dan januari, begint februari zonder planeten die in retrograde staan, een nogal ongewoon maar zeer welkom voorval terwijl we ons na een zeer lange maand richting een ruimte van nieuwe energie bewegen. De energie van februari voelt fris, nieuw en helder en dat komt gedeeltelijk omdat we 2017 zijn begonnen terwijl we de energieën van 2016 nog aan het afsluiten waren en we kunnen de energie van dit jaar nu officieel beginnen, vrij van de lasten en lessen van het vorige jaar. Februari brengt vele kansen op liefde, op manieren die we misschien niet zouden verwachten en we zullen meer energie gaan verwerken terwijl we ons verder op het 3D/5D integratiepad begeven.

Eén van de grootste issues in februari is het loslaten van het Atlantische paradigma, dat we zullen ervaren door de ontwakende Goddelijke mannelijke/vrouwelijke energieën en het loslaten van onze Atlantische schuld, wat hetgeen is dat onze mogelijkheden om liefde volledig te accepteren en het van onszelf houden heeft beperkt. Ons bewegen richting Goddelijke Congruentie is op volle snelheid nu, onze intuïtie is onze navigatie, onze intentie onze wegenkaart en de bestemming is wat ons ook maar grotere voldoening en vreugde brengt.

De grootste lessen van februari draaien om liefde en het Goddelijk mannelijk- en Goddelijk vrouwelijk ontwaken. Deze maand gaat over liefde en dan heb ik het niet over Valentijnsdag op de 14e, ik heb het over zelfliefde, die vrij is van schuld, oordelen en kritiek, de onvoorwaardelijke acceptatie dat we onszelf eerst liefde moeten geven om al de liefde, bevestiging, goedkeuring en acceptatie te krijgen die we willen van anderen. Ons verlangen naar liefde wordt de hele maand ondersteund door een Mars/Venus conjunctie in Ram, wat het eerste dierenriemteken is. De heerschappij van Mars en het 12e huis van Venus en hoe we die managen wordt deze hele maand uitgedaagd door het voortdurende Saturnus/Cheiron vierkant, de Uranus/Eris conjunctie, Jupiter in Weegschaal voor balans, en Pluto, die al deze aspecten overziet met z’n reminder dat “Transformatie” de naam van het spel is.

transformatieMars heerst over Ram, dus het voelt zich daar thuis en het verlangen naar actie is sterk. Maar Venus is niet thuis in Ram, dus diens energie is meer ingetogen hier, ook al zal het een meer spirituele energie aannemen, wat het een meer begrijpend uiterlijk zal geven. Dit zal het Vrouwelijke in ons helpen minder eisend te zijn naar het Mannelijke, en krachtiger in het Vrouwelijke, zo onze behoeften tegemoetkomend en dit ontwaken de tijd te geven die het nodig heeft. Venus zal in de schaduw of direct retrograde zijn van 28 januari tot en met 19 mei, de energetische ruimte voor de transformatie van deze maand in zich dragend, welke een Atlantische component in zich heeft. Ik heb ontdekt dat Venus retrograde relatie-issues naar voren zal brengen, inclusief issues rondom zelfliefde en hoe we ons verhouden tot anderen.volle-maan-16-oktober-2016-storm-ram-transformatie

De onderstromen van de Atlantische energie zijn nu sterk, en ze zijn één van de dominante energieën van deze maand. In m’n boek “The Atlantis Legacy” schrijf ik over dit paradigma, welke werd gecreëerd na de val van Atlantis.  Eén van z’n eerste overeenkomsten was dat de Mannelijke energie zou domineren (na eons (een eon is een zeer lang tijdperk in de geologische tijdschaal, red.) waarin de Vrouwelijke energie heerste) en dat zou leiden tot heling en harmonie. Nou, dat is niet echt zo gegaan en het heeft geleid tot een totale rechtenloosheid van de Vrouwelijke energie en totale Mannelijke dominantie, een herhaling van wat gebeurde in Atlantis, maar dan achterstevoren. Maar we hebben daar genoeg van, we zien dat het niet werkt en dat het tijd is deze twee energieën terug in balans te brengen, in dit jaar van Congruente Harmonie.

De schuld van Atlantis is het enige grote obstakel dat ons hierbij in de weg staat, en dit is tevens wat het paradigma van de Gemartelde Heler heeft gecreëerd, waarin we proberen te boeten voor de fouten waarvan we geloven dat we ze gemaakt hebben voor anderen. Dit representeert onze schuld over hoe we hebben bijgedragen aan de val van Atlantis, of dat nou direct of indirect was, door misplaatst vertrouwen of geloof, en de aarde en een grote meerderheid van z’n mensen hebben vernietigd.

We hebben geboet voor onze acties door helers te zijn en de “zonden van de wereld” op ons te nemen, in het geloof dat we de vrede, liefde en vreugde die we zo hard probeerden te creëren voor anderen, maar onszelf ontzegden, niet waard waren. En we hebben onszelf toegang ontzegd tot de positieve bijdragen die de Vrouwelijke energie kan hebben voor de wereld, door deze energie toe te staan om te worden onderdrukt, genegeerd en gebagatelliseerd. Maar om het thema van Congruente Harmonie van dit jaar te kunnen bereiken, hebben we beide energieën nodig, Mannelijk en Vrouwelijk, in hun Goddelijke vorm, om evenveel gebalanceerd in ons en in de wereld te zijn. En we kunnen daar nu mee beginnen.

Ware congruentie en harmonie tussen de Mannelijke en de Vrouwelijke energieën vereisen gelijke partnerschap, gedeeld respect en een congruente visie op balans en harmonie, een verse start die begint met empowered bewustzijn van en waardering voor elkaars kracht. Als we leiden, in iedere relatie, vanuit onze zelfbewuste kracht, zijn we heel en congruent en zoeken grotere creatieve uitbreiding in plaats van heling, zodat we ons vervuld kunnen voelen. De energie van februari creëert het podium daarvoor en moedigt ons aan om eerst onze eigen heelheid te zoeken en dan vanaf dat punt relaties te creëren.transformatie

We hebben 2 eclipsen in februari, welke altijd voorbodes zijn van grotere energiestromen. Op 10 februari is het een volle maan op de as van Leeuw/Waterman op 22 graden en met de zon (de heerser van Leeuw) in Aquarius. Uranus (de heerser van Waterman) in Ram, Mars in Ram en Saturnus, de traditionele heerser van Aquarius, in Boogschutter, hebben we veel ondersteunende energieën om einden te creëren, zodat een nieuw begin zich kan openbaren. Ieder begin vereist een einde als z’n startpunt, want einden maken energieruimten vrij voor wat we als volgende willen creëren. Deze volle maan eclips activeert ook de Uranus/Eris conjunctie, Cheiron (de Gewonde Heler) en het Saturnus/Cheiron vierkant, drie van de grootste thema’s van dit jaar.

Doordat deze vlak voor Valentijnsdag komt, geeft het ons een extra krachtige boost om of verliefd te worden of te merken dat het tijd is om verder te gaan. Liefde ontvangen zal een belangrijk thema zijn voor Valentijnsdag, in tegenstelling tot de liefde die we geven. Is ons geven en ontvangen in balans? Hebben we mensen in ons leven die ons liefde nemen en niets daarvoor in ruil (terug)geven? Zal iedereen in ons leven van ons “houden, eren en respecteren”? Als dat het geval is, verwacht dan dat je weet wanneer het tijd is om veranderingen in je relaties aan te brengen en heb het verlangen en de motivatie om ze te maken, welke het ook zijn.

Jupiter begint zijn jaarlijkse retrograde in de eerste week van februari en gaat direct in mei. Alle lessen over relaties die we hebben geleerd sinds zij Weegschaal is binnengegaan in september 2016 komen nu opnieuw voorbij, zodat we er keuzes rondom kunnen maken. Terwijl we geneigd zijn om Weegschaal als de omgeving van relaties te zien en we dan denken aan liefde en romantiek, gaat dit teken in werkelijkheid over balans (het symbool van balans is (ook) de weegschaal). Waar zijn we uitgebalanceerd in ons geven en ontvangen in al onze relaties, niet enkel in de romantische? Staan we nu open om liefde te ontvangen op een gebalanceerde, congruente en harmonieuze manier? Voelen we dat we het waard zijn om liefhebbende relaties te hebben met iedereen in ons leven? We kunnen daar tijdens Jupiter ’s retrograde over nadenken. Hij zal ook nog 2 keer vierkant Pluto in Steenbok zijn dit jaar, dus we zullen nog wat meer gelegenheden hebben onze balans in relaties te overwegen en de passende veranderingen en keuzes te maken.

Op de 26e hebben we een Nieuwe Maan eclips in Vissen, welke precies conjunct Neptunus, de planeet die illusie, bedrog en spiritualiteit representeert, zal zijn. Dit zal een overheersend thema zijn gedurende het hele jaar, daarmee de realiteit van de illusie scheidend en de waarheid in het bedrog vindend. In onze individuele levens zal het ons laten zien waar we valse congruentie hebben gecreëerd, waar we zaken kunnen laten werken en hopen dat alles op z’n pootjes terecht zal komen, in plaats van ware congruentie, welke de harmonieuze flow van creatie en uitbreiding is. Met valse congruentie doen we wat we geloven dat nodig is, inclusief het negeren van ons geluk, om ons goed te laten voelen. Met ware congruentie hebben we een leven dat goed voelt en zijn we écht blij en vervuld.

We kunnen deze integratie niet meer versnellen dan het al doet, ofschoon we geloven dat als het sneller zou gaan we niet zo veel problemen zouden hebben, maar dat is niet waar. Wat tot nu toe is gebeurd en zal blijven gebeuren, is het blootleggen van diepere lagen van energetische waarheid, dus we zijn nu beland bij onze diepste niveaus van trauma, schuld, schaamte en slachtofferbewustzijn. En we hebben een keuze om in deze energieën te blijven of nieuwe empowerende, vervullende paden te vinden om in te stappen. Als we de hele maand kunnen onthouden dat we keuzes hebben in hoe we onze energie, onze niveaus van energetische vibratie  kunnen gebruiken, en die keuzes gebruiken om empowerment, vervulling, heelheid en congruentie te vinden, we een geweldige maand zullen hebben.

1 REACTIE

  1. Wauw dat is een volledige rekening ik ben van het jaar 2016 op 2017 in een zwaar negatieve spiraal terecht gekomen tot de dag van vandaag was ik echt zo verward en wist ik niet meer wat te denken van mezelf totaal verwaring ik ben helderhoorend en als je in een negatieve spiraal zit tja dan hoor je niets veel pozietief toch kon ik me daar niet in vinden ging er wel mee onderdoor ma net op tijd begon ik in te zien wat jij hier nu zo net allemaal omschrijft het geeft me teurug de draagkracht een mooie wisselwerking dankjewel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in